ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 17 Авг 2017, 20:14 Разширено търсене

Търсенето върна 8 резултата

Return

Re: Мика'ел бен Давид

Мика'ел пояснява:
„Ако само пеем песента на Моисей, както я пеят евреите или само песента за Агнето, като християните, няма да имаме победа над звяра. Двете песни трябва да станат една!“

Песента на Агнето - Откровение 15:2-4 (и Песента на Моисей - Второзаконие 32:1-43):

отлично казано. ще го запомня.
от messianic
01 Юни 2015, 19:54
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Коя е истинската църква?Не мога да се съглася, че няма смисъл да задаваме въпроса коя е църквата? Нали за нея Исус казва "...ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят" Матей 16:18, и принадлежим ли към тази църква?

исус тук не казва, че ще съгради своята истинска църква, нито казва, че ще съгради своята римокатолическа църква, нито казва своята православна църква, нито че ще съгради своята лутеранска църква. просто казва "моята църква".

и преди да търсим отговор на въпроса КОЯ е неговата църква, добре е да потърсим отговор на въпроса КАКВО е неговата църква? и отговорът трябва да го търсим в думите на онези, които са написали библията, а не в мненията на човеци, които не само, че не са нито пророци на бога, нито апостоли на неговия син, но и реално не могат да подкрепят двумите си с написаното от апостолите и пророците.

забележка : под апостоли на исус имам предвид неговите апостоли в библията, а не днешните фалшиви "апостоли".
от messianic
14 Сеп 2015, 16:25
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Сръбващите си светии


А, кои са тия "небогуугодни неща " дето са правили Хам и Ханаан , докато НОЙ лежал в шатрата си??

Дали четем една и съща Библия??
В моята пише следното:

Битие 9
20 В това време Ной почна да работи земята и насади лозе.
21 И, като пи от виното опи се и се разголи в шатрата си.
22 И Хам, Ханаановия баща, видя голотата на баща си и каза на двамата си братя отвън.
23 А Сим и Яфет взеха една дреха и, като я туриха двамата на рамената си, пристъпиха заднишком та покриха голотата на баща си; лицата им гледаха назад, та не видяха бащината си голота.
24 Като изтрезня Ной от виното си и се научи за онова, което му бе направил по-младият му син, рече: -
25 Проклет да е Ханаан; Слуга на слуги ще бъде на братята си.
26 Рече още: Благословен Господ, Симовия Бог; И Ханаан да му бъде слуга.
27 Бог да разшири Яфета. И да се засели в шатрите на Сима; И Ханаан да им бъде слуга.

Значи Хам само видял баща си гол!

А пък Ной се ядосал и го проклел.Ми те клетвите на родителите застигат децата ,да.. БОГ какво да направи в случая- да обесили клетвата ли? Че защо да го направи,кой Го е молил и дали някой се е разкаял ,че проклел ? Не ,няма такъв доклад

не четеш внимателно онова, което цитираш.
хам наистина вижда голотата на баща си, но ной не проклева хам. обърни внимание кого проклева ной.
ной проклева ханаан, а не хам, въпреки че не пише ханаан да е виждал голотата на ной. тук има тайна, но темата ни не е за тази тайна.

темата ни тук е за алкохола и за пиенето на алкохол. и се вижда от библията, че бог нито пряко, нито чрез някакъв пророк, е осъдил ной за това, че е насадил лозе, че е пил вино, и даже, че се е напил в шатрата си.

а една клетва, за да застигне някой, трябва бог да се съгласи това да стане. и затова, ако проклятието на ной, както и благословията му върху шем/сим/ и йафет, бяха казани неоснователно от ной, бог едва ли щеше да послуша тази клетва и тази благословия. нещо повече, благословията на ной се оказва и пророчество, което се сбъдва, както и проклятието.

но не това е основният ми аргумент, а това, че бог никъде не осъжда ной, а също и фактът, че има и много други стихове в библията, които показват, че бог не е против умерената употреба на алкохол при определени случаи.
от messianic
28 Май 2015, 19:29
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Разпознаване на духовете

според мен писалите тук изпускате нещо много важно по въпроса за разпознаването на истинския от лъжливия пророк на бога.

изпускате го, въпреки че е написано в края на глава 18 на второзаконие.

ето двата задължителни белега на истинския пророк:

първо , той/тя винаги пророкува от името на йехова. затова именно в традиционните преводи на библията четем как пророците от стария завет редовно казват през няколко изречения фразата "така казва господ", като думата "господ" е заместител в традиционните преводи на името йехова. в текста на еврейски обаче не пише господ, което означава господар, а пише йехова.

второ , казаното от пророка се сбъдва точно както го е казал.

ако липсва първият от двата елемента по-горе, тогава пророкът може да е лъжлив, даже ако ме су сбъдне пророчеството.

и още нещо, тъй като думата "господ" втрадиционните преводи на стария завет е неверен превод, затова, даже ако един пророк днес каже "така казва господ" и се сбъдне казаното, дори тогава може да е лъжлив пророк, защото славянската дума "господ" просто означава господар. и дяволът също е господар на онези, които му се покоряват. също и ако каже "така казва бог", защото дяволът също е наречен "богът на този век" в новия завет. затова трябва пророкът да каже не просто така казва господ или така казва бог, а много ясно да каже кой господ/-ар/ го казва, или кой бог го казва. също и ако каже "така казва духът", пак трябва поне от контекста да е ясно за кой точно дух става дума. така например, в книгата откровение се използва фразата "какво казва духът на църквите", но от околните стихове става ясно за кой точно дух става дума.

така че, пророкът трябва първо да идентифицира източника на своето пророчество и то по такъв начин, че да няма двусмислица, от чие име говори, а да е ясно, че говори тъкмо от името на бога на авраам, исак и йаков. и след това, казаното от този пророк да се сбъдне точно както го е казал. а за да се провери дали се е сбъднало точно както го е казал, е добре да се запише пророчеството веднага след казването му и пророкът да потвърди, че да, това точно е казал, или по-точно, това точно му е казал онзи, от чието име казва пророчеството.
от messianic
29 Апр 2015, 09:16
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Разпознаване на духовете


Хайде да направим кратка справка, какво казва църковният историк Сократ от Константинопол:

"For although almost all churches throughout the world celebrate the sacred mysteries on the sabbath of every week, yet the Christians of Alexandria and at Rome, on account of some ancient tradition, have ceased to do this." - Книга Пета от ''Църковна история''
http://www.newadvent.org/fathers/26015.htm

Ще се опитам да го преведа до колкото мога:
''Защото всички църкви по света участват в светите тайнства всяка събота, освен християните в Александрия и Рим, позовавайки се на някаква древна традиция.''


а ето и още по-точен превод, защото случайно съм преводач от и на английски, а тук става дума за текст на английски.

"защото въпреки че почти всички църкви по света празнуват святите тайни в събота всяка седмица, християните в александрия и в рим, по причина на някакво старо предание, са спрели да го правят."

та значи, на практика всички църкви в империята имат свято събрание всяка събота, освен в рим и александрия.
въпрос : православните в българия днес всяка събота ли празнуват святите тайни?

Никъде не се говори за почивка от събота, защото никога не е изисквано от християните, както и обрязването и въздържането от нечистите храни.

съгласен съм, че на това конкретно място не се говори за почивка в събота. но се говори за свято събрание в събота. а предполагам ще се съгласишш, че човек не може едновременно да участва в такова събрание и да работи? така че, поне докато трае това събрание, не се работи. а хората освен това е добре да се окъпят и да сложат чисти дрехи, за да отидат на такова събрание, да ходят до мястото на събранието и да се връщат от него, да обшщуват помежду си след събранието, което още повече намалява периода за работа в съботния ден. така че, и без да се казва, че не се работи, се разбира, че поне в една не малка част от деня не се работи и то всяка събота, и то в цялата империя, и то няколкостотин години след апостолите.

и още един въпрос : защо според теб тъкмо в събота и то всяка събота, са празнували святите тайни? откъде идва това според теб?

Това за което се възмущава Сократ е че в Рим е имало практика да се пости на събота и да не се извършва литургия, която практика е осъдена на Шести Вселенски Събор:
Правило 55
Понеже ни стана известно, че живеещите в Рим постят в събота през светата Четиридесетница, въпреки предаденото ни църковно установление, светият събор постанови: и в римската църква да се спазва ненарушимо правилото, което казва: ако някой клирик бъде забелязан да пости в деня Господен или в събота, освен в едната (велика събота), да се низвергне, а ако е мирянин, да се отлъчи (18).

това за постенето може и да го има в правилото, което цитираш, но не то е главното нещо, за което говори сократес в споменатия цитат. главното е това, че в рим и александрия постъпват в разрез с целия свят, защото не празнуват святите тайни в събота. и причината за това е някакво тяхно си "свято" предание. а въпросният теодосий е избрал точно християнството на тези две противящи се на останалото християнство по въпроса за святото събрание в събота църкви и фаворизира това малцинство с държавната власт против мнозинството от християните тогава.

Тия басни ги разправяйте във вашите среди. И св. цар Константин и правоверният цар Теодосий не са вкарали езичество в Църквата, напротив борели са се против него.

ето как борещият се против езичеството теодосий е вкарал езичеството в църквата.
първо, той е забранил всяка религия, различна от християнството, и всяко християнство, различно от това на рим и александрия. само че с такива забрани не можеш да убедиш убедения езичник да стане християнин в сърцето си. можеш само да го принудиш да се преструва на такъв и като уж християнин да действа отвътре против истинското учение на апостолите. с един такъв свой акт, този така наречен "велик" теодосий е постъпил директно против думите на господаря исус, който казва, че портата е тясна и пътеката е стеснена към живота и само малцина минават от там. а твоят "свят" теодосий с действията си на практика е казал следнвото: не, не е вярно, че само малцина минават през пътеката към живота. напротив, аз всички ще вкарам в пътеката, цялата империя насила ще ги направя християни. ако това не е заблуда и действие противно на ясните пророчески думи на спасителя, аз не виждам какво е.
второ, той е обсипал с материални облаги и други привилегии на земния плътски живот водачите в църквите, с което е съблазнил много хора да станат водачи, за да се облажат и те, независимо дали вътре в себе си вярват в учението на христос или не. нещо като при комунизма, когато почти всеки напираше да стане член на партията и дори да напредне в партията не толкова от вяра в комунизма, колкото защото това беше единственият на практика начин да се реализира в живота си на света.

ето защо, реално погледнато, теодосий не е премахнал езичеството, а само външно е разрушил техните езически храмове и ги е преоблякъл с християнски дрехи и ги е вкарал вътре в църквата да я водят в заблуда след заблуда отвътре, и то по един потаен и коварен начин.

Константин забранява гладиаторските арени, животински приношения, разрушава много езически храмове (но не успява всички) и магьосничеството.

както вече писах, константин не е сериозният проблем, а теодосий.

Император Теодосий забранява изцяло езичеството, езическите ритуали, олимпиадата, разрушава всички езически капища и храмове и т.н.

забранява ги, но с това прави мечешка услуга на християнството, защото така не премахва езичеството, а само го вкарва в нелегална борба, включително отвътре.

и за да не забравиш, пак ще ти напомня думите на исус, че пътеката е тясна и само малцина я намират. забележи, казва малцина. казва също, че мнозина вървят по другия път. а вие си въобразявате, че християнството и то в една негова форма само, трябва да бъде религия не дори на мнозинствотио, а на цялото общество, и то с външна физическа принуда от светската власт. това е напълно скарано с писанията намерение.

така че, тъкмо от такива "услуги" в полза на християнството от рода на теодосиевите, светът е влязъл в църквата и на практика вашата, така наречена православна църква е превзета от света. вие повече служите на земни интереси, отколкото на бога. служихте на комунизма и пишехте възхваляващи октомврийската революция статии в църковните си издания, служите и сега на определени антихристиянски сили, ще служите и на антихриста като вземе властта в целия свят. и даже ще си извадите стихове извън контекст от библията в полза на служенето на антихриста и на неговата икона.
от messianic
30 Апр 2015, 22:23
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: АЗ СЪМ ХРИСТИЯНИН, ЗАЩОТО...А МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО КАЖЕТЕ ТАКА ?

преди да си отговорим на въпроса "защо съм християнин?" би било добре да си отговорим първо на други два въпроса, а именно:

1. кой според исус и според неговите апостоли е действително християнин? и
2. дали наистина съм християнин в светлината на отговора на предния въпрос?

защото опитът, а също и писанията показват, че далеч не всеки, който заявява, че е християнин, е наистина онова, което библията нарича християнин. защото онова, което хората наричат християнин, и онова, което исус и неговите апостоли считат за християнин, са понякога две твърде различни неща.
от messianic
08 Май 2015, 08:52
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Семинар "Новия световен ред"


Добре де ,кажете кой е Морския звяр и кой Звяра от земята-обосновете се ,да видим защо така мислите.

Пп и да знаете ,че Католиката има голяма роля за мюсюлманската вълна в Европа

имаме следните животни и зверове като символи в книгата откровение:
1 змеят, тоест сатана
2 звярът със 7 глави и 10 рога, който излиза от МОРЕТО
3 звярът пак със 7 глави и 10 рога, който обаче вече излиза от БЕЗДНАТА
4 звярък с два рога като на овен, който говори като змей. този пък излиза от ЗЕМЯТА, а не от морето.

имаме отделно и блудницата вавилон велики.

змеят е ясно кой е.

първият звяр, който излиза от морето, е голяма световна империя с поредица от седем царуващи над нея царе, след които идва осмият, който е един от седемте. според някои адвентисти тези седем царя започнали да се броят когато ватикана получава статут на държава от мусолини през 20-те години на 20-ти век и това била поредица от седем папи. това е невярно тълкувание на звяра, разбира се, защото до ден днешен дори първият от седемте царе не се е възцарил.

вторият звяр, който излиза от бездната, е големият антихрист, който ще се издигне като осми цар. той първо ще е царувал като един от първите пет от общо седем царя, а сед това ще зацарува втори път като осми поред, като възкръснал от мъртвите. той ще получи власт над всеки език, народ и коляно на земята за около 3,5 години, които ще са втората половина от последната седмица от години на пророк даниел и когато ще е великата скръб.

третият звяр с двата рога като на овен е лъжепророкът, а земята, от която излиза, е израел, защото тъй като многото води символизират народите на езичниците, и както земята е заобиколена от водите на моретата, така и израел е заобиколен от езическите народи, отест от многото води. този лъжепророк ще е лъже-илия.

що се отнася до католическата църква със седалище в рим, то тя е вавилон велики, а не е нито един от трите звяра по-горе, нито папството като институция е този звяр.
от messianic
11 Яну 2016, 12:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Илиан Тодоров: Искрено съжалявам защитниците на САЩ и Запада!

спорът изток-запад не е особено важен.
по-важен е спорът правда-грях.
доколкото дадена държава или коалиция от държави защитава божията правда, съм в нейна подкрепа.
обратно, доколкото защитава греха, съм против нея.
грешници има и в америка, и в българия, и в русия, и в китай, и навсякъде по света. и те са повече от праведните като че ли.
от messianic
04 Авг 2015, 08:41
 
Jump to forum
Jump to topic