ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 07:45 Разширено търсене

Търсенето върна 74 резултата

Return

Разлики между лъжехристиянина и истинския християнин

https://img-fotki.yandex.ru/get/27612/131013871.3/0_1c4fa2_901afc17_orig

Отношението към греха.

Когато се случи истинският християнин да съгреши, това го води до омраза към греха, към покаяние с изповед пред Бога и желание да остави даден грях веднъж завинаги. Той мрази греха, защото разбира, че с греха си оскърбява Бога. Стреми се към святост и чистота.
Лъжехристиянина или не вижда своя грях, смятайки че живее и върши всичко правилно, или дори да го вижда, той не желае да се раздели с греха си. Греха не го опечалява и той е част от неговия начин на живот. Няма желание за святост.

Отношението към ценностите на света.

Истинския християнин мисли за това, как да служи на Бог още по-добре, с готовност жертва не само времето си, но и всичко, което е нужно, заради Божията слава. Той се стреми към скритото в Бога, а не към явното в света. Не се интересува от положение, известност и одобрение от човеци, не търси пари и комфорт, истинския християнин счита всичко земно „за измет, само Христа да придобие“. Христос е единствения негов стремеж, негова цел и негова любов, той живее на Земята с Небето в сърцето си.
Лъжехристиянина се стреми към богатствата на този свят и значимост в него, той се хвали със земните си постижения и има завист към другите. Неговата вяра и живот са същите като на фарисея-върши всичко за своя полза и слава. Той иска всичко тук и сега, не се стреми към Небесните ценности и няма Небето в сърцето си.

Отношението към Божието Слово.

Истинския християнин чете Божието Слово и размишлява над него. Той търси скритото в него и се стреми да го живее. Също така, Божието Слово е огледало за него, той винаги се оглежда в него, за да коригира себе си. Истинския християнин обича да говори за Божието Слово с хора, които са също като него и заедно да търсят дълбочината му. Той добре различава буквата от Духа и добре воюва с меча-Слово, защото Словото не е празни думи в него, но е живот.
Лъжехристиянина също може да чете постоянно Божието Слово, но го прави по плът, за да придобие знание. Той не търси Духа на Словото и вижда само буквата, не Духа. Също може много да говори за Словото, но обича да го прави с показност, за да видят другите колко много знае, той парадира със знанията си. И ако човек го познава добре, може лесно да види несъответствието между думите и делата му, защото Словото не е станало живот в него.

Вярата в Бога.

Истинския християнин вярва в библейския Бог- в любящия, справедливия,
суверенния и свят Бог, в Неговия Единороден Син Исус Христос и в Святия Дух. Той разбира и вярва, че е спасен чрез Божията благодат, по милост, благодарение на кръстната смърт на Исус Христос. Той е новороден човек- покаял се е за стария си греховен живот и се е отрекъл от него. Вярата му е на дела, не на думи. Христос се изобразява всеки ден в него и се изявява в живота му. Святия Дух живее в истинския християнин и го учи, води и помага да следва Христос. Истинския християнин устоява на изпитанията в живота си без да губи вярата си и продължава да следва Христос.
Лъжехристиянина не може да разбере библейският Бог, затова той си „извайва“ свой Бог, който може да разбере. Той не разбира Божията благодат и Божието спасение и вярва, че в спасението му трябва да има и негови заслуги, добри дела, като по този начин прави жертвата на Христос напразна. Не прави разлика между дела на вярата и добри дела. Неговата вяра е суетна и често пъти лъжлива, защото разчита на себе си, а не на Божията благодат и милост. Когато
дойдат изпитания, той бързо се обезверява и пада, защото вярата му няма дълбок корен. Също така, лъжехристиянина не разбира и справедливостта на Бог и Неговия Съд, защото често пъти, той не вярва във вечното наказание на грешниците.

Отношението към трудните обстоятелства.

Истинския християнин е предаден на Христос във всяко време. Той прославя Бог и когато е зле, и когато е добре- в болест и здраве, в богатство и в нищета, и изповядва Христос, когато е преследван заради вярата си. Не се срамува пред хората в света от своя Господ и Неговото благовестие. С готовност плаща всяка цена за следването на Христос, защото Го обича и защото се е съразпнал с Него. Преминава през всички обстоятелства в живота си издигнат над тях, устоявайки във вярата, защото знае, че всичко съдейства за доброто му. Вярата му е твърда и непоклатима, тя е жива, защото познава Христос и има връзка с Него.
Лъжехристиянина има неустойчива вяра, той е готов да изповядва Христос дотогава, докато това не му струва нищо. Щом в следването му на Христос се появят проблеми и загуби, той се обръща към света. Ако здравето и благополучието му си отидат, той вече не може да вярва в „такъв жесток Бог“. Изпитанията в живота си ги приема като наказание, не като средство за очистване и израстване в Господа, той не обича да страда, защото не познава Христос и не се е съразпнал с Него, затова и бързо губи вярата си, когато го сполетят изпитанията.

Ненавист и непримирение.

Истинския християнин обича всички хора, не им мисли зло, не им завижда, не се смята за по-горен от тях и не се гордее. Той е снизходителен към постъпките и прегрешенията на другите и им прощава винаги, като добре прави разлика между човека и греха в човека. Ръководи се винаги от Божията любов, която живее в сърцето му и не прави компромиси с греха. Не се оправдава и не се защитава, говори истината с любов и мир. Стреми се винаги към Божия мир и предпочита да остане онеправдан, ако това ще е от полза за другия, и защото така го е казал сам Бог в Словото Си.
Лъжехристиянина обича тези, които обичат него, често се гневи и ядосва на другите, изпитва завист и има омраза към хората. Той е движен от дух на осъждение, защото се смята за повече от другите хора. Сърцето му е кораво и няма простителен дух, ако някой го засегне в нещо. Не прави разлика между човека и греха в него, защото самият той е непроменен вътрешно и върши същите неща като останалите, които го засягат с нещо. Той винаги се оправдава и защитава, и няма мир в сърцето си, защото не го е познал. Предпочита той винаги да излезе прав, дори да не е така, защото не е познал Духа на Божието Слово. Той не познава любовта.


Истинския християнин е от овцете на Господ Исус Христос, а лъжехристиянинът ще се окаже от козите, които Господ ще разлъчи от Себе си завинаги.
Превод: Светлина за теб
от rex1978
12 Май 2016, 15:57
 
Jump to forum
Jump to topic

ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС: ДОМ НА КАНАРА

https://img-fotki.yandex.ru/get/27200/131013871.3/0_1c58e5_afeccadd_orig


Каква е Църквата на Христос и от какви хора се състои тя, как функционира и какви са целите и задачите й.
Липсата на разбиране по тези въпроси води до факта, че на много хора в тялото на Христос им е трудно да разберат какви ги е създал Бог и поради това им е невъзможно да влязат в призванието си от Бога. Заради това неразбиране, мнозина се опитват да вземат върху себе си „чужди дрехи“ и да бъдат такива, каквито абсолютно не са били призвани да бъдат, като в същото време травмират себе си и всички останали, на които се опитват да служат там, където Бог не ги е поставил. Заради това неразбиране те не знаят как да се държат в обществото, как да говорят с хората, какво трябва да правят и какво не трябва да правят по отношение на хората. Те се опитват да проповядват, но това не дава никакъв резултат, опитват се да дърпат хората в църквите си, но те не искат да идат там. И поради това хората се измъчват, защото не се чувстват изпълнили Божията воля.
Някой човек чува ясно Божия призив към него, но не може да събере смелост и да излезе от своята стара църква, в която отдавна всичко е покрито с плесен. Той не може да последва Бог поради това, че са му всяли страх, когато са го учили „да не напуска събранието си“.
Много и най-различни са нещата, които пречат на Божиите деца да следват Исус истински там, където Той ги води, и където Той иска да бъде всеки един от тях.
На първо място, ние трябва да разберем какво е всъщност Църквата на Христос и какво не е.
Днес Църква на Христос се нарича всичко, каквото си представите, но има ясни критерии, по които можем да определим дали това е истинска църква. Истинска църква може да бъде само тази, която е построена от Христос, която е основана на Канарата.
Истинската църква, както някога е излязла от Христос, разпнат на кръста, както някога е била кръстена в Святия Дух на Петдесятница, така тя е преминала през всички векове и до днес никога не е прекъснала своята жива нишка!
Исус е казал:
„Аз ти казвам, че ти си Петър, и на тази канара ще съградя Моята църква, и портите на ада няма да й надделеят.“ (Матей 16:18)
В този стих от Библията са включени няколко важни за тялото на Христос истини и три от тях са най-важни.
1. Всички знаем, че тук има игра на думи, Петър, значи камък, канара.
Исус е казал на Петър, че е камък, канара, и че Той, именно Исус ще изгради Своята църква на канара.
Каква е тази канара? Някои казват, че това е откровението, което е получил Петър за Исус и отчасти е така, но това не е достатъчно.
За да бъде родена Църквата, не е било достатъчно само да получи откровението, че Исус е Христос. Трябвало е нещо да се случи и това нещо е могъл да го направи само Исус.
Той трябваше да умре на кръста и от Него да се роди, да се излее Църквата - кръвта и водата, това е раждането на Църквата.
А отговора на въпроса коя е канарата, за която е говорил Исус е очевиден:това е Той Самият -Исус Христос, крайъгълният Камък, върху който се строи и държи цялата църква Христова!
Петър пише за това:
„Ето, полагам в Сион крайъгълен Камък, отбран, скъпоценен, и който вярва в Него, не ще се посрами.“ (1 Петър2:6)
И има още много места в Писанието, които говорят за Исус като за крайъгълен Камък, върху Който ще се изгради Църквата.
2. Втората истина в горепосочения цитат е тази: Исус казва:АЗ ЩЕ СЪГРАДЯ!
Ние вече казахме, че за тази цел, Исус трябваше да умре на кръста и да роди Църквата от Себе Си. Както Ева излезе от Адам, така и Църквата трябваше да излезе от Исус. Но и това още не е всичко! Тогава, на кръста, се роди цялата Църква, Църквата като цяло, а сега Исус се занимава с това, че Той Сам я изпълва с конкретни хора! Тоест: Исус Христос изгражда до днес Своето земно тяло, съставено от хора през всичките векове и живеещи до днес, и които са напълно Негови!
С други думи: ти не можеш просто да поискаш и да основеш една църква! Всяка местна църква трябва да започне съграждането си от Самия Христос! Всичко, което не е съградено от Христос- не е църква! Нещо повече: дори събраните на едно място родени свише хора, не прави това събрание автоматически църква! Някои ще кажат:Как така, нали Исус е казал, че където са двама или трима събрани заедно в Неговото име, там е и Той между тях?
Първо- условието е това, всички да бъдат събрани в името на Исус, което означава, че в това събрание Исус е главната личност там!
Второ- не е писано, че събраните ще бъдат църква, не, Исус казва, че Той ще бъде между тях!
Църква-това е нещо много повече от събиране на вярващи на едно място! И всяка организация, която отрича и нарушава следващите основополагащи истини, на които се съгражда Църквата:
- отхвърля свръхестествения Бог, Който вчера, днес и вовеки е един и същ.
- Бог, Който и днес кръщава с Духа, както и преди.
- Бог, Който и днес изцелява, както и преди.
- Бог, Който и днес дава власт на децата Си над нечистите духове, както и преди.
- Бог, Който и днес потвърждава Словото Си с чудеса и знамения, както и преди.
Такава организация, която отхвърля всичко това е религиозна и няма нищо общо с църквата на Христос!
И колкото и благочестиво да изглежда, колкото и красиви и доктринално възвишени думи и цитати от Библията да говори, нека това не ви заблуждава!
И още:
Ефесяни 4:11-13
„И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители, с цел да се усъвършенстват светиите за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло, докато ние всички достигнем до единство на вярата и на познаването на Божия Син, в пълнолетно мъжество, в мярката на Христовата пълнота.“
Ефесяни 2:19-22
„Затова вие не сте вече чужди и пришълци, а сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство, понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като крайъгълен Камък е Сам Исус Христос, в Когото цялото здание, сглобявано, расте за свят храм на Господа, в Когото и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище.“
Това е принципа за изграждане на Църквата на Христос. И ако някоя организация отхвърля петкратното служение в Църквата днес, както то е било и в първата Църква някога, тази организация е религиозна, тя не принадлежи към Църквата на Христос!
Църквата на Исус Христос се строи по чертеж, съставен от Самият Него и Неговия Дух я изгражда в съответствие с това, как Господ е планирал да изгради Църквата Си. Неговият Дух е Духът на Истината! И ако след много години, в дадена организация не са били приети и разбрани дори и най-елементарните истини на Божието царство, тази организация е просто религиозна, тя не е Църква Христова!
Разбира се, че в събранието може да не са всичките от петте служения или всичките дарби, това е въпрос на съзряване на хората там, но като цяло, истинската Църква трябва да признава и да вярва, че петкратното служение в нея не е нещо отминало.
Защо това е толкова важно? Защото Църквата- това не е човешка организация! Човешката организация се изгражда въз основа на нуждите на хората, които я строят. Хората настройват организациите си, структурите и функциите им, според своите разбирания, изхождайки от това очакване, което те полагат на тази организация. Пример:Бизнесмена строи своя организация, базиращ се на това, което очаква да получи от нея. И това е нормално в бизнеса, но не е нормално, когато хората изграждат своя организация, очаквайки да получат нещо от нея, съгласно своите виждания, и те да наричат това-църква!
ЦЪРКВАТА НЕ Е ЧОВЕШКА ОРГАНИЗАЦИЯ! ЦЪРКВАТА Е ТЯЛОТО НА ХРИСТОС! И Исус никога няма да довери изграждането на Своята Църква на никой човек, колкото и той да е свят, и колкото Исус да го обича и да му се доверява.
Да, Исус ще направи хората Свои съработници, но Той ще строи Църквата Си сам, чрез Своя Дух, Своята сила и по Своя чертеж!
И ако някой иска да бъде Негов съработник, той трябва да бъде напълно покорен на Неговата воля и Неговия план в изграждането на Неговото тяло!
Църквата на Христос, това е тяло, това е организъм, създаден от Бога. И няма как Бог някога да е създал дадени органи в този организъм, а днес да ги счете за ненужни. Не, това е теорията на Дарвин за еволюцията, която казва, че ние имаме органи-наченки (остатъчни), които някога са ни били нужни, но в резултат на еволюцията, вече не се нуждаем от тях. Сатана е успял да внедри в ума на вярващите, че в тялото на Христос днес има някои остатъци, които вече не са нужни, например-кръщението с Духа, свръхестествените Му проявления и т. н. Ако дадено събрание вярва в това нещо, то не е Църква Христова. Това е човешка организация, състояща се от хора, наричащи се християни, но които в същото време отхвърлят основите на учението на Христос. Такава организация преследва своите си цели, които могат да са и добри, но те не са целите на Христос! Но най-важното, което Сатана е направил е да премахне кръста на Христос от благовестието!
Има организации, които не отхвърлят петкратното служение, но в същото време отхвърлят Христовия кръст. Ако в дадена организация е премахнато истинското учение за кръста, тя не е част от Христовото тяло, не е църква. Това е религиозна структура и в нея се проповядва друго благовестие! Другото Евангелие, другото благовестие, това е благовестието без кръста!
Кое е учението за кръста? С две думи- това е когато ти се отказваш от своята воля и своите планове и подчиняваш живота си на волята и плановете на Христос! Това е практикуване на истински живот в Църквата.
В религиозните човешки организации звучи много теория, често дори правилна и благозвучна, но нямаща нищо общо с реалността на живота с Бога и практикуването на ходенето с Него. („Имащи вид на благочестие, но отречени от силата му ...") В тях хората се опитват с всички сили да се променят, ръководейки се от някакви стандарти, приети от тази организация.
В истинското Христово тяло, хората следват Бог и вършат това, което Той им казва и Бог, в процеса на този път ги променя по образа на Христос.
3. Третата истина, която е в този стих е, че портите на ада никога няма да надделеят над Църквата Христова.
Кои са портите на ада?!
Портите на ада - това е нечестивият адски съвет. Той заседава постоянно, изработвайки тактики и стратегии за нападение върху истинското Христово тяло, също и за завоюване на нови територии, и за задържане на властта във вече завоюваните.
Портите на ада- това са началствата и властите, духовните сили на нечестието в небесните места начело със Сатана.
Но Исус е казал, че портите на ада никога няма да надделеят над Неговата църква. Ако погледнем назад в историята ще ни се стори, че в някои времена на Земята, истинското тяло Христово сякаш го е нямало. Например, Средновековието. В действителност, Бог има във всяко поколение Своя верен остатък! Да си припомним Римляни 11:2-4, където се цитират думите на Бог към Илия, когато той е викал към Него, че искат да го убият. А те са:“Оставил съм Си 7000 мъже, които не са преклонили коляно пред Ваал.“ Конкретно става дума за Израил, но това е принцип, който работи и за Църквата.
Родословието на Църквата не е прекъсвало никога в нито едно поколение! Наследството на Църквата се е предавало от поколение на поколение, макар понякога да не се е виждало явно, защото е било в малко количество сред малкия остатък от верните на Бог хора! Това са хората, които принадлежат на Бога напълно и изпълняват Неговата воля в даденото поколение. Тези хора се доверяват напълно на Бог, дори тогава, когато те не виждат нищо с очите си.
В тялото на Христос работи непрекъсната приемственост на поколенията.
1 Йоан 2:12-13
„Пиша ви, дечица, защото ви се простиха греховете заради Неговото име. Пиша ви, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Пиша ви, младежи, защото победихте лукавия.“
Бащите са носителите на наследството на Царството, което се предава от поколение на поколение. И това съвсем не е наследството, за което говорят в някои големи деноминации, като православие и католицизъм, дори в някои протестански групи. Те наричат наследство мъртвите религиозни традиции и материалните блага, които си предават в рамките на организацията им от поколение на поколение.
Истинското наследство на Царството е наследството на откровението за личното познаване на Бога и Неговата сила! Силата на идващото време! Във всяко поколение, в това наследство не влизат много хора. Ето защо, Исус все още не е дошъл за Своята Църква.

Следва...

Превод: Светлина за теб
от rex1978
18 Май 2016, 17:10
 
Jump to forum
Jump to topic

ЦЪРКВАТА НА ХРИСТОС: ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦЪРКВАТА

https://img-fotki.yandex.ru/get/27200/131013871.3/0_1c58e5_afeccadd_orig

ИЗГРАЖДАНЕ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА

Вече знаем, че Исус Христос сам изгражда Своята Църква, и че има определени критерии, по които лесно можем да познаем дали дадена организация е Христова Църква, или е само човешка организация. Знаем, че крайъгълния Камък на Църквата е самият Исус Христос, и че в цялата история на човечеството до днес, тя не е спряла да съществува. И най-важното, което знаем, е наследството от дълбокото познаване на Бога, личната връзка с Него. Вече трябва ясно да разпознаваме кои организации не могат да се нарекат Църква на Христос, без значение, че те претендират това и се наричат с това име.
Но сега нека да видим отблизо чертежите на Църквата и да видим кой е Главния Архитект на нейното строителство.
Исус е Този, за Когото се строи всичко и Той Си има Главен Архитект. Знаете ли кой е Той? Това е Личността, без която Църквата никога не би била такава, каквато Бог я е замислил.
Исус е казал на учениците Си:
„Йоан е кръщавал с вода, а вие ще бъдете кръстени със Святия Дух.“
„Ще приемете сила, когато дойде върху вас Святият Дух и ще бъдете свидетели за Мене...“ Д. А. 1:5, 8
Учениците вече са били родени свише. Защото какво е нужно, за да се родиш свише? Първо- трябвало е изкуплението да се осъществи и то е било осъществено, Исус е умрял за нашите грехове и е възкръснал, и ни е оправдал пред Отец. Второ- Трябва да вярваш, че Исус е обещания Месия и трето- трябва да Го признаеш за Господ в живота си. И ако всичко това е в сърцето ти, Святият Дух те новоражда свише, тоест, учениците вече са били родени свише. Църквата вече е била родена от Исус на кръста. Но тя е била все още едно бебе, което въпреки че е наследник на всичко, не било дееспособно. Учениците още не са били кръстени в Святия Дух, но те са вярвали в това кръщение и с цялото си сърце са го очаквали.
Днес, някои религиозни организации или отричат напълно кръщението в Святия Дух, или го отричат във формата, която ни е показана в Библията.
Исус е казал на учениците Си да стоят в Ерусалим и да чакат обещаното от Отца, а не веднага да тръгнат и да проповядват, защото Църквата е трябвало да бъде изградена изключително чрез силата на Бог. Защото Главния Архитект и главната движеща сила в изграждането на Църквата, е Святия Дух! Църквата е трябвало първо да бъде кръстена в силата на Святия Дух! Тялото на Христос е трябвало да получи сила свише, за да може да се изгради. Всеки отделен ученик, вече новороден свише, е трябвало да бъде кръстен в Духа, за да започне да изпълнява своята функция в тялото. Без Святия Дух нищо не е възможно!
Нека си спомним какво пише в 1 Коринтяни 2:9-13, в Йоан 16:13-15, което можем да прочетем и на други места в Словото. И така, вече стигаме до самото него- писаното Божие Слово, което е първия съставляващ елемент в чертежа за изграждането на Църквата. Да, знаем, че първите християни не са имали Библията в този й вид, в който я имаме ние днес. Във времето на първоапостолската църква още не е бил написан Новия завет, но юдейските християни са познавали много добре писаното до тогава Слово- Писанията. Първите ученици са сверявали това, което слушат с Писанията, самите апостоли и самият Исус са си служили с Писанията, когато са проповядвали. Днес ние нямаме шанс за никакво оправдание, защото на нас ни е дадено много повече, отколкото на тях. Изучаването на писаното Слово Божие е взаимосвързано с кръщението в Святия Дух!
Ако ти не си кръстен в Святия Дух, ти ще разбираш неправилно прочетеното в Божието Слово! Ти не можеш да проникнеш в дълбочината на познаването на Бога и в Неговите тайни! Ето защо има толкова различни и противоречащи си тълкования на Словото.
Вторият съставляващ елемент от чертежа за изграждането на Църквата е това, че новородените свише деца на Бога са живи камъни в Неговата сграда.Те са привлечени към истината с цялото си естество, Святия Дух ги упътва на всяка истина. Разбира се, че могат да грешат, но те се покайват и тръгват в правилния път, това е процес в живота им. Но когато някой греши дори в най-важните аспекти на вярата през целия си живот, изниква въпроса:в него има ли го Духът на Истината?
Новородените свише хора могат за известно време да вървят в погрешна посока, но духът им ще се стреми да намери истината, и те със сигурност ще я намерят. Това е работата на Духа на истината, Святия Дух, вътре в тях, приелите кръщението в Духа.
За да бъдеш част от Църквата на Христос, ти трябва да бъдеш жив, трябва да си ковък в Божиите ръце, да си мека глина, от която Бог ще извае този съд, който Той иска да си. За да станеш част от Неговото тяло, ти трябва да чуваш Неговия глас и да Го следваш. Ти трябва да бъдеш новороден и изпълнен с Духа на истината, Който ще те учи отвътре и ще ти открива всяка Божия истина!

„Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват.“ (Йоан 10:27)

Овцете не следват доктрини и деноминации, не следват правила, устави и традиции, овцете не следват велики, известни църковни водачи!
ОВЦЕТЕ СЛЕДВАТ НЕГОВИЯ ГЛАС И ТОЗИ ГЛАС ЗВУЧИ МНОГО ЯСНО В СЪРЦАТА ИМ!

ВИЕ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЛЕДВАТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВИЛНИЦИ, ДЕНОМИНАЦИИ, ТРАДИЦИИ И ИЗВЕСТНИ ЦЪРКОВНИ ЛИЧНОСТИ, ЧУЙТЕ:
ОБЪРНЕТЕ СЕ ИСКРЕНО И С ЦЯЛОТО СИ СЪРЦЕ КЪМ БОГА, И ГО ПОМОЛЕТЕ ТОЙ ДА ОПРАВИ ПЪТЕКИТЕ ВИ КЪМ НЕГО! ПОЗВОЛЕТЕ НА СВЯТИЯ ДУХ, ДУХЪТ НА ИСТИНАТА ДА ПРОНИКНЕ ВЪВ ВАС, ЗА ДА ВИ РАЗКРИЕ БОЖИЯТА ИСТИНА! ВИЕ НЯМАТЕ ВРЕМЕ ДА СЕ БАВИТЕ! ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ ВИ СЕ ДАВА БЛАГОДАТ- ИЗТИЧАЙТЕ ПРИ ИСУС ХРИСТОС, ЗА ДА НЕ ВИ ОТМИНЕ! НАПУСНЕТЕ МЪРТВОТАТА, В КОЯТО СТОИТЕ, БЯГАЙТЕ ЗА ЖИВОТА СИ! ВЛЕЗТЕ В ЖИВОТА НА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА СЕГА, ЗА ДА ОСТАНЕТЕ В НЕГО И ЗА ВЕЧНОСТТА!


Превод: Светлина за теб
от rex1978
19 Май 2016, 16:30
 
Jump to forum
Jump to topic

ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА ХРИСТОС!

https://img-fotki.yandex.ru/get/45704/131013871.3/0_1c34ad_f1ced6f_orig

„Ще види плодовете от страданието на душата Си и ще се насити,
праведния Ми Служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него
и Той ще се натовари с беззаконията им.“ (Исая 53:11)

Понякога, чашата на сълзи прелива, а жизнените ни обстоятелства ни притискат сякаш като в менгеме, не оставяйки ни никаква надежда. Времето минава и ние започваме да си мислим, че сме оставени сами с нашата неволя и няма никой, който поне би могъл да ни изслуша.
В живота на Давид изглежда е имало повече горчиви моменти, отколкото сладки. Но когато около него всичко се е рушало и е нямало на кого да се опре, нито на приятел, нито на семейство, Давид е знаел, че Господ е неговата сила и защита по всяко време. Той никога не е видял Исус Христос, защото е живял хиляди години преди Него, но както всички израиляни, с надежда е чакал своя Месия, Който ще донесе спасението.
Давид е написал 22 псалм, когато му е било особенно трудно в живота. Бог е видял сърцето на верния Си слуга и е пожелал да го утеши. И така Святия Дух е показал на Давид чрез тази песен идването на Спасителя, Който ще вземе на Себе Си всички наши скърби.
22 псалм е признат за пророчески, защото говори за смъртта на Исус Христос, ние го виждаме напълно изпълнен в евангелието. Той е уникален в дълбочината на своето предвиждане за разпъването на Исус Христос. По времето на Давид, най-голямото смъртно наказание е било убиването с камъни. Разпъването като мярка на наказание е донесено в Израил от римляните 1000г. по- късно. Самият факт, че Давид е могъл да опише в псалма наказанието, което дори не е съществувало още, е просто чудо. Това пророчество му е разкрито чрез Святия Дух.

Заради нас Исус избра кръста!

Първите думи на този псалм са думи на Самият Исус Христос, висящ на кръста: „Боже Мой, Боже Мой, защо Си Ме оставил?“ Тези думи са пълни с пронизващата болка, когато идва разбирането, че за теб Бог вече Го няма, а за Бог ти вече не съществуваш. Всичко е свършено.Това е сравнимо със състоянието на човешката душа, която за греха й срещу Бога, след смъртта си се е озовала в ада. Няма път назад, няма възможност да поправиш грешката си. Наоколо е само мъчителното адско страдание. И всичко, което ти остава, е цяла вечност в ръцете на Сатана. Но ада е ужасяващ не само поради жестоките страдания на обитателите му, но заради това, че той е единственото място, което Бог е оставил.
Исус Христос, Божия Син, трябваше да премине през това, за да заплати за нашия грях, твоят и моят!
И сега започваме да разбираме по-добре психологическото състояние на Христос, когато Той се е молел в Гетсиманската градина. От осъзнаването на целия ужас на идващите страдания, на челото Му избила кървава пот. Много хора смятат, че тази пот е плод на въображението на евангелистите. Но това не е така. Това явление си има медицинско име - hematidrosis, от гръцките думи
haima-кръв и hidros -пот. Силен психологически стрес предизвиква при хората освобождаването на химични вещества, които разрушават капилярите на потните жлези и потта излиза примесена с кръв. Ние можем само да си представим каква силна вътрешна борба е имал Исус Христос! Три пъти Той е падал пред Бога и се е молел, ако е възможно да Го отмине тази чаша. Исус е знаел колко горчива ще бъде тя. Той е бил в човешка плът и като всички нас се е е страхувал от болката и страданието. Но като Бог в тази човешка плът, Исус е знаел, че няма друг път за изкупването на греховете на тъй любимите Му хора, освен Самият Той да плати този дълг, да понесе този тежък товар на тъмнина и мръсотия на кръста, после да иде в ада и така завинаги да унищожи разрушителната сила на греха, потапяйки я в святата Си кръв.
Може би близо до Исус е бил Сатана и Го е изкушавал да се откаже, може би той е шепнел на ухото Му с леден глас:“Слушай, какво Си намислил, това струва ли си? Да страдаш и да се мъчиш заради тези паднали човечета, които дори няма да оценят Твоята жертва!“ Сатана е знаел, че жертвата на Христос ще сложи край на неговата демонична власт над човечеството и завинаги ще го лиши от силата му. В този мъчителен момент се е решавала съдбата на целият свят. Ако Исус беше отстъпил тогава позицията Си на врага, днес ние с вас дори нямаше да имаме такава дума като „надежда“. Но слава на Бога, Исус избра кръста!
И взел всичкия човешки грях на Свойте рамене, Исус увисна на кръста. На него се е извършвало тайнствено действие- изкупление, разбираемо само от Бог, Христос и Сатана, но толкова неразбираемо от хората, заради които се е извършило.
„Боже Мой, Боже Мой, защо Си Ме оставил?“ Думите на този псалм от Давид са били добре познати на всеки израилянин. Затова, когато Исус висейки на кръста ги е произнесъл, всички е трябвало да разберат, че сега се извършва това спасение, което са очаквали от векове.

Моралното унижение и стъпканото достойнство.

Исус трябваше да премине през гнева на Своя Отец и да изпие чашата на наказанието за тези грехове, най- тежкото от които е било отделянето от Бога. В Исая 59:1-3 се казва:
„Вашите беззакония са ви разлъчили от Бога и вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чуе. Защото ръцете ви са осквернени от кръв и пръстите ви от беззаконие, устните ви говорят лъжи, езикът ви мърмори нечестие.“
Бог не слуша грешника, ето защо Христос изцапан с нашия грях е извикал с горест:“Боже Мой, Боже Мой, защо Си Ме оставил?“ Дори ако отделянето Му от Отец е продължило само няколко мига, те са били за Него, Божия Син, непоносима болка. Цената за нашето спасение не е никак евтина! Исус, обръщайки се към Своя Отец, сам ни разкрива причината за отделянето Му от Него:
„Ти Си Святият, Който си възцарен сред Израилевите хваления.“ „Ти Си Свят.“ Какво общо може да има Святия Бог с подлия и нечист грях? Исус е бил опетнен, Той казва:“Аз съм червей, а не човек, укоряван от човеците и презиран от людете. Всички, които Ме гледат, подиграват Ми се, свиват устните си, клатят глава и казват:Той се уповава на Господа, нека Го избави, нека Го спаси, понеже има благоволение в Него.“ Тези думи са напълно изпълнени и ние го разбираме от евангелието на Матей, в което се казва, че намиращите се до кръста “Му се подиграваха, като клатеха глави“ и „Също и главните свещеници с книжниците и старейшините Му се присмиваха, Казвайки: Други е избавил, а пък Себе Си не може да избави! Той е Израилевият Цар! Нека слезе сега от кръста и ще повярваме в Него! Уповаваше се на Бога, нека Го избави сега, ако Му е угоден, понеже каза: Божий Син съм.“
Те осмяли служението Му към хилядите хора, стъпкали в калта Неговото отношение с Бога, вменявайки Му вина за това, че е Божий Син, присмивали са се над Божествената Му сила, в която не са вярвали, дори след като Христос им е показал толкова много чудеса. Към това унижение трябва да добавим, че Исус преди да бъде разпънат на Голгота е трябвало да понесе жестоко бичуване, войниците Го облекли с червена мантия и надянали на главата Му венец от остри тръни, разиграли сцена като Му се присмивали и се кланяли като на юдейски цар. След това Го заплювали и Го удряли с тръстика по главата.
Когато четем за това, първото за което си мислим е за моралното унижение, което е трябвало да преживее Исус. В действителност, човешкото достойнство е било стъпкано. Исус е бил още и Бог, Цар на вселената, Вечен, Свят и Всемогъщ, властта и величието на Който дори не сме способни да осъзнаем. И този Цар е оставил Своя трон в Небето, за да стане човек! Той се е унизил и е приел човешка плът, за да дойде близо до нас, хората и да понесе нашето бреме, да понесе на Себе Си нашите скърби, за да не може никой от нас сега да каже за Него: „Той е Бог, как може да разбере нашите слабости?“

Непоносимите физически мъки.

