ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 07:43 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Библия

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот Йордан » 12 Сеп 2014, 11:07

Теодор написа:От къде това самочувствие да си ми батко ''не само в годините''?

Старая се.Братко, това не е самочувствие, а е реалност. Като по-възрастни в Христа те са по-укрепнали от нас, уверявам те. Не можем ние, дето ту имаме-нямаме 1 година в Христа, да се считаме за еднакво укрепнали с някой 5 години, който ходи в Христа или пък с някой дето от 10 години ходи с Христос и така нататък. :friends:
Аватар
Йордан
Inactive for 33 months
 
Мнения: 329
Регистриран на: 14 Май 2014, 23:12
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот Теодор » 12 Сеп 2014, 11:10

стоян2 написа:Имам една молба ,моля ви искрено с най-гореща в Христа любов ,не преписвайте никакви заслуги на никой/човек деноминация,организация и прочие/,защото никое пророчество,респективно слово Христово-Божие не е в частност на пророка но светите люде са били движими и водени от Святият Божий Дух.Никъде ,ама съвсем никъде не е писано да се наричаме "еди какви си ,тоест с разни именна преписзайки си заслуги за каквото и да е ,като по този начин да се отъждествяваме с Христос,това е в пълен разрез с учението на Христос.

Мир на всички боящи се от Бога .


14. Не за да ви посрамя пиша това, а ви поучавам като мои възлюбени чеда.
15. Защото, ако имате и десетки хиляди наставници в Христа, много бащи нямате, понеже аз ви родих в Иисуса Христа чрез Евангелието.
16. Прочее, моля ви, бъдете ми подражатели, както съм аз на Христа.

Апостол Павел преписва ли си заслуги? Христос е истинен Бог, и според своето обещание, наистина се явява на тези, които го обичат и изпълняват Неговите заповеди. Тези хора са духоносци и когато говорят, говорят не от себе си, а от Светия Дух.
Това са светиите.
Аватар
Теодор
Inactive for 24 months
 
Мнения: 354
Регистриран на: 19 Авг 2014, 21:11
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Пол: Мъж
църква: Православна църква

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот Георги Георгиев » 12 Сеп 2014, 11:14

1 Тимотей 5
1 Стар човек не изобличавай, а увещавай го като баща, по-младите като братя,
2 старите жени като майки, по-младите като сестри - със съвършена чистота.
Християнски видеоклипове, филми и музика

Псалми 119:71 Добре ми стана, че бях наскърбен, За да науча Твоите повеления.
Аватар
Георги Георгиев
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1929
Регистриран на: 09 Дек 2013, 12:08
Has thanked: 24 times
Been thanked: 30 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 12 Сеп 2014, 23:09

стоян2 написа:
Не се напъвай да ме разбереш,просто се научи да говориш само онова което е говорил Христос,защото специално теб те чета от много време и да ти кажа до като не се оставиш от политическата си обвързаност на,с, този комуто е дадена властта на този свят,няма как да ми правиш забележка,сега схвана ли.Когато се научиш да бъдеш покорен само на този ,Който е определен от Бога за съдия без да се съобразяваш с този век и неговото уж учение за равенство и братство основано на закона на антихризма ,тогава може да ме съветваш кое е Божие и кое не.Сега вече се надявам ме разбра .А относно Теодорчо аз специално нямам нищо против ,ако съм имал нещо на въпреки то е не срещу самата личност Теодор ,а срещу убежденията които споделя,мисля че и това вече ти стана ясно.Хайде остани си с мир и да вземеш да порастнеш ,щото май според изтеклото време трябваше да сме/си/ :friends: пример и свидетелство ,а то какво излиза,сега на 5 ще сина първа линия ,нали/това последното го написах според твоите постове свързани с тази уникално гнусна дума най-вече по садържание"политика"/.

Стоенчо струва ми се че ме бъркаш и с някой друг. Къде прочете в моите постове масонски лозунги от типа на свобода братство равенство,никога не съм казвал подобно нещо,свободата е само в \\\\\\\\\\\\\\Христа и Църквата Му и в свободно Отечество в което свободно да изповядвам православната си вяра.За мен това е свободата а не еврогейските триполови демократични свободи и ценности.
А на 5 ти като убеден националист ще отида и ще си дам гласа за една Православно Патриотична политическа организация защото в нея виждам спасение за България .Първо ще идем със семейството ми да се черкуваме и да съслужим на светата Божественна литургия в нашия енорийски храм,заедно с останалите братя и сестри православни а след служба право на избори.Тъй мисля аз,прави каквото трябва пък да става каквото е рекъл Бог. А ти като искаш проспи го целия ден и не ходи никаде,те тия с автобусите от Бурса и Июскодар ще гласуват вместо тебе и такива като тебе дето спят.
Та няма как да те разбера ,наистина Стоенчо.
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 659 times
Been thanked: 427 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот стоян2 » 13 Сеп 2014, 09:13

От 1994 до 2008 бях там където си ти,от преди 5 г. вече не съм там където продължаваш да си ти,а за къде става въпрос ,ще разбереш като дойде времето на изпита,и тъй като темата не е политология в християнството/а това с истинските думи се нарича блудщина/ просто няма смисъл да се пише ,а и най-вече аз и ти нямаме никакви пресечни точки,щото виждам как се вписваш манипулиран от тази машина за производство на уроди наречена .......... /ти си досетливо момче/ стояща на основата в Дан 7/25.

