ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 23 Окт 2017, 10:42 Разширено търсене

Търсенето върна 15 резултата

Return

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Много благодаря за отговорите.
към stucyte - много често срещнах - извинявам се, може да те обидя но. Напълно разбирам, защо би прозвучало обидно, да, от някои ъгли погледнато може да се тълкува дори като нападка, но далеч не го приемам като такова ! Искам специално да благодаря, че нещата ми се казват в прав текст...прав си за всичко написно, ти си човек, който има поглед в бъдещето (поставяйки се на мястото на нейния баща). Благодаря за отговорите, приемам ги като опит за помощ, не упрек.
от Петьо
30 Дек 2016, 00:29
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Искам за пореден път да ви благодаря, че се отзовахте и че ми изяснихте немалко неща. Все повече стават хората, които казват, че не е редно направеното от родителите й. Това ме навежда на мисълта, че причината е друга и това е използвано просто като причина, която тя не би оспорила. Всичко това ме кара да се чувствам крайно нежелан и...отхвърлен, бутнат ако щете, и поради това аз смятам да се оттегля тихо и кротко, дори да спечеля тази "битка", ще бъда около хора, които не ме искат, а чувството да си нежелан някъде е отвратително и потискащо. На отговорът на колко години съм - 26, тя е на 22, скоро става на 23 и да знам, че сега ще бъда засипан с постове като "още си млад, има време, не се коси"...това съм го чувал достатъчно пъти. Благодаря ви още веднъж, че ми помогнахте да разбера толкова много и кючови неща. Пожелавам ви весело посрещане на новата година !
от Петьо
30 Дек 2016, 13:23
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Мисля, че един пост по-задните страници ме попита що за човек съм, сега отново се засяга тази тема и е съвсем нормално. Ако е важно или ви е интересно, аз бих описал себе си в кратък параграф с подобно съдържание:
не пуша (никога не съм), не пия (никога не съм се напивал, не знам какво е усещането дори да ти се замае главата), не съм човек, който си търси белята...да се бие по стадьони или да засича другите шофьори на пътя, аз съм възпитан човек, изслушвам и никога не прекъсвам, не наранявам целенасочено и ВИНАГИ се поставям на мястото на другия за да го разбера по-добре, в случай че съм на различно мнение с някого, това не ме прави мен задължително правия (това е мое мнение). Обожавам животните, особено малките и особено докато са бебета. Днес (по-скоро вчера, на 30.12.2016) се прибирах от офиса с автомобила си и от далеч видях спречкване между 5 момчета, хвърчеше сняг и от далеч си помислих че просто се "правят бели мечки", но след като се приближих на около 25 метра ясно видях че 3ма бият един от тях а последния стои острани в страх, бяха на около 18 годишна възраст. Настъпих газта, стигнах до тях и веднага излязох от колата, прескочих оградата между тротоара и пътя и скочих да ги разтървавам. Не знаех дали някой от нападателите няма да извади нож или друго оръжие, в този момент само знаех че ясно видях как едно от момчетата ритна през устата нападнатото момче и то започна да плюе кръв...не искам да излизам като герой, не съм направил нищо героично, но поставих своята безопасност в името на друг човек...докато останалите коли заобикаляха моята и продължаваха по пътя си. За щастие след намесата побойниците се разбягаха, в различни посоки и напднатото момче се съгласи да му помогна да се изправи на крака, да сложа сняг върху раните му (спукана вежда и устна) и да викнем линейка.

Ето такъв човек съм аз, естествено и аз си имам треските за дялане, но когато видя че имам проблем, го разпознавам като такъв и взимам мерки за него.
от Петьо
31 Дек 2016, 01:56
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Скъпи приятели, искам да напиша още един пост в тази тема, в който ще ви се представя. Първо искам да напиша история в няколко реда - когато бях в университет, няколко от моите преподаватели ни разказваха истории в които са си публикували истинските данни и след това са си патили, и ни съветваха естествено да не правим тази грешка.Така съм практикувал общо взето навсякъде. Когато си направих регистрация тук, без да се замислям особено просто въведох някакво произволно име с мисълта че ще си задам въпросите "и дим да ме няма", но отношението и вниманието което ми бе обърнато тук ме накара да се замисля сериозно.
Истиснкото ми име е Петьо и се радвам да се запозная с всички тук! На 24г. съм от София (въпросното момиче е на 18).
Благодаря ви отново за обърнатото внимание и отношение, добротата на хората тук прави избора ми за пътя на моя живот много по-лесен отколкото беше преди. Бъдете обичащи и обичани ! (ValeriGruichev)
от Петьо
31 Дек 2016, 16:16
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Ако искате можем да спрем да коментираме темата. Всеки изяви своето мнение, за което съм повече от благодарен, все още ги чета, въпреки, че знам какво е написано...но аз не искам да бъда там, където не съм желан. Тези хора искат да ме променят от корените нагоре, почти изцяло а много хора по темата ми казаха да следвам сърцето си... Да, аз не съм чел цялата Библия, не са ми ясни стотици ако не хиляди неща, не знам името на Светиите...та дори не знам как да се моля "правилно"....когато се моля просто казвам онова, което ми идва отвътре,- споменавам Бога, благодаря за всичко, което имам, защото има хора, които нямат това, благодаря че съм жив и здрав, че имам две очи и две ръце с които да си слагам хляб на масата и изказвам своята молитва... вярвам, че Бог живее във всеки един от нас и че този глас, който ми говори отвътре, това е нещо свързано с моя Създадел...сигурно греша може би някой ще постне някакъв цитат от Библията с който ми показва, че не съм прав, но просто така го усещам...не желая да съм там, където ме пъдят и не ме искат без да ме познават или да искат дори да чуят мнението ми.
Благодаря ви за оказаната помощ, пожелавам ви весело посрещане на новата година ! Нека Бог е с вас всеки ден и да ви дари с щастлива и вечна любов ! Обичам ви (hug)
от Петьо
31 Дек 2016, 01:13
 
Jump to forum
Jump to topic

Честита нова 2017та година и на кой какво му се падна от баницата с късмети :)

Честита нова година братя и сестри ! Пожелавам ви най-вече здраве и щастие ! Много късмет и успехи във всяко начинание, пожелавам ви Бог да осветява непрекъснато пътищата по които сте поели ! Бъдете обичащи и обичани (hug)

На мен от новогодишната баница с късмети ми се падна (ще познаете ли ? :) ) ЛЮБОВ !
от Петьо
01 Яну 2017, 01:53
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Нова година

Бъдете живи и здрави и продължавайте да показвате пътя на хора, които не го виждат ! Благодаря ви и много успехи :) ! Бъдете обичащи и обичани (hug) !
от Петьо
01 Яну 2017, 01:55
 
Jump to forum
Jump to topic

Моля, помогнете на сърцето ми

Здравейте скъпи братя и сестри. Казвам се Валери и искам да започна с това, че се радвам, че съм тук. Имам нужда от помощ и смятам, че тук има хора, които могат да ми я дадат. Не преди много време се запознах с една дама и имахме връзка. Бързо и неусетно се влюбихме, имахме страхотни отношения, но нещата срещнаха своя край. Причината за което е че тя е евангелист а аз не съм. Ходя на църква, но много рядко, не съм чел цялата Библия, но имам много силна вяра и почит към Бог. Тя ми каза, че не можем да сме заедно, не понеже сме от различни краища на страната, но няма да можем да сме заедно ако аз не стана евангелист. Не желая да имаме неправилни впечатления за нея, тя не се е опитвала да ми извие ръката или да ме принуди да правя нещо което не искам, но това бе достатъчна причина нашата връзка да бъде прекратена. Все още не можем да се забравим, плачем един за друг, но не можем да сме заедно при условието че аз съм православен християнин. Живота ми не е същия от както я няма - станал съм по-изнервен, правя излишни забележки на хората, в офиса всяка шега я приемам като нападка или упрек, чувството ми за прошка е много затъпено....държа се грубо а реално отвътре имам чувството че ме ядат червеи, тъгувам и стискам със зъби за да не плача нощем. При нея положението е подобно, а не искам тя да страда, обичам я. Знам какво трябва да сторя за да можем да сме заедно отново и да имаме общо бъдеще. Именно това ме води насам....много бих искал да получа (по възможност подробни) отговори на някои въпроси като
1 - от какво ще трябва да се лишавам ако стана евангелист
2 - как би се променил животът ми
3 - какво би се изисквало от мен.

Бих се радвал ако някой би искал да отдели време и да поговорим по телефона. Благодаря ви от сърце и бъдете живи, здрави и безкрайно щастливи !
от Петьо
29 Дек 2016, 22:33
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Според мен не аз имам проблеми тук а по-скоро пишещите по-горе...Защо толкова често наблюдавам как се опитвате да се изкарате като "ох ние клетите"....излъгани та предадени та не знам си какво си...аз да се стегна ? Ох Боже, аз да се стегна....че съм решил от чисти МИНИМАЛНИ съображения за някаква сигурност да замажа нещата (които не са кой знае колко сериозни, просто вие преигравате като гледам...и то с почти всичко като чета другите теми) и вие сте милите наранени и излъгани и това е проблем, но когато някой е станал от неправилната страна на леглото и влезе във форума, избира някой нов и почва - ти си ревльо, ти си жена, естествено че няма да си харесан....това НЕ трябва да е обидно ?? АЗ ДА СЕ СТЕГНА ? Първо че сте с толкова неправилни впечатления (специално към Теодора)....как успя да си изсмучеш от пръстите това от толкова малко написаните постове от мен ? В които само на 2 говоря за това как се чувствам спрямо нея ? Останалите са че се чувствам нежелан там и затова няма да се занимавам (което е именно това което ме съветвате !). Приемайте този пост като шега, обида или като си прецените, тук хората тълкуват всичко КАКТО ИМ ИЗНАСЯ (слагането на листче в баница било сатана и гадаене...моооооляяяя ? аз да се стегна -_- ). А към г-жа Теодора мога да кажа, то си важи и за всички останали - много е важен начина по който ще кажеш нещо...ако искаш да кажеш на някой това, което ти изрази е много по-правилен този подход - хей, хайде горе главата малко хм ? Нова година е, ясно е че нещата няма да се получат, опитай се да продължиш напред...
За всеки човек, който е зрял и е с отворено съзнание (и на който му пука как ще се почувства онзи отсреща) би предпочел начина който аз предложих...
(тръгнах да пиша "благодаря за съветите до тук" но се спрях, данеби да изтормозя окото на някой) - но аз получих онова за което бях тук, разбрах не малко неща за хората като цяло, какви са тези и онези (от части обратно на очакванията ми), така че не виждам повече причина да пълня хубавата тема с постове. Бъдете обичащи и обичани !
от Петьо
02 Яну 2017, 12:22
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Честита нова 2017та година и на кой какво му се падна от баницата с късмети :)

Баницата с късметите няма нищо общо с хазарта. Хазартната игра е игра на ЗАЛОЗИ, с цел печалба, хазарта е болест забранен със закон в някои страни. Баничката с късмети може повече да се приравни към томбола. Новогодишната баница с късмети е безобидна семейна игра, без никакви задни мисли. Тя е един от компонентите на новогодишната вечеря, който я прави по-различна и специална от останалите през годината, допринася за празничното настроение и дух (holiday spirit). Няма никакви сатанизми, гадания, предсказания или подобни по-дълбоки значения....приготвена е с усмивка от домакинята, никой не я гледа в ръцете къде какво слага(за да е честно) и на вечеря всеки си чупи парченце и се забавлява.
от Петьо
02 Яну 2017, 15:55
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Вярвате ли в прераждането?

Пресияна : Наистина ли вярвате,че съществуват демони?Хехе.И кой ги е виждал?Аз лично-не,а и не бих повярвала дори да ми се "явят".
Демоните са само и единствено в нашите глави.

Виждам, че не желаеш да се съгласиш с десетките мнения, които са срещу твоето, затова ще ти отговоря по твоя начин. Бесовете не съществуват защото не си ги виждала ? т.е. това което не може да се види не съществува ? Сигурно за теб и радиовълните не съществуват, мобилния телефон от който може би пишеш в този форум на какъв принцип работи тогава ? Сигурен съм че през живота си не си виждала бактерия, но вероятно по тези епидемии напоследък, с едната ръка пишеш, в другата държиш носна кърпичка.
Разбирам, че не си на нашето мнение, никой не те принуждава да си. Както ти бе казано не веднъж, това е християнски форум, тук ние споделяме мнения и споделяме една вяра - вярваме че Исус Христос е нашия спасител, че е умрял за нас и че е възкръснал. Не можеш да очакваш някой да се съгласи с теб, когато си в такава среда, не можеш да очакваш и да се съгласим с теб, НЕ понеже сме фанатици или слепи(както ти може би предполагаш), не, не сме съгласни с теб защото вярваме, а вярваме защото сме усетили по един или друг начин, че Бог съществува.
Идваш тук и започваш да се опитваш да ни "отвориш очите"...не си първата, нито последната...но си поредната, в това, че няма да успееш. Това е като да си ловджийка и да влезеш във форум за природозащитници и да започнеш да им обясняваш как трябва да купуват пушката и да трепят наред за удоволствие или да палят резачката и да ходят в гората...искам да ти спестя времето просто. Ако обаче един ден пожелаеш да дойдеш и да приемеш Бог(така както е представен в Библията, не така, както ти си го разбираш), както ти бе казано по-горе - си добре дошла.

Питаш - а вие какви доказателства имате че съществува Бог, реални доказателства. Отвори си прозореца мила и всичко живо дето видиш ти е повече от доказателство, че Той съществува.
от Петьо
03 Яну 2017, 20:21
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Боже Господи, благодаря ти Пламен !! От скоро съм тук и се ровя по форуми и си следя темата по минимум 5 пъти на ден и очаквах ето такъв отговор... Благодаря ти че си погледнал ситуацията от толкова много страни, че си дал пример с истински случай и....въобще благодаря ти ! Прочетох поста ти два пъти и особено частта където жената е подчинена на мъжа и тя трябва да ходи по него а не обратното....благодаря ти, че намесваш и мъжкото самочувствие ! Надявам се че следващото изречение ще те накара да се усмихнеш, защото на християните им пука един за друг - аз се промерних и продължавам да се променям откакто съм тук. Започнах да чета Библията и вярвам по-силно от всякога, много от нещата ги прочитам по два, по три пъти. Благодаря и се моля на Бог почти всяка вечер. Харесвам се повече от преди, чувствам се по-спокоен и уравновесен. Бога да бъде с тебе и моля те, ако имаш още съвети, сподели ги !
от Петьо
04 Яну 2017, 00:30
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ЧЕТИРИ ВИДА ЛЮБОВ

:) :heart: :heart: :heart: нека цари любов между хората :heart:
от Петьо
05 Яну 2017, 20:09
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Да правиш разлика в храните ... Римляни 14:23

В Библията ясно си пише, че хората ядат месо...още в първите глави на Новия Завет, в Матей, Христос благославя хляб и риба, с която изхранва хиляди души.
Матей, глава 15
33Учениците го попитаха: „Откъде да намерим достатъчно хляб в това необитавано място, за да нахраним толкова много хора?“
34Исус ги попита: „Колко хляба имате?“
Те отговориха: „Седем, и няколко рибки .“
35Исус нареди на хората да насядат на земята.
36Взе седемте хляба и рибата и благодари на Бога. След това разчупи хляба и го даде на учениците, а те го раздадоха на хората.
37След като всички ядоха до насита, учениците му напълниха седем кошници с храната, която беше останала.
38Тези, които ядоха, бяха четири хиляди души, без да се броят жените и децата.
от Петьо
07 Яну 2017, 12:29
 
Jump to forum
Jump to topic