Има още някои неща, които ни откриват какво още е чувствал Христос в онези моменти. Римското бичуване, което Той е преживял е било нещо много жестоко. Обикновено са се прилагали 39 удара с камшик, но понякога и повече, в зависимост от настроението на изпълнителят. Камшика е представлявал ленти от кожа, в които са били вплетени метални топчета и парчета кости. Ударът с него оставял дълбоки кръвонасядания, които впоследствие се превръщали в отворени рани. Поради голямата кръвозагуба, кръвното налягане на човек падало и той губел съзнание. За да се компенсира обема на кръвта, тялото се нуждае от течности, така че настъпва мъчителна жажда.
„Разлях се като вода и разглобиха се всичките Ми кости, сърцето Ми стана като восък, разтопи се сред вътрешностите Ми. Силата ми изсъхна като чиреп и езикът Ми прилепна за челюстите Ми, и Ти Си ме свел в пръстта на смъртта.“
Поради силното потене, разпнатия човек се е мъчел от силна жажда. Потвърждение за това намираме в евангелието от Йоан гл. 19:28-29. Изнемогващият Исус е казал:“Жаден съм.“ Наблизо е имало съд с оцет и войниците надянали на тръстика напоена с него гъба, и дали на Исус да пие.
Особеност на разпъването е, че когато човек виси прикован на гвоздеите, мускулите му са за известно време на границата на напрежението, после те не издържат и се отпускат и тялото увисва. От дългото висене всички кости започват да се изместват под натиска на тялото, двете рамена се измъкват. Не е чудно, че Исус е чувствал сякаш, че костите Му се разглобват. Също така, Той казва:“Мога да преброя всичките Си кости.“ Това трябва да е била непоносима болка, от която всяка кост стене. Освен това, когато ръцете на Христос били приковани към гредата на кръста, медиалният нерв, отиващ в китката на ръката се е разкъсал. Всеки от нас познава неприятната болка, когато си удари лакътя, там също преминава подобен нерв. Според доктор по медицина, болката, която е изпитвал Исус може да се сравни с болката, когато един нерв се изтръгва с клещи. Същото е било и с краката. Това е неописуема мъка.
Думите на Давид, с които описва мъките на Христос са по-приятни за ухото от медицинските факти, но ние не трябва да си затваряме очите и запушваме ушите за тази ужасна болка, сякаш тя не е съществувала. Трябва да сме наясно с това, което е понесъл Исус заради нашето спасение.

В обкръжението на жестоката тълпа.

В псалмите, Давид казва, че враговете му са го заобиколили и се радват на скръбта му:“Много телци ме обиколиха, силни васански бикове ме окръжиха. Отвориха срещу мене устата си.“
Така и Исус висящ на кръста, е бил заобиколен от недоброжелатели.
„Защото кучета Ме обиколиха, тълпа от злодейци Ме окръжи, прободоха ръцете Ми и нозете Ми.“
По онова време са наричали кучета езичниците, но римските легионери разпънали Христос, също са били известни с това име. Васанските бикове са били известни с огромния си размер и голямата си сила. Споменават се и дивите волове, които са се славели с жестокостта си, и които не пощадявали нито човек, нито животно, ако попаднат на пътя им.
Тълпата около кръста с Исус трябва да е била наистина поразителна със своята жестокост и нечовечност, щом Давид споменава кучета, лъвове, свирепи бикове и диви волове. Никой от нас не би си пожелал такава смърт.
Намирайки се в горнилото на страданието, Давид се е молил:
„Но Ти, Господи, да не се отдалечиш, Ти, сило моя, побързай да ми помогнеш. Избави от меч душата ми, живота ми от силата на кучето. Избави ме от устата на лъва и от роговете на дивите волове. Ти си ме послушал.“
Лъвът е гладен за плячка и ревящ. В Библията, този образ често се използва, за да опише Сатана. Апостол Петър казва за него: "Бъдете трезвени, будни. Противникът ви, дяволът обикаля като ревящ лъв, като търси кого да погълне"
Очевидно, освен Исус, никой от присъстващите на Голгота не е знаел какво се случва там, не във физическия свят, но в духовния свят. Злото царувало в душите на хората и наистина спечелило победа, но само за известно време.
Цената е платена. Бог те очаква.

Исус е висял на кръста изоставен от Бог и от хората, такава е била цената на спасението- за да не бъде днес никой от нас забравен и изоставен от Бога! Исус е изпил тази чаша до дъно, казвайки:“Свърши се.“Това е бил един невероятен Божий план за спасението на всеки човек. В Библията се казва, че Исус е бил предаден във властта на хората според Божия план, а те са Го приковали и убили чрез ръцете на езичниците. Но Бог Го е възкресил „като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея.“ (Д.А. 2:24)
Там, на кръста, Исус победи смъртта завинаги, счупи оковите на греха, и ни даде свобода. Затова, всеки който днес идва на Голгота, за да измие греховете си чрез кръвта на Исус Христос, получава прощение и дара на вечния живот.
Ние трябва да помним, че сме изкупени с много скъпа цена- цената на кръвта на Божия Син! Не чрез нашите добри или религиозни дела, не чрез нашата праведност ние се спасяваме, а чрез кръвта на Исуса Христа! Бог ни дава даром това спасение, когато отворим с вяра сърцето си за Христос.
Давид в своето пророчество е могъл да види само сянката на бъдещето спасение, но Божията милост и любов са го потресли толкова, че той е възкликнал:“Вие, които се боите от Господа, хвалете Го!...Защото не е презрял и не е пренебрегнал скръбта на оскърбения, нито е скрил лицето Си от него.“
Бог знае всички наши проблеми и е близо до всеки, който Го призовава, и който Го търси, се утешава от Него. Бог няма място сред горделивите, сред издигащите своето „аз“ и надяващите се на своята мъдрост, но живее в сърцата на тези, които са направили Него най-ценното си съкровище.
В псалма се казва:“На Тебе се уповаваха бащите ни, уповаваха се и Ти ги избави. Към Тебе извикаха и бяха избавени, на Тебе се уповаваха и не се посрамиха.“
В този псалм, всеки от нас е наречен „слизащ в пръстта и неможещ да опази живота си.“ И наистина, грехът ни е направил смъртни, и никой от нас не може да продължи живота си и да надхитри смъртта. Само Христос чрез Своята жертва е разкъсал връзките на смъртта и е отнел всичката й сила!
Пророк Осия, живял 750г преди Христос, пророкува:
“От властта на шеол ще ги изкупя, от смърт ще ги избавя. О, смърт, къде ти е жилото? О, аде, къде ти е погублението?“
Давид казва:“Смирените ще ядат и ще се наситят, ще хвалят Господа онези, които Го търсят, сърцето ви нека живее вечно.“
Давайки ни очистение чрез Своя Син Исус Христос, Бог ни чака да дойдем при Него и да Му се поклоним, да помолим за прощение на греховете си и да Му отдадем благодарното си сърце.
През каквито и трудности да преминаваме в живота си, каквито и обстоятелства да ни притесняват, Бог доказа Своята любов към нас на кръста. Пътят е отворен. Той ни призовава да дойдем при Него такива, каквито сме, с всичките ни проблеми, тревоги и нужди. Предателство, загуба на близки, неуспехи в работата, болести, липса на средства и т. н. Всеки от нас е бил някога потиснат и депресиран от това, което е видял вдушата си. Колко често губим всякакво чувство за собственото достойнство. Нас ни огорчават и ни вкарват в ъгъла собствените ни грехове и безсилието ни да се справим с тях. Може би и нашите сърца стават толкова слаби, че приличат на разтопен восък, както се казва в псалма. Но каквото и да става вътре в нас, Бог вижда в сърцата ни.
Приятелю, Исус Христос страда, за да ти подари живот и свобода. Иди при трона на Разпнатия за теб и остави там всичкия си товар.
Поклони се пред жертвата на Христос!
Превод: Светлина за теб
от rex1978
05 Май 2016, 23:56
 
Jump to forum
Jump to topic

7 СВЕТСКИ ТВЪРДЕНИЯ, В КОИТО ВЯРВАТ ХРИСТИЯНИТЕ

https://img-fotki.yandex.ru/get/55633/131013871.3/0_1c1e74_df48aa7d_orig

Ние сме свикнали с някои от тези заблуди толкова много, че ги приемаме сякаш са взети от Библията. Защо става това? За съжаление, поради нашата неграмотност, защото често чуваме фраза, която звучи добре и просто започваме да я повтаряме, сякаш тя е истина. Но всъщност, много от тях са направо в противоречие с Писанието.
Ще разгледаме някои от тях.

1. Бог помага на тези, които си помагат сами.
Това твърдение не е библейско. Разбира се, Бог ни е дал дарби и таланти, които трябва да използваме. Въпреки това, надеждата ни в собствената сила и твърдението, че колкото повече се стараем, толкова повече ще получим, често блокира работата на Бог в живота ни.
В действителност, Исус помага на тези, които умират за себе си и своите желания (говорим за християни). Той е казал:
„Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека вдигне кръста си, и така нека Ме последва.“ (Матей 16:24)

2. Бог иска просто да бъда щастлив.
Сред някои от вярващите има мнение, че сякаш Бог е „златна рибка“, която ни изпълнява желанията. Ние често оправдаваме нашите греховни желания с това, че Бог иска да сме щастливи. Чувството за щастие се основава на емоциите, които зависят от променливите обстоятелства. Бог иска от нас да Му се доверим, че целта на всичките Му действия е в наша полза, независимо от факта, че в даден момент на нас може съвсем да не ни харесва това, което се случва.
„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тия, които любят Бога, които са призвани според Неговото намерение.“ (Римляни 8:28)

3. Ние всички сме деца на Бога.
Независимо от факта, че Бог е създал всички нас, не всички принадлежим на Него. Само тези, които са се покаяли за греховете си и вярват в Исус Христос като в свой Господ и Спасител, и приемат Святия Дух, могат да нарекат Бог свой Отец.
„А на онези, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, тоест на тези, които вярват в Неговото име, които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.“ (Йоан 1:12-13)

„Защото всички сте Божии синове чрез вярата в Исуса Христа.“
Галатяни 3:26)

:...приели сте Дух на осиновление, чрез Който и викаме :Авва Отче! Така самият Дух свидетелства заедно с нашия дух, че сме Божии чада“ (Римляни 8:15-16)

4. Бог не ни дава според силата.
В действителност, нашият живот е много повече от това, с което можем да се справим. Смисълът на живота в нашия паднал свят не е в това да се стараем и да прилагаме титанични усилия, за да носим бремето си, а в това, да осъзнаем, че без Божията помощ не можем да се справим, и че трябва да се смирим пред Него. Това е в основата на християнската вяра. Знаем, че Словото ни казва, че няма да ни се даде да носим повече отколкото ни е силата. Исус е казал:
„Елате при Мене всички отрудени и обременени, и Аз ще ви успокоя.“ (Матей 11:28)

5. Понякога се случват лоши неща на добри хора.
Това твърдение изглежда, че има смисъл, но ако ние вникнем в него, ще разберем, че самата идея за „добър човек“ е много субективна. Често нашата дефиниция за това какво е добро и какво е лошо, се основава на сравнението с другите. Например:Иван е добър човек, защото той не е крадец като Петър. Но ние можем да не знаем, че Иван всъщност, макар да не е крадец, може да е прелюбодеец или нещо друго. Така че, истината я знае Бог и нашето разбиране за добро е неправилно. Но има и друг, много по-важен аргумент и той е в Словото, което казва:
„Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога.“
(Римляни 8:23)
Също така, трябва пак да кажем, че всичко съдейства за наше добро, и че изпитанията в живота ни са за да се изобрази Исус в нас.

6. Когато умрем, ние ще бъдем ангели при Бога.
Всичко това е просто мит, хората са си хора и ангелите са ангели. Така е било и така ще бъде. В действителност, това твърдение показва елементарно непознаване на Библията. Ангелите са небесни същества, а ние хората, сме от земя, но оживотворени чрез Божия Дух, ако сме го приели. Няма да се превърнем на ангели, но ще се преобразим и ще „станем подобни на Него“, когато бъдем възкресени. Всички, дори и невярващите, ще си останат хора и никога няма да бъдат ангели, а само подобни на ангелите, както е казал Исус. Друг е въпроса къде ще отидат и какво ще стане с вече възкресените грешници. Защото техните тела дори вече възкресени, няма да бъдат прославени, а наказани.

7. Изискаността, спретността и подредеността говорят
за благочестивост.
Хората около нас наистина може да ни оценяват по това колко акуратно изглеждаме, но не и Бог. Подредеността няма отношение към святостта. Това дали ние сме много подредени, чисти и имащи ред във всичко, не говори че сме и святи. Божието слово ни учи за святостта и за това, как се постига тя. Примера за нас е Исус. Но пък съвсем не значи, че трябва да сме неспретнати и разхвърляни. Изобщо, ние трябва да знаем всичко от Божието Слово, което наистина ни дава отговор за всички наши въпроси.
Нека не приемаме наготово нечии клишета, а внимателно да изследваме Словото и да търсим в него това, което е за нас, защото то е нашето огледало, то е Живото Слово на Бог и ние няма да имаме оправдание, ако го пренебрегнем. Нека не се съобразяваме с този свят, а с това, което казва Бог, защото Неговите думи са истинни и праведни, и Неговото Слово ще се изпълни.

Превод: Светлина за теб
от rex1978
22 Апр 2016, 21:21
 
Jump to forum
Jump to topic

ЩЕ БЪДЕШ ЛИ МОЯ НЕВЯСТА?

https://img-fotki.yandex.ru/get/53680/131013871.3/0_1c1904_457d7822_orig


Мой народе, в дните, които са точно пред теб, ти няма да можеш да разчиташ на помоща на плътта, на обезпечението на съвременното общество или защитата на вашето правителство. Всичко това ще се отнеме преди Аз да се завърна. Вашите правителства знаят много от нещата, които ще се случат, но те не искат хората да ги разберат, защото се страхуват, че ще изгубят контрол. Аз ви предупреждавам предварително да вярвате, да се прилепите към Мен, да се облегнете на Мен и да разчитате на Мен. Вие ще намерите убежище под сянката на Моите криле!
Аз ви питам сега: Ще бъдете ли Моя Невяста?
Аз не ви насилвам, това е ваш свободен избор.
Моята Невяста желае Мен повече от всичко в този свят. Моето име е върху устните й и денем, и нощем. Аз съм първият, за когото тя си мисли преди да заспи, и първият, за когото мисли, когато се събуди сутринта. Сърцето и умът й са постоянно ангажирани с Мен. Тя говори само за Мен с приятелите си, семейството си и с всеки, с когото се среща. Тя иска целият свят да разбере
колко много обича бъдещия си съпруг. Тя постоянно Ме възхвалява и се моли непрестанно.
Вие, кито сте Мои възлюбени, желаете ли Ме по същия начин?
Прекарвате ли достатъчно време насаме с Мен?
Моята Невяста познава Моите пътища и може да разпознае гласът Ми в тълпата.
Аз копнея за вас с неумираща страст и любовта Ми към вас е вечна! Аз никога няма да ви оставя и няма да ви забравя! Аз винаги ще бъда с вас, когато Ме зовете!
Влизайте във вашата скришна стая по-често, защото там ще ви дам сила да преодолеете над врага! Изхвърлете от вас всичко, което е от този свят и Аз ще влея във вас Моята преливаща любов и слава и те ще ви препълнят. Това е заради това, за да се докоснете до други хора и те да могат да вкусят и да видят, че Аз съм благ.
Не се бойте от идващите събития! Страхът е от дявола! Бойте се само от Бога! Аз ще защитя Своята Невяста, затова вие трябва да се приближите до Мен сега! Всичко, което е останало от света във вас, ще бъде очистено с огън.
Някои ще преминат през по-голяма болка, отколкото други. Очиствайте себе си сега и ще бъде по-малко болезнено, и не така внезапно. Мнозина няма да направят това и ще преминат през интензивна агония, но ще бъдат спасени като през огън.
Моята Невяста ще претърпи много по-малко от останалите, защото тя се е подготвила. Сега тя прави последните приготовления и ще бъде готова, когато Аз дойда за нея. Тя е свята и без петно, съвършена в Моите очи, и ще блесне в Моята слава.
Обичам те толкова много, Моя Невясто!
Твой възлюбен Исус!

Превод: Светлина за теб
от rex1978
20 Апр 2016, 12:51
 
Jump to forum
Jump to topic

10 СЪВЕТА КАК ДА ИЗКОРЕНИМ БУНТА ОТ СЪРЦЕТО СИ

https://img-fotki.yandex.ru/get/29815/131013871.3/0_1c1364_b6633525_orig

Думата бунт означава съпротивяване, противопоставяне. Като подрастващи, ние сме се бунтували против родителите си, противопоставяли сме се на властта им над нас, бунтували сме се, защото сме искали да действаме по своему. Струвало ни се е, че сами знаем кое е най-добро за нас. Искали сме да вършим всичко сами. И днес ние си оставаме същите. Бунта ни завладява и не ни позволява да ни се казва какво да правим. Дори като възрастни, някои хора не са се освободили от него и продължават да се опитват да контролират всичко. На практика, ние играем все още детските игрички, не получавайки пълното освобождение, предложено ни от Христос.
За да ходим в Божията пълнота, ние определено трябва да се избавим от бунта и необходимостта да държим всичко под свой контрол.
В Псалм 95:8 се казва:“Не закоравявайте сърцата си както в Мерива, както в деня на изкушението в пустинята...“ В резултат на бунта сърцето закоравява. Противейки се, ние се затваряме и отдалечаваме, и изграждаме стени на самозащита. Ние сме способни да скрием чувствата си и да подтиснем проблемите дълбоко вътре в себе си, само и само да не се справяме с тях. Ако не се занимаваме с тях, ние не си позволяваме да чувстваме, защото често пъти на хората им е по-лесно да не чувстват нищо, отколкото да се занимават и да се справят със своите емоции и проблеми.
В крайна сметка, това става нездравословно явление, и рано или късно то ни представя своята сметка.
Бунта, това е угнетение на плътта. Ние се бунтуваме, защото искаме нещо, и то го искаме силно, искаме да бъде по нашему. Струва ни се, че ние знаем как е най-добре и не искаме да постъпваме по друг начин.
За да победим бунтовния дух в себе си, ние трябва да решим:“Това, което аз искам, не е важно.“ Нашата плът изисква, тя жадува, тя страстно желае!
Но тя може да умре и изгние в гроба! Не сме длъжни да й угаждаме! Това, което наистина има значение за нас, е да пребъдваме в съвършената воля на Бог.
А нея познаваме от Божието слово.
Някои хора започват да проявяват противопоставяне от много ранна възраст. Те често се бунтуват заради факта, че през целият им живот са ги контролирали и са им казвали какво да правят. Чрез противопоставянето си, те се опитват да получат контрол, вместо да бъдат контролирани.
Бунта и контрола са се просмукали и в християните и са произвели разпри и разделение. Но ние не можем да оправим нещата и не можем да се безпокоим за бунта и контрола в другите хора, докато първо не изкореним бунта в себе си. Ние трябва да се огледаме в огледалото- Божието слово и да се очистим от този грях. Освобождаването от бунтовния дух се свежда до пленяването на всяка такава помисъл и подчиняването й на покорството на Христос. Това означава, че когато вие мислите и искате да постъпите по определен начин, трябва да се попитате:“Исус би ли постъпил така?“ Ние трябва да сме изключително дисциплинирани в това, да се молим и да си задаваме въпроса:
“Съответства ли поведението ми или действието ми на Божието слово?“ Нашият живот не ни принадлежи, той принадлежи на Седящия на трона и ние трябва постоянно да сме Му покорни. И ако наистина обичаме Исус Христос, няма да допуснем да имаме бунт в сърцата си, защото той ще ни разделя от Него.
Ако във вас се е проявил бунтарски дух, помолете Святия Дух да изследва сърцето ви и да ви покаже проблема, и помнете-имате шанса да се покаете!
Вие имате Помощник, Който може да унищожи всяко неугодно на Бога противопоставяне и да промени поведението ви, да промени сърцето ви! Имате Божието слово за ваш компас в живота ви, чрез който да сверявате посоката на вървежа си.
Продължете да растете в това като използвате следващите практически стъпки и преминете от състоянието на бунтовност, към ходенето в любовта и светлината на Исус Христос!
1. Пленявайте всяка своя мисъл.
2. Молете се за своите решения и действия.
3. Не постъпвайте по плът.
4. Съединявайте ума си с ума на Христос и Божието слово.
5. Мислете добре преди да кажете или да направите нещо.
6. Освободете се от нуждата да контролирате всичко.
7. Смирявайте се и не позволявайте да имате гордост.
8. Знайте, че дори да ви отхвърлят, Бог ви е приел.
9. Прилагайте съзнателни усилия, за да се освободите от бунта.
10. БОЙТЕ СЕ ОТ БОГА!
Превод: Светлина за теб
от rex1978
16 Апр 2016, 20:20
 
Jump to forum
Jump to topic

ГРЕХОВЕТЕ, ЗА КОИТО НИ Е ТРУДНО ДА ГОВОРИМ

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12920462_1713010018982605_1342919105185248758_n.png?oh=5297b27e36848f0cb09740310eb7f7e8&oe=5774959D


Едно от най-трудните неща в живота, е да се изправиш с любов срещу тези, които съгрешават. А още по-трудно е, когато става дума само за вероятна възможност за грях, или привличане към греха. Най-трудно е да се говори с човека за греха, когато той е очевиден, но човека отказва да приема и се затваря в себе си. Ние се изправяме пред избор-или да изразим гласно това, което виждаме, или да си премълчим. Не трябва, обаче, да си мълчим от страх.
Повечето от хората, които са ставали свидетели на грях, или само са подозирали за него, никога не са съжалявали, че са говорили със съгрешилия на тази много важна тема (при условие, че са го направили правилно). Но хората, които са си премълчали, почти винаги съжаляват за това.
Когато греховете изплуват на повърхността, особено тези, които разрушават брачните връзки или водят до проблеми със закона, много хора тогава си казват:“Трябваше нещо да кажа.“ Въпреки това, ние предпочитаме да отхвърлим подозренията си, или да си премълчим. Това е може би заради страхът от възможна гневна реакция, или заради грешното ни разбиране, че трябва да помагаме на другите само тогава, когато те ни помолят, заради убеждението, че не трябва да се намесваме в живота на другите и техните проблеми тогава, когато самият наш живот е пълен с проблеми. Всичко това ни води до решението да съхраним взаимоотношенията със съгрешаващите, вместо да се опитаме да опазим и спасим душите им.
Можем и да мълчим поради собственият ни гняв. Ако грехът е бил извършен спрямо нас, гневът може да стане още по-голям проблем от страха.
В Левит 19:17 се казва:“Да не мразиш брат си в сърцето си, да изобличаваш смело ближния си, за да не се натоварваш с грях поради него.“
Когато сме ядосани на някого, ние ставаме „специалисти“ да обсъждаме греха на този човек с другите и напълно „не умеем“ да кажем това, което е в сърцето ни направо на човека, който ни е обидил. Но ако ние имаме дори капка смирение, трябва да разберем, че заради своята гордост съгрешаваме точно по същия начин, както този, срущу когото сме ядосани.
Ако вътре в нас постоянно бълбука гняв, значи имаме проблем и трябва да потърсим помощ. Това трябва да се направи с голямо внимание. Важно е да се запази поверителността. Ако не сме сигурни и не искаме да опетним нечия репутация, ние трябва да говорим анонимно за съгрешилият човек. Просто трябва да представим фактите.
Нашата задача не е да осъждаме или да покажем себе си, а да поднесем на човека „огледало“, за да се види. Да говорим за това, което действително сами сме видяли, да избягваме всякакви намеци или дори да казваме, колко са ни разочаровали и наранили действията на съгрешилият. Ние трябва да бъдем подбудени към всичко от любов!
Също така, ние трябва да бъдем готови за възможна негативна реакция. Не винаги опитите ни да изобличим греха ще се възприемат положително. Човека може сериозно да се раздразни от нашите думи и това означава, че сме докоснали „нерва“ на проблемът му. В подобни случаи, човешкия гняв се явява като саморазобличение. Също така, трябва да внимаваме човека да не се огорчи заради нашата нетактичност, дух на осъждение или себеправедност.
Но какво да правим, ако човека не приема нашите думи и отказва да ни изслуша? Може би ще трябва малко да изчакаме. Но става дума за много важни неща, за да се въздържим от по-нататъшни действия. Може би ще трябва да потърсим съвет от по-мъдър духовен човек, или да намерим още някой свидетел на греха и заедно да се опитаме да поговорим със съгрешилият човек. Главното е да бъдем водени от Божията любов.
Да, страхът и гневът могат да ни спрат и заслепят, но любовта, която се грижи за доброто на другите, няма да ни позволи да бездействаме, а ще ни направлява в действията ни!


Превод: Светлина за теб
от rex1978
08 Апр 2016, 13:41
 
Jump to forum
Jump to topic

ГОСПОД ВИКА: НАРОДЕ МОЙ, СЪБУДИ СЕ!

https://i.ytimg.com/vi/c-vpiXHQrM8/hqdefault.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=c-vpiXHQrM8&feature=youtu.be

Откровение от Господ Исус Христос
дадено 2011г
Бог говори едно и също нещо
на всички Негови деца по света!
Бог е Същия вчера, днес и завинаги!

ГОСПОД ВИКА: НАРОДЕ МОЙ, СЪБУДИ СЕ!Аз мълчах дълго време, но вече ще викам
и ще възвестявам чрез Моите стражи, Моите слуги,
за голяма беда и голяма скръб, приближаваща
към Моя народ! Тази беда е такава тъмнина,
която никога не е била на Земята!

Внимавай, народе Мой, и трепери!
О, народе Мой, колко много време ти дадох
да се изпълниш и да прелееш от Словото Ми!
Колко дълго те търпях и те покривах с дланите Си,
задържайки всички облаци от зло и беди,
идващи към вас!

Но ето, идва голяма тъмнина
върху целия свят и особено върху Моите деца,
защото врагът много се е повдигнал срещу Истината,
понеже знае, че му остава малко време!
Аз скърбя от това, че Моите деца са безгрижни,
че те прекарват лекомислено
даденото им от Мен драгоценно време!

И че много скоро, и много неочаквано
всичко ще се промени!
Големи промени идват върху цялата Земя,
но децата Ми не приклоняват ухото си
към Моят предупреждаващ глас!Гласът, викащ в пустинята тогава,
звучи и сега за вас навсякъде,
но суетата и Мамона са помрачили
вашия духовен слух и зрение така,
че вие вече не сте способни да чуете Моя глас
и не се страхувате от нищо,
защото сте загубили страхът от Мен!

И днес все още този глас вика:
„Пригответе пътя на Господа,
направете прави пътеките за Него!“

„Всяка долина ще се издигне
и всяка планина и хълм ще се снишат,
кривите места ще станат прави
и неравните места- поле.
И славата Господня ще се яви,
и целият човешки род ведно ще я види.“

Мнозина вече са отхвърлени от Мен,
защото за Мен няма място в сърцата им,
а те дори не знаят това!

Принасяйте плодове, съответстващи на покаяние,
защото брадвата вече лежи при корена на дърветата!
Затова, не казвайте в сърцето си, че сте спасени,
и че вие сте деца на Бога, ако на дело не сте такива,
защото повечето от Моите деца
отдавна са оставили своя Отец и са блудни синове!

И макар че Отец все още чака и още е готов
да приеме блудните Си деца в лоното Си,
за това ще е необходимо време,
а от него е останало съвсем малко
и мнозина няма да успеят да се върнат
в лоното на Небесния Отец!

Защото всяко дърво, което не дава плод,
отсича се и се хвърля в огъня!
О, ако Моите деца само знаеха
колко голям огън разпалва дявола за тях!
И как той ще превърне в пепел много от тях,
а други в тор, тъпкана от всеки преминаващ!

Колко силно се нуждае Моят народ
от голяма мъдрост и вяра в Мен, за да бъде
чувствителен към Моето водителство
и да бъде опазен от примките на дявола!

Народе Мой, ти трябва да осъзнаеш това,
че вие сте плът, и вие не можете да се укриете
без Моята свръхестествена помощ
от княза на този свят!

Мнозина от вас разсъждават и спорят дали
Грабването ще бъде преди или след Голямата скръб.
Аз ви казвам, деца Мои, че това зависи
от всеки един от вас поотделно!

Защото стопанинът не жъне неузрялото зърно,
но го оставя, за да доузрее, да постои още
под палещото слънце, под дъждовете и ветровете!
И нито един добър стопанин не оставя
узрялото зърно да се орони и да загине!

Така че, който има от Мен мъдрост,
нека разбира за какво говоря!

Колко много Аз съм възвестявал на народа Си
чрез слугите и стражите Ми, да жадувате и
да се стремите към Моето водителство,
да слушате Моят глас, защото само това
ще ви помогне да оцелеете
и да се скриете от вражите пълчища!

Но Моите хора са упорити и твърдо си вярват,
че те са спасени и Бог няма да ги остави!
Да, Аз няма да оставя никой никога,
както не оставих народа Си Израил в пустинята
без Моето благословение, въпреки че Отец
вече беше изговорил за тях съд.

И полето с неузрялото зърно също няма да оставя,
но жътвата в него няма да бъде в благоприятно време,
но при много лошо време!
Не казах ли Аз на Моя народ да вниква в Словото Ми
и да познае чрез него Мен, Живия Бог,
за да има в сърцето си Мен, Говорещия ви!

Но повечето от Моите хора са упорити и твърдоглави,
горди със знанията си, но непознаващи Мен,
празнословещи с избранността си, но не Моята!
Издигащи се на трон, но не Моят, горди с това,
че от години ходят пред Мен,
но никога не изпълняващи волята Ми!

Мнозина се наричат учители, но учат народа Ми така,
че никога да не Ме познае сам и да не може сам
да чува гласът Ми, и да има водителството Ми.
Слепи водачи на слепци!
Къде може да заведе слепеца сляпия?!

Те водят Моите овце без те да разбират,
в заблуда и в погибел!
Няма ли Аз да накажа такива учители,
и няма ли да изтръгна овцете Си
от техните вълчи уста?!

Аз ще изведа овцете Си на зелени поляни,
но как ще постъпя с такива пастири?!
Няма ли да ги предам на огън
като безполезна слама?!

Покайте се докато още има време,
докато Аз задържам ужасната тъмнина
надвисваща над цялата Земя!
Аз скоро ще оттегля Своята задържаща ръка
и ще позволя да бушуват ужасни бедствия на Земята,
защото хората забравиха за своя Творец!

Съкрушете се и разкъсайте сърцата си с вопъл
пред Небесния Отец, и молете Го, та дано
Той ви прости безгрижието и беззаконието ви!
Защото някои ще могат да успеят, само ако
се покаят със съкрушение и сълзи,
и ще бъдат спасени като главни от огъня.

Но други няма да използват дори и този шанс,
защото са самонадеяни, горди и тщеславни!
Те също като Саул няма да могат да победят
царския авторитет в себе си, макар че Аз
вече съм отнел Царството от такива,
за да се покаят в пръстта и да се спасят,
но те докрай ще се държат за човешката слава!

Тези, които като Давид признаят пред всички
открито срама за греховете си и понесат
унижението и срама от сина си Авесалом,
но останат верни пред Бога,
ще бъдат приети от Него!

Моя верен слуга Мойсей беше
многократно унижаван от народа, на който служеше,
но остана верен на Мен докрай
и истински обичаше Моя народ с нелицемерна любов!
Защото той не търсеше слава за себе си,
но за Мен- неговия Бог!

Много, много хора ще ги погуби гордостта им
пред хората и пред мнението им за тях!
Много от хората Ми отдавна вече не се интересуват
от мнението Ми за тях, но от мнението на хората за тях,
човешката слава за тях е повече от всичко!

Знай, народе Мой:Нищо нечисто няма да влезе
в Небесното царство на Отец!
Затова обърнете внимание как живеете-
имате ли свято целомъдрие в сърцата си,
в облеклото си, в поведението си
и ходенето ви пред Мен- вашия Бог?!

Ако това не е така и вие живеете също както света,
тогава внимавайте и не си казвайте в себе си,
че Бог иска само сърцето ви, защото това е лъжа,
излязла от самия ад!

Огледайте себе си, покайте се, изперете и избелете
дрехите си в Моята кръв и чакайте с благоговение
своя Господ, защото Аз съм вече на вратата!
Аз вече стоя на вратата, но задържам тръбата,
за да ви дам време да погледнете себе си
и да приведете всичко в ред, защото когато затръбя,
ще бъде вече късно да го направите!

Стойте препасани под защитата на Моята кръв
и във всеки миг готови за Изхода си,
както народа ми Израил стоеше
преди изхода си от Египет!

Горко на живеещите по Земята,
защото князът на този свят с голяма ярост подготвя
методи за унищожаване на истината на Земята
и за унищожаването на Моя народ!

Само в Мен е вашето спасение
и само Аз съм яка кула за защитата ви!
И горко на всеки, който не осъзнава това,
и не чува думите Ми чрез устата на Моите
стражи днес!

Голяма буря и голяма беда надвисва и кой ще устои?!
Народе Мой, събуди се и много се бой
за спасението на душата си! Амин.
от rex1978
26 Май 2016, 11:09
 
Jump to forum
Jump to topic

МРЕЖИТЕ НА ВРАГА ВЪРХУ БОЖИЯ НАРОД

https://i.ytimg.com/vi/KbkiXpAwEYk/hqdefault.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=KbkiXpAwEYk


Откровение от Господ Исус Христос
дадено 2011г
Бог говори едно и също нещо
на всички Негови деца по света!
Бог е Същия вчера, днес и завинаги!

МРЕЖИТЕ НА ВРАГА ВЪРХУ БОЖИЯ НАРОД

Така, казва Господ на Своя народ:
Народе Мой, дяволът е разпрострял
голями и тънки мрежи върху вас!
Той е замислил за народа Ми голям план,
за да погуби Моето наследство.

И сега Аз, вашия Бог, Който обича Своя народ
и се грижи за вашите души, ви предупреждавам
за плановете на врага против вас!
Деца Мои, изпълнявайте всичко, което
съм ви казал в Словото Си, защото
точно в неизпълняването на Моето Слово
е заложена лукавата мрежа на врага!

Аз никога не съм ви призовавал в политиката
и тази работа не е за вас!
Аз поставям царете и владетелите
и не ги съдете, не говорете за плановете им
и за политическите им действия!

Помнете, че всичко е в Моите ръце,
и че Аз наблюдавам всеки владетел!
И ако е нужно, позволявам те да допълнят
чашата си на зло!
Всичко е под Моят контрол!

Аз съм създал всичко на небето и на Земята,
видимото и невидимото, престоли, господства,
началства и власти - всичко е създадено
от Мен и е за Мен!
Деца Мои, врага на човешките души
иска да ви улови в това.

Във времето, когато вие трябва да стоите за Мен
и за Моята истина, врагът ще издига против вас
напълно различно обвинение- политическо,
което няма да носи слава на Мен, вашия Бог,
защото вие действително ще бъдете замесени
в недоволството от правителствата и действията им.

Врагът ще ви подбуди да бъдете замесени в това
и да разгласявате и разпространявате недоволство
и бунт против политическите действия
на правителствата в държавите ви.
Някои ще бъдат гонени, наказвани и съдени,
но в своята слепота ще вярват, че страдат
за Моето име, но нарушаването на заповедите ми
не Ми носи слава!

Всеки човек трябва да се покорява на властите,
защото няма власт, която да не е от Мен!
Властите са установени от Бога!
И който се противи на властта, се противи
на Божията наредба! И противящите се
си навличат осъждение.

Врагът добре знае това и иска да открадне
славата, която Аз искам да имам от Моя народ
заради верността му към Мен,
но повечето от хората Ми не знаят това.
Затова сега Аз възвестявам на Моя народ
да остави политиката, защото това не е за него!

Моя народ трябва да се надява на Мен
и да се доверява на Мен-
Всемогъщия и Всесилен Бог, ръководещ Вселената
по Свое усмотрение и благоволение!

Бъдете покорни на всяка човешка власт
заради вашия Господ!
Бъдете мъдри като змиите
и незлобиви като гълъбите!
Който чете, нека разбира!
Който има уши, нека слуша!

Разпознавайте времето и това,
което ви е открито от Мен в духа ви
за събитията във времето.
Аз съм ви открил тези неща,
за да бъдете внимателни и разпознаващи.

Откривам го на всеки, който умее да Ме слуша
и пази в сърцето си Моите откровения!
И дори ако ви отнемат всичко,
това което е заложено в сърцето ви от Мен-
никой няма да може да го отнеме от вас!

Деца Мои, приклонете към Мен, вашия Бог,
вътрешното си ухо и внимателно слушайте
Моите наставления и Моето водителство,
защото всички водени от Мен
са Мои синове и дъщери! Амин.

ПС: Приятели, това откровение
не е за църковните началства,
ако някой може да си помисли това.
Защото сред нас изобщо не трябва
да има началстващи, но само служещи
един другиго и считащи се за най-малки от всичките.
от rex1978
26 Май 2016, 16:27
 
Jump to forum
Jump to topic

ИЗЛЕЗТЕ ОТ ВАВИЛОНСКИЯ ПЛЕН!

https://i.ytimg.com/vi/9CU-aEWt8xI/hqdefault.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=9CU-aEWt8xI


Откровение от Господ Исус Христос
дадено 2016г
Бог говори едно и също нещо
на всички Негови деца по света!
Бог е Същия вчера, днес и завинаги!

ИЗЛЕЗТЕ ОТ ВАВИЛОНСКИЯ ПЛЕН!

Така гавори Святия Дух:
Има духовен Вавилон и има физически Вавилон.
За да бъдеш пленен от физическия Вавилон,
първо трябва да си пленен от духовния Вавилон.
Израиляните кога са били готови да напуснат Вавилон,
за да се върнат в земята си?

Тогава, когато са започнали да напускат
духовния Вавилон вътре в себе си!
Тоест, тези които спрели да се надяват
на просперитета във Вавилон, започнали
да чувстват силен копнеж по земята си.

Вавилонските окови паднали от нозете на израиляните
тогава, когато те осъзнали, че са в този плен
заради духовната си слепота! Само осъзнаването
и покаянието отворили пътя на израиляните
към свободата в тяхната земя!

Те попаднали в плен, когато спрели да слушат
Бог и Неговите пророци, защото умрели
за духовното виждане! И като последствие, храмът
бил разрушен и народът отведен в плен.

Защото още много преди това, служението в храма
вече било мъртво, понеже народа отстъпил от Бога.
Така и днес Божия народ в болшинството си
се намира в плен на физическия Вавилон.И това е така, защото преди това е попаднал
във вътрешния духовен плен на Вавилон.
Защото ако човек изгуби вътрешната връзка с Бога
и вече не чува Неговия Глас, служението в неговия храм
се прекратява, храма се разрушава и духовния живот
в него умира!

И тогава, физическия Вавилонски плен
е лесен, в резултат на изгубения духовен живот!
Защото само тези, които са изгубили в себе си
духовния живот и виждане, следват мъдростта на човека
и попадат под влиянието му.

Ако днешните християни не могат да си представят
живота без посредник между тях и Бог,
ако те не могат да си представят живота
без подпората на църковната система с нейния устав-
духовният им живот вече е пленен!

Затова, преди да бъдат освободени от физическия Вавилон,
тоест, човешкото влияние, те първо трябва да получат
духовната свобода в себе си! Така че, преди да напуснат
физическия Вавилон трябва да достигнат
това вътрешно състояние, в което духовния Вавилон
е напълно премахнат от сърцата им!

Когато в хората се върне Божия живот,
на който не му е свойствено да живее в плен,
тогава хората просто неудържимо се стремят
да избягат от физическия плен, за да живеят
в Божията свобода! Иначе защо ще оставят
подпорите на Вавилон, ако те вече
не могат да ги подпират?

Поради тази причина, не всички израиляни
напуснали Вавилонския плен и мнозина
си останали в него, защото те вече и не чувствали,
че са в плен.Те вече престанали да правят разлика
между свободата на Бога и човешкото робство.
И днес с Божия народ се случва същото.

Всъщност, във Вавилонсия плен, с малки изключения,
били отведени почти всички израиляни.
Защото преди това, те отстъпили от своя Бог
и загубили в себе си Неговото присъствие.
И за да излязат от земята на плена им, било нужно
да се покаят и Божия живот да се върне в тях.

Това и станало с повечето от израиляните,
които излязли от Вавилон, те се върнали
не само в земята си, но и при своя Бог.
Същото нещо се отнася и днес за теб, народе Мой!
Достатъчно време сте стояли в плен!

Побързайте да се освободите преди всичко
от духовния Вавилон и после излезте
от вашия физически Вавилон!
Защото Вавилон винаги ще остане
„Майка на блудниците и гнусотиите“.

А Небесния Ерусалим е свободен
и той е майка на всички праведни!
Аз, вашия Господ, ви казвам сега:

Народе Мой, излез от Вавилон и много бързай,
защото имаш много малко време!
Излез от блудницата! Излез от нея, народе Мой,
за да не участваш в греховете й,
и да не споделиш язвите й! Амин.
от rex1978
28 Май 2016, 21:37
 
Jump to forum
Jump to topic

ВЪРНЕТЕ СЕ НА МОЯ ПЪТ, БУНТОВНИ ДЕЦА!

https://i.ytimg.com/vi/mJjqSSpOGkU/hqdefault.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=mJjqSSpOGkU&feature=youtu.be


ВЪРНЕТЕ СЕ НА МОЯ ПЪТ, БУНТОВНИ ДЕЦА!

Така казва Господ:
Ето, Моя народ си избира свой тесен път
и си го стеснява със собствените си
устави и правила, мислейки,
че този път Ми е угоден.

Народе Мой, Аз искам да знаете,
че този тесен път не е Мой и тясната врата,
която сте избрали, не са Мои, но са ваши!
Това е пътя на непокорните и бунтовните,
на гордите и упоритите,
и затова води народа Ми наникъде!

Той няма бъдеще, защото е задънена улица.
Защото ограниченията в живота ви не са от Мен
и те не Ми носят слава!
Вашето „Аз“ ви лишава от славата Ми в живота ви,
но вие не можете да видите това.

Защото погледа ви е насочен към вашата цел,
но не и към Моята воля!
На вашия път има много добри дела,
но всички те не са извършени в Мен, но във вас!

Защото дълбоко в сърцето си, вие се стремите
да получите удовлетворение от своите добри дела.
И тесния ви път с добрите ви дела са си ваши, но не и Мои!
Защото вие още отначало полагате в тази основа
вашата себеправедност и вашата слава, не Моята!

Почти никой не може да се смири
и да бъде безгласен до такава степен,
че да понесе трънения венец, присмеха,
заплюването и боят. И при всичко това да може
да се моли на Небесния Отец, Той да прости
престъпленията на гонителите му.

Защото в Моя народ го няма това послушание
и смирение-до кръстна смърт!
Защото както е било преди,
и сега Моя народ е горд и непокорен
и затова не може да върви по Моя път!

Аз обаче победих дявола и злото му
точно чрез смирение и смърт на кръста!
Но Моя народ си избира обиколни пътища
и си мисли, че върви по Моя път!

Когато Ме водеха към Голгота,
след Мен по улицата вървеше много народ,
но понеже тя беше тясна, мнозина не можеха
да вървят по нея така, че да Ме видят.

Затова, повечето от хората
отидоха на околните улички,
за да могат от там да Ме видят.
И те Ме видяха носещ тежкия кръст към Голгота,
но от обиколните пътища.

Така и сега, мнозина от народа Ми идва
по заобиколни пътища, за да Ме види,
и Ме вижда, но малцина са онези,
които вървят след Мен в стъпките Ми!

Вървейки по вашия тесен път,
вие понякога Ме виждате,
стараете се да не Ме изгубите от погледа си,
но вие не вървите по Моя път:
Пътя на пълно смирение под тежеста на кръста,
път на унижения и обиди,
и в резултат на това- път на смърт.

Защото вие сте си избрали свой собствен път!
И това ви решение да вървите по заобиколни пътища,
дори те да са много тесни, ви отдалечава от Голгота!
И макар да издирвате Моя път, това никога няма
да ви заведе на Голгота, за да бъде разпнат там
вашия стар човек!

Защото само в това е шанса за възкресението от мъртвите!
Защото без смърт не може да има и възкресение!
Има много заобиколни пътища, от които можете
да Ме видите вървящ по кръстния път.

Но те не са кръстния път към Голгота,
който показах на всички, и по който минах Първи!
Не казах ли Аз на овцете Си да следват Мен
и с вяра да гледат към Мен,
своя Пастир, вървящ пред тях!

Но мнозина не Ме разбраха, измамиха се в своя ум
и започнаха да търсят заобиколни пътища.
Днес, тези които ме следват към Голгота
са все по-малко и по-малко.

Цели тълпи са разпръснати по заобиколни пътища,
търсейки различни позиции, „за да Ме видят“.
Там те се тъпчат едни други
и тъпчат главите на падналите,
за да намерят по-добра позиция за себе си.

Все пак, така изглежда, че те искат да Ме следват
и да виждат пред себе си силния Пастир
с жезъла и тоягата Му.
Но никоя от тези овце не се замисля за това,
че Аз водя Своите овце, преди всичко, към Голгота!

Народе Мой, пътя който сам си си избрал
е достатъчно труден и тесен,
но ти сам си го правиш такъв,
само и само „да Ме видиш“.
Но това е твоя собствен път
и ти си си го избрал да вървиш по него,
взирайки се в Мен отдалече!

На този път няма нито покорност, нито смирение.
Никой от вас не е гонен
и не носи трънения венец и кръста!
Там вие не сте преследвани и това не е възможно,
защото на пътя, който сте си избрали,
вие не пречите на Сатана и той не ви притеснява!

Вашия път не е пътя на смъртта и възкресението
и не е пътя на пълното следване на Мен!
И ако някой ви посочи пътя Ми и ви насочи
към носенето на кръста, вие поради гордостта си,
ще го отхвърлите и няма да го приемете!

Аз, макар и Син, се научих
на послушание чрез страдание!
Само страданията по волята на Бог
произвеждат навика на послушанието!
Само пътя, който приемате по волята на Отец
и вървите покорно по него приведени под кръста,
ще ви смири дори до смърт на кръста.

На този път, вие вече няма да се защитавате
от гонещите ви и разпъващите ви, защото
приемате страданията от Отец, а не от хората!

Но когато Аз ви допускам страдания,
когато ви полагам кръста
и ви водя по пътя към Голгота,
вие веднага се бунтувате!
Веднага хвърляте кръста
и като магаре спирате,
защото не ви харесва този път!

Затова има толкова много тълпи
по заобиколните пътища
и толкова малко от тези, които следват Мен!
Вие се радвате на местата в Словото,
които ви насърчават,
че никой не може да ви грабне от ръцете Ми.

Но предали ли сте се, всъщност, в ръцете Ми?!
Чии овце сте вие?! От Моето стадо ли сте,
което водя към Голгота? Защото само на такива
Аз давам вечен живот и те никога няма да загинат!

Върнете се, Мои бунтовни деца, на Моя път,
и следвайте Мен в смъртта и възкресението!
Така че, чрез смирение, послушание и кротост,
да получите вечен живот! Амин.

Аз съм добрият Пастир!
Моите овце слушат гласа Ми и Аз ги познавам,
и те Ме следват.
Аз съм Вратата, през Мене ако влезе някой,
ще бъде спасен и ще влиза, и ще излиза,
и паша ще намира.
от rex1978
29 Май 2016, 17:00
 
Jump to forum
Jump to topic

ТИ ЧАСТ ОТ ХРИСТОВАТА ЦЪРКВА ЛИ СИ, ИЛИ ОТ ЦЪРКВАТА БЛУДНИЦА? 2 част

https://img-fotki.yandex.ru/get/93949/131013871.4/0_1e5040_6f375369_orig


Ако започнете да говорите на хората, че те живеят в грях и отиват в ада, и че трябва да се покаят и да се отвърнат напълно от греха, и че трябва да следват Христос като носят кръста си, много ли хора ще искат да слушат това и да ходят в такава църква, в която учат за святост и отделяне от света и неговите ценности? Затова пък, много хора с радост ще ходят в такава църква, където се проповядва, че те могат да станат богати, използвайки закона за „сеенето и жътвата“, където им обещават, че Бог ще им даде всичко, от което имат нужда.
Ние трябва да проповядваме истинското евангелие, защото хората трябва да идват при Христос и да се новораждат свише, а не да влизат в религиозни организации между мили и добри хора. Иначе с какво ще се различаваме от тях? Нека погледнем младежите в тези среди, наистина ли те обичат Христос и предани ли са на Неговата истина? Какво обединява тези хора- любовта към Господа, или някакви тяхни интереси? Новородени ли са те и общуват ли на духовни теми, или са просто религиозни и се молят със заучени фрази по молитвени шаблони, и вършат дела, защото така е писано, и чакат ли своя възлюбен Господ да дойде, или дори не се интересуват от това?
В много религиозни организации може да видите хора, които не са новородени, но „служат на Бога“. Как мислите- много ли от православните служители днес са новородени, макар активно да вършат слежение в храмовете си? Църковната активност на човека говори ли за това, че той е новороден? Има хора, които служат на своите служения, но те не служат на Христос и всъщност, не са новородени. И това е не само в тези среди, но и навсякъде в другите деноминации, където не присъства Божия Свят Дух, а Той не присъства там, където присъства религията, а не Христос. Хората в тези общности не осъзнават от дълбочината на сърцето си, че се нуждаят от Спасител, те не са се покаяли за греховете си и не са се новородили, затова и не са получили Святия Дух, и продължават да живеят плътски, греховен живот. Но в неделя те са хора, които надяват религиозни маски, издигат ръце към небето и пеят песни на Бога. Те винаги казват „Алилуя!“, макар че в действителност живеят в тъмнина и не са се срещнали с Христос. Ето защо, такива хора винаги се нуждаят от водителството на своя пастор и от постоянни служения, които да ги очистват от полепилите ги грехове.
Новодошлите в такива общности преживяват само повърхностно покаяние и освобождение само от някои грехове, но те не се учат да имат близка връзка с Христос, не се учат да идват при кръста на Христос чрез покаяние за греховете.
Когато четем Библията, ние виждаме, че ранната църква се е състояла от обикновени хора, които са живеели в святост. Те са служели на Бога в простота и не са имали никаква йерархия, отчетност и човешка зависимост. Те не са се грижили за това, как да имат голяма сграда, те са се грижили Божието царство да расте вътре в тях и да могат да предадат това Царство на другите.
Исус е казал:“Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми, и Отец Ми ще го люби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него.“ Ако вие започнете да живеете по учението на Христос, а не по многобройните човешки учения, Христос идва във вас и тогава вие ставате част от Неговата църква. Днес има религиозни организации, които наричат ​​себе си църква, но в действителност са блудница, защото те са приятели със света и учат да се постига това, към което се стремят хората от света- към успеха, просперитета и желанието да издигаш своето име. Това не е нищо друго, освен вражда против Бога. "Прелюбодейци! Не знаете ли, че приятелството със света е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света, става враг на Бога.“ (Яков 4:4)
Павел казва, че това е вражда против Бога, а какво ги очаква враговете на Бог- отхвърляне и огнена геена.
Исус е казал:“Където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“ (Матей 18:20) Достатъчно е да има общение между един или двама истински християни, за да бъдат църква на Христос. Господ никога не ни е казвал да строим голями сгради по света и да ги пълним с хора! Той е казал на апостолите да идат по целия свят и да проповядват благовестието на всички хора, и да ги кръщават в името на Отца и Сина и Святия Дух. И апостолите изпълниха думите на Христос, те учеха хората, както Христос беше учил тях, и тези които повярваха започваха да живеят според учението Му. Тогава Господ ги изпълваше със Святия си Дух, Който ги наставляваше в истината. Всеки християнин е бил воден от Божия Дух и когато са се събирали заедно, всеки е имал да сподели нещо. Това е било истинско общение в Святия Дух и те не са се нуждаели да бъдат учени с години от един и същи човек. Павел говори ясно за това в 1 Коринтяни 14:26 и такова е било служението в първата Христова църква, което коренно се различава от това в нашите днешните църкви.
Разбира се, че когато един християнин е още духовен младенец, той се нуждае от наставление в Божието Слово, но когато са минали повече от 5г, а той все още няма водителството на Святия Дух и не може да различава истината от заблудата, това вече е голям проблем. Днес, тези хора не са малко. Но Исус спасява само Своите хора, онези които слушат Неговия глас, следват Него и след чужди няма да вървят!
Ако вие не сте водени от Святия Дух, Който Исус е изпратил в сърцата на Своите Си, вие имате просто само една религия! Ако вярвате в Христос, но не носите кръста си и не живеете по принципа „Не моята воля, но Твоята воля да бъде.“, ако живеете по своята воля и гоните своите си цели (само че с помоща на Бог, както вие си мислите), ако не се стремите към святост- вие не сте от Христовата църква, но сте от църквата блудница! „Овцете“ са чувствителни за гласа на Святия Дух, Който ги води след Христос, и те никога няма да тръгнат след чужд пастир. А „козите“ са упорити и своеволни и не са чувствителни към гласа на Духа, не искат да Го следват. Но ние не можем да служим на Господ така, както на нас ни харесва, според нашето разбиране и правила, Той е Цар над царете и всичко ще бъде така, както Той иска, или изобщо няма да бъде!
Днес, някои пастори господстват над Божия народ, но когато Господ поставя някой за пастир, за учител, за благовестител и т. н. той няма право да господства над другите, а точно обратното- той трябва да дава пример със своя живот и да служи, да се грижи за Божия народ! Той трябва да осъзнава, че този народ е Божия народ, който принадлежи не на него, а на Бога! Трябва да познава „стадото“, което Бог му е поверил и да знае проблемите на „овцете“ в него. Но днес, ние виждаме точно обратното- служителите в църквите са твърдо установени и господстват над Божието наследство, и има пълен контрол над хората. Има някои църкви, в които хората дори не могат да направят или кажат нещо без разрешението на пастора, без неговото благословение. И вместо да превързват раните на Божия народ и да го хранят със здрава духовна храна и да се грижат за него, някои пастори контролират всички хора. Но най-лошото е, че те сплитат теориите си с Божието Слово и със своите човешки доктрини заблуждават хората. Те винаги цитират любимите си стихове от Писанието, в които се говори за послушание на старшите, но самите те нямат никакво послушание към Христос и не изявяват Неговия характер, за да претендират за това.
Апостолите никога не са контролирали хората, само Святия Дух има право да контролира живота ни и то, ако ние Му позволим това!

Следва...

Превод:Светлина за теб
от rex1978
13 Юни 2016, 18:33
 
Jump to forum
Jump to topic