И като за последно да те светна ,в присъствието на Христос освен българолюбовци/с нацианолистично устроени убеждения/ще има и такива които не са Българи ,не знам как ще се разбираш с тях в небесата като ти не се разбираш с тях тук долу на земята.

Айде остани си с себе си БЪЛГАРОЛЮБЧО.
Аватар
стоян2
Inactive for 6 months
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Май 2014, 12:46
Has thanked: 5 times
Been thanked: 74 times
Пол: Мъж
църква: Неденоминационна църква
Характер: стоящ

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот Теодор » 13 Сеп 2014, 12:09

"Отдайте, прочее, кесаревото кесарю, а Божието Богу" (Мат. 22:21)

"Трябва да се покоряваме повече на Бога, нежели на човеци"(Деян. 5:29)

"И тъй, подчинявайте се на всяко човешко началство, заради Господа: било на цар като на върховна власт, било на управници, като на пращани от него за наказание на злосторници и за похвала на добротворци. Защото такава е волята Божия – с добротворство да обуздаваме невежеството на безумните човеци" (1Петр. 2:13-15).

17. Всекиго почитайте, братството обичайте, от Бога се бойте, царя почитайте. (1Петр. 2:17)
Аватар
Теодор
Inactive for 24 months
 
Мнения: 354
Регистриран на: 19 Авг 2014, 21:11
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Пол: Мъж
църква: Православна църква

Re: Библия

Мнение Номер:#  Мнениеот стоян2 » 13 Сеп 2014, 17:20

Еф.2:10 Защото негово сме творение създадени в Христа Исуса за добри дела, които е Бог предуготвил да ходим в тех.

Еф.2:19 За то, не сте вече странни и пришелци, но съграждани на светиите и свои на Бога

Тит 2:14 който даде себе си за нас, да ни избави от всеко беззаконие и да ни направи чисти, за избран на себе си народ, ревнител на добри дела.

Тит 3:8 Верно е словото; и това искам да потвърдяваш, за да се грижат тези които са повервали в Бога да предстояват на добри дела. Това е добро и полезно за человеците.

Тит 3:1 Напомняй им да се покоряват на началствата и властите, да ги слушат, и да бъдат готови на всеко добро дело, ....

Евр.10:24 и да се грижим един за друг, да се поощряваме на любов и на добри дела;За да няма интерпретации от хора ,които все още се наричат Аполосов ,Павлов , и пр. и пр. ще дам малко простичко пояснение,щото ко май повечето християни май са бързали да се учат да ядат на белия хляб мекото без да разчупват кората му.Та ако властите ни заповядват да правим нещо което не е в противопоставяне на Словото Христос то ние от любов към Христа ще го сторим ,но ако ме задължават с /законопроект внесен в пленарна зала за изменение на закона за изборния кодекс/ да гласувам за идеология в частност на човешки същества ,които манипулират по цели институции респективно оглавяващите ги за да трупат дивиденти нарушавайки Божият закон ,то за мен този ,които ги подкрепя е изменник на Христа,моето гражданство е на небесата ,а на останалите не знам Бог на края ще покаже,има много примери в Божието слово специално в този аспект ,но ще кажа едно,който чел ,чел, който не е да е чел, който живял ,живял Христа ,който не е живял да е живял за Христа ,времето на благодатта изтича капка по капка .

Мир на всички смели в Христа,които устояват не кои да е ,но Христовите принципи в не своя си, но в живота ,който живее в тях по милост Божия. :friends:
Аватар
стоян2
Inactive for 6 months
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Май 2014, 12:46
Has thanked: 5 times
Been thanked: 74 times
Пол: Мъж
църква: Неденоминационна църква
Характер: стоящ

Предишна

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

14 потребители са разглеждали темата: Гост (15), Гост (1), Гост (2), Гост (1), bolgaroliub (7), ivankara (1), konstanca (1), lazarin1 (1), mathur (1), spravedliv (2), Георги Георгиев (27), Йордан (14), Теодор (64), стоян2 (11)


Назад към Общи християнски теми

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение