ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Окт 2017, 06:53 Разширено търсене

Търсенето върна 77 резултата

Return

Re: 21 ноември - Въведение Богородично: Ден на християнското семейство

Здравейте, братя и сестри! Искам да поздравя основоположниците на този форум. Бог да ги благослови! От няколко месеца, макар и като гост или потребител с друг акаунт (чийто параметри явно системата е счела за спам) следях темите с интерес. Опитвах се да се въздържам и да не вземам отношение, най-вече по спорни теми. Но тук, в тази тема, виждам нещо опасно и хора, които се съгласяват с и приемат подобни твърдения, могат да попаднат под проклятие. Визирам конкретно мнението на Александър в тази тема, което може да създаде опасни внушения и с което, за жалост, са се съгласили някои съфорумци. Искам да ви предупредя, братя и сестри, като ви припомня стиховете от Галатяни 1:8-9:
"8.Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде; 9. Както по-горе казахме, и сега пак казвам: който ви благовествува нещо по-друго от това що приехте, анатема да бъде."
Целта не е да ви заплашвам или нещо от сорта. Бог да постави стража на устата ни и да ни пази всички нас да не проповядваме "нещо по-друго" и да не изопачаваме писанията. Освен това, от "Из молебена на Неделя Православна: Атанеми срещу осъдените от Православната църква учения" (източник: https://dveri.bg/uq) разбираме, че вече е изговорена анатема срещу тези, които поставят под съмнение приснодевството на Пресвета Богородица. Моля Ви, внимавайте, братя и сестри!
Проповядва се и едно лъжеучение по адрес на Божията Майка, особено в евангелските църкви. То може да е продукт от погрешни тълкувания на У. Макдоналд, който е популярен в тези среди, а и поради други причини (защото съм чувал цитати, според които Калвин, Лутер и Цвингли не са съгласни с това учение). Моля, най-вече евангелските християни, да обърнат внимание на клипа, чийто линк прикачвам, за да не попаднат под проклятие. Проповедникът е обяснил как стоят нещата (най-вече след 17:50 мин.). Бог да бъде с вас!
Клип
от for_the_truth
11 Ное 2016, 10:33
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Чудото на езиците

Здравейте, братя и сестри!
Отново се чувствам принуден да изразя мнение в отговор на пост на Александър. Нищо лично против човека. Ако искате ме баннете, но съм длъжен да изразя това предупреждение, не искам да заплашвам никого.
Апелирам Ви да внимавате какво говорите и пишете. Дарбите, давани от Светия Дух, не са престанали да се изявяват и в днешно време, както Му е угодно. Кои сме ние, грешниците, да ограничаваме Всемогъщият Бог как и кога да се изявява? Моля Ви, внимавайте с приказките по адрес на говоренето на езици, видения, съновидения, откровения, изцерения и други начини, чрез които Той се изявява. Чувал съм за хора, които по един или друг начин жестоко са пострадали, а някои и след това са намерили смъртта си, след подигравка например с говоренето на езици. Сещам се за 2 случая. Внимавайте да не припишете някаква изява на Святия Божи Дух, че не е от Него или нещо от сорта. Има опасност да похулите Св. Дух, а както знаете от Матея 12:31-32 и други стихове от Евангелията, този грях не се прощава. Моля Ви, внимавайте, пазете се от фарисейския квас и духовна гордост. Точно фарисеите казваха, че Господ Иисус Христос "не изгонва бесовете, освен чрез Велзевуула, бесовския княз". Да ни помага Бог да се пазим, така че "никаква гнила дума да не излиза из устата ви".
Цитирам от една книга на П. Велев: "Но ако ние имаме откровение, че
дяволът действа чрез някой човек или виждаме, че делата и думите му
противоречат на Светото Писание, а лъжем, че чрез него действува Св.
Дух, това също е хула." Освен това в същата глава, има предупреждение да не разпространяваме хули, клевети, лъжи и мръсотии "против когото и да е без причина, и особено против
християните, Св. Богородица, мъчениците и светиите". Моля Ви, пазете се! Господ да бъде с нас!
от for_the_truth
17 Ное 2016, 12:15
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Развод и повторен брак, според Библията

Нека днес 21 ноември, 2016 година в деня на празнувания от Православната Църква, пък и не само - ден на християнското семейство, Богът - Любов да благослови всичките ни съфорумници - и семейните, и онези, на които им предстои да създадат семейства! :smileheart: :friends:

Честит празник на всички, които отбелязват този ден! Бог да благослови нашите семейства и да ни подари търпение и смирение, така че да се покоряваме на родителите, жените на мъжете си, а мъжете на Господа (Еф.6:1-3; Еф.5:22-28)! Вярвам, че тогава ще има мир в домовете ни.
от for_the_truth
21 Ное 2016, 21:35
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мистериозен паралелен свят се появи в небето над Ню Йорк (ВИДЕО)

"Чрез проекта „Синият лъч“ емисарите на Ню Ейдж подготвят све-
товна атака срещу Христовата църква с „Небесно шоу“, при което ще се
опитат да имитират „Грабването“ на църквата."
"Много християни по целия свят са повярвали на лъжата, че само
готовите християни ще бъдат грабнати преди Голямата скръб и идване-
то на Антихриста."
"Предполага се, че масоните от Ню Ейдж ще се опитат
да имитират „Грабването“ и Апокалипсиса в едно Космическо шоу с три-
мерни изображения, оптически холограми и звуци, лазерно прожектира-
не на множество холографски образи и сцени на измислено от тях Вто-
ро пришествие."

от "Големите заблуди" - П. Велев

Спасителят призовава да бъдем будни

Матея 24 глава:
"21 защото тогаз ще бъде скръб голема, каквато не е била от начало на света до нине, нито ще да бъде.
22 И ако да се не скратеха онези дни, ни една плът не би се избавила; но зарад избраните, онези дни ще се скратят.
23 Тогаз ако ви рече некой: Ето тука е Христос, или там; не вервайте;
24 защото ще възстанат лъжехристи и лъжепророци, и ще покажат големи знамения и чудеса, така що да прелъстят, ако е възможно, и избраните.
25 Ето предсказах ви.
26 И тъй, ако ви рекат: Ето го, в пустинята е; не излезвайте; Ето го във вътрешните стаи; не вервайте.
27 Защото както светкавицата излезва от изток, и светнува до запад, така ще бъде и пришествието на Сина человеческаго.
28 Защото дето бъде мършата, там ще се съберат и орлите.
29 И тутакси след скръбта на онези дни , слънцето ще потъмнее, и луната нема да даде светенето си; и звездите ще паднат от небето, и силите небесни ще се поколебаят.
30 И тогаз ще се яви знамението на Сина человечески на небето, и тогаз ще заплачат всичките племена земни, и ще видят Сина человеческаго че иде на облаците небесни със сила и слава голема. "
от for_the_truth
23 Ное 2016, 13:36
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мистериозен паралелен свят се появи в небето над Ню Йорк (ВИДЕО)

stucyte, прощавай, нищо лично, но.. Кому служиш? Не мога да повярвам, че православен богослов като теб напоследък изобщо взима отношение по тези теми и се стреми даже да доказва съществуването на извънземни, вместо да се стреми да доказва съществуването на нашия Небесен Отец и Вседържител, Творец на небето и земята, на всичко видимо и невидимо, при условие, че този форум се чете може би и от невярващи. Или например с някакво лично твое свидетелство да дадеш повод да въздадем слава на нашия Господ Иисус Христос и да се зарадваме и ние покрай тебе, както пише в 1 Сол.3:9. Вместо това аз наблюдавам, за мен странна активност от твоя страна, в посока на "доказване" на неверни неща, които само могат да ни отклонят за погибел. Поздравления за труда ти, който си вложил, чел съм твои теми на богословска тематика. "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно". Но моля те, пази се от проповядване на "нещо по-друго" (Гал. 1:8-9), както всъщност може би си започнал или има опасност да го направиш. Защото после става страшно. Нека да се каем, докато е време. Това не е играчка. Нека да не се поддаваме на "мамливи духове и бесовски учения"(1 Тим. 4:1), каквито съпътстват последното време и с които се цели да се отклоним от здравото Христово учение.
Съжалявам за прямотата, но може би трябваше да изразя, това, което мисля. Господ да пази и теб и мен и всички нас да не се отклоним нито наляво, нито надясно, а да вървим по Царския път, дори и да влезнем през тесните врата.
от for_the_truth
24 Ное 2016, 14:53
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Извънредно! Бежанците запалиха лагера в Харманли. Жандармерията ги укротява на място!

А всъщност, не знам дали това не е подходящ момент на такива хора (не визирам твърдо тези в Харманли, а мигрантите като цяло) да им се кажат няколко думи за Господ Иисус Христос и за Съдния ден? Въпреки че и аз не съм го правил, признавам. Рисковано е, да. Но "за Бога всичко е възможно".
от for_the_truth
25 Ное 2016, 14:31
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Извънредно! Бежанците запалиха лагера в Харманли. Жандармерията ги укротява на място!

Съжалявам че толкова лесно се потдавате на религиозна и политическа пропаганда и агитация.

Мисля че трябва да следваме Христос водени от Святия Дух а не пастири, попове и политици.

Сашо, обвиняваш ме несправедливо защото не следвам тълпата. „Следвам Господа“ съвсем не е клише като „Зачитам волята на суверена(народа)“ , „България над всичко“ или „Протестантите са американски шпиони“,които се употребяват обикновено когато човек няма основателни аргуманти да защити позицията си.

Ако не мисля като теб това не значи да ме смяташ за противник. Дори и спрямо грешниците Бог ни учи да мразим греха а не тях. :heart:

Матей 5
"43 чули сте, че е речено: Да любиш ближния си, и да ненавиждаш врагът си.
44 Но аз ви казвам: Любете враговете си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят :
45 за да бъдете синове на Отца вашего, който е на небеса: защото той повелява на слънцето си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и неправедните. "

Предлагам да се молим Бог да ни опази от злонамерени мигранти, потенциални терористи сред тях и да даде мъдрост и сили на властите да ги удържат, хванат и екстрадират. Както и да даде мъдрост на управниците да намерят разумно решение на тази криза, защото и този проблем е в повече и тежи и върху бюджета. Но нека да не се поддаваме на общия фон на омразата, от която могат да се възползват определени хора.
от for_the_truth
25 Ное 2016, 17:08
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Новорождение, обожение, миропомазание. Сравнителен богословски преглед.

Мнениеот Милко » преди по-малко от минута
Брат:
for_the_truth
Освен за детското кръщение със всичко друго съм напълно съгласен защото е библейски обосновано.Не искам да се заяждам с никой но ако имаш по убедително доказателство за детското кръщение освен това че всички с изключение само на някои го правят .Можем да изключим и стиха:

Лука 3:21
И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето.

.основано само на предположението че там (може би) е имало и деца (което вече сме разглеждали). Основанието че никъде не е забранено също не можем да приемем за убедително.
Нека да се опитаме да изключим деноминационните си предубеждения, без да се сърдим че не сме на едно мнение. :heart:

Брате, в Стария Завет има обрязване (Битие 17:10-11). В Новия Завет вместо това имаме кръщение. По този начин детето сключва завет с Бога. Изпълнява се едно от условията в Марк (16:16). Откъде човек може да бъде сигурен колко дълго ще живее детето му? Вярвам, че това е и благословение за децата. Нали има очистване от първородния прародителски грях, при детето идва ангел-пазител. Stucyte може да ме коригира или допълни.
Ето една статия по въпроса: "Светото Тайнство Кръщение – между необходимостта и невежеството" от Цветан Диковски - pravoslavie.bg
Отделно от това, от моя кръстник съм чувал за детенце, което е било кръстено, доколкото си спомням, в болнични условия - мисля, че е било в много тежко състояние, предизвикано от муковисцидоза. След кръщението е оздравяло.
Може да попиташ и Томи Караколев за случая около кръщението на неговото дете :friends:
от for_the_truth
25 Ное 2016, 23:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Новорождение, обожение, миропомазание. Сравнителен богословски преглед.

за мен категорично Православието като Църква Христова не е някаква деноминирана църква/като деноминирана валута/, но Една Вселенска и Апостолска Църква - истинската, оригиналната .
Не искам да наливам масло в огъня и да послужа за противопоставяне, но ми позволи да не се съглася с това ти твърдение. Хубаво е, че с него не ангажираш никого, а казваш "за мен". Но твърдението, че Православната църква е "истинската, оригиналната" за мен просто не е вярно. И ти сам ще се убедиш в това, като затвориш очи. Църковната история на всяка една църква или деноминация (а в случая с Православието, и защото е многовековна), а и всякаква друга история може да бъде манипулирана лесно за определени цели. Например, доколкото знам, по подобен начин е било внушавано, че българите сме и със славянски произход. А последните изследвания показаха друго. И това, което отстоявам, не е плод на духовна гордост, самомнение, желание за препирни и т.н. Моля те, не проявявай снизходително отношение към мен, посочвайки моята некомпетентност в областта на богословието. Има я - факт. Не искам да коментирам твоите богословски компетентности, абсолютно не трябва да ги оспорвам. Но тези компетенции какво са пред Бога, пред истината?
Деяния 11:26
"25 Тогава излезе Варнава до Тарс да търси Савла;
26 и като го намери, доведе го в Антиохия; и като се събираха в църквата цела година научиха доволно народ. И най-първо в Антиохия учениците се наименуваха Христиани." - не пише "православни християни".

Ако искаш ми отговаряй, каквото искаш прави. Честно казано, не ми се коментира тази тема, но бях длъжен да изразя това мнение.
от for_the_truth
26 Ное 2016, 10:12
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Хайде на свинското!

Искам само да напомня, че някои хора може да постят. Да не ги съблазняваме :p
от for_the_truth
26 Ное 2016, 23:08
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Израел гори...Да, пожари, атентати и какво ли не ще има по целия свят. Тези, които вършат подобни неща, или не са наясно с действията си, или са контролирани от Ватикана, за да има основание за налагане Нов световен ред. Освен това целта е да се изпълни "буквално" пророчеството за Израил, докато в Новия завет храмът е църквата на Исус. Така всеки, който търси антихриста, седнал в някаква синагога в Израил, ще бъде измамен. Антихристът ще седне духовно в истинската църква, убеждавайки миряните и служителите да приемат фалшивия му ден за поклонение. Не се заблуждавайте: Сатана трябва да е пълен глупак за да покаже явно кой е антихристът. Представете си, какво ще се получи, ако всички видят как антихристът сяда в еврейски храм и... му се покланят! Та нали трябва да са по-безразсъдни и от най-безразсъдните хора, ако знаят кой е, но падат пред него в поклонение? Не. Сатана няма да "монтира" никого в храма. Поне не този, когото мнозинството вярващи очакват. Възможно е в някоя синагога или храм да седне човек като Багдади, за да повярва светът, че това е антихристът, след което човечеството да се обърне за помощ към онзи, от когото трябва да стои с гръб - понтифекса. Само така главата на Ватикана ще излезе "по-невинен от агънце" и ще бъде като истиски наместник на Исус.

Това е лъжа! Не съм католик, но папата не е антихриста!
Според някои свети отци и учители на Църквата, антихристът ще бъде от Дановото коляно (св. Андрей Кесарийски, св. Амвросий Медиолански, св. Иполит Римски). Забележете, че Дановото коляно не е от изброените в книгата Откровение 7:4-8. Според св. Иполит Римски има още места в Стария Завет, където се загатва, че антихристът ще е от Дановото коляно.
Освен това Господ Иисус Христос каза на юдеите :
Евангелие от Иоан 5 глава
"43 Аз дойдох в името на Отца моего, и не ме приимате: ако дойде друг в свое си име, него ще приемете. "
Антихристът ще бъде евреин.
В библейските пророчества се споменават други характеристики на антихриста, който според мен изобщо не се отнасят за папата.

Даниил 11 глава
"36 И царят ще направи според щението си, и ще се възвиси, и ще се възвеличи над всякакъв бог, и ще велеречи против Бога на боговете, и ще благоденствува доде се скончае гневът; защото определеното ще се изпълни.
37 И няма да се грижи за боговете на отците си, нито за желание на жени, нито ще се грижи за никакъв бог; защото ще се наголеми над всичките."

И в Откровение 13 глава се споменава за него.
от for_the_truth
26 Ное 2016, 23:53
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Божията сила спаси две малки бебенца и майка им на автомагистрала 'Тракия'.

Слава на Бога!
Ето затова трябва да се молим за защита също и като тръгнем на път или шофираме. Сетих се за едно, макар и малко стресиращо клипче...: http://www.hristiqni.com/onlain/propove ... rvat-v-bog
от for_the_truth
04 Дек 2016, 22:58
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мотиви за написването на духовния химн "Колко драгоцен приятел"

Страхотни песни има в "Червените песнарки" :smileheart: Когато се пеят с братя и сестри в Господа от сърце (а още повече с някакво старание за съгласуваност, не с думкане и жица), чувството е страхотно. Но бих искал да споделя също, че и като съм на литургия, припявайки си с хора песнопения като "Свят, свят, свят Господ Саваот", Трисветата песен, "Достойно ест" и други, също се е случвало да се изпълвам с радост и умиление.

Колосяни 3:16
"Словото Христово да се вселява във вас богато с всека премъдрост; учете се и вразумявайте се в псалми и пения и песни духовни, като пеете Господу с благодат в сърцата си. "

Сетих се за едни думи на св. Иоан Златоуст от тази тема : " Както където има мръсота тичат свинете, а където има цвете и аромат живеят пчели, така и където има развратни песни се събират бесове, а където има духовни песни, слиза Дух Светий и освещава сърцата."

Вярвам, че ще ни е по-леко в утеснения, скърби или напрегнати моменти, като възхваляваме нашия Господ в сърцата си :heart:
от for_the_truth
07 Дек 2016, 14:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Разпознаване на духовете


Между свети отец, църковен писател и светия има съществена разлика. Св. цар Константин, който ти спомена и майка му царица Елена, както и например нашия св. Цар Борис може да са канонизирани от Църквата за светии, но те не са нито свети отци, нито църковни писатели.


Може ли, ако не те затруднява (ако е необходимо, в друга тема), да разясниш кои са светите отци? Съществува ли поименен списък в патрологията (мисля, че така се казва съответната дисциплина)? Моля да ни изясниш и разликата между светци и свети отци.
В разговор с една позната стана на въпрос за светите отци и тя ме попита кои са. Поради невежеството си я подведох и и казах, че това са светиите. Дадох и пример със св. Иоан Златоуст. За него може и да не съм сбъркал, но, като цяло, май не дадох точна дефиниция.

Може би като придобили всяко знание, отново ще игнорирате моето мнение на лаик, но отново ще се реша да го изкажа.

Мисля си кое е по лошо и обидно: прикритата враждебност към правдата или явното изобличение на греха?

Обладаните от дух на идолопоклонство, себевеличаене и гордост просто не искат нито да видят нито да чуят и спора с тях е безмислен .освен:


Матей 17:21
[А тоя род не излиза, освен с молитва и пост].

Признавам си че до сега не съм бил особено старателен в поста и молитвата но обещавам да се коригирам и моля за духовна подкрепа. :heart:


Брате, моля те, внимавай много какво наричаш "идолопоклонство"!! Користолюбието също е идолопоклонство. Иконите не са идоли, те са образи (като снимки) и подсещат за Този, който е изобразен на тях. Има и картини с библейски сюжети.
Марк 12
"16 И те му донесоха. И казва им: чий е този образ и надписът? А те му рекоха: Кесарев.
17 И отговори Исус и рече им: Отдайте Кесаревите Кесарю, и Божиите Богу. И почудиха се на него."

Кол. 1
"13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син.
14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;
15 в Него, Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;"
"Икона" означава "образ, портрет, изображение олицетворение" от гръцки - от https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0
Мисля, че и в двата случая е употребена думата εικών.
Себевеличаене и духовна гордост има и на други места, дай да бъдем честни! Нека по-добре да не говорим за "обладани от дух на...", ако не сме напълно сигурни. В 1 Кор. 12:10 се споменава за дарба, давана от Светия Дух - "да различава духовете". Тази дарба е особено необходима за църквата.
Спомнете си фарисеите какво говореха за Господ Иисус Христос и извършиха непростимия грях. И защо го направиха - ами защото и у тях имаше духовна гордост, а може би и завист.
от for_the_truth
11 Дек 2016, 01:56
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Полиция и граждани в Русия помляха от бой невъзпитани мигранти!

Според мен са налице белези на последните дни и Божието слово се изпълнява.
Матей 24 глава
"3 И когато седеше на гората Елеонска, дойдоха при него учениците му на страна, и казваха: Кажи ни,-Кога ще бъде това? и що е знамението на твоето пришествие, и на свършването на века?
4 Отвръща Исус и рече им: Пазете се да ви не прелъсти некой;
5 защото мнозина ще дойдат в мое име да казват: Аз съм Христос, и ще прелъстят мнозина.
6 И ще чуете бойове и слухове военни . Гледайте, недейте се смущава: понеже всичко това требва да бъде; но не е още скончанието .
7 Защото ще възстане народ върх народ , и царство върх царство; и ще бъдат на места гладове, морове и трусове .
8 И всички това ще бъде начало на болежи."
В Евангелията от св. ап. Марк(13) и Лука(21) също се споменава за такива събития. Виж и 2 Тимотей 3:1-5.

Не знам на мен ли само така ми се струва, но напоследък имам чувството, че зачестиха новините за земетресения (не че и другите новини са супер). А ако и нас не ни подминат такива, особено по-силни (да не дава Господ!) и не се събудим - готови ли сме? Повярвали ли сме? Кръстени ли сме? Новородени ли сме? Покаяли ли сме се (изповядали ли сме греховете, пороците, неправдите и беззаконията, престанали ли сме да ги вършим, отрекли ли сме се от тях, молили ли сме се Бог да ни ги прости; променени ли сме)? Простили ли сме на съгрешилите против нас (били те живи и мъртви)? Причастявали ли сме се? Вярно е, че в Деяния на апостолите 2:17-21 накрая пише, че " и ще бъде че всеки който призове името Господне спасен ще бъде." Но дали ще сме в състояние в последния момент да извикаме "Господи, помилвай ме!"?
от for_the_truth
12 Дек 2016, 14:02
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Вярата променя генетичния код на организма и ви изцелява!

Господ изцерява!!!
А понеже става дума за генетичен код, съществува и наследствена обремененост. Възможно е поради грехове (особено смъртни, окултни, антихристка дейност, съпричастие към антихристи), неправди, пороци и беззакония на родители или прародители човек да е под проклятие. Той трябва да се отрече от наследствените грехове и да помоли Господа Иисуса Христа да разруши родовото проклятие.

Числа 14:18
"18 Господ е дълготърпелив и многомилостив, прощава беззаконие и престъпление, и никак не обезвинява повинния, и въздава беззаконието на отците върху чадата до третия и четвъртия род."
от for_the_truth
12 Дек 2016, 20:17
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Полиция и граждани в Русия помляха от бой невъзпитани мигранти!

Знам, че е казано в Матей 24: "36 А за онзи ден и час никой не знае, нито ангелите небесни, тъкмо Отец ми сам."
Както и за цитирания стих от Деяния на апостолите 1 глава. Но забележи, че съм подчертал "не е още скончанието. " и подчертаното в 8 стих - " начало ... на болежки". Знам и за предупреждението във 2 Солунци 2 глава 1-4 стих.
Но има и още нещо от Матей 24 глава, което не цитирах в предния пост.
"11 И много лъжепророци ще се повдигнат и ще прелъстят мнозина.
12 И поради умножаването на беззаконието, на мнозина любовта ще охладнее. "

Не се ли наблюдава умножаване на беззаконието и охладняване на любовта?
Аз лично намирам прилики в събитията между това, което съм цитирал и нашето съвремие. Някои даже казват "светът се е побъркал", дори и да звучи грубо.
Но голямата скръб тепърва предстои.

Пак от същата глава: "20 И молете се да се не случи бегането в зима, или в съботен ден;
21 защото тогаз ще бъде скръб голема, каквато не е била от начало на света до нине, нито ще да бъде.
22 И ако да се не скратеха онези дни, ни една плът не би се избавила ; но зарад избраните, онези дни ще се скратят. "
И след нея, а не преди нея, както се проповядва от някои амвони, ще бъде грабването.

Не искам да налагам мнението си и не разчитам, че всеки трябва да се съгласи с него, но това е, което ми идва да напиша.
Покрай твоя пост се сетих и за 2 Петрово 3 глава (нищо лично). Нека да бъдем будни!
Считам (също и за себе си), че като християни следва да сме подготвени и очистени, в случай, че и тук има по-силни трусове (да не дава Господ!). Нищо нечисто няма да влезне в Божието Царство.
от for_the_truth
12 Дек 2016, 21:09
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Грабването

Мисълта ми беше, че досега си представях Грабването така както е описано в някои филми и в книгата "Оставените" например: в един хубав ден всички повярвали в Христа и децата, които по презумпция са невинни, ще изчезнат и ще останат само невярващите и онези християни, които са такива само на думи. За всички "оставени" ще има 7 години, в които да се поправят. 3 години и половина привиден мир, и още 3 години и половина Голяма скръб.
За тази доктрина говоря и която според Методизма не съществува. Като четох и се разтърсих малко повече намирам информация, че доктрината за първи път се среща в творчеството (ако така мога да го нарека) на Джон Нелсън Дарби през 1830 г.
Така ли е или не е така?

Добре, ако вярващите бъдат грабнати и после е голямата скръб, антихриста защо ще идва, с кого ще воюва и лъжепророците и лъжехристите кого ще се опитат да прелъстяват?
Матей 24
"21 защото тогаз ще бъде скръб голема , каквато не е била от начало на света до нине, нито ще да бъде.
22 И ако да се не скратеха онези дни, ни една плът не би се избавила; но зарад избраните, онези дни ще се скратят.
23 Тогаз ако ви рече некой: Ето тука е Христос, или там; не вервайте;
24 защото ще възстанат лъжехристи и лъжепророци, и ще покажат големи знамения и чудеса, така що да прелъстят, ако е възможно, и избраните. "
По-натам:
"29 И тутакси след скръбта на онези дни , слънцето ще потъмнее, и луната нема да даде светенето си; и звездите ще паднат от небето, и силите небесни ще се поколебаят.
30 И тогаз ще се яви знамението на Сина человечески на небето, и тогаз ще заплачат всичките племена земни, и ще видят Сина человеческаго че иде на облаците небесни със сила и слава голема.
31 И ще проводи ангелите си с голем глас от тръба; и ще съберат избраните негови от четирите ветрове, от край до край на небесата."

Просто и ясно нашият Спасител Господ Иисус Христос е казал кога ще бъде грабването.
"34 Истина ви казвам, този род нема да премине, докле се не сбъдне всичко това.
35 Небето и земята ще преминат, но моите думи нема да преминат . "

Някой може да ме обвини в книжничество, "библиолатрия", привърженик на sola scriptura и т.н. но това е Божие слово. А разни хора си го изопачават както им изнася.
от for_the_truth
13 Дек 2016, 14:28
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА!

Молитвата на праведния има огромна сила.

Време е да се молим и да променим България. Защото молитвата е нашето оръжие.
George Hazarbassanov

2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ГРУПАТА ОТ ТУК: https://www.facebook.com/groups/2017pray/
СЛЕДЕТЕ ФОРУМНАТА ТЕМА ОТ ТУК: http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=17
YOUTUBE PLAYLIST: https://www.youtube.com/watch?v=au1PZPzfuQk&list=PLE0uP0b0hT9XBg8MbXoSD8b00MPVAU-RM

https://www.youtube.com/watch?v=au1PZPzfuQk

Като кликна на втория линк и пише, че темата не съществува.

Иначе, да се молим, но трябва и друго:
Марк 16
"15 И рече им: Идете по всичкия свет и проповедайте евангелието на всяка твар . "
Православните съфорумци сигурно няма да се съгласят с мен за това, което ще напиша, но народът ни трябва да се покае. Защото Бог е дал свободна воля на хората и ако те не искат да повярват и да се покаят, как да стане? Необходимо да се проповядва пълното и чисто Христово Евангелие, без деноминационни предразсъдъци, нагаждания или изопачавания. Особено на невярващите трябва да им се каже директно истината, че ще застанат на съд пред Бога и ще бъдат през вечността в огненото езеро ако не повярват в Господ Иисус Христос, не Го приемат за свой Спасител и не се покаят. Трябва и да са кръстени. И каквото още е казано в Словото.
Но и това трябва да внимаваме да правим благоразумно, с мъдрост, за да не се получи обратен ефект. Даже май е най-добре преди това да се молим, ако трябва, Божия Дух да говори чрез нас. Признавам, че и аз самият не съм благовествал особено, за да давам акъл. Но е факт, че в страната ни са се вършили и продължават да се вършат страхотни гнусотии и има и пролята кръв, която вика за отмъщение. А и поради десетилетията безбожен атеизъм има много невежество сред народа. Това, което стана в Хитрино, (но не само, а и всички нещастия, които ни сполитат) според мен не е случайно. Вижте Осия 4:6; Амос 5:12,13; 8:4,10 и Числа 35:33.
от for_the_truth
15 Дек 2016, 13:46
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ЗАЩО АСТРОЛОГИЯТА НЕ Е НАУКА И НЕ ТРЯБВА ДА И ВЯРВАМЕ!

Леле, и тука каква дискусия се е завъдила около това шарлатанство Астрологията.
Ако трябва да съм искрен и аз едно време съм чел хороскопи и съм им вярвал. До такава степен, че да си търся партньор отговарящ ми на зодиакалния знак. Както и да е - това беше преди да стана новоповярвал християнин, т.е. преди години.
Макар, че още се хващам да свързвам рожденна дата и зодия.

Често се случва да ме питат: Кога е родена дъщеря ти? Като им отговоря - 1-ви август, казват: "Ааа, лъв значи". Като им кажа "Не вярвам в зодии" ме гледат едно странно. Вероятно почти всеки един разговор в който се спомене за рожденната дата на един човек, следващата асоциация ще бъде със зодията му. До такава степен ни е обвила Астрологията в пипалата си. А като чета статията по-горе, явно не само българите но и други народи.

Вчера точно отидох да видя две сестри - ХРИСТИЯНКИ (от различни деноминации) и докато си говорехме, стана дума за рожденната ми дата. Казах я и те започнаха да спорят коя зодия съм... Ужас... :roll_eyes11:
Може да прозвучи консервативно или крайно това изказване, но ето от слободията под предлог "човешки права" и "ненакърняване лично достойнство", от глезене и от десетилетията безбожен атеизъм докъде я докарахме. Просто е необходимо да има задължително християнско вероучение в училищата. Доколкото знам, се говори нещо за предмет "Религия", ама този предмет дали не включва и други религии? Но има и друго - според мен е необходимо и да се благовества и на съседи, на хора от улицата. Разбира се, не натрапчиво, внимателно, благоразумно. Защо, ако има някакъв повод, от който можем да се възползваме, да не кажем няколко думи за Господ Иисус Христос, за съдния ден, за покаяние? Поне да не крием, че сме християни (Марк 8:38). Някой беше споменал в този форум, цитирам по памет, моли се на Бог да му праща разорана нива. Като повод би могъл да се използва предстоящия Рождествен празник. Но и не само. Някои може да окачествят този подход като протестантски или неприемлив, но ... пасивността от полза ли е? Не че и аз съм особено активен в това отношение. Хваща ме страх, като си помисля, че в Съдния ден Господ може да ме попита защо не съм казал на някой човек за Него...
от for_the_truth
17 Дек 2016, 09:50
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Непростимият грях на Ватикан и папата - Новото познание със Стойчо Керев

Дамян Попхристов не е ли последовател на богомилите? Богомилството е ерес.
А това "ново познание" ми навява асоциации с нова епоха (new age)и нов световен ред.
След стандартен google search за това предаване видях:
http://epicenter.bg/article/-Stoycho-Kerev-s-novo-shou-za-mistika-i-svetovni-konspiratsii-video-/95171/10/99

Цитирам:
"Стойчо Керев, журналистът, който през последните години открехва врати към непознати пространства , паранормални явления и нетрадиционна наука от днес започва шоуто „Новото Познание“. То ще се излъчва онлайн по неговия канал в youtube, както и на сайта http://www.novotopoznanie.com.

В предаването си Керев ще кани компетентни учени или хора, посветени в необяснимото, за да обсъждат въпроси от областта на мистиката, конспиративни теории, исторически събития, погледнати от необичаен ъгъл."

По-надолу:
""Живеем днес. Утре е понятие от сънищата. И точно тогава заработват сателитите.
Освободете умовете си. Изчистете ги. Новото познание идва. В първия епизод отваряме една врата с клеясали панти. Може и леко да проскърца, но е път към едно друго измерение. "Новото познание" е проект за смелите, мислещите, търсещите, непримиримите, отдадените, страстните, звездните хора. "

Още в заглавието прозира атака към една институция, която въпреки всичко все пак е християнска.
Тези данни ми бяха достатъчни дори и да не натисна бутона "play" на клипа. Според вас християни трябва ли да гледат и слушат подобни неща?

PS
Горе над заглавието има линкове за рубрики и на един от тях пише "номерология". Да не вземете да погледнете какво има там от любопитство, защото и това е окултна практика... Ужас... :heat:
от for_the_truth
18 Дек 2016, 22:34
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Непростимият грях на Ватикан и папата - Новото познание със Стойчо Керев

Изпокарахте ли се

И в резултат на това сега сигурно бесовете ликуват.
Извинявам се, ако с мои действия, бездействие, прояви или участие косвено или пряко съм предразположил или подтикнал някого към конфликт неволно. Моля и Господ да ми прости. Но заставам зад думите си в коментара относно предаването.

Гал. 5
"15 Но ако се хапете и се ядете един друг, пазете се да не би един друг да се изтребите."
Рим. 14
"19 И тъй, да дирим това което служи за мир и за назидание един на друг. "
от for_the_truth
19 Дек 2016, 15:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Психология на религиозния фанатизъм

Моето скромно мнение по темата е, че ако християнинът има безусловна вяра в Бога и има ревност, но тя е придружена с любов към ближните (и враговете), както е заповядано, това не е фанатизъм. Също мисля, че ако изобличаваш ересите с цел да предпазиш братя и сестри от съблазън или попадане под проклятие (според Гал. 1:8-9), не е "нетърпимост към други убеждения", както са казали атеистите, а пак е някаква проява на любов или поне загриженост (Яков 5:20). То и затова според мен е казано "страни от еретик, след като го посъветваш веднъж и дваж". Но ако няма любов... (1 Кор. 13:2).
Но според мен е рисковано ако си затваряме очите под предлог "толерантност" и допускаме безучастно лъжеучения да заквасват хората.
от for_the_truth
21 Дек 2016, 00:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Въведение в богословието

Честито Рождество Христово!
Нека Господ Иисус Христос да ни изпълва с Неговата жертвоготовна и велика любов, с Неговият мир, който "надвишава всеки ум", да ни придаде вяра и да ни дава сили да не се отклоняваме!
от for_the_truth
25 Дек 2016, 19:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Музикален поздрав

Честито Рождество Христово! :heart:

от for_the_truth
25 Дек 2016, 02:28
 
Jump to forum
Jump to topic
cron