ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Сеп 2017, 16:52 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Но там, където се умножи грехът ...

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

Но там, където се умножи грехът ...

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 11 Юни 2015, 04:11

„Но там където се умножи грехът, много повече се умножи благодатта ...“ (Римляни 5:20)

В разговори с невярващи хора много често може да се чуе: „Аз съм толкова грешен! Моята вина е непростима!“ Ние обаче живеем във времето на благодатта, когато Бог прощава на всеки каещ се грешник. Сатана се старае да задържи хората в своя плен и принизява значението на изкупителната жертва на Исус Христос на Голгота. Невъзможно е да се извърши по-голям грях от този, който бе извършен, когато Господ Исус бе разпнат на кръста. Но там, на кръста, Той помоли Бог-Отец: „Отче, прости им, защото не знаят какво вършат.“ Дори този ужасен грях може да бъде простен. Някои считат, че грехът им не може да бъде простен, понеже са съгрешли против Святият Дух. Този грях обаче можеше да се извърши само по времето, когато Господ Исус беше на тази земя. Когато Господ Исус каза, че хулата против Духа няма да се прости „нито в този век, нито в бъдещия“ (Матей 12:32), Той имаше пред вид периода на Своето прибиваване на земята по време на първото Си идване и идното хилядолетно царство. Между тези периоди - е времето на благодатта. То започна в деня на Петдесятница, когато Петър каза: „покайте се ... Избавете се от това извратено поколение.“ В същият ден по Божията милост се спасиха три хиляди души. Божията благодат е способна да прости греховете на каещият се грешник. Тази благодат действа и днес, и Бог все още призовава грешниците на покаяние. Не пропускай възможността да намериш спасение!

П.П. Поствам това, за да чуя вашето мнение. За първи път чувам гореспоменатата теория (ли да я нарека) за хулата против Святият Дух.
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 209 times
Been thanked: 479 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Но там, където се умножи грехът ...

Мнение Номер:#  Мнениеот lazarin1 » 11 Юни 2015, 07:44

Ako prepishesh neshto izvarsheno ot Sviatia Duh na satana-tova za meh e hulata protiv Duha P P ioan pishe che ima smarten griah
Последно редактиран от lazarin1 на 11 Юни 2015, 07:55, редактиран 1 път общо.
Аватар
lazarin1
Модератор
Модератор
 
Мнения: 103
Регистриран на: 03 Юли 2013, 12:10
Has thanked: 329 times
Been thanked: 31 times
Пол: Мъж

Re: Но там, където се умножи грехът ...

Мнение Номер:#  Мнениеот messianic » 11 Юни 2015, 07:51

в закона на моисей е предвидено различно наказание за нарушаването на една и съща заповед в зависимост от това дали нарушителят на заповедта е извършил нарушението:

1 от непознаване или неразбиране на заповедта; или
2. макар и знаещ заповедта, е нарушил тази заповед не-преднамерено или не-нарочно; или
3. въпреки че е знаел и разбирал заповедта, умишлено е нарушил заповедта.

вината е най-голяма в третия случай и особено ако нарушаването се прави "с висока ръка", сиреч публично, гордо и преднамерено, за да видят и други хора. затова и наказанието е най-голямо в третия случай.

ето защо, за нарушаването на една и съща заповед може в един случай да се предвижда смъртно наказание, а в друг случай — само принасяне на жертва за грях и то според финансовите възможности на провинилия се. ако е много беден, тогава може и определено количество фино брашно да послужи за жертва за грях.

това може да се приложи и към похулването на святия дух: ако един вярващ в исус човек не знае, че похулва святия дух с някои свои изказвания, тогава има смекчаващи вината обстоятелства и кръвта на исус ще го очисти, при уславие, че ако има подозрения, че може би е похулил святия дух, но не е сигурен, би трябвало да е достатъчно да се обърне към бога с изповед на подозренията си и с молитва за прошка, ако е похулил святия дух без да иска.
Аватар
messianic
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1142
Регистриран на: 10 Апр 2015, 16:55
Местоположение: София
Has thanked: 0 time
Been thanked: 13 times
Пол: Мъж
църква: не посещавам
Характер: новороден

Re: Но там, където се умножи грехът ...

Мнение Номер:#  Мнениеот Александър » 11 Юни 2015, 14:32

Според мен е казано съвършенно ясно: " И ако някой каже дума против Човешкия Син, ще му се прости; но ако някой каже дума против Святия Дух, няма да му се прости, нито в този свят, нито в бъдещия. " ( Матей 12 : 32 )
Така, че виждам смисъл да мъдруваме.
Аватар
Александър
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3352
Регистриран на: 13 Юли 2013, 19:24
Местоположение: София
Has thanked: 556 times
Been thanked: 419 times
Пол: Мъж

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

9 потребители са разглеждали темата: Гост (5), Ochakvane (2), Vered (1), anah_su_namun (4), elisaveta (1), lazarin1 (13), messianic (3), spravedliv (2), Александър (5)


Назад към Общи християнски теми