ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 26 Фев 2017, 06:10 Разширено търсене

Търсенето върна 16 резултата

Return

Re: Еремия, Септуагинта, свитъците от Мъртво море и непогрешимостта – 2

Моля те брат Edi, да си избереш и поставиш към профила подходящ аватар за лесно разпознаване от останалите ти съфорумници! :thank_youthank_you:
от stucyte
22 Дек 2016, 23:38
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Църква на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони)

Днес се срещнах отново с мормоните, както се бяхме разбрали преди една седмица. Този път на мястото на едното момче беше друго. Поканиха ме направо в една къща в центъра на града, която трябва да са я взели под наем. Изглежда са избили всички стени на етажа, така че се беше оформило нещо като огромна читалня на библиотека. Навсякъде беше с рафтове и книги, имаше няколко маси и много столове. Единственото място, на което би могло да има врата, беше преградено с пердета, но и те бяха почти открити и всичко се виждаше зад тях.

Поканиха ме на една от масите и седнахме. Тогава видях окачена на стената в дясно от мен една голяма картина на Иисус Христос, имащ американски черти на лицето. Картината беше поставена в рамка и зад стъкло. Беше си направо портрет. Понеже на първата ни среща беше станало въпрос за иконите, попитах ги защо са окичили Иисус Христос на стената. Те ми обясниха, че това е само картина и че не застават пред него да се молят. Започнах да им говоря за смисъла на иконите с най-големи подробности, какви са изискванията за рисуване (чертите на лицето, пропорциите на тялото, от какво материали са правени в средновековието...) и т.н. Накрая им обясних, че не се казва рисуване, а иконопис. Беше им много интересно, явно не са чували тези неща. Така около половин час и реших да млъкна, за да им дам думата.

Първото нещо, с което започнаха, беше да ме попитат дали напредвам с Книгата на мормоните, която ми бяха дали да чета и какво мисля за нея. Казах им, че съм я чел, но не цялата защото нямам физическа възможност за тази една седмица, а ще си кажа мнението за нея накрая на срещата ни. Помолих да продължат да говорят за това което сме се събрали. Така пристъпихме директно към първата им проповед към мен.

Извадиха една цветна брошурка и по нея в продължение на около 1 час ми изговориха на почивки (ту единия, ту другия) една камара глупости. В подробности няма да се спускам да ви разказвам. Лекцията им се състоеше от 3 основни въпроса, като третия въпрос, беше само едно изречение, но гвоздея на програмата. Това е запазена марка на всички манипулатори и аз с нетърпение чаках да я чуя :) Иначе началото винаги е такова, че да ти се хареса.

Първия въпрос беше, че семейството е най-важното нещо в живота ни и е абсолютно задължително за нашето спасение. Той е свързан с учението им за полигамията, за начина на раждане на Иисус Христос, "Неговите братя" и т.н. Но тези последните неща те не ги разкриват, за да не те изгубят като клиент още на първия им сеанс с теб, ако случайно си имаш някакви понятия за християнство. Аз се бях запознал предварително с тях от интернет. Там има много подробно описано. Първата част на сеанса приключва с контролен въпрос какво е личното ми мнение за семейството. Казах им че семейството е най-малката и наистина най-важната градивна единица на всяко общество. Но това е извън Библията, при което я отворих и им прочетох съответните места, където пише, че брака не е абсолютно задължителен за спасението на душата. Те нищо не можаха да отговорят и преминаха нататък.

С втория въпрос положиха началото на същинското им учение и затова на него отделиха най-много време. Идеята им е, че истинската Църква се е загубила заедно със смъртта на 12-те апостоли и отново е възстановена през около 1830 г. от Джон Смит (вижте в интернет за повече подробности). Прекъснах ги само да ги попитам кой според тях ръководи Църквата. Отговориха Светия Дух и ги оставих да продължат, като имах нещо наум (1) .

Третия учебен въпрос беше: "Нашето свидетелство е, че тази книга е истинна"

Последва отново контролен въпрос какво мисля по двата последни въпроса. Тогава извадих книгата, която ми бяха подарили миналата седмица и им я върнах. Казах им че стигнах до някъде и повече сърце не ми даде да чета небивалиците в нея, което си беше самата истина. Също и че има противоречия с библията (2) .Те се смутиха, казаха че няма противоречия и се опитаха да ме прекъснат. Имали още някои неща които да свършат до края на деня, но аз продължих: понеже още в началото сте написали, че това е най-истинната книга от всички съществуващи книги по света , то вие сте я поставили над Библията. Това вашето не е свидетелство, защото самата дума има съвсем друго значение на това което вие използвате. Свидетелство означава да видиш нещо и после да го разкажеш, да свидетелстваш за него. Вие какво сте видели, че да свидетелствате? Имате ли лично свидетелство? Отговориха ми че тяхната книга само допълва Библията и прави християнската вяра в пълнота. Цитирах им по памет Йоан.21:25, за да им покажа, че под пълнота не се разбира това. Обясних им какво означава пълнота. После им прочетох Откр.22:18-21, които започват с думите: "И аз свидетелствувам всекиму ..." Признаха че обикновено хората, които спират по пътищата най-вече тези стихове им цитират, така че тук бяха подготвени с готов отговор и казаха, че това се отнася само за Откровение, а не за цялата Библия. В Битие също се били съдържали тези думи, както и в тяхната книга на Джон Смит. Тогава последно им прочетох Мат.16:18

И Аз ти казвам: ти си Петър, и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят ;

Как след като Иисус каза на Петър на тоя камък ще съградя Църквата Си, след това я съгражда на камъка на Джон Смит (2) , и как след като Сам Светия Дух я ръководи (1) , допуска портите адови да ѝ надделеят?

Двамата мормони не издържаха повече и станаха, с което ми показаха че искат да си ходя. На тръгване им казах, че ако Джон Смит е основал църквата им през 1830 г., то ние българите сме се кръстили през 830 г. (865 г. от Константинополската патриаршия). И ако тяхната държава е основана почти с основаването на тяхната секта, то нашата държава е основана през 681 г. Казаха ми че за пръв път срещат такъв човек като мен. Те между другото с голям интерес ме слушаха всеки път, когато започнех да говоря. Но славата е на Бога, Който ме употреби по този чуден начин. Казах им че не искам повече да ме учат на тяхното учение, но ако искат аз да ги уча на моето да ми звънят. Отговориха, че най-вероятно няма да ме потърсят повече :)

Те дори и да виждат истината много трудно ще се съгласят да преминат на нейна страна, заради обкръжението им, родители, близки и роднини. Но аз поне изпълних моя дълг пред Господа.
от Пламен79
11 Ное 2016, 01:58
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: статийка относно Ийсус Христос

Обичате враговете си!!!! ❤Амин ❤
от Yasser
13 Дек 2016, 00:21
 
Jump to forum
Jump to topic

Свидетелството на един клошар

http://www.laltracefalu.it/files/2012/03/barbone_panchina.jpg Откакто приех Исус Христос в сърцето си ,животът ми се промени.
Моето име е Айса Буртин , паспортът ми е френски, майка ми е немкиня , а баща ми е арабин
и мюсюлманин свещеник.

Аз съм бивш наркоман , бивш алкохолик, пътувал толкова много време, спях под мостовете и се хранех по кофите за боклук .
Избягах от къщи, когато бях на 17 години , казах на майка ми : "Ще пътувам по света в търсене на истината . Обещавам си , че ще я открия ."
Прочетох стотици книги по философия , психология , изследвах трансцедентална медитация , езотерика , но нито една от тези области , или наркотици , или алкохолизъм, или поквара , или сатанизъм - не ми даде задоволителен отговор.

Започнах да желая смъртта .
Понеже пиех ,състоянието ми беше лошо ,отслабнах като скелет . Още след сутрешното кафе , веднага пиех и бутилка вино , което правеше състоянието ми по-лошо отколкото вземането на наркотик.

Исках да умра , но смятах че ,имам право на красива смърт.

