ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 17 Авг 2017, 08:46 Разширено търсене

Търсенето върна 36 резултата

Return

Re: ГРАБВАНЕТО НА ЦЪРКВАТА И ОСТАВЕНИТЕ ХРИСТИЯНИ

Ами ..хмммм честно казано не мога да приема съня на този бразилски травестит за нещо сериозно....звучи толкова не сериозно и налудничево. Абе като куриоз може да се види до къде довежда прелеста и заблудата и липса на елементарна духовна образованост
Относно дали това, което този човек говори е от БОГА и ще стане така, както каза човекът, не знам. Нямам убеждение, за това няма да се намесвам и да заставам на никоя страна. Може да стане наистина така, може и да не стане. Не познавам достатъчно добре Библията и какво казва тя относно това. А относно това, което си написал "бразилски травестит", сигурен ли си, че този човек е такъв, защото каза, че има мъж и дете?
от Георги Георгиев
12 Май 2016, 21:09
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ГРАБВАНЕТО НА ЦЪРКВАТА И ОСТАВЕНИТЕ ХРИСТИЯНИ

Аз съм най-окаяният тук. Не съм аз който да изобличавам bolgaroliub за думите му, нито пък написах това, което написах с цел да стават спорове и препирни тук между нас. Затова, моля ви, нека не се караме. Просто исках да го попитам дали е сигурен за това, което написа, че човекът от видеото е травестит.
от Георги Георгиев
13 Май 2016, 13:35
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Как четете електронни книги

Аз съм чел доста малко книги в живота си. Но ако мога да дам мнение, на мен също четенето на книга хваната в ръка, на хартия, е много по-приятно и хубаво от колкото човек да гледа в лаптоп/компютър. Не знам дали съм прав, но мисля и че е по-безвредно за очите четенето от хартия. Колкото за кое е по-удобно, според мен зависи. Например човек ако има Библията, може да си легне и да я чете легнал без никакъв проблем, но ако трябва да я чете от лаптоп/компютър това при много голяма вероятност би означавало, че трябва да чете седнал на стол, взиращ се в компютъра/лаптопа си. И като цяло някак си четенето на книга в хартиен вариант ми изглежда много по-истинско, от колкото четенето на книга от компютър/лаптоп - и това при положение, че почти цял ден и нощ не ставам от лаптопа ми.
от Георги Георгиев
27 Авг 2015, 22:02
 
Jump to forum
Jump to topic

БОГ ми даде недупчен билет

Днеска поради една не планирана причина, нямах пари за два билета, а трябваше да хвана две превозни средства до вкъщи. Имах само 1 лева за единия рейс. Хванах го, стигнах до мястото, където трябваше да си хвана втория рейс (ако имах пари за билет), но тъй, като нямах пари за билет, знаех, че ще трябва да ходя/тичам до вкъщи. Трябваше да ходя някъде, може би, около 6-8 километра. Започнах да ходя, минах първите две спирки и точно на 20 метра от втората спирка при която отивах, гледам някакъв свит билет на земята, ама 1/3 от него се вижда, като че е просто парче от билет. Викам я да го отворя да видя, просто така. И какво да видя, стар, недупчен билет! Хванах рейса от тази спирка и се прибрах.

Мислех да не го пиша, защото ГОСПОД ни учи да бъде в тайно доброто което вършим и ТОЙ ще ни въздаде на скришно. Но ще го напиша, защото мисля, че е за насърчение и слава на БОГА. Та това за което говоря е, че единия лев, който не ми достигаше, не ми достигаше, защото бях дал на човек в нужда и знаех. Знаех, че после ще се връщам пеша/тичайки до нас, защото нямаше да мога да хвана втория рейс до нас, но поне 5-10 пъти съм тичал или ходил пеша по този път поради някакви други причини и горе-долу съм си свикнал да изминавам това разстояние, когато има някакъв повод и затова реших да помогна на човека, и знаех, че няма да ми стане кой знае какво. И ето как когато помогнем на някого, БОГ помага на нас ... И още по-чудното е, че човека на който помогнах ми каза нещо след като се съгласих да му помогна, не разбрх точно какво каза, но мисля, че каза "БОГ ще ти даде повече", затова че съм му помогнал. И наистина БОГ ми даде много повече! Слава на БОГА отвека и довека за толкова голямата МУ милост!!! Благословен да бъде БОГ завинаги!!! Амин.
от Георги Георгиев
27 Апр 2016, 15:12
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: От кое племе от Исраел произлиза Месията Йешуа по плът?

Юдовото?

Матей 1
1 Родословието на Исуса Христа, син на Давида, син на Авраама.
2 Авраам роди Исаака; Исаак роди Якова; Яков роди Юда и братята му;
от Георги Георгиев
25 Май 2016, 18:06
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: От кое племе от Исраел произлиза Месията Йешуа по плът?

Евреи 7:11 И така, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него народът получи закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да не се смята според Аароновия чин?
12 Защото ако се промени свещенството, по необходимост става промяна и на закона.
13 Понеже Този, за Когото се казва това, принадлежи на друго племе, от което никой не е служил на олтара .
14 Защото е известно, че нашият Господ произлезе от Юдовото племе , а относно това племе Моисей не каза нищо за свещеници.

Йеремия 23:5 Ето, идват дни, казва Господ,
когато ще въздигна на Давид Праведен Отрасъл,
който като Цар ще царува, ще благоденства
и ще върши правосъдие и правда по земята.

Откровение 5:5 Но един от старейшините ми каза: "Недей да плачеш: ето, лъвът, който е от Юдовото племе , който е Давидовият корен, победи, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."

И аз се сетих точно за тези стихове от Евреи 7, където ако разбирам правилно, пише, че ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС не е от племето на свещениците.
от Георги Георгиев
25 Май 2016, 20:41
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2 Коринтяни 5:21

Благодаря ти от сърце, братко мой, за това, че ми отдели време и ми даде така изчерпателен отговор !!! БОГ да осияе с ЛИЦЕТО СИ над теб и да покаже милост към теб и към цялото ти семейство в ИМЕТО на ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. Амин.
от Георги Георгиев
05 Юни 2016, 23:39
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Последни дни!!!Бог срещу фейсбук - Дейвид Уилкерсън

Благодаря ти, брате, за двете теми, които пусна във връзка с фейсбук.
Имах много голяма нужда да чуя този клип в тази тема!
БОГ да те благослови братко мой!

Всъщност този клип, който е качен в тази тема и е изрязка от една проповед на брат Дейвид Уилкерсън. Ако някой иска да изгледа същата тази част от този клип обаче преведен с български субтитри да пусне този клип и да започне да гледа от 30:00 минута до края на клипа, но ви съветвам да изгледате направо цялата проповед от начало до край:

https://www.youtube.com/watch?v=MJ0TY-BuUZg
от Георги Георгиев
09 Юни 2016, 00:02
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнска песен - молба за текста на турски език и превод на български

Постъпката ти е добра, благодаря ти много за тази тема, spravedliv!
от Георги Георгиев
15 Юни 2016, 15:18
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнска песен - молба за текста на турски език и превод на български

Благодаря ти много Йоли, че ни уведоми за превода и се потруди за коментара ти!!!
Благодаря ти отново, spravedliv, ако не беше пуснал темата сега нямаше да знаем превода!!!!!!
Много хубава песен, наистина!!!!
от Георги Георгиев
15 Юни 2016, 16:51
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ХВАЛЕНИЕ

Моля ви някой ако знае, да каже поне припева на тази първа песен, която даде брат Стоян, какъв е:

от Георги Георгиев
14 Юни 2016, 23:15
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля за съвет.

Извинявай, не успях да те разбера точно какво имаш предвид. Можеш ли да се опиташ отново да го напишеш с други думи?

Ако нямаш против, искам да ти цитирам няколко стиха от Библията относно това, което си написала:

"... че расата от която произлизам не е правилната "

1 Царе 16:7 Но Господ каза на Самуила: Не гледай на лицето му, нито на високия му ръст, понеже съм го отхвърлил; защото не е както гледа човек, понеже човек гледа на лице, а Господ гледа на сърце.

Римляни 10:12
Понеже няма разлика между юдеин и грък защото същият Господ е Господ на всички, богат към всички, които Го призовават.

Галатяни 3:28
Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.

