ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 29 Сеп 2016, 06:13 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Християни.ком и Църква.ком не се финансират с публични средства, нито от фондации. Можете да помогнете по няколко начина: - КЛИК

АКЦЕНТИ

Разликата между Християнство и юдаизъм

Няколко въпроса относно въпросът дали съществува БОГ.

Грях ли е човек да прави секс с гаджето си без да са се оженили ?

Кой грях е смъртен и кой не е?

Грях ли е порното?


КНИГИ

ХРИСТИЯНСКИ КНИГИ - СВАЛИ ОТ ТУК

Фестивал на „Старата евангелска песен“

[ Facebook коментара]

Защото музиката е дар от Бог.

Фестивал на „Старата евангелска песен“

Мнение Номер:#  Мнениеот pepi dimitrow » 17 Ное 2011, 21:56

Изображение
Когато чух за това събитие, си помислих, че ще слушам възрастни самодейци да изпълняват по старомоден начин духовни химни от старите сборници, които наричаме просто песнарки. Всъщност това, което се случи, беше съвсем различно. В началото на юни т.г. в Стара Загора се проведе среща на приятелите на старата евангелска песен.

Домакин беше Евангелската петдесятна църква. Идеята бе църковни хорове, групи и индивидуални изпълнители от различни църкви и деноминации да прославят Бог чрез талантите си. Фестивалът нямаше състезателен характер. В него участваха 7 хора от София, Първомай, Асеновград, Пловдив, Велико Търново, Димитровград и Стара Загора и хвалители от Пазарджик, Сливен, Стара Загора, Бургас и дори от Лос Анжелис.

В продължение на 6 часа участниците (и слушателите) хвалеха Бог с песни, които с мелодия и текст докосват хората и им помагат да се приближат до Него. Сред изпълнителите имаше и много младежи и деца.

Поздрав за всички беше изпълнението на шестчленен мандолинен оркестър от църквата домакин. В края на срещата приятелите на старата евангелска песен сформираха огромен хор и изпълниха Антем 5 от Бетовен. Беше вълнуващо да чуеш как повече от 80 души пеят за прослава на Бога.

Накрая ръководителите на хоровете споделиха своите трудности, радости, опитности и мечти, свързани със служението им.

В събота отидох с неясно очакване, но си тръгнах с увереност, че няма стари евангелски песни, защото песните, които прославят Бог и въздействат така силно, не могат да остареят.

Ивайло Ябълкаров
http://www.evangelskivestnik.net/statia.php?mysid=1136

Аватар
pepi dimitrow
Нов Потребител
Нов Потребител
 
Автор на темата


Re: Фестивал на „Старата евангелска песен“

Мнение Номер:#  Мнениеот raina georgieva » 17 Дек 2011, 22:25

vse pove4e pesni da ima ot pesnarkata bogovdaxnoveni sa aleluq
Аватар
raina georgieva
Inactive for 21 months
 
Мнения: 235
Регистриран на: 24 Ное 2011, 14:35
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Назад към Християнска музика

Коментирайте

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение

Потребители разглеждали темата?

22 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (1), BELIEVER (1), Detelina (1), PSambulse (1), Smile (1), aneliya valeva (1), iolanta (4), ka6ona17 (1), kalataable (4), konstanca (1), mathur (1), mirelkaaaaa (2), petrakoleva (1), petya traeva (1), radostina (2), raina georgieva (1), spravedliv (1), svet (2), vasi_zj (1), vilistoeva (1), Венци Тоневски (4)