Имам опит за самоубийство през 1976 година...Неуспешен .

Но .....Слава да е на Бога!
Един ден , докато преживявах пиаца ( площад)Навона в Рим през 1979 г., видях една група от млади момичета и когато ги наблюдавах , нещо ме докосна , мирът, който имаха на лицата си , спокойствието , което беше някак неизразимо! Не чух думите им , не се интересувах от думите , защото бях живял живот, пълен с думи( аз срещнах най-красивите думи на философи , бях прочел най-красивите книги на Фройд , Hagler) . Бях заинтригуван не от думите ,а понеже видях мир в сърцата им и на лицата им.

Обърнах се към една от тях любезно : " . Уведоми ме за това, което вземате , за да имате тази радост , този мир,каква е дрогата ? "

Това момиче ми каза: " Ние не вземаме нищо ! "

Аз отговорих : " Но как може да има и да изразява радост, мир и спокойствие ? Все пак вземате някоя дрога . "

Момичето отговори: " Тъй като предадох сърцето си на Исус , животът ми се промени ! "

Тогава казах: "Искрено ви казвам ,с риск да ви обидя ,че вие сте лъжкиня , сигурно има нов вид дрога или лекарство ,искам и аз да го опитам ! Но явно не искате да ми помогнете !"
Отдалечих се ядосан.

За една седмица аз продължих да си върша дейности , кражба, измами , да ям от кофите за боклук и да пия до несвяст ,както и злоупотребата с наркотични вещества .
Но това изречение : " Откак аз приех Исус,Той промени живота ми ! " Това изречение се въртеше в сърцето си и в ума ми . Защото и преди го бях чувал -на 14 години в Германия . Докато бях в къщата на сестра ми в Германия (имам шест сестри, които живеят в Германия) , докато бях там , някой почука в дома на сестра ми , аз успях да чуе фразата , " тъй като аз приех Исус ,моят живот се промени . "


Една седмица по-късно , аз бях заспал в сградата на театър Марчело в Рим , сега заключена защото беше минал театралният сезон .Спях там от една седмица си мислех за тези думи. В мен възникваха много въпроси , но в края на краищата си казах: " Айса , философия не ти помогна ; психологията не ми помогна ; езотерика не ти помогна , дрогата не помогна ; алкохолизъм не помогна ; поквара не помогна , скитането по света на никого не е помогнало .Дори татко и майка не помогнаха да намеря това ,което искам ,какво ми коства сега да пробвам и това с Исус ? Какво ще ми струва да опитам?

Върнах се обратно до пиаца Навона , беше 25-ти май, 1979 г. , Открих същата група момичета ,отидох до познатото вече момиче и попитах: " Сигурна ли си ,че откак си предала животът си на Исус ,се е променил?"

Тя ме погледна и каза: " Разбира се! Откак приех Исус , животът ми се промени. "

Погледнах я и казах : "Не знам как да се моля , аз никога не съм се молил ! "
Тя каза : "Дайте ми ръцете си ! Повтаряйте след мен, аз ще казвам с устата си, но вярвам в сърцето си : " Господи, ако съществуваш, влезеш в сърцето ми ."

Аз просто повторих след нея .Беше на 25 май 1979 г. в 19:30 пиаца Навона в Рим .Аз казах фразата : "Исусе, ако съществуваш ,ела в сърцето ми."
Исках и аз да открия спокойствието ,любовта на Бога ,съществуваща в света .
Веднага се почувствах странно ,сякаш товарът,който толкова време ме притискаше ,се повдигна от мен !
Теглото се вдигна душата ми , чувствах се свободен ! Безплатно! Мигновено аз бях избавен от наркотици , алкохолизъм, цигари и всичко останало. Незабавно ! Тъй като аз приех Исус в моя живот,то животът ми промени!Както и пожелах !
Сега имах само едно задължение .Аз да кажа на когото мога : ОТКАК ПРИЕХ ИСУС ,ЖИВОТЪТ МИ СЕ ПРОМЕНИ !
Най-красивата вест , която мога да дам, е : " че само Исус спасява "

Исус се интересува от теб ! Исус се интересува от теб!

Не знаех обаче какво да правя ...нямах църква ,Тази група младежи бяха мисионери и не можеха да направят нищо повече за мен .
Досега преживявах с кражби ,но сега вече трябваше да откажа това .

Аз бях само един непознат , без баща или майка, без приятели. С Исус в сърцето си , но нямащ пари, с празни джобове ,нямащ подслон . Групата младежи си отиде .Аз трябваше да ям , аз трябваше да живея , аз трябваше да продължа да съществувам , защото не е достатъчно само да се новородя ,трябваше и да благоветствам .
Понеже ми дадоха Библия ,за няколко часа прочетох Новият завет .Запомних нещо много важно за моята ситуация :
Матей глава 6:31 "Затова , не се безпокойте , казвайки: Какво ще ядем ? Какво ще пием ? Или какво ще облечем ? Тъй като езичниците търсят всички тези неща , Небесният ви Отец знае, че имате нужда от всички тези неща. Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда , и всичко това ще ви се прибави . "
Това са хубави думи , но фактите са истински , аз трябваше да ям , но вече не можех да крада .Казах : Господи ,благодаря ти че ме освободи ,обаче дай ми нещо за ядене сега ,моля .

Моите колеги -клошари ,ми предложиха да отидем до един близък хотел ,понеже имало благоприятно време за някоя кражба -много гости дошли.

Отговорих : Не мога ! Вече съм Христов !
Подиграваха ми се : Ха ха ,ами какво ще ядеш сега ,а?
Отговорих : Бог ще промисли !
Казаха ми: Може да ти хвърли някой хляб от небето ,а?
Отговорих: О,ще съм благодарен на Хлябът ,слязъл от небето !

Дойде обяд ...аз бях гладен ,понеже реших да не крада .
Търпях ,но все пак казах: Господи ,ти ме освободи и спаси ,четох ,че Ти не оставяш твоите гладни!Не ми се иска да вярвам ,че ще ме оставиш гладен.
Приятелите ми дойдоха към четири следобед -аз бях още гладен ,но не се докоснах до откраднатото .
Оставиха чантите с храна отворени ...дано взема нещо .Но не се изкушавах...
Стана седем вечерта .Врагът ми нашепна : все пак Бог знае ,че имаш нужда от ядене ...
Не помръднах ,не докоснах краденото.
Стана 11.30 вечерта ,аз отидох в един бар да взема днешният вестник. Мислех си : Бог знае ,че съм сам ,нямам семейство ,няма да ме остави ! Надявах се в бара някой да се смили над мен ,но ..не .Никой нищо не даде.
Стана 5 минути преди полунощ .
Когато влязох в моя спален чувал в сградата на театър Марчело , имаше няколко души, които спяха там, понеже е близо до жп гара Термини ( в Италия е позволено да се спи в спални чували около гарата ,вътре в нея или по площадите наоколо).
Когато влязох в моя спален чувал заспах ,но .. след малко се се събудих .Един човек стоеше от дясно ми , човек на средна възраст , казах му : " прости ми , че те събудих ".Понеже помислих че съм хъркал.
Човекът ме погледна и каза: "Сине ,май не си ял ? "
Аз ,кой знае защо се стреснах от въпроса му ,уплаших се ,нямах ни нож ,ни нищо за да се защитя ...не зная кое ме стресна толкова ,може би това ,че позна ,че не съм ял.
Казах : не съм ял ,да !
А той ми каза: а не си ли обигран крадец ,защо остана гладен ?

Аз казах: " Да , аз бях много добър в това . Все още съм много добър
, но аз съм християнин и съм напуснал този живот. "
Тогава той каза: много добре ! Даде ми парче хляб ,сирене ,една ябълка и чаша вино.
Още с първата хапка ,чух камбаните че бият за полунощ- значи Моят Бог не ме остави да премина в другият ден без да ме нахрани !!
Почуватсвах се неимоверно щастлив и уверен в Бога !Онази нощ спах ,беше най хубавото спане .
Мислех си непрекъснато как Великият Бог се погрижи за един жалък бездомен грешен крадец ,наркоман - най- презрян в обществото .

Около сто пъти произнесох с устата си фразата :
АЗ НЯМА ДА СЕ СЪМНЯВАМ В МОЯТ БОГ ! ХВАЛА НА ИСУС ! ОТКАКТО ПРИЕХ ИСУС МОЯТ ЖИВОТ СЕ ПРОМЕНИ!
Животът ми се промени ,оставих клошарският живот .Бог ми намери работа и квартира.
Докато бях невярващ ,не можех да имам деца защото бях болен ,днес съм баща на четири деца ,слава да е на Бога !Бог ме благослови ,давайки ми спътница .Аз и моят дом ще служим на Бога !Амин
Aissa Burtin ,преразказано от брат Alessio De Luca.( превода е мой)
от iolanta
08 Юни 2016, 09:03
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Нова година

аз - все на работа...няма да празнувам
от iolanta
31 Дек 2016, 12:55
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнското лицемерие е омразно на Бога

Еди, форматирах темата ти като статия , за да могат лесно админите на страниците във Фейсбук да я сложат там.
Надявам се, да нямаш нищо против.
от iolanta
01 Яну 2017, 19:33
 
Jump to forum
Jump to topic

Мюсюлманин предизвиква евангелист.. (за превод)

Ако някои има време и желание да цапне едни субтитри:

https://www.youtube.com/watch?v=Y5llymEgzTw

Мюсюлманин предизвиква евангелист с думите си "Ако рамото ми бъде излекувано ще се обърна към християнството" След молитва болката изчезва. Исус върши и днес чудеса. "Тогава Исус му рече: Ако не видите знамения и чудеса никак няма да повярвате." Йоан 4:48
от Венци Тоневски
21 Юли 2016, 13:48
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Вярвате ли в прераждането?

Тази Севрюкова май е екстрасенс?
Няма прераждане, има възкресение на мъртвите.
Учението за преражданията е ерес!
Освен това, категорично е казано в Библията:
Евреи 9 глава
"27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,"
Това е положението.
от for_the_truth
03 Яну 2017, 10:20
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: терористи от 'Ислямска държава' са били засечени в България

Не мога да разбера някой. Смисъл виждам по групите в Фейса: "Ооо ИД, ооо масони, ооо Нов световн ред, олеле малеле какво ще правим".

Не мога да разбера каква е тази всеобща паника? Не казва ли Словото че ВСЯКО коляно ще се преклони пред ИМЕТО МУ? Тогава какво се притесняваме за Световни редове, масони, кървави луни, комети, и тем подобни глупости. Когато дойде Антихриста и се представи за Христос тогава какво ще стане?

Нека не се притесняваме, а да стоим твърди в Христа.
от Servant of God
09 Авг 2015, 21:36
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ИИСУС (ЙЕШУА) ни заповяда да изцеляваме болни!

Бог изцелява и в днешно време... Да се ходи против това е лоша работа...
За съжаление много хора вместо да се радват заедно с изцеления, започват в същия фарисейски дух да си затварят сърцата, очите и ушите както направиха фарисейте в случая на слепородения който Исус изцели.
от Cyril
03 Яну 2017, 17:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мария, майката на Исус

Опитвате да прввърнете форума в православен и ще бъде жалко, ако Бог ви позволи да изпълните желанието си.

С това съм съгласен, но не са само православни, Cyril е протестант засега?

Все пак сте най малката дениминация. И католиците и протестантите са много повече от вас.

В България са повече, но това не е аргумент за истинност, не в логиката, още по-малко в Библията.

А и много хора има като мене, които не са съгласни с деноминационните интерпретации ня словото Божие. Мислете.

Толкова ревност за суети.
от Natanel
16 Фев 2017, 00:10
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мария, майката на Исус

Сестра Теодора ме попита, за кои духовни мъртъвци става въпрос.

Ами, за тези които не различават пряка реч от метафора. които не различават притча от действителен случай, които не правят разлика кога повествованието разказва за действителните майка и братя на Иисус и кога Иисус обяснява, че за Него по важни са повярвалите в Него и изпълняващите словото му новородени майка и братя, а не тези които го търсят (в случая) и на които мъртвите духом предпочитат да се покланят и да ги величаят.

Мъртвите духом, обикновено нагаждат Словото Божие според своята доктрина, и заобикалят словото което ги изобличава, за това и не вярват на мислещите с променения от Бога ум и водените от Святия Дух.

Оправданието че освен писаното Слово има и предания на отците, но с това може да се оправдават само пред своите съмишленици защото просветените са уверени че Библията е достатъчна за спасението, живота и благочестието на християнина а верните предания, потвърждават и спомагат за разбирането на „Писанията“ но не прибавят нови духовни истини към тях, нито им противоречат.

Когато Иисус поучава че именно на тях(мъртвите духом) се проповядва евангелието за да не бъдат вече такива а да се новородят и да живеят по Дух, а те си го преиначават и си правят доктрина че и на физическите мъръвци може да се проповядва евангелието. Крайно неправилно становище водещо до идолопоклонство пред гробове, мощи на светци и молитви за и към мъртъвци.

Това е непълното, но достатъчно описание на мъртвите духом, изповядващи мъртва религия вместо християнство. :heart:
от Милко
17 Фев 2017, 04:04
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

- Много умно!

Сбъркал съм адреса. Трябвало е да следвам тебе, а съм се подлъгал по някаква си Библия от която няма повече какво да научим.

За пореден път се убеждавам че християнството не е "Православие" и започвам да се замислям дали "Православието" е християнство. :dance: :heart:
от Милко
23 Фев 2017, 00:34
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

Днес четох нещо и се сетих за тази тема. Междувременно бая работи сте изписали:

"Всяко откровение за вас е като думи в запечатана книга, която дават на някого, който може да чете и казват: „Прочети!“, а той отговаря: „Не мога, защото е запечатана.“ Тогава дават книгата на друг, който не може да чете и казват: „Прочети това!“, а той отговаря: „Не мога да чета.“
Господ каза: „Този народ се доближава до Мене с думи и с устни Ме почита, но държи сърцето си далеч от Мене и благоговението му пред Мене почива на добре научени човешки наредби. Затова, ето и Аз ще постъпя с този народ странно и чудновато. Ще се загуби мъдростта от неговите мъдреци и ще изчезне разумът на разумните.“
Исая 29:11-14
от garich
23 Фев 2017, 15:01
 
Jump to forum
Jump to topic

ИСУС СЕ ЗАВРЪЩА! (История по действителен случай!)

Пратеник на Бог


http://bulgarskireporter.com/media/uploads/21/58b19036b3fd5.jpg

Едно момче, пътувайки в автобус, било подканено от Господ да стане и да каже на пътниците, че Исус идва скоро. Но когато започнало да говори, един много ядосан мъж му се разкрещял да млъкне. Момчето се изплашило, засрамило се и се върнало на мястото си. Но Господ отново го накарал да говори за завръщането Му и същият мъж се развикал и понечил да го удари. Момчето отново се изплашило и се върнало да седне, но още веднъж чуло в сърцето си да стане и тогава то извикало силно:" ИСУС СЕ ЗАВРЪЩА!" Тогава, този очевидно лош мъж с едно детенце в ръцете, скочил срещу момчето, а синът му казал: "ТАТКО, ОСТАВИ ГО ДА ГОВОРИ, ТОЙ Е САМО ЕДИН ПРАТЕНИК НА БОГ." Бащата се завърнал на мястото си, плачейки неудържимо. Момчето се приближило и го попитало защо плаче толкова много. А мъжът отговорил: " Моят син ми каза, че си пратеник на Бог...той се роди ням и до този момент никога не е говорил!"
Превод: Катя Николова

Източник: http://bulgarskireporter.com/lists/isus-sie-zawrshtcha-istoriia-po-diejstwitielien-slutchaj/399
от Венци Тоневски
Вчера, , 17:14
 
Jump to forum
Jump to topic