ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 19 Авг 2017, 06:32 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

ВЪРХУ АТЕИЗМА ЛЕЖИ ПРОКЛЯТИЕ - 10 НОЕМВРИ 1793 ГОДИНА В ПАРИЖ

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

ВЪРХУ АТЕИЗМА ЛЕЖИ ПРОКЛЯТИЕ - 10 НОЕМВРИ 1793 ГОДИНА В ПАРИЖ

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 28 Юли 2016, 18:51

Изображение
Много е поучително да се спрем за момент на един опит да се премахне от корен вярата в Бога. По време на Великата френска революция материалистичните учения на Холбах почнали да се прилагат на дело. Безбожието взело връх. Общинските съветници на Парижкото кметство в лицето на Ром, Клоотц и Шомет предложили да се премахне християнството и да се замени с поклонение пред Разума. „Природата и разумът - твърдели те, - ето кои трябва да бъдат нашите богове.“ (Все пак не могли без богове). На 10 ноември 1793 г. в църквата Парижката Света Богородица бил уреден тържествен празник в чест на богинята на разума. Нов химн бил съставен в чест на божеството. Богиня на разума била знаменитата тогава актриса Майляр. Облечена в бели дрехи, синя мантия и червен калпак, в триумфална колесница, тя била заведена във френския Конвент, където била приета от председателя в името на френския народ. Водачите на Франция бързали да поднесат на богинята почитанията си. С Бога било свършено. Но не и с историята. Тя продължила своя закономерен ход. Ето що казва тя: За 90 години Франция била разтърсена от 13 революции. Една трета от децата родени в Париж били незаконородени. Повече от 500 000 французи намери смъртта си на гилотината. Десетки хиляди били децата намерени подхвърлени в каналите. Още една многозначителна подробност: 15 години след прочутия 10 ноември 1793, един лекар в Неапол бил повикан да даде помощ на една умираща жена. На тавана на една кръчма той намерил същество, което било загубило човешкия си вид. Върху гнила слама лежала жена, обвита в нечисти дрипи. По лицето ѝ имало следи от минал разюздан живот. Картината и смрадта вдъхвали у лекаря дълбоко отвращение и искрено съчувствие. Коя сте вие? - я попитал изненадан той. - Аз бях богинята на разума - пошепнала с последни сили издъхващата.
Наистина, Бог поругаем не бива. Каквото посее човек, това ще и да пожъне. Съдбата на човека се определя от наличието или липсата на вяра. Разрешението на проблемите в нашия живот не лежи в самите нас, но в общението, което сме имали с Бога (Хелмут Тилике).

Из книгата „ЗАЩО ВЯРВАМ В БОГА“

Автор: Пастор Симеон Попов

П.П. Ако някой желае да получи цялата книга безплатно, заедно с други книги от същия автор (заплащат се само пощенските разходи по изпращането), моля да се свържи със сина на Пастор Попов - Пастор Божидар Попов, на следният телефонен номер или и-мейл:
0878 826 233 или bojidar.popov1@abv.bg
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1119
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 197 times
Been thanked: 460 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: ВЪРХУ АТЕИЗМА ЛЕЖИ ПРОКЛЯТИЕ - 10 НОЕМВРИ 1793 ГОДИНА В ПАРИЖ

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 11 Яну 2017, 22:41

Благодаря ти сестра Анах! Това съм пропуснал да го прочета, а е много поучително... :smileheart:
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7577
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1412 times
Been thanked: 1249 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

13 потребители са разглеждали темата: Гост (5), Гост (1), anah_su_namun (10), battle_joy (1), bolgaroliub (3), for_the_truth (1), lazarin1 (1), stucyte (4), yasna (1), Милко (1), Натанаел (1), Пламен79 (4), Теодор77 (1)


Назад към Общи християнски теми

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение