ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Окт 2017, 06:57 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

И първо в Антиохия учениците бяха наречени Християни

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

И първо в Антиохия учениците бяха наречени Християни

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 14 Фев 2016, 16:08

„И първо в Антиохия учениците бяха наречени Християни“ (Деян. 11:26)

Каква чест беше за вярващите в Антиохия, че техните взаимоотношения с Господ Исус правеха толкова силно впечатление, че бяха наречени от езичниците на Неговото име. Но да се носи това име, тогава беше опасно. То често бе свързано с гонения. Днес е съвсем различно. Всеки, независимо дали е евреин или езичник, нарича себе си Християнин. Нека обърнем обаче внимание на това, че Библията определя като Християни само тези, които са повярвали в Евангелието - Блага Вест - и са приели Исус като свой личен Спасител и Господ.
Сега би трябвало да отправим следния въпрос към нас, вярващите: Забелязват ли останалите, че принадлежим на Господ Исус? Ясно ли им е, че признаваме Неговия авторитет над себе си и над всичко? Често свободното свидетелство за Господ Исус може да доведе до страдания или да предизвикаме презрение. Но ние ни най-малко не бива да се срамуваме от нашия Господ.
Той е не само най-високопоставената личност във Вселената, но и най-великата. Силните ангели Му се покланят и считат служенето на Него за висша чест. Близо е денят, в който всяко коляно ще се преклони пред Христос и ще изповяда, че Исус е Господ. Колкото по-прямо изявяваме вярата си и страдаме за Него, и така даваме израз на това, колко скъп е за сърцата ни, толкова повече е прославен Бог. Това е Неговият възлюбен Син, в Когото е Неговото благоволение.

http://rozasaronova888.blog.bg/drugi/20 ... ni.1429880
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1158
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 139 times
Been thanked: 390 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Назад към Общи християнски теми