ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 21 Сеп 2017, 13:28 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Възраждането на Вавилон

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

Възраждането на Вавилон

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 04 Авг 2015, 01:54

Оказва се, че са ни вкарали в ... съвременния вариант на Вавилонската кула. На вас в строеж на Вавилонска кула учавства ли ви се? Или се смятате за християнин? Нелеп ли ви изглежда въпроса в 21 век? Обаче на Европарламента не му изглежда нелеп, защото именно този символ си е избрал. Впрочем, при предишния строеж на Вавилонската кула, много добре знаем, какво е станало. По някаква известна само на тях причина, евродепутатите са решили, че втория път ще успеят. Каквото и да означава това... Няма да ни кажат, какво точно, както не направиха и референдум, когато ни набутаха в новия си Вавилон. Всъщност е спорно, дали без референдум, членството ни е законно и ако имахме поне един евродепутат патриот с малко мозък в главата - не става дума за Димитър Стоянов - щеше да им зададе този въпрос от трибуната и така щеше да даде коз в ръцете на тези, които не ни искат там, както пък ние не ги искаме тук.

Еврогениите не обясняват, но и не крият.

Европейския съюз си е избрал за емблема Вавилонската кула

Изображение
Изображение

Картината на Вавилонската кула, нарисувана от Питер Брьогел, e послужила за образец при построяването на сградата на Европейския парламент в Брюксел


Изображение

Защо са решили, че точно така е изглеждала Вавилонската кула, едва ли могат да обяснят, но са похарчили 12 млрд щатски долара на европейския данъкоплатец, за да догодят към картината на Брьогел сградата на парламента си. Вавилонски размах...

Европлакат по случай строежа на новата сграда на Европарламента - "Европа - много езици, един глас":

Изображение
Плакатът не е колаж, а е официален, издаден от евробюрократите


Една аналогия - известно е, че на корпуса на "Титаник" е пишело: "И Господ не може да ни потопи" и се е разцепил точно по линията на надписа... Факт, който западняците много не обичат да си припомнят.

Невероятно, но факт

Шегата настрана: не става дума за недоразумение, нито за идея на някой търсач на НЛО.

Уикипедия:

Най-ниското здание на Европейският парламент, е построено с формата на недостроената вавилонска кула (на основата на картината на Питер Брьогел). Много християни виждат в този факт стремежът на европейците за бунт към Бога.


/Всъщност не на европейците, а на евробюрократите - разликата е огромна./

Какво ли е предвидено за най-висока цел?

Идеята е на самите евробюрократи, колкото и шантаво да звучи. Те сами са си избрали Вавилонската кула за запазена марка на евроинституциите:

Наградата "LUX" за най-добър европейски филм на Европейския парламент

Турско-германската копродукция "Auf der anderen Seite" ("On the Edge of Heaven") ...получи наградата "LUX". Лауреатът получи трофей, инспириран от Вавилонската кула...

Изображение

Ако я преобърнат буквално и изкопаят дупка до центъра на Земята и се заврат там, идеята не е лоша - поне ще ни отърват от себе си.

След Вавилонската кула и след като гласува милиони за безопасния преход на жабите, крайно време е следващите стъпки на Европарламента да включват Содом и Гомор и узаконяването на браковете между хора и животни, а също и между некрофили и техните избраници.

Ще се намери ли някой български духовник, владика или пастор, който да обясни, какво става и къде са ни набутали? Така както обясняват Гръцката православна църква и западни пастори на народите си.

Нормални ли са хората, които управляват ЕС, а оттам вече и България?

Че евробюрократите са чалнати, знаем отдавна - още откакто тук започнаха да идват еврокомисари, да забраняват вдигането на заплатите, да ни се карат, че се оплакваме, че сме бедни, а не си продаваме жилищата и да се възмущават, че в България има прекалено много собственици на жилища. Но, че са чак толкова побъркани, кой да очаква?

Символиката на еврогениите не свършва дотук. Има и още. Тук наистина думата трябва да имат християнските водачи.

Вавилонската блудница

Изображение
Оказва се, че са харесали и нея за евроемблема...


Скулптурата на Вавилонската блудница, яздеща звяра от Откровението е главната забележителност, поставена пред сградата на Съвета на Европа в Брюксел
Изображение

Изображение

През 1992 год. тя се появи и на германската екю монета.

Изображение

Накрая, този образ се появи отново с въвеждането на еврото, където намираме същата тази жена, възседнала звяра, на гърба на монетата от две евро в Гърция.

Изображение

Авторите на идеята, това чудо да се използва за символ на ЕС, се позовават на гръцката митология - историята на Европа и Зевс. Дори и да беше така, идеята за използването на този сюжет пак е налудничава, защото аналогията с блудницата и звяра от Библията е очебийна, а и дванайсетте звезди идват именно от текстовете на Откровение. Ако ставаше дума за метъл-група, нямаше да е странно. Странното става, когато го правят от ръководството на Европейския съюз. А гръцката митология /както и всяка друга/ е пълна с толкова много истории, които подлежат на всякакви трактовки и употреби, че не е проблем да се използва която и да е от тях, а не точно тази.

Тази политика се прокарва от десетилетия /още от началото на зараждането на "европейската идея"/, все едно, кои са избрани в Европарламента, което ще рече, че тях толкова и ги питат. Т.е. - кастата на евробюрокрацията от избори не зависи. Да ви се вижда познато?

Че Европарламента не се е напълнил с метъли е ясно. Де да беше така. Щяха да ни спестят много глупости. Явно истината е другаде - по-скоро се ръководи от психопати.

Изображение

Щом това са "европейските ценности" /за които всички еврооптимисти говорят, без да могат да ги обяснят - ето сега вече са им обяснени/, дали не е по-добре да си запазим нашите изпитани, които са ни превели през хилядолетията?

Според гръцката митология Европа блестяла с красотата си дори пред Афродита.

Веднъж Европа беряла рози, когато била забелязана от могъщия Зевс. Той веднага я пожелал и решил да я открадне. За да не я изплаши с появяването си, се превърнал в красив бял бик.

Прекрасният бик се доближил до Европа и тя започнала да го гали. Бикът леко пристъпил и докато се осъзнае Европа била вече далеч от родината си.

Изображение
Изображение
Европа и бикът от гръцката митология

Образите и имената в тази красива легенда имат връзка с генезиса на Европа като съвременна идея – отричането й от християнството и прелъстяването й от възраждащото се езичество. Тази легенда кореспондира и с други образи – образът на глобалната блудница от библейския Апокалипсис:
Изображение

/Ето го и текстът Откровението, откъдето идват Вавилонската блудница и звяра:

Откровение 17 гл.:
Тогава един от седемте ангела с купите дойде и ми каза:
„Ела и ще ти покажа наказанието, което ще сполети голямата блудница, седяща над много води.
2. С нея земните царе блудстваха, жителите на земята се опиха с виното на нейното блудство.“

3. След това бях завладян от Духа и ангелът ме отнесе в пустинята. Там видях жена, възседнала ален звяр със седем глави и десет рога, който бе целият изписан с богохулни имена.
4. Жената беше облечена в пурпурно и алено, беше обкичена със злато, скъпоценни камъни и перли. В ръката си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и с мръсотията на блудството й.
5. На челото й беше написано име с тайно значение:
ВЕЛИКАТА ВАВИЛОН - МАЙКАТА НА БЛУДНИЦИТЕ И НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ ГНУСОТИИ
6. Видях, че жената беше пияна от кръвта на Божиите святи хора и кръвта на онези, които бяха убити, защото се държаха за истината, известена от Исус.

Бях напълно смаян, когато я видях,
7. а ангелът ми каза: „Защо се чудиш? Ще ти разкрия тайната на жената и на звяра, който е възседнала – звяра със седемте глави и десетте рога.
8. Звярът, който видя, някога беше жив, а сега не е, но той ще излезе от бездната и ще тръгне към своята гибел.
Жителите на земята, чиито имена не са записани в книгата на живота от сътворението на света досега, ще останат смаяни, когато видят звяра, защото той беше, а вече не е, и все пак ще дойде.

9. За да се разбере това, е нужен мъдър ум. Седемте глави са седем хълма, върху които седи жената. Те са също и седем царе.
12. Десетте рога, които видя, са десет царе, които още не са започнали да царуват. Те ще получат власт да царуват един час със звяра.

13. Тяхната цел е еднаква и ще дадат силата и властта си на звяра.
14. Те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господар на господарите и Цар на царете. То ще ги победи заедно с избраните си верни последователи, които е призовало.“
15. И ангелът ми каза: „Нали видя водите, върху които седи блудницата? Това са хората от различните раси, народи и езици.


Изображение


Европа – отрекла се от спасителните християнски ценности, блудстваща в сивото море на размитите морални граници, заливана от мюсюлмански пълчища и обезсилвана от политическия си елит – красивата Европа се подготвя да се срещне със звяра от своя апокалипсис.Европа, чиято най-нова история е родена в Рим на седемте хълма, и която чрез активно средиземноморско сътрудничество се е протегнала и към Северна Африка, за да възстанови в пълнота историческите територии на Римската империя – всичко това са факти.

Невъзможни до вчера и никого не впечатляващи днес.

Остава да видим кои невъзможни днес неща предстои да видим утре.

Продължение->
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Възраждането на Вавилон

Мнение Номер:#  Мнениеот messianic » 04 Авг 2015, 08:51

нужна е корекция на част от написаното:

изображенията на жена върху бик не са изображения на блудницата от книгата откровение върху звяра, защото звярът не е бик. тези изображения се основават всъщност на една история отг гръцката митология, според която зевс харесал една земна жена на име европа и нарочно се превърнал в бик, за да я отвлече за своите си нужди. тя видяла бика и се качила на гърба му и той ведната с огромна скорост я отвлякъл.

от друга страна обаче, зад бика стои едно лъжливо божество. един вид, континентът европа, подобно на харесаната от зевс жена със същото име, язди върху фалшиво божество. и това вече косвено има нещо общо с откровението.
Аватар
messianic
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1142
Регистриран на: 10 Апр 2015, 16:55
Местоположение: София
Has thanked: 0 time
Been thanked: 13 times
Пол: Мъж
църква: не посещавам
Характер: новороден

Re: Възраждането на Вавилон

Мнение Номер:#  Мнениеот Александър » 04 Авг 2015, 19:01

Ако се страхуваме от сгради, монети или скулптури или гравюри, то много жалко за нашата вяра. :roll_eyes11:
Какво значение има как ще изглежда Европейският парламент ? Дори и да наподобява Вавилонската кула ( което е доста съмнително ), непокорството и бунта спрямо Бог е духовно състояние, а не материално проявление.
Аватар
Александър
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3352
Регистриран на: 13 Юли 2013, 19:24
Местоположение: София
Has thanked: 556 times
Been thanked: 419 times
Пол: Мъж

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

14 потребители са разглеждали темата: Гост (3), Гост (1), Гост (1), Vered (1), Watch (2), anah_su_namun (5), bolgaroliub (1), elisaveta (1), messianic (1), stucyte (2), Александър (5), Венци Тоневски (1), Георги Георгиев (2), Пламен79 (2)


Назад към Общи християнски теми

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение