ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 25 Сеп 2017, 11:08 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

БОГЪТ НА ИЗГУБЕНИТЕ ГОДИНИ

[ Facebook коментара]

Свидетелства за Божията Слава!

БОГЪТ НА ИЗГУБЕНИТЕ ГОДИНИ

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 16 Мар 2015, 17:04

„И ще ви върна годините, които изпояде скакалецът, червеят, бръмбърът и гъсеницата – Моята голяма войска, която пратих сред вас.“ (Йоил 2.25)


Изображение
Погледнах програмата си със срещите и замръзнах. След малко с мен трябваше да се срешне един човек, който ме бе нападал жестоко с писмени материали и по телевизията.

Преди години беше започнал да служи като адвентен проповедник, но много скоро бе тръгнал по независим път и често бе отправял криртики към църквата и нейните водачи. Чудех се какво ли можеше да иска от мен.
Той пристигна в моа офис, придружен от съпругата си. Само след няколко мига ме помоли за прошка – искрено и през сълзи. Успокоих го, че му прощавам и той продължи да разказва как

Господ се бил намесил в живота му, за да промени коренно неговото мислене.
Постепенно се отпусна и сподели историята на своя живот – как е започнал да служи като проповедник, как се е отклонил, как е изградил обширно лично служение със силна финансова подкрепа. Сега беше изгубил всичко това. Неговото решение да спре да критикува църквата довело до загубата на неговите последователи и техните пари. Наближавайки средна възраст, той се оказал с разбит живот и с рухнали надежди.
Би ли могло все пак да има възможност за служение за него – искаше да знае той.

Уверих го, че Бог ни дава втора възможност, че може да създаде нещо добро от една видимо безнадеждна ситуация. Посъветвах го да се задоволи с малко и да приеме всяка възможност, която му се предложи, независимо колко е малка и без да мисли за парично възнаграждение.
По време на този чудесен, пълен със сълзи разговор, му посочих думите, намиращи се в книгата на Йоил - „И ще ви върна годините, които изпояде скакалецът“.

Казах му да изиска това обещание за ново начало, защото въпреки изгубените възможности, които са отминали завинаги, Бог може да донесе нови. Той все още би могъл да направи нещо хубаво в предстоящите години.
Думите на текста докоснаха душата му и той, и съпругата му си тръгнаха с надежда. В продължение на много месеци той наистина трябваше да се смири, но дойде денят, когато получи покана да стане пастор на две малки църкви. Каква радост! Какво изпълнение на думите на Бог, Който забравя изгубените години и ни дава ново начало!

Из книгата „ИСУС – сърце, изпълнено с благодат“
Автор Уилям Г. Джонсън
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 209 times
Been thanked: 480 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: БОГЪТ НА ИЗГУБЕНИТЕ ГОДИНИ

Мнение Номер:#  Мнениеот cool » 16 Мар 2015, 18:18

Ако прави от църквата на Бога ''свои последователи'',нищо чудно пак да ги изгуби.Аз съм скептична относно ''изповядване ''на някакво слово,което не е персонално от Св.Дух до човека.Обратно-човека го прави прицелна точка на живота си и настоява Бог да го реализира,без да се интересува дали това е волята на Бога.И интересно,че също както преродените будисти са все бивши принцове и принцеси,така и този човек е боледувал ,че не е проповедник.А дали не е трябвало да си остане просто пасом...:) Само размишлявам.Защото от опит знам,че понякога Бог ни дава и нещата ,за които сме се заинатили да искаме,независимо,че не са неговата воля за живота ни.
Вярата е за всички,но вярващ не може да бъде всеки.
Аватар
cool
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1000
Регистриран на: 02 Яну 2013, 23:20
Has thanked: 257 times
Been thanked: 83 times
Пол: Жена
Характер: надежда

Re: БОГЪТ НА ИЗГУБЕНИТЕ ГОДИНИ

Мнение Номер:#  Мнениеот Пламен79 » 16 Мар 2015, 21:10

Знанието възгордява.
Гордия се дели от останалите.
Бог дава само толкова, колкото може да понесем.
Ако въпреки това настояваме, дава ни, за да ни поучи.
Ако научим урока си да се смиряваме, ще придобием извънмерни знания.
За това малките са толкова големи.
"Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: "Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?" Тогава чух глас, който ми рече: "Смирението." "
Св. Антоний Велики
Аватар
Пламен79
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 2181
Регистриран на: 11 Дек 2014, 21:37
Has thanked: 953 times
Been thanked: 514 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: странен :)

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

12 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (1), Гост (10), FaithLoveHope (1), anah_su_namun (11), cool (11), dian77777 (1), konstanca (4), lazarin1 (1), rex1978 (1), smrt (1), Пламен79 (6)


Назад към Свидетелства

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение
cron