Не знам дали съм те разбрал правилно, но от това, което си написала го разбрах като че имаш предвид, че имаш опасения, че е лошо че си с еврейски корени.
Просто искам да ти напиша, че евреите са народа към който изпитвам най-голяма привързаност и съпричастност. Сега да не стане, че съм излъгал, ще спомена, че не знам, може и българите, нашия народ, да са ми на първо място и след това да са еврейте или да е обратното, това не знам, не искам да излъжа. Нямам убеждение, но си мисля, че може би е по-правилно да не се правят раздевляниея между народи, а да се обичаме всички независимо от коя държава е, да не се делим на народности, дали греша и ли не не знам, просто така вярвам. Това ми изглежда и че ни казват стиховете, които цитирах по-горе. Просто исках да ти напиша това за евреите, ако ще те накара да се почувстваш по-добре по някакъв начин. Поне аз от това, което съм чел от Библията, ми се струва, че почти в цялата Библия пише само за евреите.
от Георги Георгиев
27 Юни 2016, 00:40
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бих искала вашата подкрепа

Уважаеми съфорумци ,братя и сестри.При мен се появи проблем със мой съсед който иска по незаконен начин да придобие наш наследствен имот .Случаят е доста заплетен поради което моля за вашата молитвена подкрепа за неговото разрешаване.Аз правя каквото мога молете Бог да свърши останалото и да нарежда нещата.Благодаря на всички предварително.
Добе, братко.
После пиши да прославиш БОГА и да ни споделиш какво е станало, когато всичко мине, независимо от това, което ще стане.
от Георги Георгиев
16 Юли 2016, 23:10
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Йешуизъм

Братя и сестри, ще напиша това, което чувствам и мисля. Дано БОГ ми дава мъдрост и дано БОГ ми прости и ми открие ако някъде греша, да се покая и да приема прошката и благодатта на БОЖИЯ СИН.

Братя и сестри, не усещам БОЖИЯ СВЯТИ ДУХ в тази тема. И мисля, че нещата отиват много по-далече от просто тази тема. Тези спорове, дразги, разцепления, обиждания, съдения, не мисля, че имат нещо общо с БОЖИЯ ДУХ.

Видно е че с Йоли сте се скарали и не сте в мир и единствено с нея. Какво е нейното убеждение, няма да коментирам, нямам убеждения по този въпрос за който сте писали относно Месианството и Месианите, не съм запознат. Затова каквото убеждение имам, си го имам за себе си и няма да го налагам на друг сега. Не мисля, че ще е правилно да продължа да коментирам по този въпрос за това и нямам желание да го правя. И в момента не пиша с цел да дебатираме по този въпрос, а пиша относно отношенията ни един между друг, относно любовта(?) ни помежду ни.

Аз любов не виждам помежду ни, в това число слагам и себе си, че не усещам да имам любов към вас. БОГ знае. Може и да имам любов към вас. Но любовта ми със сигурност не е такава каквато трябва да бъде.

Преди време предложих да спрем със споровете, с някои много малки изключения, като чели никой не се съгласи с мен и не пожела да вземе това решение и да се укротим и спрем, да се смирим пред БОГА и да молим БОГ да съкруши сърцата ни.

Ако пиша нещо грешно, дано БОГ ми открие и ме доведе до покаяние. Ще пиша това което мисля.

Мисля, че Християнските плодове не се виждат в отношенията ни помежду ни, мисля че плодовете които се виждат в отношенията помежду ни са развалени плодове, които водят към смърт и вечно осъждение.

Яков 1
13 Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава.
14 А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;
15 и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.

Знаете, че БОГ ме доведе в този форум, да чуя благовестието за жертвата на ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, КОЙТО умря за всичките ни грехове, и възкръсна на третия ден и сега можем да се спасим ако се покаем и повярваме единствено и само в НЕГО, защото само в НЕГОВОТО ИМЕ има спасение за нас човеците, за това вие ми благовествахте и аз се покаях и приех спасенеито на ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС. Слава на БОГА отвека и довека, защото милостта МУ трае довека!!! Амин.
След като повярвах си спомням, че е имало няколко познати/приятели на които съм предлагал да влезнат тук във форума с надеждата, че поради милостта на БОГ, ТОЙ ще ви/ни употреби да благовестваме на тези хора за ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, да се покаят и да приемат НЕГОВАТА жертва за тях и за всички нас, за целия свят. Но сега братя и сестри, ще излъжа ако напиша, че бих искал да поканя някой познат/приятел да влезне във форума. Аз имам страх, плаша се, че ако този някой влезне във форума може да се похули БОЖИЕТО ИМЕ и на този човек вместо да му бъде благовестено, той да се разочарова от начина по който се държим един с друг и нещата, които си пишем. Страх ме е и как хората тук във форума ще му благовестват, по какъв начин ще се го приемат и ще се обърнат към него, защото ние ако помежду си сме в грях, то това не означава ли, че и с невярващите отношението ни ще е нечестиво ... Имам опасения и страх да поканя който и да било във форума, братя и сестри. Съветвам ви ако познавате някой искрено вярващ, посветен на БОГА човек, отдал живота си на ГОСПОДА, да го повикате да разгледа тази тема и като цяло да разгледа няколко теми в които сме спорили и разисквали един с друг и сме се обиждали, злословили и хулели и да попитате този отдаден на БОГА човек какво мисли за отношенията ни помежду ни, като Християни, какво мисли за състоянието на форума, мисли ли, че СВЯТИЯ ДУХ присъства в това което пишем.

