ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 07:49 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

ВЪРХУ АТЕИЗМА ЛЕЖИ ПРОКЛЯТИЕ - 10 НОЕМВРИ 1793 ГОДИНА В ПАРИЖ

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

ВЪРХУ АТЕИЗМА ЛЕЖИ ПРОКЛЯТИЕ - 10 НОЕМВРИ 1793 ГОДИНА В ПАРИЖ

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 28 Юли 2016, 18:51

Изображение
Много е поучително да се спрем за момент на един опит да се премахне от корен вярата в Бога. По време на Великата френска революция материалистичните учения на Холбах почнали да се прилагат на дело. Безбожието взело връх. Общинските съветници на Парижкото кметство в лицето на Ром, Клоотц и Шомет предложили да се премахне християнството и да се замени с поклонение пред Разума. „Природата и разумът - твърдели те, - ето кои трябва да бъдат нашите богове.“ (Все пак не могли без богове). На 10 ноември 1793 г. в църквата Парижката Света Богородица бил уреден тържествен празник в чест на богинята на разума. Нов химн бил съставен в чест на божеството. Богиня на разума била знаменитата тогава актриса Майляр. Облечена в бели дрехи, синя мантия и червен калпак, в триумфална колесница, тя била заведена във френския Конвент, където била приета от председателя в името на френския народ. Водачите на Франция бързали да поднесат на богинята почитанията си. С Бога било свършено. Но не и с историята. Тя продължила своя закономерен ход. Ето що казва тя: За 90 години Франция била разтърсена от 13 революции. Една трета от децата родени в Париж били незаконородени. Повече от 500 000 французи намери смъртта си на гилотината. Десетки хиляди били децата намерени подхвърлени в каналите. Още една многозначителна подробност: 15 години след прочутия 10 ноември 1793, един лекар в Неапол бил повикан да даде помощ на една умираща жена. На тавана на една кръчма той намерил същество, което било загубило човешкия си вид. Върху гнила слама лежала жена, обвита в нечисти дрипи. По лицето ѝ имало следи от минал разюздан живот. Картината и смрадта вдъхвали у лекаря дълбоко отвращение и искрено съчувствие. Коя сте вие? - я попитал изненадан той. - Аз бях богинята на разума - пошепнала с последни сили издъхващата.
Наистина, Бог поругаем не бива. Каквото посее човек, това ще и да пожъне. Съдбата на човека се определя от наличието или липсата на вяра. Разрешението на проблемите в нашия живот не лежи в самите нас, но в общението, което сме имали с Бога (Хелмут Тилике).

Из книгата „ЗАЩО ВЯРВАМ В БОГА“

Автор: Пастор Симеон Попов

П.П. Ако някой желае да получи цялата книга безплатно, заедно с други книги от същия автор (заплащат се само пощенските разходи по изпращането), моля да се свържи със сина на Пастор Попов - Пастор Божидар Попов, на следният телефонен номер или и-мейл:
0878 826 233 или bojidar.popov1@abv.bg
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1156
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 137 times
Been thanked: 390 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: ВЪРХУ АТЕИЗМА ЛЕЖИ ПРОКЛЯТИЕ - 10 НОЕМВРИ 1793 ГОДИНА В ПАРИЖ

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 11 Яну 2017, 22:41

Благодаря ти сестра Анах! Това съм пропуснал да го прочета, а е много поучително... :smileheart:
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

13 потребители са разглеждали темата: Гост (5), Гост (1), anah_su_namun (10), battle_joy (1), bolgaroliub (3), for_the_truth (1), lazarin1 (1), stucyte (4), yasna (1), Милко (1), Натанаел (1), Пламен79 (4), Теодор77 (1)


Назад към Общи християнски теми

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение