ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Окт 2017, 06:48 Разширено търсене

Търсенето върна 20 резултата

Return

Re: Еремия, Септуагинта, свитъците от Мъртво море и непогрешимостта – 2

Моля те брат Edi, да си избереш и поставиш към профила подходящ аватар за лесно разпознаване от останалите ти съфорумници! :thank_youthank_you:
от stucyte
22 Дек 2016, 23:38
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Църква на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони)

Днес се срещнах отново с мормоните, както се бяхме разбрали преди една седмица. Този път на мястото на едното момче беше друго. Поканиха ме направо в една къща в центъра на града, която трябва да са я взели под наем. Изглежда са избили всички стени на етажа, така че се беше оформило нещо като огромна читалня на библиотека. Навсякъде беше с рафтове и книги, имаше няколко маси и много столове. Единственото място, на което би могло да има врата, беше преградено с пердета, но и те бяха почти открити и всичко се виждаше зад тях.

Поканиха ме на една от масите и седнахме. Тогава видях окачена на стената в дясно от мен една голяма картина на Иисус Христос, имащ американски черти на лицето. Картината беше поставена в рамка и зад стъкло. Беше си направо портрет. Понеже на първата ни среща беше станало въпрос за иконите, попитах ги защо са окичили Иисус Христос на стената. Те ми обясниха, че това е само картина и че не застават пред него да се молят. Започнах да им говоря за смисъла на иконите с най-големи подробности, какви са изискванията за рисуване (чертите на лицето, пропорциите на тялото, от какво материали са правени в средновековието...) и т.н. Накрая им обясних, че не се казва рисуване, а иконопис. Беше им много интересно, явно не са чували тези неща. Така около половин час и реших да млъкна, за да им дам думата.

Първото нещо, с което започнаха, беше да ме попитат дали напредвам с Книгата на мормоните, която ми бяха дали да чета и какво мисля за нея. Казах им, че съм я чел, но не цялата защото нямам физическа възможност за тази една седмица, а ще си кажа мнението за нея накрая на срещата ни. Помолих да продължат да говорят за това което сме се събрали. Така пристъпихме директно към първата им проповед към мен.

Извадиха една цветна брошурка и по нея в продължение на около 1 час ми изговориха на почивки (ту единия, ту другия) една камара глупости. В подробности няма да се спускам да ви разказвам. Лекцията им се състоеше от 3 основни въпроса, като третия въпрос, беше само едно изречение, но гвоздея на програмата. Това е запазена марка на всички манипулатори и аз с нетърпение чаках да я чуя :) Иначе началото винаги е такова, че да ти се хареса.

Първия въпрос беше, че семейството е най-важното нещо в живота ни и е абсолютно задължително за нашето спасение. Той е свързан с учението им за полигамията, за начина на раждане на Иисус Христос, "Неговите братя" и т.н. Но тези последните неща те не ги разкриват, за да не те изгубят като клиент още на първия им сеанс с теб, ако случайно си имаш някакви понятия за християнство. Аз се бях запознал предварително с тях от интернет. Там има много подробно описано. Първата част на сеанса приключва с контролен въпрос какво е личното ми мнение за семейството. Казах им че семейството е най-малката и наистина най-важната градивна единица на всяко общество. Но това е извън Библията, при което я отворих и им прочетох съответните места, където пише, че брака не е абсолютно задължителен за спасението на душата. Те нищо не можаха да отговорят и преминаха нататък.

С втория въпрос положиха началото на същинското им учение и затова на него отделиха най-много време. Идеята им е, че истинската Църква се е загубила заедно със смъртта на 12-те апостоли и отново е възстановена през около 1830 г. от Джон Смит (вижте в интернет за повече подробности). Прекъснах ги само да ги попитам кой според тях ръководи Църквата. Отговориха Светия Дух и ги оставих да продължат, като имах нещо наум (1) .

Третия учебен въпрос беше: "Нашето свидетелство е, че тази книга е истинна"

Последва отново контролен въпрос какво мисля по двата последни въпроса. Тогава извадих книгата, която ми бяха подарили миналата седмица и им я върнах. Казах им че стигнах до някъде и повече сърце не ми даде да чета небивалиците в нея, което си беше самата истина. Също и че има противоречия с библията (2) .Те се смутиха, казаха че няма противоречия и се опитаха да ме прекъснат. Имали още някои неща които да свършат до края на деня, но аз продължих: понеже още в началото сте написали, че това е най-истинната книга от всички съществуващи книги по света , то вие сте я поставили над Библията. Това вашето не е свидетелство, защото самата дума има съвсем друго значение на това което вие използвате. Свидетелство означава да видиш нещо и после да го разкажеш, да свидетелстваш за него. Вие какво сте видели, че да свидетелствате? Имате ли лично свидетелство? Отговориха ми че тяхната книга само допълва Библията и прави християнската вяра в пълнота. Цитирах им по памет Йоан.21:25, за да им покажа, че под пълнота не се разбира това. Обясних им какво означава пълнота. После им прочетох Откр.22:18-21, които започват с думите: "И аз свидетелствувам всекиму ..." Признаха че обикновено хората, които спират по пътищата най-вече тези стихове им цитират, така че тук бяха подготвени с готов отговор и казаха, че това се отнася само за Откровение, а не за цялата Библия. В Битие също се били съдържали тези думи, както и в тяхната книга на Джон Смит. Тогава последно им прочетох Мат.16:18

И Аз ти казвам: ти си Петър, и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят ;

Как след като Иисус каза на Петър на тоя камък ще съградя Църквата Си, след това я съгражда на камъка на Джон Смит (2) , и как след като Сам Светия Дух я ръководи (1) , допуска портите адови да ѝ надделеят?

Двамата мормони не издържаха повече и станаха, с което ми показаха че искат да си ходя. На тръгване им казах, че ако Джон Смит е основал църквата им през 1830 г., то ние българите сме се кръстили през 830 г. (865 г. от Константинополската патриаршия). И ако тяхната държава е основана почти с основаването на тяхната секта, то нашата държава е основана през 681 г. Казаха ми че за пръв път срещат такъв човек като мен. Те между другото с голям интерес ме слушаха всеки път, когато започнех да говоря. Но славата е на Бога, Който ме употреби по този чуден начин. Казах им че не искам повече да ме учат на тяхното учение, но ако искат аз да ги уча на моето да ми звънят. Отговориха, че най-вероятно няма да ме потърсят повече :)

Те дори и да виждат истината много трудно ще се съгласят да преминат на нейна страна, заради обкръжението им, родители, близки и роднини. Но аз поне изпълних моя дълг пред Господа.
от Пламен79
11 Ное 2016, 01:58
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: статийка относно Ийсус Христос

Обичате враговете си!!!! ❤Амин ❤
от Yasser
13 Дек 2016, 00:21
 
Jump to forum
Jump to topic

Мюсюлманин предизвиква евангелист.. (за превод)

Ако някои има време и желание да цапне едни субтитри:

https://www.youtube.com/watch?v=Y5llymEgzTw

Мюсюлманин предизвиква евангелист с думите си "Ако рамото ми бъде излекувано ще се обърна към християнството" След молитва болката изчезва. Исус върши и днес чудеса. "Тогава Исус му рече: Ако не видите знамения и чудеса никак няма да повярвате." Йоан 4:48
от Венци Тоневски
21 Юли 2016, 13:48
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Вярвате ли в прераждането?

Тази Севрюкова май е екстрасенс?
Няма прераждане, има възкресение на мъртвите.
Учението за преражданията е ерес!
Освен това, категорично е казано в Библията:
Евреи 9 глава
"27 И тъй като е определено на човеците веднъж да умрат, а след това настава съд,"
Това е положението.
от for_the_truth
03 Яну 2017, 10:20
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: терористи от 'Ислямска държава' са били засечени в България

Не мога да разбера някой. Смисъл виждам по групите в Фейса: "Ооо ИД, ооо масони, ооо Нов световн ред, олеле малеле какво ще правим".

Не мога да разбера каква е тази всеобща паника? Не казва ли Словото че ВСЯКО коляно ще се преклони пред ИМЕТО МУ? Тогава какво се притесняваме за Световни редове, масони, кървави луни, комети, и тем подобни глупости. Когато дойде Антихриста и се представи за Христос тогава какво ще стане?

Нека не се притесняваме, а да стоим твърди в Христа.
от Servant of God
09 Авг 2015, 21:36
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ИИСУС (ЙЕШУА) ни заповяда да изцеляваме болни!

Бог изцелява и в днешно време... Да се ходи против това е лоша работа...
За съжаление много хора вместо да се радват заедно с изцеления, започват в същия фарисейски дух да си затварят сърцата, очите и ушите както направиха фарисейте в случая на слепородения който Исус изцели.
от Cyril
03 Яну 2017, 17:24
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мария, майката на Исус

Опитвате да прввърнете форума в православен и ще бъде жалко, ако Бог ви позволи да изпълните желанието си.

С това съм съгласен, но не са само православни, Cyril е протестант засега?

Все пак сте най малката дениминация. И католиците и протестантите са много повече от вас.

В България са повече, но това не е аргумент за истинност, не в логиката, още по-малко в Библията.

А и много хора има като мене, които не са съгласни с деноминационните интерпретации ня словото Божие. Мислете.

Толкова ревност за суети.
от Теодор77
16 Фев 2017, 00:10
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мария, майката на Исус

Сестра Теодора ме попита, за кои духовни мъртъвци става въпрос.

Ами, за тези които не различават пряка реч от метафора. които не различават притча от действителен случай, които не правят разлика кога повествованието разказва за действителните майка и братя на Иисус и кога Иисус обяснява, че за Него по важни са повярвалите в Него и изпълняващите словото му новородени майка и братя, а не тези които го търсят (в случая) и на които мъртвите духом предпочитат да се покланят и да ги величаят.

Мъртвите духом, обикновено нагаждат Словото Божие според своята доктрина, и заобикалят словото което ги изобличава, за това и не вярват на мислещите с променения от Бога ум и водените от Святия Дух.

Оправданието че освен писаното Слово има и предания на отците, но с това може да се оправдават само пред своите съмишленици защото просветените са уверени че Библията е достатъчна за спасението, живота и благочестието на християнина а верните предания, потвърждават и спомагат за разбирането на „Писанията“ но не прибавят нови духовни истини към тях, нито им противоречат.

Когато Иисус поучава че именно на тях(мъртвите духом) се проповядва евангелието за да не бъдат вече такива а да се новородят и да живеят по Дух, а те си го преиначават и си правят доктрина че и на физическите мъръвци може да се проповядва евангелието. Крайно неправилно становище водещо до идолопоклонство пред гробове, мощи на светци и молитви за и към мъртъвци.

Това е непълното, но достатъчно описание на мъртвите духом, изповядващи мъртва религия вместо християнство. :heart:
от Милко
17 Фев 2017, 04:04
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

- Много умно!

Сбъркал съм адреса. Трябвало е да следвам тебе, а съм се подлъгал по някаква си Библия от която няма повече какво да научим.

За пореден път се убеждавам че християнството не е "Православие" и започвам да се замислям дали "Православието" е християнство. :dance: :heart:
от Милко
23 Фев 2017, 00:34
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

Днес четох нещо и се сетих за тази тема. Междувременно бая работи сте изписали:

"Всяко откровение за вас е като думи в запечатана книга, която дават на някого, който може да чете и казват: „Прочети!“, а той отговаря: „Не мога, защото е запечатана.“ Тогава дават книгата на друг, който не може да чете и казват: „Прочети това!“, а той отговаря: „Не мога да чета.“
Господ каза: „Този народ се доближава до Мене с думи и с устни Ме почита, но държи сърцето си далеч от Мене и благоговението му пред Мене почива на добре научени човешки наредби. Затова, ето и Аз ще постъпя с този народ странно и чудновато. Ще се загуби мъдростта от неговите мъдреци и ще изчезне разумът на разумните.“
Исая 29:11-14
от garich
23 Фев 2017, 15:01
 
Jump to forum
Jump to topic

ИСУС СЕ ЗАВРЪЩА! (История по действителен случай!)

Пратеник на Бог


http://bulgarskireporter.com/media/uploads/21/58b19036b3fd5.jpg

Едно момче, пътувайки в автобус, било подканено от Господ да стане и да каже на пътниците, че Исус идва скоро. Но когато започнало да говори, един много ядосан мъж му се разкрещял да млъкне. Момчето се изплашило, засрамило се и се върнало на мястото си. Но Господ отново го накарал да говори за завръщането Му и същият мъж се развикал и понечил да го удари. Момчето отново се изплашило и се върнало да седне, но още веднъж чуло в сърцето си да стане и тогава то извикало силно:" ИСУС СЕ ЗАВРЪЩА!" Тогава, този очевидно лош мъж с едно детенце в ръцете, скочил срещу момчето, а синът му казал: "ТАТКО, ОСТАВИ ГО ДА ГОВОРИ, ТОЙ Е САМО ЕДИН ПРАТЕНИК НА БОГ." Бащата се завърнал на мястото си, плачейки неудържимо. Момчето се приближило и го попитало защо плаче толкова много. А мъжът отговорил: " Моят син ми каза, че си пратеник на Бог...той се роди ням и до този момент никога не е говорил!"
Превод: Катя Николова

Източник: http://bulgarskireporter.com/lists/isus-sie-zawrshtcha-istoriia-po-diejstwitielien-slutchaj/399
от Венци Тоневски
25 Фев 2017, 17:14
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Простих си, а вие ще си простите ли?

Дайте ми конкретен стих от Библията където пише, че човек трябва да прости и на себе си. Не се заяждам, просто питам. Чувала съм, че да простиш на себе си било човешка измислица. Подкрепете със стихове от Словото горенаписаното, за което много благодаря.
от anah_su_namun
26 Фев 2017, 22:09
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

Теодора знаеш ли какво пишеш? Идолопоклонство към словото-това е лудост! Словото е Христос ;И словото стана плът и пребиваваше между нас;Ако на някои в този форум не му изнася да пази божието слово това си е негов проблем,сомо не проповядвайте ереси!
от lazarin1
20 Фев 2017, 09:59
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

Колосяни 2:8
Внимавайте да ви не заплени някой с философията си и С ПРАЗНА ИЗМАМА, ПО ЧОВЕШКО ПРЕДАНИЕ, по първоначалните учения на света, а не по Христа.

За това ли омаловажават " Божието Слово"?

За да продължат с измамата по човешко предание. :heart:
от Милко
23 Фев 2017, 23:28
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнско ли е да приемаме САМО това, което пише в Библията?

Дълго време само чета, дойде моментът и аз да напиша нещо.

Ако нещо не може да бъде доказано от Библията, аз му нямам грам доверие. Според мен няма логика Бог да остави важни за спасението и праведния живот заповеди и изисквания извън Библията, обричайки по този начин на заблуда милиони хора, които вярвам, че Божието Слово - Писанията - им е достатъчно. Мормоните също вярват в Библията. Те "само" казват, че тя не е единственото Божие слово, че книгата на Мормон е допълнение към нея. Не е същото, но доста прилича...

Бог е дал на израелтяните Стария Завет, но дошли фарисейте и садукейте и добавили техните предания, за които Исус строго ги укорява. Съботна синагога, ритуално умиване на съдове и ръце, и пр.
След това Бог е дал на учениците на Исус Новия Завет, който да съпътства идването на Исус и промяната, която настъпва с неговата жертва. И веднага след това всички се изредили да си добавят своите ритуали и обичаи, било те православни, католически или протестантски.

Дали ще е съботно посещение на синагога, поклонение пред статуя на Мария, целуване на икони, молитви към мъртвите, пасторски титли и амвони или неделни богослужения, всичките тези неща НЕ са базирани на Библията. Това са човешки предания и традиции, които не подкрепят Библията, а вижданията и личните идеи на група хора. Павел казва: "Ако дойде някой и ви проповядва друго благовестие освен това, което сте чули от нас да бъде проклет." А в посланията на Павел не виждам да пише нищо друго освен ... Това което пише?

Библията е единствената лакмусова хартия за правда.
от Gramatton
01 Мар 2017, 19:46
 
Jump to forum
Jump to topic
cron