ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 23 Окт 2017, 10:47 Разширено търсене

Търсенето върна 307 резултата

Return

Re: ГРАБВАНЕТО НА ЦЪРКВАТА И ОСТАВЕНИТЕ ХРИСТИЯНИ

Ами ..хмммм честно казано не мога да приема съня на този бразилски травестит за нещо сериозно....звучи толкова не сериозно и налудничево. Абе като куриоз може да се види до къде довежда прелеста и заблудата и липса на елементарна духовна образованост
от bolgaroliub
11 Май 2016, 22:32
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Самоубийствената спирала на Путин

Чудесно...на мен ми е любимата тема за спор :good:
от bolgaroliub
16 Май 2016, 22:40
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Почина Чичко Филипов

Бог да го прости.....много българи ще го помнят
от bolgaroliub
17 Май 2016, 20:49
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Абсурдите на "българщината" достигнаха невиждани висоти

Виж сега... И ти, и аз имаме картони жълти, както е видно. Явно, защото сме по-емоционални някак... ;)

Зная, че си ми обиден от дебатите в другата тема още, но ще ти кажа, че всичко много лично приемаш. Тук (не става дума за тези тема, не) няма сблъсък на хора. Има сблъсък на идеи. А идеите са НА и ЗА хората. Но те НЕ СА самите хора, все пак. ;)
Тео мила не си ме разбрала,критиките и упреците ми са единствено към автора на тази статия Ясен Бояджиев,не към теб....държа да се изясни. :good:
от bolgaroliub
23 Май 2016, 22:55
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Абсурдите на "българщината" достигнаха невиждани висоти

Theodora-Theo » преди 12 минути написа:
Много се радвам, че не ми се сърдиш ти. Разбрах те. Прегръщам те. :friends: :)


С нищо лично не си ме засягала ,а и аз не се засягам от лични нападки. Единствено възставам когато някой охулва Православието!
:friends:
от bolgaroliub
23 Май 2016, 23:18
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Патриарх Неофит откри православен медицински център

Това е чудесна новина. Линка си го записвам в архива
от bolgaroliub
23 Май 2016, 22:36
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ученията на Петър Дънов: Част 4 - За Душата

Но в такъв случай ще излезе, че всеки от нас има освен душата с която се е родил, още други толкова души, колкото пожелаят да се заселят в него; тогава, пита се, колко души има сам Дънов? Да не би легион!?... :D
Тоест като оня бесноватия от Капернаум дето се криел в гробището от когото Христа изгонил цял легион бесове....ами чудесна статия Никола...препоръчвам я на всеки заблуден дъновист да я прочете и да се отърси от заблудите на Дънов.
от bolgaroliub
24 Май 2016, 00:29
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Къде, кога, защо и кой е създал българската азбука?

Вече в близкото историческо минало, но знаково:

24 май - Съслужение на патриарх Неофит и Кирил в Москва

www.vbox7.com Video from : www.vbox7.com

жалко само че в този откъс от Светата литургия ги няма словата,проповедите на двамата наши патриарси дядо Неофит и дядо Кирил руския патриарх,а служението е от московския катедрален храм Христос Спасител.
Аз искам да дам по долу последното честване на 24ти Май в Москва от вчера и Тео обърни внимание на текста че е дадена думата единствено на българския посланик да произнесе тържествено слово и първо българската делегация е поднесла венци пред паметника на братята. Това мисля не двусмислено говори за признанието и ролята на България в създаването на славянското писмо и разпространението му ,както и на Божието Слово чрез него по славянските земи и в Русия разбира се . И чрез делото на Методий и Кирил и техните ученици Сава,Климент,Наум,Ангеларий ,Гораст и още пък стотици техни ученици из цялото българско царство през девети и десети век ,се стигна до разпространението на Словото и на вярата Христова в славянския свят. Та не са успели болшевиците да изтрият историческата памет на Русия и нейната признателност към България ,че са получили от нея писмото и Словото преведено на разбираем език и Вярата....

Москва също отбеляза празника на Светите братя Кирил и Методий
Публикувано на 24.05.2016 в Свят
Пред паметника на Светите равноапостолни братя Кирил и Методий в Москва се събраха наследниците на тяхното дело, които активно пазят и развиват славянската азбука и писменост, съобщи БНР. Точно по обяд дипломати от България, Македония, Черна Гора, Чехия, Словакия, Беларус, Русия и Гърция поднесоха цветя пред паметника на светите братя в Москва.

Първа обаче по традиция това направи България и нашата група сънародници, които се поклониха пред делото им. Единствен, които произнесе слово в този тържествен ден бе българския посланик Бойко Коцев, който очерта значението на делото на светите братя и техните ученици, които спасяват славянската азбука в България.
На Червения площад в Москва пред паметника на Кирил и Методий патриарх Кирил произнесе слово, в което отбеляза голямото значение, което има този ден за всички славяни, и че създателите на азбуката са успели да съединят в едно духовното и културното развитие на просвещението. По късно президентът на Русия Владимир Путин прие патриарх Кирил за именният му ден, подарявайки му картина с най-големият православен храм „Христос Спасител“. Близо 2000 изпълнители изнесоха музикална програма на Червения площад, като имаше преки включвания от Казан, Калининград и Новосибирск.

Празникът, посветен на светите братя за българите живеещи в руската столица, както и за приятелите на страната ни, започна още вчера, когато актьорът Николай Урумов представи моноспектакъла: „Ние българите – открит урок за чужденци“. След което, по традиция, бяха раздадени дипломите на завършилите курсове по български език и в края кръшно хоро се изви по повод този най хубав български празник.

В Русия този празник започва да се отбелязва едва след разпадането на СССР, като държавен характер му се предава през 1991 г.
http://frognews.bg/news_112524/Moskva-sashto-otbeliaza-praznika-na-Svetite-bratia-Kiril-i-Metodii/
от bolgaroliub
25 Май 2016, 22:17
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ТОВА, КОЕТО НАШИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ НЕ ПОКАЗАХА – РУСИЯ ПРАЗНУВА ГРАНДИОЗНО 24 МАЙ!

Благодаря брат Венци за тази новина която признавам си и аз не знаех,дори в първия момент помислих че е от миналата година. Наистина пълно затъмнение по повод на това наистина чудесно събитие...разбрах от един сайт че е имало някакво честване и поднасяне на венци пред паметника на светите братя в Москва но и дума за това наистина грандиоизно отбелязване на тяхното църковно честване и на това велико шествие. Дори не споменаха по така наречените национални телевизии че нашият Патриарх е бил отново в Москва в храма Христос Спасител и е съслужил заедно с руския и украинския патриарси. Наистина съм много приятно изненадан като прочетох туко що и пуснах да слушам православните песнопения от този двухиляден детски хор. Настръхнах от възторг като запяха Христос возкресе из мертвих....велика страна. И същевременно се възмущавам и ядосвам за информационното затъмнение от уж българските казионни телевизии и медии. Защо не показват тези тържества и чествания в памет на св свд равноапостолни Кирил ш Методий в Русия.....защо...може би защото хората ще ги сравнят с гей шествията в така наречения свободен запад и кървавите протести на веганите опаковани като пържоли и плашешти децата....шествия на разврата и пошлоста и кича сравнени с този духовен подем в Русия....наистина май губят така наречената от тях хибридна война за душите и симпатиите на обикновените нормални хора и християни. Пускам си клипа да го изгледам целия и да се възрадва духа ми .
от bolgaroliub
26 Май 2016, 00:06
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ученията на Петър Дънов: Част 5 - За Половете

Всеки, който вижда Бога в друго лице - дали ще е на мъжът и жената като "раждащи" или на материята, или на волята, или на социума, или на икономиката, или на друго - каквото и да е - е отстъпник от истинската вяра в Бога. Когато ползваш ЗАМЕСТИТЕЛИ на Бог - не става. Ти редуцираш - до нещо много по-малко и незначително, много далеч от Бога НАДОЛУ и се мъчиш да го натъпчеш в една кутия - на знание и обяснителни механизми - на вечните истини в света. Дали... Да, натъпкваш го някак, но неминуемо оставаш със собствените си възгледи си извън кутията. Защото собствените ти възгледи се самоопровергават, така поставени. Просто в СОБСТВЕНИТЕ си сметки не включваш тях самите. А ти какъв си тогава... Извън нормите, извън правилата отгоре??.. Какъв...

Казват някои: няма абсолютна истина, истината е релативна. Това постмодернистите го настояват. Добре, а това твърдение - значи И ТО САМОТО е релативно . Тоест няма как да бъде абсолютна истина. В контекста на социума откъм времевост е. Тоест те претендират за истинност, която СЪЩО е релативна. Е, тогава къде е абсолютната истинност на настояването им? Ето я антиномията (противоречието).

Когато приемеш Бог за първоизточник и движеща сила в света, подобни противоречия просто отпадат.
Ами няма как да не кликна едно благодарско....супер
от bolgaroliub
27 Май 2016, 02:43
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Как се живее с... множествена личност?

Името ни е легион.....
"И преплуваха [Иисус и учениците Му] в Гадаринската страна, която е срещу Галилея.

А когато излезе на брега, срещна Го от града един човек, който от много години имаше бесове и не обличаше дреха и в къща не живееше, а по гробищата.

Той, като видя Иисуса, извика, падна пред Него и с висок глас рече: какво имаш Ти с мене, Иисусе, Син на Бога Всевишний? Моля Ти се, не ме мъчи! Защото Иисус бе заповядал на нечистия дух да излезе от тоя човек; понеже от дълго време го мъчеше, тъй че го вързваха с вериги и окови и го пазеха; но той разкъсваше оковите, и гонен биваше от беса по пущинаците.

Иисус го попита и рече: как ти е името? Той рече: легион; защото много бесове бяха влезли в него. И те молеха Иисуса да не им заповядва да идат в бездната.
от bolgaroliub
31 Май 2016, 00:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Как се живее с... множествена личност?

За бесовете - да, наскоро имаше подобно... в Старостилната православна църква - едно момче, беше дошло с майка си..., ужас... :( Те бесовете могат да се заселят и в психичноболните, и в напълно здравите и оттам трудно се преценява за какво става дума точно... Освобождаването е поетапно. Дали в дни, месеци, години... Но става...
Да по принцип хора с ментални увреждания на централната нервна система и на мозъка следствие заболяване или наследствено са много по лесна плячка на демоните за завземане от колкото здравите,но и те не са застраховани разбира си. такива хора с мозъчни заболявания станали жертва и превзети от бесове са били например Вангелия и Е.Вайт.....Съвсем не съм сигурен че така лесно става да се освободи човек от демонско въздействие както е описала Йоланта. И апостолите не са успявали да ги изгонят по някога. а Христа казва че тоя род по друг начин не излиза освен с пост и молитва ....
от bolgaroliub
31 Май 2016, 22:52
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Десет чуждестранни знаменитости, изповядващи православието

Браво щом са православни.Животът им отговаря на конфесията им.Примерно Дженифър Анистъън вече два пъти се е омъжвала и един път развеждала...
да не ровим и за другите ,дето и те "от малки са православни"...
Какво означава живота им отговаря на конфесията?2....протестанти да не би да няма разведени?...даже и еднополови връзки венчаят и благославят.
от bolgaroliub
02 Юни 2016, 22:51
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Къде, кога, защо и кой е създал българската азбука?

КОГА БИБЛИЯТА Е ПРЕВЕДЕНА В ЗАПАДНА ЕВРОПА?
Дейността на братята Константин и Ми­хаил (Кирил и Методий) се състои не само в създаването на азбуката. Българите са пишели с почти същите букви векове пре­ди Константин и Михаил. Но светите братя оформят буквите в такъв вид, за да могат да бъдат употребени, да могат да служат за бо­гослужебни цели. Защото тогава словесната дейност се е състояла главно в богослужеб­ни текстове и тяхното преписване на ръка – един труден, дълъг и мъчен процес, но по този начин се е разпространявало словото. И за да може то да пасне на говоримия бъл­гарски език Константин е нагодил първо глаголицата.
Кога за първи път Библията е преведена в държавите, които днес сочим за център на цивилизацията, демокрацията, прогреса или т. нар. държави в Западна Европа.
Светото писание е преведено
НА ФРЕНСКИ ЕЗИК 700 ГОДИНИ СЛЕД НАС.
Другите цивилизатори – англичаните по­лучават Библията пет века след българите. В Полша е преведена от латински на разби­раемия полски език – XVI-ти век или 700 години след българите.
ИТАЛИАНЦИТЕ – 900 ГОДИНИ СЛЕД НАС.
Кой е европеец и кой не е? И кой е закъснял европеец? Ние сме европейците, те са закъс­нели – едните със 700, другите с 500, другите с 900 години след нас. Защото достъпът до Светото писание е бил пътят към просветле­нието на всеки един. Затова Запада се развива много по-материалистично от нас.
През IX-ти век, когато ние имаме достъп до Светото писание хиляди преписвачи рабо­тят по нашите земи, чиято периферия е била днешна Хърватия, Словакия, Чехия и Унга­рия.
Периодът наречен Златен век на българска­та култура и писменост се състои в просвеща­ване на народите, които са ни сродни. Всички тези, които приемат от нас писмеността са наши братовчедски народи – това са сърби, хървати, босненци, словаци, чехи, руснаци, власи и т.н. Всички те приемат от нас позна­нието и го развиват кой както може и разбира.
През IX-ти век азбуката на Константин Ки­рил Философ и неговия брат Методий, разби­ват различната норма, догмата на латински, гръцки и еврейски и слага и поставя българ­ският език като богослужебен език в тогаваш­на Европа.
http://www.vestnikataka.bg/2016/05/%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0/
от bolgaroliub
02 Юни 2016, 23:41
 
Jump to forum
Jump to topic

С участие на руската военна авиация ИЗВЪНРЕДНО! Падна столицата на "Ислямска държава"!

Сирийската правителствена армия влезе в Ракка, която от няколко години бе под контрола на „Ислямска държава” и се смяташе за столица на терористите, съобщи „Ройтерс”, като се позова на информация от Сирийската асоциация по правата на човека.
Успехът на сирийската армия идва след няколко седмици ожесточени боеве и участие на руската военна авиация в ударите срещу терористите. Преди ден от Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че самолетите им са унищожили десетина важни обекти на „Ислямска държава”, намиращи се на северо-запад от Ракка и служили за опорни пунктове на отбраната.
Забравих линк да дам......
http://www.bnews.bg/article/210087
от bolgaroliub
05 Юни 2016, 21:07
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Швейцарците гласуваха против идеята да получават заплата, без да работят

Ами мисля че добре са гласували швейцарците.....който не иска да работи няма право да яде....подчертавам, че който не иска да работи.
от bolgaroliub
05 Юни 2016, 22:03
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кви сте па вие, бе?!

В Църквата Христова Светата ни Православна Църква ....в нея е спасението ни в нея е Светия Дух....и няма друга църква.....духа ми се радва ...Бог е с нами.... тежки времена настават но да не униваме яко с нами Бог
от bolgaroliub
05 Юни 2016, 22:52
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: С участие на руската военна авиация ИЗВЪНРЕДНО! Падна столицата на "Ислямска държава"!

Българолюб, когато борбата е срещу Ислямска държава, никой не може да оспори положителните й страни. Но когато се избива НЕВИННО цивилно население , тогава е страшно. Аз няколко пъти наблегнах на последното тъкмо в други теми, където това се е коментирало. Сигурна съм, че ме разбираш какво искам да кажа.
Напълно съм съгласен....още ми е пресен спомена за избитите хиляди невинни сръбски деца и жени и майки от натовските съюзници през 1999г...и няма как нормален човек да харесва такова варварство и престъпление срещу човечеството
от bolgaroliub
07 Юни 2016, 00:31
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Идва истинско Време Разделно – Шокиращ документ

Мисля че след акта на БПЦ да не участва в това сборище в съучастие с еретици опасноста от въвеждането на тия анти църковни и антихристиянски норми и закони както и скорошното възшествие на антихриста се отлагат за по далечно бъдеще.Когато има масово отстъпление тогава значи антихриста е близо. Свят е наистина синода на БПЦ и в нея обитава Светия Дух.
Вярвам в Един Бог Отец Вседържител и в Един Господ Иисуса Христа Сина Божи и в една Църква,света,съборна и вселенска Светата Православна Църква....друга няма!
За по пълното и точно разясняване на епохалните събития от последните дни като посещението на руския президент в света гора и срещата му там с Патриарх Кирил и светия кинос на Атон,тоест ръководството и отреденото място на Путин на мястото на византийския император ,както и решението на БПЦ за не участие в така наречения събор вижте на по долния линк с видиорепортажи и коментар от студиото
https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-05-06-2016-%D0%B3-c17850.html
от bolgaroliub
07 Юни 2016, 19:48
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Защо еврейските деца стават гении

Не мисля че е редно да делим децата на гении и на нормални деца и на деца индиго и тн. Децата са си деца...Има много гении дето са се провалили и много посредствени на пръв поглед деца и младежи дето са станали велики личности.
от bolgaroliub
07 Юни 2016, 21:50
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: С ЕВРОПА ИЛИ С ХРИСТА?

Благодаря Анах за тази прекрасна проповед която прочетох на един дъх.Всички проповеди на владика Николай Велемирович са от Бога вдъхновени
от bolgaroliub
07 Юни 2016, 21:00
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: С ЕВРОПА ИЛИ С ХРИСТА?

Ами аз не знам що са му еврата на Раврамов ако питаш мен......аз имах предвид митрополит Николай Велимирович.
от bolgaroliub
07 Юни 2016, 21:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Защо еврейските деца стават гении

Справедлив коя майка няма да се жертва за рожбата си в огън и вода и няма да помогне и да направи всичко за да я спаси....мислиш ли че само еврейските майки са способни на това? Аз знам че всяка една майка ще го направи ....както са го правили и българските майки ,както са го правили и украинските майки точно през тези години когато е бил гладомора и тн и тн ...на българската майка през османското иго мисля не и е било по лесно когато са отвличали рожбите и от колкото на украинската майка по време на антихристовия болшевизъм......и въобще нещастието за една майка да изгуби чадото си е еднакво трагично не зависимо от географската ширина и далжина и континент и държава
от bolgaroliub
07 Юни 2016, 23:35
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: ДО МИСИОНЕРА ПЕТЪР С, КОЙТО ПИТА: КАКВО Е ТОВА ХУЛА СРЕЩУ СВЕТИЯ ДУХ?

iolanta » Вчера, , 22:43 написа:И ако нещо е от Свети Дух ,но твърдим ,че е от сатана и то не поради неразбиране ,а да си напаснем нещата към наша доктрина.

Ами за това имаме Църковното учение и Преданието и светите отци...Бог ни ги е дал, за да разберем кое е доктрина и кое е Църква Христова.
от bolgaroliub
08 Юни 2016, 00:20
 
Jump to forum
Jump to topic