ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 25 Сеп 2017, 18:12 Разширено търсене

Търсенето върна 28 резултата

Return

Re: От кое племе от Исраел произлиза Месията Йешуа по плът?

Евреи 7:11 И така, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него народът получи закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да не се смята според Аароновия чин?
12 Защото ако се промени свещенството, по необходимост става промяна и на закона.
13 Понеже Този, за Когото се казва това, принадлежи на друго племе, от което никой не е служил на олтара .
14 Защото е известно, че нашият Господ произлезе от Юдовото племе , а относно това племе Моисей не каза нищо за свещеници.

Йеремия 23:5 Ето, идват дни, казва Господ,
когато ще въздигна на Давид Праведен Отрасъл,
който като Цар ще царува, ще благоденства
и ще върши правосъдие и правда по земята.

Откровение 5:5 Но един от старейшините ми каза: "Недей да плачеш: ето, лъвът, който е от Юдовото племе , който е Давидовият корен, победи, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."
от NikolaV
25 Май 2016, 20:33
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ГОСПОД ВИКА: НАРОДЕ МОЙ, СЪБУДИ СЕ!

Много от нас си мислим че чашата на божието дълготърпение е безкрайна като Самия Него, но Неговите предупреждения чрез "Словото", чрез откровения и пророчества съвсем не потвърждават това.
Да напълним с масло светилниците си, да очистим сърцата си и да търсим лицето на нашия Господ Исус Христос.
Защото няма друго име дадено между човеците чрез което да се спасим и няма друг ходатай между Бога и човеците (както някои религиозни фанатици твърдят).
Според притчата се очаква в последните дни противника да успее да приспи всички очакващи Месия.
Бързо да вземем правилните решения и да ги приведем в действия преди да сме заспали, защото Той идва скоро. :heart:
от Милко
26 Май 2016, 12:11
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: 2 Коринтяни 5:21

2 Коринтяни 5:21
Който за нас направи грешен {Гръцки: Грях}* Онзи, Който не е знаел грях, за да станем ние чрез Него праведни {Гръцки: Правда}† пред Бога.

Туко-що прочетох следното във връзка с думата грешен (или ако трябва да е грях) в този стих - "NIV превода го е отбелязъл в полето / AMP също * На еврейски език думата шатат означава или „грях", или „принос за грях" и е преведена по единия или другия начин в Стария Завет, според контекста."

Това наистина ли е така и конкретно за този стих, еврейският ли е езикът, който трябва да се вземе под внимание при правенето на извода, какво точно значение има тази дума в този стих?

Ето ти оригиналния текст:
21. τὸν μὴ γνόν­τα ἁμαρτίαν ὑπὲρ ἡμῶν ἁμαρτίαν ἐποίησεν ἵνα ἡμεῖς γενώμεθα δικαιοσύνη θεοῦ ἐν αὐτῷ.

На теб специално брат Георги смятам да ти отговоря. Със своята неподправена християнщина ти наистина заслужаваш поне моето внимание. Посланието към Коринтяните е написано за хора, чиито майчин език е гръцкия. Особено в този случай аз не виждам никакъв смисъл да се търси смисъл в еврейския превод на стиха/думата. Оргиналния текст на този стих, който Бог е допуснал да влезе в канона на Библията е гръцкото койни наречие - библейския гръцки език. Нещо повече! За християнското богословие, за християнските тълкуватели дори гръцкия койни превод на 70-те еврейски тълковници на Стария Завет по някога има по-голямо значение от колкото самия еврейски оригинал.
Ето какви значения имат употребените в текста гръцки думи, за които ти се интересуваш:
ἁμαρτία - пропускане на целта, заблуда, погрешно разбиране, конкретен грях, прегрешение, нарушение на Божия закон, морален грях, греховност, грях като сбор от грехове, извършени от един или мнозина.
δικαιοσύνη - праведност/по благодат от Бога/, праведност като характеристика на онези, които са приети от Бога, правда, чистота в мисли, чувства, дела, справедливост, правосъдие, законност, праведност, която се изразява в милосърдни дела, благодеяния. :friends:
от stucyte
05 Юни 2016, 22:20
 
Jump to forum
Jump to topic

Последни дни!!!Бог срещу фейсбук - Дейвид Уилкерсън

Колко време отделяме за Бог и колко за фейсбук, мнозина твърдят, че го използват само за да проповядват, колко време отделят за да проповядват една истинска проповед, не просто християнски коментари...

от spravedliv
08 Юни 2016, 22:46
 
Jump to forum
Jump to topic

Християнска песен - молба за текста на турски език и превод на български

Молба от християни към всички знаещи турски език , и най-вече към тези с фейсбук профил (покажете, че има смисъл от тоз фейс)!

Молим за текста на турски език и превода на български на тази песен:

http://www.youtube.com/watch?v=zK91J28yo5c
Профила на Евгени Демирев е вероятно този:

facebook.com/evgeni.demirev.7

Който може нека се свърже и помоли, ако е възможно за текста на турски и превода на български.

Благодаря на брат Стоян2 за песента и брат Георги Георгиев за желанието му за превода.
от spravedliv
15 Юни 2016, 13:00
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ХВАЛЕНИЕ

Ти възлюби света Отче,даде единственият си син .Йоан 3:16 /2
Ела Господи,ела Исус, Благослови ни Ти ./2
Заради нас Исус умря,заради нас кръвта си проля.
Ела Господи,ела Исус, Благослови ни Ти ./2
Вземи ни Исусе при Теб,Да бъда с Теб горе.
Ела Господи,ела Исус, Благослови ни Ти ./2
Слава на Теб Исус Месих ,греховете ми Ти прости/2
Ела Господи,ела Исус, Благослови ни Ти ./2....с закъснение обещания превод.....

:good: :thank_youthank_you: :friends:
от стоян2
18 Юни 2016, 13:17
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля за съвет.

И аз съм допуснал Бог до себе си и все пак през повечето време изпитвам тъга и самота. И мен, когато някой ме опознае вижда само тъга и самота.

Но не си сама - по две причини. Първо не си сама, защото ти, аз и още много хора се чувстваме по този начин, така че дерзай.
Второ не си сама, защото Бог е с теб. Библията ни казва, че Бог разбира нашите сърца и чувства. Освен това Исус е претърпял това, през което преминаваш. Исус знае какво е да си тъжен, самотен и отхвърлен.

"Защото ние имаме не такъв първосвещеник, който не би могъл да ни съчувствува в нашите немощи, а такъв, Който е изкушен като нас във всичко, освен в грях." Евреи 4:15

Остави на Бог грижите си и знай, че Той те обича и няма да те напусне.

"Всичките си грижи Нему възложете, защото Той се грижи за вас." 1 Петрово 5:7

"Защото само Аз зная намеренията, които имам за вас, казва Господ, намерения за добро, а не за зло, за да ви дам бъднина и надежда.
И ще викнете към Мене, ще отидете и ще Ми се помолите, и Аз ще ви чуя;
ще Ме потърсите, и ще намерите, ако Ме потърсите от все сърце." Еремия 29:11-13
от alex
26 Юни 2016, 18:11
 
Jump to forum
Jump to topic

Новия WINDOWS 10

http://cdn.mos.techradar.com/art/events/AAvents/Windows%2010/windows-10-phones-970-80.jpg
Копирам статия от блога на Иван Ванков, който по най-добрия начин е обяснил какво прави "новия" уиндоус операционна система на достъпен език. Надстройката към новата версия се предлага безплатно от доставчика, отговорете си сами защо.
:112: Човечето е потребителя, а акулата го наобикаля и следи много много да не шава.Тук не искам да говоря за това как изглежда Windows 10, за мен външния вид е изключително грозен, неконсистентен и му липса ергономичност, но това е субективно. По-интересното е, че приключи анализа на лицензионното споразумение с което просто се съгласяваме без да прочетем. Отне близо 4 дни на група юристи да се запознаят с него, и там пише някой много интересни неща. Едно от тях е, че Windows 10 ще събира следната информация за вас:

Кой и кога е на компютъра – тоест всеки ще има профил. Има се предвид профил на някакви сървъри на MS а не локалният ви профил
Колко време се използва компютъра
Какво пишете по клавиатурата
Кои програми сте отворили и какво правите в тях
Всяко едно съобщение, независимо дали е по поща, чат или друга система
Календари, бележки и букмаркове
Камера, микрофон и периферия
При наличие на биометрия, данните от биометричните сензори.

На практика Microsoft си заявяват директно, че ще събират всяка една възможна информация за вас, но никъде не се казва за какво ще се използва тази информация. Единствения текст по темата е нещо като „Информацията може да бъде използвана за защита на нашите партньори“. Кои са тези партньори, как ще се използва?

Ще си кажете, че може да изключите тези опции, нали все пак има някакви чекбоксове по настройките? Да ама не, в лиценза се споменава, че дори да ги изключите по-голяма част от тази информация пак ще се събира.

Другото интересно нещо е, че ключа за bitLocker, което е криптогравския механизъм на Windows 10 ще се съхранява в OneDrive. Това е безумно, всеки с достъп до OneDrive може да вземе ключа и да декриптира всичко. Това е като да оставите вълка да пази агнето.

Windows 10 също така ще съхранява ВСИЧКИ пароли в OneDrive. Всички!!! Не можете да го промените (е някой хакер ще намери начин, но за сега легално не можете)

Интересна е и концепцията за споделяне на пароли за WiFi. Ако аз и ти сме приятели, ти отидеш в някое заведение и запомниш WiFi паролата на това заведение, когато аз отида в същото заведение няма да има нужда да въвеждам парола, понеже моя Windows ще вземе паролата от твоя Windows. От уважение към интелекта ви няма да обяснявам колко е грешно това.

На практика не може просто да си качите Windows 10 в „самостоятелен“ режим. Трябва да е свързан с мрежата, и трябва да имате акаунт. Иначе много от нещата няма да работят както очаквате.

Windows 10 е нещо, което надминава нещата в 1984 на Оруел. Съвсем нагло Microsoft заявяват, че ще следят всяко едно нещо което правите или говорите 24/7.

Не, благодаря, аз ще си използвам Linux.

И ако някой от вас каже „Аз няма какво да крия“, моля ви, отидете и се застреляйте. Ще си направите услуга щом смятате, че това навлизане в личното пространство е нормално и ви препоръчвам да прочетете малко история, най-вече как са се сформирали тоталитарните строеве. Винаги подхода е един и същ, само технологията е различна.

И още едно нещо над което да помислите, един цитат от Уил Смит:

„Когато бях на 15 бях идиот, но бях идиот в анонимност. Сега всеки идиот на 15 остава следи в интернет, и тези следи ще го тормозят до края на живота му“
Малко уточнения

Горното не означава, че някой ще ви гледа през web камерата 24/7, или че всяко едно натискане на клавиш ще се записва. А може и точно това да означава. Точно това е проблема, не е ясно както точно ще се събира, и как ще се използва. Това което е ясно със сигурност е, че нямаме право да спираме събирането на телеметрични данни освен тези,които са налични за изключване в настройките. Няма описание каква друга информация се записва, къде се записва, кой я използва, за какво я използва нито пък да я изтрием.

Също така е ясно, че Microsoft може да инсталират отдалечено софтуер на компютрите ни, без наше знание и потвърждение.

Не може да спрем създаването на профил. Независимо дали ще искаме реклами или не, за нас ще се създава профил.

