ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 25 Сеп 2017, 11:06 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

НИКОГА НЕ Е КЪСНО!

[ Facebook коментара]

Свидетелства за Божията Слава!

НИКОГА НЕ Е КЪСНО!

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 12 Дек 2014, 04:34

Изображение

От: Сеси СъливанИзображение
Бог наистина е Бог на чудесата. С това свидетелство отдавам дължимото на невероятната Божия сила, която ми помогна да не приемам лично начина, по който моята свекърва ме отхвърляше. Ако не бях Християнка, нямаше да мога да превъзмогна нейното безразличие, равнодушие и неприемане; никога нямаше да мога да победя своите дребнави егоистични чувства и да я обичам безусловно! И понеже се молих, аз успях да преодолея лошото ѝ отношение към мен; успях да ѝ покажа Божията любов през последните седмици на живота ѝ.

Тя се казваше Пат Съливън ...

Свекърва ми беше една много интресна личност и аз съжалявам, че я опознах едва през последните няколко седмици от живота ѝ. Отидох да се грижа за нея - за тази която, през последните 14 години, отказваше да се примири с факта и да приеме, че се бях омъжила за синът ѝ. Тя пренебрегваше подаръците, които ѝ изпращах и се отнасяше напълно безразлично към писмата и телефонните ми обаждания. Единственото, което чувах от нея, и то предавано ми от странични хора, бяха критични, изпълнени с горчивина думи и упреци, отправени към мен и съпругът ми. Но тя избра да не завърши живота си с всичката тази горчилка насъбрана в нея и аз съм много благодарна, че живота ѝ приключи по този начин.
Божията любов победи сърцето ѝ - едно сърце обладано от лоши чувства, язвителност и критичност ... В КРАЙНА СМЕТКА - ЛЮБОВТА ПОБЕДИ! Аз ѝ казах, че въпреки че ме отхвърляше, аз ще продължавам да я обичам и да ѝ давам, и че вярвам, че един ден нещата ще се подредят по по-различен начин. Знаех, че самата аз не исках да напусна този свят без да съм направила всичко възможно да достигна с любов и вяра другите ... Кой иска да умре със сърце изпълнено с горчивина и мъка, което само го е грижа как хората са се отнасяли към него?! Помолих Исус да ме освободи от Царството на егоизма, за да мога да ОБИЧАМ ДРУГИТЕ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ТЕ МЕ ОБИЧАТ И ТОЙ ГО НАПРАВИ ... ЗАПОЧНАХА ДА СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА КОГАТО БОЖИЯТА ЛЮБОВ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА!
Синът ѝ - Джийн, приел Исус за свой Спасител през 1972 година. Когато ѝ съобщил, че станал Християнин, тя му препоръчала да иде на психиатър. Пат живяла доста суров живот; работела здравата, но и купонясвала здравата. Общо взето, животът ѝ е бил една непрестанна борба. Тя не само че научила сина си - моят съпруг, да се боксира, но го обучила да бъде и пилот, тъй като самата тя е била една от първите жени-пилоти на В-25 - самолет-бомбандировач, използван през Втората Дветовна война.

Джийн израстнал на летището, помагайки на майка си в бизнеса ѝ за ръсене на реколтата с фунгициди. Тя го научила на много ценни уроци и той ѝ е благодарен за всичко, което била направила за него. Въпреки че той не задоволил желанието ѝ да остане на летището, за да продължи семейният бизнес, Джийн я обичал силно.Това само обтегнало взаимоотношенията им, които се влошили още повече, когато Джийн станал Християнин. Нейното закоравяло сърце към Бога, я настроило и срещу собственият ѝ син. Вместо да се вслушвала в гласа на любовта и вярата, нейните уши приемали само думите, изпълнени с обвинения ... горчивите, критични мисли, които опусташавали взаимоотношенията им.
След всичките ми провалени опити да достигна до нея, не ми беше лесно да не си мисля, че никога няма да се запозная с нея. Един ден ни се обадиха по телефона, че докато била в лекарският кабинет, майка му получила сърдечен удар. Не ѝ оставал много живот. През годините се бяхме молили много за Пат и при тази новина сърцето ми се сви от болка, че всичко можеше да свърши по този начин!

Джийн се стягаше да отиде при нея в щата, където живееше тя. Няколко пъти се бях опитвала да се срещна с нея, но всеки път оставах разочарована. Чувствах, че и аз трябваше да отида там, но пък ми се струваше, че Джийн не искаше да ме вземе с него, поради негостоприемният начин, по който майка мусе беше отнасяла към мен през годините. Ние продължавахме да се молим за нея през всичките тези години, но сърцето ѝ оставаше твърдо като камък, защото синът ѝ не се беше съгласил да прави това, което тя искаше. Джийн ми каза, че ще ме заведе да я видя, когато разбра, че тя е постъпила в болница, но само ако беше сигурен, че Бог иска това от него. Знаех, че трябваше да стане чудо, за да се срещна с нея.
Брата на Джийн, който е полковник в армията, реши да отиде и да я види, и тогава започнаха да се случват чудеса. Той се обади на съпруга ми и после говори с мен, казвайки ми и аз да ида в Колорадо, за да можем заедно да се молим за майка му. Той забелязал, че нейната физическа слабост беше смекчила сърцето ѝ ... Това беше чудото, което чаках! Той се беше молил с една от сестрите в болница и почувствал, че трябвало да се съберем всички заедно, за да се молим за Пат. На следващият ден заминахме за Колорадо ...

В сърцето си знаех, че щеше да се наложи да поостанем в Колорадо и че щях да срещна "непознатата", която бях обичала през годините, но която не отговаряше на моята любов. Нейният син беше благословение, изпратено от Небето, както за мен, така и за други хора, и аз горях от желание да ѝ кажа как той беше изпълнил Божиите обещания, записани в Деянията на апостолите 13:47: "Защото така ни заповяда Господ, казвайки: "Поставих Те за светлина на народите, За да бъдеш за спасение до края на земята"" Много исках да споделя с нея факта, че Божият Син - Исус Христос, има сила да променя живота на хората и изпраща други да работят на Неговото поприще. Плаках когато пред мен се откри възможността да ѝ благодаря лично за сина, който беше родила. Тя успя да види, че той беше благословение изпратено от Бога и за самата нея, в залеза на живота ѝ.
Аз се бях молила, вземайки решението да заложа на любовта към някого, който не ми беше демонстрирал нищо друго освен отхвърляне и неприемане. Исус ме укрепи. В началото тя се държа малко студено с Джийн и мен, но после ми позволи да я заведа до тоалетната. Знаех, че най-мощното оръжие, което Бог ми беше дал да използвам срещу нея беше любовта, така че аз буквално я "бомбандирах" с нея! ПРОРАБОТИ!

Мисля, че през всичките тези години Пат беше сърдита и обидена на Джийн, че не беше продължил семейният бизнес. И двамата ѝ сина бяха напуснали родното огнище, затова тя постоянно казваше какви егоисти били хората! Много често ние можем да забелязваме грешките у другите, без да искаме да ги видим в самите себе си. Знаех си, че тя не беше глупава. Пат притежаваше способността да вижда от какво тесто са замесени другите и чувствах как нейният проницателен поглед ме "опипваше", за да разбере от какво бях направена аз.

Тя беше доста отпаднала, но ни позволи да и дадем сили с молитвите си за нея. Една седмица, след като бях започнала да се грижа за нея, тя ме погледна и каза: "Бог да те благослови. Обичам те, Сеси!" Помислих си, че не бях чула правилно. Влязох при нея в стаята и я попитах дали осъзнава коя съм аз. Тя отвърна: "Да, ти си съпругата на Джийн!" Отидох в другата стая и си изплаках очите. Знаех, че Божията любов я беше намерила и докоснала.

Ние се отнесохме към Пат като с царица. Направихме всичко възможно да внесем в живота ѝ радост и удоволствие, тъй като виждахме, че дните ѝ са преброни. Приятелката ни Линда дойде да ни помага. Разговарях с Пат за депресията, която я измъчваше. Мисля, че тя сподели с нас как се е чувствала през годините, така както с никой друг до сега. Започна да ни моли да седим в стаята ѝ и да ѝ правим компания. Една вечер, тя дори каза Линда да се моли за нея. Това беше нещото, за което ние се надявахме и се бяхме молили. Плакахме от радост.

Най-сетне Пат простираше ръцете си към Единственият, Който можеше да ѝ даде покой; към Този, Който обичаше душата ѝ; към Бога, Който я беше създал. Попитах я дали иска да пренаредим стаята ѝ и радост за живот се вля в сърцето ѝ.
Пат започна да изпитва РАДОСТТА ДА ОБИЧА И ДА БЪДЕ ОБИЧАНА! Взехме под наем любимите ѝ филми; купувахме и храната, която най-много обичаше. Тя не се хранеше много добре напоследък, но някак си и апетита ѝ се завърна.
Една сутрин когато влязох в стаята ѝ, Пат ме попита: "Как така се грижиш за мене? Изобщо не разбирам, как не таиш в себе си горчивина или критични мисли срещу идеята да се грижиш за мен. Сигурно ти е много трудно да се грижиш за мен?" Отговорих ѝ, че трудното нещо е да служа на греха и да живея в ада на ЛЮБОВТА МИ КЪМ САМАТА СЕБЕ СИ, ПОСТАВЯЙКИ СЕ НАД ВСИЧКО. Разказах ѝ за момента, в който бях плакала много, когато Бог ми даде да живея за нещо много по-велико, превъзхождащо моят малък, щастлив живот ... който всъщност беше нещастен. Бях много благодарна, че нямаше да напусна този свят, грижейки се за своите лични, дребни, егоистични желания.
Бях толкова щастлива, че Бог ме беше призовал за една по-висша цел - ЗА СПАСЕНИЕТО И ОПАЗВАНЕТО НА ДУШИТЕ! "Да се грижа за теб", казах аз, " е фасулска работа и никога не съм имала лошо отношение към теб."
ДА ЖИВЕЯ, ЗА ДА Я ОБИЧАМ БЕШЕ НЕБЕТО СЛЯЗЛО НА ЗЕМЯТА; БЕШЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЯ, ЗА ДА ОБИЧАМ СЕБЕ СИ!

Тя беше тази с лошото отношение и то не беше причинено от мен, а от царя на лошите отношения ... царя на тъмнината. Понякога Пат казваше: "Ще бъда осъдена ... проклета ..." "Не, няма. Затова Исус ни изпрати ... за да не бъдеш осъдена." Казах ѝ, че е извадила голям късмет, че има двама сина, които се молят за нея; че е можела да бъде в ада на земята - старопиталище!

Една сутрин Джийн влезе в стаята ѝ и каза: "Господ ми каза, че ти е говорил когато си щяла да се разбиеш над гората с новият си самолет." Бил паднал дебел сняг; Пат се носела стремглаво към дърветата с него. Чула думите: "Ще те измъкна от тази ситуация, Пати." Джийн я попита дали това е истина и тя потвърди с "да". Джийн продължи: "Господ ми каза да ти кажа, че ще те измъкне и от тази ситуация! Единственото, което трябва да направиш е да Го помолиш и Той ще те вземе от този свят в Своето Царство, когато настъпи часът ти." Той плака и ѝ говори, и тя беше дълбоко развълнувана ... до сълзи развълнувана, виждайки как Бог използваше нейният син да ѝ кразкрива неща от миналото ѝ, които САМО БОГ ЗНАЕШЕ.
Тя беше прекарала живота си с телевизора, но сега той беше изключен през повечето време, тъй като тя преживяваше МИРЪТ НА БОГА, КОЙТО НАШИЯТ ЧОВЕШКИ УМ НЕ МОЖЕ ДА СХВАНЕ И РАЗБЕРЕ, ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЖИВОТА СИ!
Това беше нещо необичайно за нея. Често пускахме Християнска музика и тя се оказа нещо ново и различно за Пат, но наистина ѝ доставяше радост и мир, и ни казваше, че тази музика я кара да се чувства добре. На рожденният ѝ ден аз приключих с декорирането на стаята ѝ и Пат остана много доволна, виждайки новите цветове и духът, царящ там. Но нас и през ум не ни минаваше, че ѝ остава много малко време, за да се радва на новата си стая. Дори не знаехме, че тортата и сладоледа, които си похапваше щяха да бъдат последната храна, приета от нея. Пат беше настинала и нямаше сили да се пребори с настинката си.
Три дни по-късно майката на Джийн напусна този свят, за да отиде в Славата и за да се срещне лице в лице с Исус! Ние мислехме, че нейната настинка всъщност беше благословение под прикритие, което не ѝ позволи да се залежи и да страда дълго. Ето какво каза братът на Джийн: "Тя беше още една душа, изтръгната и освободена от лапите на Сатана и Царството на тъмнината!" Аз съм все още в шок от това, което се случи пред очите ми - 81-годишна жена да излезе от тъмнината и да влезе в Царството на светлината! Всъщност, бащата на Линда също се бил покаял от своят собствен, малък, егоистичен свят на стара възраст. Той бил решил да си иде от този живот получаващ, но и даряващ любов, вместо да умре като едно критикуващо, мрънкащо старче, изпълнено с горчивина.
Със сигурност Пат беше работила на лозето през последните минути от живота си - три седмици. Ние видяхме как притчата се изпълни - Исус плати същата заплата на тези, които се бяха трудили през целият ден, както и на онези, които бяха работили в последният момент. Тя намери и преживя Неговата милост и благодат; освободи се от тежкият товар, който беше носила през целият си земен път, през последните три седмици от живота си. Никога няма да забравим Божията верност, помагайки ни да достигнем и докоснем душата ѝ, докато бяхме в дома ѝ. Сега тя е в НЕГОВИЯТ ДОМ! От демонизирана, което означава, че Пат се изпълваше с енергия от неправилният дух - егоизъм, горчивина, критичност, тя се преобрази, покая се и сърцето ѝ се изпълни с любов и вяра. Старото болно, обременено с грехове сърце се превърна в приемащо и даряващо Неговата любов.
Исус каза, че ако те ви приемат, ще приемат и Мене и Този, Който Ме е пратил. Още каза: "Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме? И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме? И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме? А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили." (Матей 25:37-40)
Любовта на Бога в нашите сърца е голямо богатство, което ние трябва да похарчим. Нека всички да умрем без да имаме спестявания в банковата си сметка на любовта!
Толкова е вълнуващо да видиш добротата на Бога, която може да доведе някой до покаяние през последните три седмици от живота му! Неговите чудеса никога не спират да ни очудват! Ние преживяхме Божията слава когато Пат напускаше този свят, за да премине в Неговото Царство! Ние плакахме когато се събрахме след погребението, но и се възхищавахме на чудесата, които бяха станали през тези дни. Ние се радвахме за Пат, но и бяхме тъжни, защото бяхме опознали тази приятна и скъпоценна жена, която беше прекарала 81 години от живота си като една дребнава, депресирана, унищожителна, всяваща страх жена с твърдо и студено сърце. Беше неимоверна радост да ѝ дадем любовта на Исус и да получим в замяна нейната любов!
Определено няма да забравя този период от време. Изпълвам се с радост при мисълта, че в короната на моят Спасител се прибави още един скъпоценен камък! Помолих я, когато Го види лице в лице да каже на Исус, че Го обичаме ... днес тя е в Неговото присъствие!


Източник: Precoius Testimonies
Превод: Роза Саронова
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 209 times
Been thanked: 480 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: НИКОГА НЕ Е КЪСНО!

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 13 Дек 2014, 01:20

Мил и вълнуващ разказ ,и доколкото разбирам става въпрос за протестантско семейство,съдейки по това че не става никаде на въпрос за последна изповед и последно причастие,но въпреки това не става ли въпрос за един вид молитвенно застъпничество на починал пред Престола Божий,в последната молба към Пат да каже Господа че те които остават на земята го обичат.
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3332
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 759 times
Been thanked: 512 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

17 потребители са разглеждали темата: Гост (6), Гост (1), Гост (1), Hatshepsut (1), Konstantin (1), Nqkoi (2), anah_su_namun (11), bolgaroliub (2), for_the_truth (1), konstanca (1), lazarin1 (2), stucyte (4), svetul4ica (1), Георги Георгиев (6), Йордан (1), Теодор (1), Теодор77 (1)


Назад към Свидетелства

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение
cron