Потребителят с име maikyl в коментара преди мен, вярвам много на място е цитирал тези стихове:

Лука 6
39 Рече им една притча: Може ли слепец слепеца да води? Не ще ли паднат и двамата в яма?
40 Ученикът не е по-горен от учителя си; а всеки ученик, когато се усъвършенствува ще бъде като учителя си.
41 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не забелязваш гредата в твоето око?
42 Или как можеш да речеш на брата си: Брате, остави ме да извадя съчицата, която е в окото ти, когато ти сам не виждаш гредата, която е в твоето око? Лицемерецо! първо извади гредата от своето око, и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата, която е в братовото ти око.
43 Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод.
44 Понеже всяко дърво от своя плод се познава; защото не берат смокини от тръни, нито късат грозде от къпина.
45 Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста.
46 И защо Ме зовете, Господи, Господи! и не вършите това, което казвам?
47 Всеки, който дохожда при Мене, и слуша Моите думи, и ги изпълнява, ще ви покажа на кого прилича.
48 Прилича на човек, който като построи къща, изкопа и задълбочи, и положи основа на канара; и когато стана наводнение, реката се устреми върху оная къща, но не можа да я поклати, защото беше здраво построена.
49 А който слуша и не изпълнява, прилича на човек, който е построил къща на земята, без основа; върху която се устреми реката, и на часа рухна; и срутването на оная къща беше голямо.

Има ли грях в живота ни, в грях ли живеем, в мерзост ли живеем ? Тогава къде сме тръгнали да вадим съчицата от окото на брата си, братя и сестри мои? Къде сме тръгнали? Къде сме тръгнали да съдим братята и сестрите, ние които живеем в грях и мерзост и не сме изкоренили злото от сърцата и живота ни? Къде сме тръгнали да обиждаме и хулим? А нашата греда какво ще я правим? Ние много знаем, този бил такъв, онзи бил онакъв, а какви сме ние, къде сме ние в следването на БОГА, какъв е нашия път? Или ние се мислим за много велики, много отдадени на БОГА и си мислим че БОГ ни дава право да пишем по 60 страници романи с обиди, съдения и коментари колко грешен бил нашия брат или сестра и колко заблуден бил? СЛОВОТО не казва ли че по друг начин трябва да постъпим в подобни ситуации?

Тит 3
9 А отбягвай глупавите разисквания, родословия, препирни и карания върху закона, защото те са безполезни и суетни.
10 След като съветваш един два пъти човек, който е раздорник, остави го,
11 като знаеш, че такъв се е извратил и съгрешава, та от само себе си е осъден.

С това, което пиша дано не съм съгрешил против този стих от СЛОВОТО, защото може да има стари хора измежду вас, а аз съм млад:

1 Тимотей 5
1 Стар човек не изобличавай, а увещавай го като баща, по-младите като братя,

Моля ви, ако е възможно приемете това, което пиша като увещание към всички нас, а не като изобличение. Лично към мен си нека ми бъде като изобличение ако е волята на БОГА.
Увещавам всички ни да се покаем искрено пред БОГА,
да молим БОГ да ни смири,
да молим БОГ да съкруши непокяните ни сърца,
да молим БОГ да ни помогне да се помирим,
да изповядваме греховете си един на друг, да се помолим за прошка един от друг - всички помежду си и да си простим за всичко което сме си сторили един срещу друг и за напред да не постъпваме по нечестив начин един срещу друг, но да следваме БОЖИЯ път и да изпълняваме НЕГОВОТО СЛОВО.

Ще ви напиша какво чувствам, може да греша, не знам! БОГ знае!!!
Чувствам, че ако не го направим, този форум върви към смърт и плодовете, които ще ражда ще водят към смърт не към вечен живот в ХРИСТА и по този начин ще се хули БОЖИЕТО ИМЕ, ще се хули името на НАШИЯ СПАСТИЕЛ ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, като ако вместо светлина на света, бъдем отрова за него с нашето отношение, разпри, кавги, обиди, хули един към друг. Чувствам, че ако така продължаваме много скоро този форум може да се срути и да дойде края му!

БОГ да покаже милост към нас, в ИМЕТО на ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС и ако сме се отклонили дано БОГ ни помогне да се покаем и да се върнем в правия път! Амин.
от Георги Георгиев
19 Юли 2016, 13:40
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бих искала вашата подкрепа

Слава на БОГА, брат Стефане!
БОГ е толкова МИЛОСТИВ към нас ...

Псалми 35:27
Нека ликуват и се радват онези, които желаят правдата ми, и винаги да казват: Нека ГОСПОД се възвеличи, който желае мира на слугата Си!
от Георги Георгиев
24 Юли 2016, 22:41
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бих искала вашата подкрепа

Амин, брат Пламене!
Не знам, БОГ знае дали е така или не, лично аз вярвам, че БОГ прослави името СИ и изяви славата СИ с това, което е станало в живота на брат Стефан във връзка с имота и вярвам БОГ за пореден път ни показва, че трябва да вярваме в това, че ТОЙ чува молитвите ни и че има сила в молитвите ни, че трябва искрено и от сърце да МУ се молим и да МУ се доверим, да уповаваме на НЕГО.
Слава на БОГА отвека и довека, защото милостта МУ трае довека! Амин.
от Георги Георгиев
24 Юли 2016, 23:41
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Световна премиера на новата екранизация на Бен-ХурНяма никаква опасност "да ги отдалечи и да им даде погрешна представа за християнството", както питаш. Няма такава опасност, не се притеснявай изобщо за това.
Благо написа по повод твоя коментар и това: "В крайна сметка, за да е с християнска насоченост един филм не е задължително непременно да присъства Джисъс през кадър-два и/или да се редят евангелски реплики на през минута. Идеята е много добре изведена във финала - "прошката" и "християнската любов"!" Аз напълно го подкрепям и мисля по същия начин като него.
Гледайте го с приятели, Георги, и не се притеснявай от нищо. :good:

Благодаря ти за отговора!
Ако се открие подходящо време мисля да им предложа да отидем да го гледаме.
от Георги Георгиев
23 Авг 2016, 00:02
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Защо българите допускат да се подиграват с православната църква?

Аз също не очаквах хората да се толкова зле настроени срещу БОГ и вярата в НЕГО. Поради БОЖИЯТА безкрайна милост, вярвам БОГ ме доведе до СЕБЕ СИ, да повярвам в НЕГО и да приема спасението МУ, преди около 1 година и половина. От тогава досега единствено за един човек си спомням, който не познавам лично, ами от интернет, който човек ми каза, че се е покаял и е приел спасението на нашият СПАСИТЕЛ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. За друг не се сещам да е приел спасението на БОГ през тази около 1 година и половина. А какво да кажем за това, че от всичките ми бивши съученици, бивши съотборници и познати, с които съм имал поне някакъв кратък контакт през последната година и половина, не съм усетил или видял някой от тях да е приел спасението на БОГ, както и отпреди още, когато сме били заедно, не си спомням някой от тях да е говорил много за БОГ и да ГО е следвал. Дано някой от тях е повярвал в БОГ сега. Амин.
Такава безбожност има и такива подигравки, както е пророкувано в Библията, че ще дойдат подиграватели в последното време, че вярвам, че само ако ходим с БОГА в любящи и интимни отношения и ГО търсим с цялото си сърце, ум, душа и сила, и уповаваме постоянно на НЕГО, с НЕГОВАТА помощ и сила ще устоим докрай. Започнем ли да се отдалечаваме от БОГ, да ГО пренебрегваме, да охладняваме към НЕГО и да не уповаваме на НЕГО, става много страшно и опасно за нас и за това дали ще устоим докрай.
от Георги Георгиев
03 Авг 2015, 02:05
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Гладни за повече от Исус - Дейвид Уилкерсън

Благодаря ти за книгата, Венци! БОГ да те благослови.
от Георги Георгиев
16 Ное 2016, 23:10
 
Jump to forum
Jump to topic