ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 28 Апр 2017, 18:54 Разширено търсене

Търсенето върна 20 резултата

Return

Re: Да помогнем на сестра Снежана Стойчева

В много от случаите , в които се твърди извършено престъпление , то не може да се докаже по простата причина ,че жертвата желае да е жертва , но не предприема необходимите и своевременни действия , за да защити накърнените си права. Има хора , които просто обичат да играят ролята на жертва и драматизират . А може и наистина да са пострадали , но ако не си заявят правата по съответния ред своевременно , после е прекалено късно. И остава само моралният аспект на стореното , както и съответно-двете позиции.
от yasna
21 Май 2016, 16:29
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Да помогнем на сестра Снежана Стойчева

Аз мога да помогна с безплатна адвокатска помощ , стига наистина тя да е потърсила своевременно и с необходимите доказателства , помощ от правозащитните власти. Блудство много трудно се доказва , но ако наистина и е нанесен побой и е била принудена към такива действия ,има как да бъде осъден блудникът.
от yasna
21 Май 2016, 16:13
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Да помогнем на сестра Снежана СтойчеваБитки водим всички, къде светски, къде духовни, къде и двете.. Разпространих статията в социалната мрежа и отзивите не са от най-позитивните. Мятат се банкови сметки без някакво информативно съдържание и обяснение - кой, какво.. Ясно е, че има за цел да предизвика съчуствие, но нека тази жена даде повече информация.
E, аз мога да помогна с труд , Йоли ми е изпратила инфо ,ще го проверя и ще действам , ако вътрешното ми убеждение говори,че има пострадало лице. Иначе и аз не се връзвам на банкови сметки. Когато става дума за морал , никакви пари не могат да удовлетворят една опустошена потреба.
от yasna
21 Май 2016, 18:15
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Обрат на историята със Снежана, която събира пари за лечение

Има развитие на нещата :

Сложих темата в една голяма християнска група , където сложих вчера моята тема. Админите са сестра Кунка Ангелова и брат Боби Борисов-и двамата имат профили тука. ОКАЗА СЕ ,че преди време от ЦАСД са ходили две сестри при Снежана , говорили са с нея и са започнали да и събират помощи както и да помагат с каквото могат.
След нашата сегашна публикация , се вземат веднага мерки да бъде настанена ,ако желае в техен център за здраве тази жена ,а не да се събират постоянно помощи.
Щом има и близки , могат да сезират прокуратурата или някой център по психично здраве , за да я настанят на задължително лечение по Закона за здравето. Вероятно жената е спряла да приема медикаментите , в такива случаи се обострят психичните разстройства. А и е възможно назначеното и до този момент лечение да не дава вече резултат. Един прием в психиатрична клиника за определен период , ще спомогне за правилното и наблюдение и адекватно лечение за в бъдеще.
от yasna
26 Май 2016, 13:35
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Съжителство без брак

Гражданският брак се въвежда с Наредба -закон през 1945 година:
"Опитите за пълно отнемане на правомощията на Църквата по отношение на брака продължават и през 1911 и 1919 г.[15] Сериозен конфликт между държавната и църковната власт по този въпрос възниква и през 1936 г., когато тогавашният министър на правосъдието Димитър Пешев изготвя проект за въвеждането на граждански брак като задължителен.[16] Във връзка с въпроса под чие ведомство да остане брачното право е проведена преписка между Св. Синод и правителството. В крайна сметка то остава под юрисдикцията на Църквата[17] до 1945 г., когато се приема Наредба-закон, с която се въвежда задължителният граждански брак."
https://dveri.bg/x9wf
от yasna
17 Ное 2016, 23:04
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Съжителство без брак

spravedliv » Вчера, , 20:35 "][/quote]

Материалът , който съм предложила , наистина може да бъде коментиран в посока поне да споделим идеи как да бъде засилена ролята на църквата , за да спре безразборното разтрогване на бракове по не дотам сериозни причини.
Факт е , че в българското законодателство , не беше последователно нормативно регламентирано фактическото съжителство , което създава голям хаос. При това фактическо съжителство има последици , свързани с други закони / например Закон за защита от домашно насилие/ , но не и в други сфери /наследяване , прекратяване на отношения , последици за децата , за които съдът да следи служебно и т.н./.
От този материал става ясно ,че църковният брак е в пряка зависимост от гражданския брак. Не виждам кой знае каква разлика в прилаганите документи за сключване на брак , изисквани от църквата и от служителя в общината по гражданското състояние. Би могло да се помисли , ако двама партньори искат да сключат църковен брак , със Свидетелството за венчание, да се впише това обстоятелство в гражданския регистър, и бракът да се счита валиден. Много ми харесва и идеята , в случай на църковен брак , при стартиране на бракоразводна процедура , да има условие да бъде сезирана задължително църквата , преди съда , за да изиграе ролята на медиатор и да се опита да предотврати развода. Считам , че ако двамата съпрузи , са вярващи и притежават християнските добродетели , ще се замислят над причините да се развеждат. И сериозните последици от това.
Споделям тук само свое мнение , не зная защо църквата е толкова дистанцирана от тези процеси понастоящем. Вярвам , че трябва да се дава повече гласност и аргументи в тази посока. Защото понастоящем църковният брак за много миряни е по-скоро пищен ритуал , отколкото съдба и осъзнат избор. Това , по мое мнение , трябва да се промени.
от yasna
19 Ное 2016, 10:56
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Моля, помогнете на сърцето ми

Петьо , здравей и от мен !
Чета историята ти и съм съпричастна. От мен можеш да получиш само "светски" съвети , но нека да ги споделя. Първо- след като написа , че момичето е на 18 години , това промени съществено историята. Ами малка е още . Несамостоятелна , зависива от родителите си. Не очертавай толкова бързо "вражески кръг" в този случай, нито бъди толкова краен за мотивите. Пламен хубаво ти го е обяснил. Тук има безкрайно ценни и добронамерени хора, които наистина ще ти покажат пътя. В тях не включвам лица като последния коментатор с изрази като "евалата" , многото удивителни , споменаването на "леката женица" по този скандален начин. Не вземай под внимание постовете на хора , които си намериха мъже и жени в този форум и за три месеца сключиха брак помежду си. Те не са критерий за християнски добродетели и пример за подражание. Успех от мен !
от yasna
04 Яну 2017, 02:00
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мая Манолова: Забраняваме колекторските фирми да съдят граждани, те извършват системни злоупотре

Тука предполагам става въпрос за частните съдия изпълнители.

Не , те участват в тези схеми на финала. Колекторските фирми са едни организации от хора , които изземват дългове на граждани за малки суми от топлофикация , от фирмите за бързи кредити , от енергоразпределителните дружества , от доставчиците на интернет и мобилните оператори и от тяхно име започват съвсем законен рекет срещу длъжника -с покана за доброволно изпълнение. Ако не си платиш доброволно , пристъпват към дела в тези арбитражни съдилища , като за дълг 100 лева с таксите и адвокатските хонорари / които сами си определят/ , сумата вече набъбва около 800 лева. Примерно. След което с изпълнителния лист се пристъпва към частните съдебни изпълнители / в този случай те не са виновни / , защото работят с легален изпълнителен лист. При тях , вече с нов адвокатски хонорар , таксите на ЧСИ и лихвите,хонорари на вещо лице, съдебни удостоверения , сумата може да стигне до 3000 лева. И така идва поканата от ЧСИ при длъжника.За дълг от 100 лева , вече дължиш 3000 и те грози запор върху заплата /обикновено вече е направена/ ,запор върху имот , или лек автомобил. И тази сума е формирана по този начин , и няма как да се спаси длъжникът от нея./Дала съм само пример , не съм точна в сумите , но ориентировъчно са такива/ Най-лошото е , че досега , тази процедура беше / и все още е/, съвсем легална и законна.
от yasna
10 Яну 2017, 20:45
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Мая Манолова: Забраняваме колекторските фирми да съдят граждани, те извършват системни злоупотре

Венци , много добре , че си дал нагледнен пример. Точно така се действа , докато не влезеш в омагьосания кръг. С тях шега и не бива-в смисъл , да не им отговаряш, защото ще те осъдят , а после става късно. Не е безнадеждно , но разправията е голяма. Своевременно и аргументирано- отпор с любезен тон. :no1:
от yasna
10 Яну 2017, 21:46
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Нравствено-поучителен аспект на православната икона

yasna , логореята продължава, защото по темата вече аз съм дал ясен и стегнат отговор в "Богословие на иконата": http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?t=3895&f=90#p22806
Явно обаче, че тук преобладават хора, които търсят не толкова нещо да научат, а повече да си чешат езиците. Радвам се, че ти проявяваш интерес към християнската тематика и макар и с въпрос взимаш участие. :friends:
благодаря , ще го изчета ,наистина не съм попадалана тази тема.
от yasna
15 Яну 2017, 20:30
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Св. преподобни Антоний Велики

Йоли , няма никакво основание да се иска отнемането на модераторските ти права. Модерирането е едно , а мненията по темите-съвсем друго. Прави ми впечатление , че много безсмислена агресия спрямо теб има тук , за това ,че си си изказала мнението по тема. Без теб този форум не е интересен. Няма спорове , няма противопоставяне на аргументи. Що за поведение на някакви си потребители ? Имаше днес хубави нови теми за това , как поведението ни влияе на самите нас, за поведението на истинския христинин-също. Едно е да се заявява принадлежност към деноминация , друго е самонадеяни християни да демонстрират без никаква причина лична вендета. Срам и позор!
от yasna
17 Яну 2017, 20:39
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Анкета: Да бъдат ли свалени правата на модератор във форума?

И аз смятам анкетата за излишна. В момента един "правослвен богослов" , дошъл тук от два месеца , държал се неуважително , цинично и демонстратинво / незнайно защо / , си позволява да държи сметка за действия или бездействия , съществували много ПРЕДИ появата му. Ако има грозни обиди , писане с капс лок и клевети , хули и безсмислени постове / не по темите/ , то могат да се преброят. Както и кой е техният автор. Тук не визирам изтритите теми , инициирани пак от определени потребители с определени лични нападки. Ако това ще е тонът тук , то този форум с история и традиция , няма бъдеще. Теодора съсипа един форум по същия начин , форум с повече от десетгодишна история. Същото поведение демонстрира и тук. Ако такъв тип поведение ще се толерира , наистина нормалните хора ще си тръгнат. Форумът е образователен , но авторитетът му може да бъде запазен при спазване на добрия тон.
от yasna
17 Яну 2017, 21:35
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Изтрит профил и мненияЯсна, следи развоя на темата тук и кажи на всички нас такива мнения като на Еди ли искаш да четеш и не искаш да бъдат потушавани от православните?
http://www.hristiqni.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=11781&start=50
Ами от кой друг да се потушават, след като на никой друг не му правят впечатление нехристиянските теми на Еди? Ако е така, то аз предпочитам да чета само Стуцито и никой друг, дори и да не ми харесва стила му на изказване, примерно.
Аз чета всички мнения с еднакво уважение. Всеки , решил да сподели тук , го прави с вяра , чувство и настроение. Отношение си е. Естествено , че можеш да имаш личните си пристрастия. Въпрос на позиция. Дадох само някакъв пример , и то е свързано с конкретиката на темата , тенденциите във форума, нагласите. Нищо лично нито към теб , нито към Стуците. Чета си . И си коментирам. Дори като гост чета постоянно. Уютно ми е в този сайт. Не искам да загубя това усещане. Та затова взех , че се изказах.
от yasna
01 Мар 2017, 21:33
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Изтрит профил и мнения

Стуци беше наказан, а грешката коригирана. Помисли сега ти - ако направиш форум и имаш потребител с хиляди мнения от 2012та година насам. После друг реши ей така да го изтрие.. Влез в някой форум и потърси опцията - изтриване на профил с мнения, има ли такава?
Венци , ужасно е и вече го написах. Просто си направи общите условия такива , че този прецедент да не се повтаря.
от yasna
02 Мар 2017, 00:50
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Изтрит профил и мнения

Аз не мога да разбера какво толкова се е случило?


Тука такива излишни драми станаха че не знам какво да кажа просто.. Нека не се излагаме хора..
Излагацията , според мен е в това , че пострада модератор, който е уважил желанието на участник да напусне по своя воля. Наистина нямам обяснение защо така е отлюспен. Какви точно злоупотреби е извършил.
от yasna
02 Мар 2017, 00:25
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Ако Кортези беше гледал само църковните си дела , нямаше да създаде ситуация. Често чета Стуци да твърди , че духовниците не трябва да се интересуват от политика. Но в конкретния случай , Кортези , игнорирайки чувствителността на българите към емигрантите , реши да дава пример за толерантност. Е , по-недалновидна стъпка не можеше да направи ! От всички европейски държави , България е с най-висок процент мюсюлманско население / 13 % / , и никога не е имало етническа нетърпимост. Така че, няма защо да обвиняваме противопоставилите се беленци на постъпката на Кортези. Има граници , които никой не може да си позволи да преминава. Дори от най-морални и човешки подбуди. Особено чужденци .
от yasna
18 Мар 2017, 22:33
 
Jump to forum
Jump to topic

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Сестра yasna, преди да се изказва мнение е хубаво човек да се запознае с конкретните обстоятелства.
Наистина България е една от страните с най-висок процент мюсюлманско население в Европа. Но българските мюсюлмани са коренно различни от тези в Западна Европа, защото живеят по нашите земи от векове. По манталитет те не се отличават от българското население. С малки изключения, ги няма тези фанатизирани затворени гета, които могат да се видат в Белгия, Германия или Франция.
Така, че сравнението е неуместно.
За едно и също говорим. Аз имах предвид , че не може да ни се вменява нетолерантност като народ , защото не приемаме бежанците /настоящите/. И че никой чужденец , та бил той и отец , не може да проявява такива инициативи спрямо бежанците. Изобщо не мога да оправдая постъпката му.
от yasna
18 Мар 2017, 22:46
 
Jump to forum
Jump to topic

Вие не можете да четете този форум
от yasna
26 Мар 2017, 10:11
 
Jump to forum
Jump to topic

Вие не можете да четете този форум
от yasna
26 Мар 2017, 09:25
 
Jump to forum
Jump to topic