ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 23 Окт 2017, 11:02 Разширено търсене

Търсенето върна 9 резултата

Return

Re: Мика'ел бен Давид

Мика'ел пояснява:
„Ако само пеем песента на Моисей, както я пеят евреите или само песента за Агнето, като християните, няма да имаме победа над звяра. Двете песни трябва да станат една!“

Песента на Агнето - Откровение 15:2-4 (и Песента на Моисей - Второзаконие 32:1-43):

отлично казано. ще го запомня.
от messianic
01 Юни 2015, 19:54
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Сръбващите си светии


А, кои са тия "небогуугодни неща " дето са правили Хам и Ханаан , докато НОЙ лежал в шатрата си??

Дали четем една и съща Библия??
В моята пише следното:

Битие 9
20 В това време Ной почна да работи земята и насади лозе.
21 И, като пи от виното опи се и се разголи в шатрата си.
22 И Хам, Ханаановия баща, видя голотата на баща си и каза на двамата си братя отвън.
23 А Сим и Яфет взеха една дреха и, като я туриха двамата на рамената си, пристъпиха заднишком та покриха голотата на баща си; лицата им гледаха назад, та не видяха бащината си голота.
24 Като изтрезня Ной от виното си и се научи за онова, което му бе направил по-младият му син, рече: -
25 Проклет да е Ханаан; Слуга на слуги ще бъде на братята си.
26 Рече още: Благословен Господ, Симовия Бог; И Ханаан да му бъде слуга.
27 Бог да разшири Яфета. И да се засели в шатрите на Сима; И Ханаан да им бъде слуга.

Значи Хам само видял баща си гол!

А пък Ной се ядосал и го проклел.Ми те клетвите на родителите застигат децата ,да.. БОГ какво да направи в случая- да обесили клетвата ли? Че защо да го направи,кой Го е молил и дали някой се е разкаял ,че проклел ? Не ,няма такъв доклад

не четеш внимателно онова, което цитираш.
хам наистина вижда голотата на баща си, но ной не проклева хам. обърни внимание кого проклева ной.
ной проклева ханаан, а не хам, въпреки че не пише ханаан да е виждал голотата на ной. тук има тайна, но темата ни не е за тази тайна.

темата ни тук е за алкохола и за пиенето на алкохол. и се вижда от библията, че бог нито пряко, нито чрез някакъв пророк, е осъдил ной за това, че е насадил лозе, че е пил вино, и даже, че се е напил в шатрата си.

а една клетва, за да застигне някой, трябва бог да се съгласи това да стане. и затова, ако проклятието на ной, както и благословията му върху шем/сим/ и йафет, бяха казани неоснователно от ной, бог едва ли щеше да послуша тази клетва и тази благословия. нещо повече, благословията на ной се оказва и пророчество, което се сбъдва, както и проклятието.

но не това е основният ми аргумент, а това, че бог никъде не осъжда ной, а също и фактът, че има и много други стихове в библията, които показват, че бог не е против умерената употреба на алкохол при определени случаи.
от messianic
28 Май 2015, 19:29
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН, ЗАЩОТО...А МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО КАЖЕТЕ ТАКА ?

преди да си отговорим на въпроса "защо съм християнин?" би било добре да си отговорим първо на други два въпроса, а именно:

1. кой според исус и според неговите апостоли е действително християнин? и
2. дали наистина съм християнин в светлината на отговора на предния въпрос?

защото опитът, а също и писанията показват, че далеч не всеки, който заявява, че е християнин, е наистина онова, което библията нарича християнин. защото онова, което хората наричат християнин, и онова, което исус и неговите апостоли считат за християнин, са понякога две твърде различни неща.
от messianic
08 Май 2015, 08:52
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Семинар "Новия световен ред"


Добре де ,кажете кой е Морския звяр и кой Звяра от земята-обосновете се ,да видим защо така мислите.

Пп и да знаете ,че Католиката има голяма роля за мюсюлманската вълна в Европа

имаме следните животни и зверове като символи в книгата откровение:
1 змеят, тоест сатана
2 звярът със 7 глави и 10 рога, който излиза от МОРЕТО
3 звярът пак със 7 глави и 10 рога, който обаче вече излиза от БЕЗДНАТА
4 звярък с два рога като на овен, който говори като змей. този пък излиза от ЗЕМЯТА, а не от морето.

имаме отделно и блудницата вавилон велики.

змеят е ясно кой е.

първият звяр, който излиза от морето, е голяма световна империя с поредица от седем царуващи над нея царе, след които идва осмият, който е един от седемте. според някои адвентисти тези седем царя започнали да се броят когато ватикана получава статут на държава от мусолини през 20-те години на 20-ти век и това била поредица от седем папи. това е невярно тълкувание на звяра, разбира се, защото до ден днешен дори първият от седемте царе не се е възцарил.

вторият звяр, който излиза от бездната, е големият антихрист, който ще се издигне като осми цар. той първо ще е царувал като един от първите пет от общо седем царя, а сед това ще зацарува втори път като осми поред, като възкръснал от мъртвите. той ще получи власт над всеки език, народ и коляно на земята за около 3,5 години, които ще са втората половина от последната седмица от години на пророк даниел и когато ще е великата скръб.

третият звяр с двата рога като на овен е лъжепророкът, а земята, от която излиза, е израел, защото тъй като многото води символизират народите на езичниците, и както земята е заобиколена от водите на моретата, така и израел е заобиколен от езическите народи, отест от многото води. този лъжепророк ще е лъже-илия.

що се отнася до католическата църква със седалище в рим, то тя е вавилон велики, а не е нито един от трите звяра по-горе, нито папството като институция е този звяр.
от messianic
11 Яну 2016, 12:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Илиан Тодоров: Искрено съжалявам защитниците на САЩ и Запада!

спорът изток-запад не е особено важен.
по-важен е спорът правда-грях.
доколкото дадена държава или коалиция от държави защитава божията правда, съм в нейна подкрепа.
обратно, доколкото защитава греха, съм против нея.
грешници има и в америка, и в българия, и в русия, и в китай, и навсякъде по света. и те са повече от праведните като че ли.
от messianic
04 Авг 2015, 08:41
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: БОГОСЛОВИЕТО НА ИКОНАТА


Аз дори избягвам да чета подобни статии, защото виждам делата на тия хора .Те явно говорят в нарушаване на заповедта за кумирите.

Добре, може да се съглася, че някога народа бил прост, не знаел да чете ( ма то и в Израил бил прост и не знаел да чете, но нямало изображения ,а четяли четци Тора и пророци) , затова имало изображения .Но сега народа знае да чете , има и аудио варианти на Библията ,на Евангелията , нека се махнат иконите , защо не ги махнат? Но дори ги целуват и им кадят!
Неща, дето са абсолютно забранени в Библията .

И Неофит ще ми разправя за ереси от Изтик ,че после пък обикаляли Земното кълбо, та идвали от запад...ала бала . А не вижда делата на николаитите , не вижда как от РИМ е дошло всичко!

всъщност, големият проблем не е наличието на изображения, а поклоните и каденето и молитвите, отправени към тези изображения. ако православните имаха изображения, но те служеха само за онагледяване на евангелието, а не за да им се правят чупки и поклони и целувки и кадене и коленичения и молитви, че даже и корбани пред икони правят понякога, тогава такива едни изображения не биха били сериозен проблем от библейска гледна точка. не толкова изображенията са проблемът, колкото онова, което се прави с тези изображения.
от messianic
10 Май 2015, 10:27
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: БОГОСЛОВИЕТО НА ИКОНАТА

Да, аз като духовно-новореден християнин, мога да потвърдя, че съм напълно убеден в правотата на църковното учение за поклонението пред Божите образи, пред тези на Светата Дева, и пред тези на Божиите малки/светиите/!

е, има си хас ти, който си постнал статията в началото, да не потвърдиш, че си съгласен с нея. би било твърде голям напредък при теб ако се отречеш от оправданията на поклоните и каденето на икони в статията.

Отвращават ме залитанията на някои хора да се отричат от образите на праведниците и на Бога. Това няма нищо общо с християнската любов, по която всички ще познаят, че сме Христови ученици.

а мен в статията ти, а също и в този ти пост, ме отвращават две неща:
първо, че постоянно смесваш въпроса за изображенията сами по себе си с въпроса за поклоните и каденето и молитвите към тях. едно е да има изображения, но да не им се кланяш и да не им вършиш другите изредени вече наща, а съвсем друго е да им се кланяш и да вършиш другите споменати видове служение на тях.
второ, че въз основа на горното изопачение отричането на поклоните и служенето на изображения, дело на човешка ръка, наричаш отричане на самите образи. не образите са проблемът, а поклоните и служенето на тези образи. правиш ли разлика между двете неща или не ти се харесва да я направиш?
от messianic
10 Май 2015, 10:34
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Още веднъж за разликите между Католицизъм и Православие

... Дори Калвин с известна резервираност допуска в християнското богословие думата тайнство, понеже тайнства/мистерион, сакраментум/ е имало в гръкоримската религия.

аха, защото го имало в гръко-римската езическа религия. голям аргумент, няма що.

съзнават, че нямат апостолска приемственост, за да отслужват епиклезата.

всеки мъж, който е роден от духа на живия бог, кръстен е във вода по правилния библейски начин и живее праведен живот има властта да благославя хляба и виното. това е истинската апостолска приемственост, а не плътските ръкополагания, които между другото също няма доказателство, че са не-прекъснато назад до апостолите. а тези православни претенции за единствено упълномощаване в господната вечеря, нямат нищо общо с написаното в новия завет по този въпрос. къде в библията апостолите са говорили за епиклеза на господната вечеря, която само еди кой си можел да отслужва? а да не говорим за православната измислица, наречена антиминс.
от messianic
10 Юли 2015, 11:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Още веднъж за разликите между Католицизъм и Православие

Купи си Библия в книжно тяло и Я прочети. На само да Я ползваш онлайн - отгоре, отгоре.

аз библията съм я чел и препрочитал толкова пъти досега, че ти си намаш дори представа.
чета я при това на еврейски и на старогръцки.

ти си този, който имаш нужда да обръщаш повече внимание на библията, а не на човешки предания и философствания.
от messianic
10 Юли 2015, 12:01
 
Jump to forum
Jump to topic