Все още не е напълно ясно как Microsoft се отнасят към криптогравските ключове и паролите, но експерти започват да се притесняват сериозно, а други експерти потриват ръце, защото май ще се отвори напълно нов пазар на измами със социално инженерство, най-вече към тези, които са решили да споделят WiFi паролите си.


Линк: http://gatakka.eu/?p=1635
от hans
30 Юни 2016, 06:23
 
Jump to forum
Jump to topic

200 000 тибетци и 62 будистки монаси приеха Исус!

http://sundayadelajablog.com/wp-content/uploads/monks-compressor.jpg

http://sundayadelajablog.com/hallelujah-200000-tibetans-including-62-buddhist-monks-come-jesus/?utm_content=buffer5aa0e&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Нещо чудно в християнски смисъл се случва в Тибет.
Тибетците са повечето будисти, но има и християни и мюсюлмани.Миналата година един тибетски монах прие Исус и стана християнски пастир, след като видя любовта на Христос показана от група работници християни, които помагаха на хората след голямото земетресение.

Джо Хендли, президент на Asian Access, християнска организация която разпространява Божието Слово в Южна Азия, съобщава, че 62 будистки монаси са решили да последват примера на бившия монах и да следват Христос.Но това не е всичко, за последната година 200 000 тибетци са приели Христос вследствие труда на християнската общност там.
Причината за това голямо съживление е, че християните работници са дали надежда на пострадалите, и че те не са видяли будисти, индуисти или хора от други религии да помагат сред развалините.
от spravedliv
02 Юли 2016, 16:36
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: 200 000 тибетци и 62 будистки монаси приеха Исус!

Нещо чудно в християнски смисъл се случва в Тибет.
Тибетците са повечето будисти, но има и християни и мюсюлмани.Миналата година един тибетски монах прие Исус и стана християнски пастир, след като видя любовта на Христос показана от група работници християни, които помагаха на хората след голямото земетресение.

Джо Хендли, президент на Asian Access, християнска организация която разпространява Божието Слово в Южна Азия, съобщава, че 62 будистки монаси са решили да последват примера на бившия монах и да следват Христос.Но това не е всичко, за последната година 200 000 тибетци са приели Христос вследствие труда на християнската общност там.
Причината за това голямо съживление е, че християните работници са дали надежда на пострадалите, и че те не са видяли будисти, индуисти или хора от други религии да помагат сред развалините.
Алилуяяя...... :thank_youthank_you:
от стоян2
02 Юли 2016, 19:06
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бих искала вашата подкрепа

Уважаеми съфорумци ,братя и сестри.При мен се появи проблем със мой съсед който иска по незаконен начин да придобие наш наследствен имот .Случаят е доста заплетен поради което моля за вашата молитвена подкрепа за неговото разрешаване.Аз правя каквото мога молете Бог да свърши останалото и да нарежда нещата.Благодаря на всички предварително.
от Стефан Чаков
16 Юли 2016, 19:56
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Йешуизъм

Лука 6:39 Рече им една притча: Може ли слепец слепеца да води? Не ще ли паднат и двамата в яма?
6:40 Ученикът не е по-горен от учителя си; а всеки ученик, когато се усъвършенствува ще бъде като учителя си.
6:41 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не забелязваш гредата в твоето око?
6:42 Или как можеш да речеш на брата си: Брате, остави ме да извадя съчицата, която е в окото ти, когато ти сам не виждаш гредата, която е в твоето око? Лицемерецо! първо извади гредата от своето око, и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата, която е в братовото ти око.
6:43 Защото няма добро дърво, което дава лош плод, нито пък лошо дърво, което дава добър плод.
6:44 Понеже всяко дърво от своя плод се познава; защото не берат смокини от тръни, нито късат грозде от къпина.
6:45 Добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася доброто; а злият човек от злото си съкровище изнася злото; защото от онова, което препълва сърцето му, говорят неговите уста.
6:46 И защо Ме зовете, Господи, Господи! и не вършите това, което казвам?
6:47 Всеки, който дохожда при Мене, и слуша Моите думи, и ги изпълнява, ще ви покажа на кого прилича.
6:48 Прилича на човек, който като построи къща, изкопа и задълбочи, и положи основа на канара; и когато стана наводнение, реката се устреми върху оная къща, но не можа да я поклати, защото беше здраво построена.
6:49 А който слуша и не изпълнява, прилича на човек, който е построил къща на земята, без основа; върху която се устреми реката, и на часа рухна; и срутването на оная къща беше голямо. Това е за всички ,които с подиграването си осъдиха невинният и го утрепаха с камъни и го закопаха на 2 метра под земята !
от maikyl
19 Юли 2016, 10:15
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бих искала вашата подкрепа

Слава на Бога!
Да се надяваме, че в близките дни всичко ще приключи напълно и нашия брат Стефан ще се успокои.
Бог да благослови всички наши съфорумци, да ни даде благодат за хваление, благодат за молитва, благодат за благовестие, та всеки, който чуе от нас нещичко за Господа, да си го сложи на сърцето и да възлюби Бога и ближния си. За тази цел Бог да ни даде знание и мъдрост, да се научим да различаваме злото от доброто и да отхвърляме всяка ерес.
от Пламен79
24 Юли 2016, 22:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Световна премиера на новата екранизация на Бен-Хур

Гошо благодаря ти за линка ! Филмите са супер. Бъди благословен! :heart:
от Милко
23 Авг 2016, 00:27
 
Jump to forum
Jump to topic

Прекрасен, милостив Спасител! 
Оценете...!
от Венци Тоневски
11 Окт 2016, 00:49
 
Jump to forum
Jump to topic

Гладни за повече от Исус - Дейвид Уилкерсън

http://www.hristiqni.com/images/phocagallery/All/thumbs/phoca_thumb_l_Hungry%20for%20more%20of%20Jesus.jpg "ГЛАДНИ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ИСуС от Дейвид УилКерсън ни представя един горещ призив за по-дълбоко ежедневно ходене с Христа Като ни насърчава да не приемаме греха в Църквата, но да се отвръщаме от Кратковременните удоволствия, предлагани от този свят. Тази завладяваща Книга е за тези, Които познават Христос и са гладни да Го познават повече и е за тези, Които искат да Го познават, както никога до сега.
за автора
Дейвид УилКерсън е основател и президент на Улрд Чалънд и автор на повече от тридесет вдъхновяващи Книги. Най известен е със служението си между млади наркомани и членове на улични банди в Манхатън, Бронкс и Бруклин. Това негово служение е описано в неговата Книга "Кръстът и героите на ножа", Която стана световен бестселър с над 50 милионен тираж на повече от тридесет езика в над 150 страни. През 1969 година по същата Книга е заснет и филм. Днес Дейвид УилКерсън е пастор на църквата Таимс СКуеър, Която се намира в Манхатън и се състои от близо 8000 члена - леКари, студенти, хора от шоу бизнеса, учители, адвокати, бивши престъпници, брокери, бивши наркомани и наркопласьори - хора от всичКи слоеве на обществото.

Gladni za poveche ot Isus.rar
от Венци Тоневски
05 Фев 2016, 22:11
 
Jump to forum
Jump to topic

ПОСЛЕДНИ ДУМИ НА ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН

http://www.chiesadiroma.it/wp-content/uploads/2012/06/wilkerson.jpg

ПОСЛЕДНИ ДУМИ НА ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН,
НАПИСАНИ В НЕГОВИЯТ БЛОГ
НЯКОЛКО ЧАСА ПРЕДИ СМЪРТТА МУ

