ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 26 Фев 2017, 06:15 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ВИЖ ПОВЕЧЕ ОТ ТУК: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Защо в молитвата „Отче наш” казваме „не ни въвеждай в изкушение“?

По-добро възкресение

Тръмп: Светът се превърна в бардак а Европа е катастрофа.

Самоубийствената спирала на Путин

Бог на първо място

Голямото нямане


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Икуменизма - движение на светлината или тъмнината?

Треньорът на националите по карате стана иподякон

АМЕРИКАНСКИ АВИАТОРИ: Ти ще бъдеш ЛИДЕР! Нарекоха го МОЙСЕЙ

Седем жени ще се хванат за един мъж!

една история

[ Facebook коментара]

Свидетелства за Божията Слава!

една история

Мнение Номер:#  Мнениеот Nqkoi » 16 Яну 2015, 08:28

Бях на един голям камък в една градина .Чувах някакви гласове като че от мегафон да говорят за голямо наводнение и дъжд които идва.Казаха че ще вали нещо от рода на 2 седмици.Бях сам на камъка и вече виждах вълната ,тя заля цялата градина и до хоризонта се виждаше само вода ,а дъждът беше смазващ ,някак ме задушаваше .Оставаха ми няколко секунди,може би минута и тръгнах да се катеря на едно малко дърво израснало на самият камък .От всичките ми страни буря ,в главата ми буря .Делата ми не ме оставяха да извикам към БОГ ,огромна вина и чувсто за идващия край .Въпреки всичко извиках с цяла сила към ГОСПОД :
- ГОСПОДИ моля ТЕ прости ми и този път ,моля те спаси ме от бурята ,моля ТЕ не вземай живота ми .Тогава си спомних ,че това се беше случвало толкова много пъти преди .Няколко мига по-късно се озовах в стаята си плачейки на вратата .Продължавах да се моля и да викам :
- моля ТЕ прости ми ,моля ТЕ не ме убивай .И някак с неудобство извиках : не искам да отида в ада ,страх ме е .
Тогава един глас мой ли ,или не не зная ,каза в главата ми :
- ти искаш безусловна любов ,а не даваш никаква ,и за какво ти е ТЯ .Ти я искаш за да ти прощава каквото и да направиш и да ти дава живот ,и да те спаси когато животът ти е в опасност ,а сам ти да ходиш ,където те води сърцето -на далеч от МЕН .Ти не ме обичаш .
Тогава си спомних колко много пъти БОГ ме беше спасил насън или наяве .Колко много пъти ми беше простил .Аз бях гратисчия на БОЖИЯТА БЛАГОДАТ .
Видях мотивите в сърцето си : някаде навътре в сърцето си ,почети скрито от мен самия ,но не съвсем ,аз исках да зная предсмъртния си час и тогава да помоля за прошка и ГОСПОД да ми прости ,а до тогава да ходя според сърцето си ,да правя нещата които харесвах : да седя пред моя компютър - той винаги ме разбираше ,никога не ми изневеряваше ,винаги му се правеше това което и на мен ,никога не възразяваше ,и не ми казваше че нещата които правя са лоши ,не ми напомняше ХРИСТИЯНСКИ принципи ,които аз много добре знаех .С бутюлката ,светските приятели и бляна по някое момиче от дисни нещата стояха по същия начин .Исках да правя неща които БОГ не харесва ,защото аз ги харесвах .Някъде дълбоко в мен ми доскучаваше с БОГ и си търсех развлечения ,а щом ми омръзваше от тях ,или поради греха ми ставаше твърде страшно за мен ,или нещо ме заплашваше ,отново се връщах при НЕГО каещ се ,с истинско желание да се променя ,но впоследствие не отстоявах .Това се беше случвало толкова много пъти.
Казах си :
-Къде е момчето за което някога РАЙ значеше БОГ ,а не спасение от АДА .Което до такава степен се възхищаваше на ИСУС ,че думите напълно губеха смисъл .Което си казваше ,че иска да гледа само за да се удивява на БОЖИЕТО СЛОВО и на БОЖИИТЕ Творения ,че иска да говори ,само за да каже за БОГ ,че иска да ходи ,само за да разпространява БЛАГАТА ВЕСТ ,че иска слуша, само за да чуе нещичко за ГОСПОД ,че иска да живее ,само за изпълни това което е в сърцето на своя ГОСПОДАР .Което мечтаеше да стане мисионер за да спасява хората които БОГ обичаше .Което не можеше да си представи да учи нещо друго освен БОГОСЛОВИЕ .На което никоя друга тема не му беше интересна освен за БОГ .Което някога ГОСПОД беше извадил от света ,Излял своята Абсолютно Безкрайна Любов ,за което направи купища чудеса .
Къде е това момче ,какво стана ,как се измениха така нещата?
Това беше един модел от миналото някъде много надълбоко в сърцето ми с които аз се успокоявах и си казвах :
-Аз знам как да се доближа до ИСУС ,аз знам как се обича истински ,защото познавам поне трошичка от БОЖИЯТА ЛЮБОВ .
И отлагах вместо да се посветя изцяло и така следващия ден ,и следващия ден .
Отлагането убива ,половинчатостта е престъпление ,както жертвата с недостатък ,по-добре нищо отколкото малко ,и може би схванах поне малко какво означава ,че ГОСПОД Е РЕВНИВ БОГ .
Казах си :
Какво стана с образа на БОГ в ума ми ?БОГ в Чието присъствие се разтапях от радост ,сега треперех да не ме прати в ада и ако е възможно да продължа по старо му защото ми е по-забавно.
Как стана това ?Как се измени така отношението ми?
Аз се борех с греха ,но той надви .Дали БОГ нарочно прави да съществуват изкушения пред очите ми и не ми помага ,а ме мрази и ме държи жив само за да може да се доизгаври с мен .
Всички знаем ,че това не е вярно - това го направи грехът .
Събудих се и си казах :
- прекалено дългото влияние на света промени отношението ми .Твърде дълго се взирах в изкушенията ,докато погрешния образ се изобрази в мен.
И все пак къде беше проблема - вярата ми изчезна .Естествено всички вярваме в БОГ ,но аз някъде вътре в мен не повярвах ,че наистина БОГ ми е достатъчен ,че с НЕГО е много пъти по-интересно отколкото всички "интересни неща" в света взети заедно ,че с БОГ е много по-забавно отколкото с който и да е друг ,че на колене в моята стая е много по-романтично отколкото света може да си представи .
всичко това извърши греха
И все пак си отговорих на един въпрос който много пъти съм се питал на ръба на съзнанието си -какво толкова ще стане?

Написах това с надеждата някоя отклонила се от ПЪТЯ овца да го прочете ,да спре там някъде ,където е и отново да различи СКЪПОЦЕННО от нощожно ,и да се върне при своя ПАСТИР
БЛАГОСЛАВЯМ ВИ.
Аватар
Nqkoi
Inactive for 10 months
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Яну 2015, 08:07
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: една история

Мнение Номер:#  Мнениеот rain » 16 Яну 2015, 11:19

Хубаво!
Не всеки изгубен иска да бъде намерен!
Аватар
rain
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 983
Регистриран на: 02 Яну 2013, 23:20
Has thanked: 213 times
Been thanked: 67 times
Пол: Жена
Характер: надежда

Re: една история

Мнение Номер:#  Мнениеот iolanta » 24 Яну 2015, 21:28

Използвам темата за да разкажа едно свидетелство, разказано ми от моят син.

Ще го напиша от негово име :

" Беше в новогодишната нощ -на 1 януари в около 5 часа сутринта.
Бяхме се събрали няколко църкви в несебърската ЕПЦ и празнувахме и се молихме, така посрещнахме Новата 2015г. Но привършихме и към 5 сутринта разкарахме хората по домовете им.Аз закарах с колата си някои до Бургас.Върнах се за още някои от църквата -и тях закарах до кварталите наоколо.Връщах се вече от Несебър към Равда ( там живея). По пътя,който минава край кръчми, ресторанти и механи, видях една спряла кола ,нещо капе от нея и двама души край нея. Беше голям студ( около -10гр.) .Отминах, но тъкмо отминах и чух в себе си гласа на Светия Дух:
- А кой беше твоя ближен? Как ти се вижда?

Еййй...разбрах, че трябва да се върна, макар хич ама хич да не ми се искаше!

Но ...се върнах. Спрях и попитах какво става( наоколо всичко е затворено и тия хора няма къде да отидат в студа,а колата им явно е счупена)

Обясниха че нещо се спукало, те са музиканти( роми) и сега приключили ама ...няма как да се върнат у тях .Бяха трима души-двамата от близко село,но един от едно на 100км- Лозарево.

Ох, и аз какво да направя нали съм християнин, качих ги. Не мога да ги оставя там. Ще отворят чак на 2 януари заведенията, а хотелите -чак на лято.
Тръгнахме, а аз през цялото време им говорех по следния начин:

- Вие сега знаете ли, че има Бог? Знаете ли, че трябва да се покаете ? Че трябва да търсите Христос ? Че Христос умря за да плати греховете на света -тоест вашите !?Ми знаете ли ,че ако не беше ме спрял Бог, аз нямаше и да спра да ви взема даже !Добре, че ТОЙ ми говори !!
И все в тоя смисъл...
Ония двамата все питат, контрират ..Задават въпроси.Което беше добре поне за мен де,защото разговора вървеше и ме разсънваше поне.

И така, закарах тия двамата в тяхното село, което беше наблизо.

И после се отправихме за село Лозарево, което е на 100 км от Несебър за да закарм и онзи другия човек.

По пътя вече мълчахме защото ...просто бяхме уморени,няма какво да кажем вече...
По едно време той проговори.Цитира ми един псалм от Библията !!!

Аз го гледах като изгърмян.Докато се чудех какво става, човека ми каза няколко пасажа от Библията - с изключителна точност,от което заключих, че тоя човек знае Библията .

Запитах го дали знае Библията,а той каза:

-Знаеш ли,брат ...аз бях християнин, имам водно кръщение, зная добре Словото, но се бях отклонил за няколко години.Съвсем се бях отклонил! Тая вечер ти ми показа Словото в действие.Тая случка е показателна за мен, че аз трябва да се върна при Бога,да се върна в църквата, където бях .

И така, закарах го до Лозарево.Оставих го, разделихгме се като братя в Господа.

След една седмица той ми се обади, че е на служба в църквата с целия си дом .
Слава да е на Бога, че върна една душа в Кошарата си."
Аватар
iolanta
Супер Потребител
Супер Потребител
 
Мнения: 11238
Регистриран на: 23 Юни 2012, 15:18
Местоположение: Лече ,Италия
Has thanked: 259 times
Been thanked: 294 times
Пол: Жена

Re: една история

Мнение Номер:#  Мнениеот Пламен79 » 24 Яну 2015, 21:47

Слава на Бога!
"Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: "Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?" Тогава чух глас, който ми рече: "Смирението." "
Св. Антоний Велики
Аватар
Пламен79
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1864
Регистриран на: 11 Дек 2014, 21:37
Has thanked: 735 times
Been thanked: 348 times
Пол: Мъж

Re: една история

Мнение Номер:#  Мнениеот hans » 24 Яну 2015, 21:52

Аватар
hans
Нов Потребител
Нов Потребител
 

Re: една история

Мнение Номер:#  Мнениеот Георги Георгиев » 24 Яну 2015, 23:08

Слава на БОГ !!!!
За неописуемо голямата МУ милост.
Слава на БОГ за това, което е станало в живота на автора на темата.
Слава на БОГ за това, която БОГ е показал към отдалечилата се овца от НЕГО - за което Йоли свидетелствува.
Християнски видеоклипове, филми и музика

Псалми 119:71 Добре ми стана, че бях наскърбен, За да науча Твоите повеления.
Аватар
Георги Георгиев
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1927
Регистриран на: 09 Дек 2013, 12:08
Has thanked: 28 times
Been thanked: 34 times
Пол: Мъж

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

19 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Nqkoi (16), Vitold_ (2), anah_su_namun (3), battle_joy (1), bolgaroliub (2), elisaveta (1), iolanta (5), konstanca (5), lazarin1 (2), limitless_1986 (2), rain (2), rex1978 (1), stucyte (4), Александър (2), Галя (1), Георги Георгиев (5), Йордан (1), Пламен79 (6)


Назад към Свидетелства