Бог е абсолютно доволен, когато сме се убедили,
че всички наши усилия са се провалили.
Исус е казал на Тома:“Понеже Ме видя, ти повярва,блажени онези,
които без да видят са повярвали.“ (Йоан 20:29)
Блажени са тези, които вярват, когато нямат доказателства
за отговор на молитвата им, когато всичките им възможни методи
не са се увенчали с успех.
Вие трябва да стигнете до мястото на безнадеждност -
до умирането на надеждите ви във вашите усилия.
Скъп за вас човек е на прага на смъртта и лекарите не дават надежда
за живот смъртта изглежда безнадеждна.
Точно тогава, ордите на сатана атакуват ума с въпросите:
“Къде е твоят Бог сега? Ти се моли дакото ти пресъхнаха сълзите!
Ти пости, ти стоя на обещанията! Ти вярваше!“
Хулата срещу Бога влиза в ума ви:“Молитвата не проработи!
Вярата ме подведе! Не вярвам на Бог, това не работи!“
Дори идва въпроса и за съществуването на Бога. Сатана е задавал
този въпрос през всичките векове. Божиите мъже и жени
са преминавали през такива атаки.
Вие, които преминавате през долината на смъртната сянка,
чуйте тези думи, вие, които плачете в тъмна и страшна нощ,
скоро ще чуете шепота на Отец:“АЗ СЪМ с теб! Не мога да ти кажа защо,
но един ден всичко ще има смисъл. Ти ще видиш, че това не е било случайно,
а е било част от Моя план. Укрепи се! Позволи Ми Аз да те държа в часа на болката.“
Възлюбени, Бог никога не подвежда, но Той действа с доброта и любов!
Когато всичките ви усилия се провалят, Неговата любов ще надделее.
Дръжте се за вярата си в Него! Стойте на Неговото Слово!
Няма друга надежда в този свят!

Превод:Светлина за теб
Бъдете блрагословени и укрепени чрез тези думи!

ПОСЛЕДНИ ДУМИ НА ДЕЙВИД УИЛКЕРСЪН.rar
от rex1978
16 Окт 2015, 20:33
 
Jump to forum
Jump to topic

"Ще погледна на Този,който е съкрушен.. и трепери от Словото Ми!"

http://www.hristiqni.com/images/forum/yanev/1005596_641704589186480_2098041287_n.jpg (Исая:66:2) ...Ето на кого ще погледна:на онзи,който е СМИРЕН и СЪКРУШЕН ДУХОМ,и който ТРЕПЕРИ ОТ СЛОВОТО МИ."
И (Псалми 4:4) "Треперете и не съгрешавайте;"
От тези думи на Божието Слово става съвсем ясно,че смирения и съкрушения духом човек,е човека който е изпълнен със страхопочитание към Бог и Неговото Слово...Той преди всичко друго живее като се стреми да бъде близо до Бога,в Неговото присъствие с молитва,и трепери вътрешно с цялата си същност,да не съгрешава.Осъзнава,разбира и приема Божията любов за себе си,и не желае с нищо в живота си да наскърби Духът на благодатта.Не желае да потъпква с отношението си и с думите си кръвта пролята на Голготския кръст за него.-(Евреите 10:29) В неговия живот да съгрешава,или да не съгрешава,това не зависи от обстоятелствата,или хората с които живее,работи,среща,общува,не зависи от отношението и неразбирането на другите към него,а ЕДИНСТВЕНО и САМО ОТ СТРАХА ОТ БОГА.(Притчи: 1:29-31) - "Понеже намразиха знанието,И не разбраха страха от Господа,не приеха съвета Ми и презряха всичките изобличения,затова ще ядат от плодовете на своя път..." (Притчи2:5) "Тогава ще разбереш страха от Господа,И ще намериш познанието за Бога."(Притчи14:26) "В страха от Господа има силна увереност,И Неговите чада ще имат прибежище." (Притчи22:4) "Наградата на смирението и на страха от Господа Е богатство, слава и живот."
Който трепери от ИМЕТО НА СВОЯ БОГ,ако неволно съгреши,или в момент на слабост е уязвен,или заблуден от неприятеля за се отдалечи от присъствието Му,веднага се смирява като Давид,покайва се и се променя всеки ден.Не гледа и не се връща назад, "Забравя задното и върви напред..." (Филип.3:13)
Такъв човек"ако живее,живее за Господа,ако умира умира за Господа",както четем в (Римляните 14:8)
Един Божий човек е казал:"В царството, няма велики хора на Бог, а само смирени хора, които Бог е избрал да използва велико. Как знаем кога сме смирени? Когато Бог говори, ние треперим. Бог търси хора, които треперят от Словото Му. Такъв човек ще открие Духът на Бога да почива върху него; той ще стане обиталище за Всемогъщият."Фр.Френджипейн
Бог не иска нищо освен нас. Той не иска това, което имаме. Той иска това, което сме. Той се стреми да създаде в нашето сърце свято място за Себе Си, място където Той може да живее всеки ден.
Бог е строг и в същото време любящ баща. Той прощава беззаконието, но не си затваря очите за греха. Прощава, но не обезвинява (Изход 34:7; Числа 14:18). Никога не замазва греховете, нито ги подценява. Не ги омаловажава. И няма да допусне неговите деца да ходят в тях. Като добър и отговорен баща Бог ни наказва. Той не иска да израснем разглезени.Целта е страхът от Бога в нас да се увеличи и да няма нужда да опитваме от плодовете на греха си за да го намразим.
НАШИЯ ГОСПОД Е МИЛОСТИВ И ЛЮБЯЩ- "...Но пак денем Господ ще заръча за мене милостта Си и нощем песента Му ще бъде с мен и молитвата към Бога на живота ми." (Псалом 42:8) Алилуя!
Съставил:Г.Янев

Всички права запазени © 2014. Препечатвания и препубликации само с разрешение:
info@hristiqni.com

http://www.hristiqni.com/images/autors/yanev.jpg Гошо Янев е учител по-професия. През 1973 година среща Исус Христос като свои личен Спасител, чрез докосващо Слово на неделна проповед с пастор Павел Гурбалов, гр. Ямбол.
Работил е като благовестител и проповедник в различни градове, села и деноминации в страната. Женен е за Радостина Янева. Има една дъщеря, която също вярва в Господ Исус Христос. Щастливо омъжена, живее в Германия.
от goshoradostluba123
10 Ное 2013, 09:35
 
Jump to forum
Jump to topic

Мотиви за написването на духовния химн "Колко драгоцен приятел"

Песен: „Колко драгоцен Приятел“
Оригинално заглавие: "What a friend we have in Jesus"
Автор: Джоузеф Скривън (1819-1896)
Музика: Чарлс Конверс (1834-1918)Текст:
(1)
Колко драгоцен Приятел, колко силен наший Спас!
Греховете ни отнема, носи всяка скръб за нас.
И таз благодат ни дава, и блаженството това:
Да явяваме пред Бога всяко нещо чрез молба.

(2)
Дали имаш изкушения? Плашиш ли се от беди?
Да се не обезсърчаваш, на молбата прибегни.
Колко пъти ний без нужда губим мир и веселба,
Като не явим пред Бога всяко нещо чрез молба.

(3)
Дали можем да намерим някъде по целий свят
Друг приятел толкоз верен като Тоз от Назарет?
Съжалява наш’та слабост, вижда всяка ни беда:
Да явяваме пред Бога всяко нещо чрез молба.

(4)
Дали сме обременени? С милост ни поканва Той:
Колко да сме уморени, обещава нам покой.
Да прибягваме ний всинца без забава към Христа:
Да явяваме пред Бога всяко нещо чрез молба.

История:
В пролета на 1844 година, 25 годишният Ирландец, Джоузеф Скривън, който току-що завършил образованието си в университет и се завърнал в родното си градче, край Дъблин, бил много влюбен. Той с нетърпение очаквал венчавката със своята приятелка от детството му, а сега и годеница. Денят преди сватбата двамата си уговарят среща на брега на река ‘Бонд’. Годеницата му пристига с коня си малко преди него, но внезапно конят се изплашва и я изхвърля в реката, където тя изпада в безсъзнание и се удавя. Когато Джоузеф пристига на уговореното място, той идва, за да види как изкарват от водата безжизненото тяло на момичето, с което той е трябвало да се венчае след броени часове. За това събитие, той самият разказва, че след този ден, където и да погледнел из родната си страна, се сещал за деня, за който той така купнеел, който обаче, никога не дошъл.

Напълно съкрушен след тази загуба, Джоузеф намира утеха и покой единствено у Господа, своя Спасител. Той решава да напусне Ирландия и през 1845 г., той пристига в Онтарио, Канада, където прекарва остатъкът от дните си. Той се заселва в Порт Хоуп, близо до бреговете на езерото Онтарио. Там той решава да отдаде живота си напълно в служение и помагане на другите, според думите на Господа Исуса от ‘проповедта на планината’ : „Блажени милостивите, защото на тях ще се показва милост“ (Матея 5:7).

Джоузеф отдавал изключително внимание, на тези, които били безпомощни като сирачетата, вдовиците, болните и бедните. За него се носело мълва, че никога не отказвал помощ и че най-голямото му желание било да изяви Божията любов чрез живота, който живеел. Нещо друго, с което се отличавал, е, че не приемал да бъде нает за работник, но помагал на първо място на тези, които нямали с какво да му се отплатят. Поради неговата всеотдайна помощ и доброта, хората го наричали: ‘добрият самарянин от Порт Хоуп’.

Там, Джоузеф Скривън, прекарва няколко години като възпитател на децата, в домът на един английски мореплавател. Именно, в неговият дом, той се запознава и влюбва в племеницата му, Елайза Рош. И така, те били решени да се оженят през пролета на 1854г. Няколко седмици преди сватбата обаче, друга трагедия сполита Джоузеф. Елайза Рош се разболява от тежка пневмония и въпреки усилната грижа на Джоузеф, умира на 23 годишна възраст.

Горе-долу, по същото време, той получава известие от Ирландия, че майка му също боледува. Тъй като не можел да се върне при нея, той решава да є напише утешително писмо, в което включва и думите на едно стихотворение, което бил написал малко след смъртта на втората си годеница. Стихотворението било озаглавено „Колко драгоцен Приятел“ („What a friend we have in Jesus“ - оригинално заглавие).

Тридесет години след написването на това писмо, стихотворението го открива знаменития музикант Чарлс Конверс, който го превръща в добре позната ни песен.

След смъртта на Елайза, Скривън продължава да помага на нуждаещите се със сетни сили, средства, а често пъти дори и с дрехата на гърба си. Той бил в общение с Плимутските братя, като също така, проповядва в една баптистка църква. До края на живота си той продължава да изявява Божията любов и благодат, която го спасила и го запазва през всичките тези трудности. Неговият живот представлява един явен пример на това, колко драгоцен Приятел има всяко Божие чадо в лицето на Исуса.

Препубликация от: http://www.duhovnoslovo.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=155:kolko-dragocen-priqtel&Itemid=288
от stucyte
06 Дек 2016, 12:20
 
Jump to forum
Jump to topic

Кампания: Дари Библия

http://www.hristiqni.com/images/forum/news/Untitled.jpg
Здравейте приятели,
стартираме нова кампания през християни.ком за хора, които имат желание да четат Словото, но нямат възможност да си купят Библия.
За целта е нужно единствено да се регистрирате в няколко лесни стъпки от ТУК и да споделите в тази тема, че желаете Библия.

За всички, които могат и имат желание да подарят Библия, моля пишете ни на hristiqni101@abv.bg, info@hristiqni.com или директно в тази тема.

Бог да ви благослови :heart:
от Венци Тоневски
17 Дек 2016, 00:06
 
Jump to forum
Jump to topic