ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Окт 2017, 06:48 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Сънищата на Мохамед

[ Facebook коментара]

Свидетелства за Божията Слава!

Сънищата на Мохамед

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 27 Май 2015, 22:03

Разказано от: Дан Рийни
Иточник: The 700 Club


Изображение
Хаджи Мохамед Ахмед израснал в мюсулманско семейство. Той заслужил правото да се нарича „Хаджи“, защото отишъл на поклонение в Мека.

„Бях изключително ревностен и предан мюсулманин.“, разказва Мохамед. „Главната цел на моето семейство беше да строим джамии и да разпространяваме Исляма навсякъде.“

И тъй като бил лидер в джамията, Мохамед организирал малки банди, които дебнели и причаквали Християните из улиците на града.

„Ние биехме Християните, които отиваха на църква. В този район, лично аз изгорих седем Библиии.“, продължава той.

Младият мъж дори нападнал един Християнин с нож. В това се състоял живота на Мохамед, докато една нощ не сънувал странен сън.

„Докато спях, един глас от Небето дойде към мен“, спомня си той. „Гласът ми каза, че това, което вършех не беше правилно.“

Дълбоко в себе си, Мохамед знаел, че това е гласът на Бога. Когато разказал съня на майка си, тя отказала да го слуша и го изпъдила от къщата, но той бил пораснал в строго и посветено мюсулманско семейство, затова отказал да последва Бога.

Тогава обаче сънувал още един сън, но този път, Бог бил ядосан. Мохамед все още се противял на Бога и отказвал да Му се покори и тогава ... се разболял.

„Не можех да се храня. Не можех да вървя. Не исках да говоря.“, пояснява той. „Сякаш тежък товар се стовари върху ми. Отидох в няколко различни болници, за да се лекувам, но никъде не можаха да ме излекуват.“

Тогава Мохамед си спомнил за едни мисионери, които преди време се опитали да му разкажат за Исус Христос.

„Много ме беше страх, че роднините и приятелите ми ще ме убият.“, продължава разказа си той. „Но въпреки всичко реших да се обадя на мисионерите и да говоря с тях. Казаха ми за Библията и ме насърчиха. Тогава реших да приема Исус за свой Спасител. Същият ден, целият ми товар и всичките ми болести изчезнаха от тялото ми.“

Мохамед не бил единственият, който приел Исуса след виденията.

„Разказах и на майка си, и на другите членове на семейството си за моето изцеление и за мира, който бях получил. Много от тях приеха Христа.“, каза той.

Въпреки че знаел, че греховете му са простени, Мохамед се чувствал много виновен за това колко лошо се бил отнасял към Християните в миналото.

„Аз все още моля за прошка Бога, за нещата, които бях сторил преди.“

Днес, Мохамед и мъжът, който той бил нападнал с нож, са близки приятели. И двамата бяха обучени в AIMS (бел.пр. - Ускорени стратегии за международни мисии), за да могат да разпространяват Благата Вест на Евангелието из Етопия. Мохамед споделя, че тяхното приятелство и съвместната им работа успяла да се случи само чрез изцелителната сила на Господа Исуса Христа.
„Изобщо не се колебая и съмнявам, че Исус е реален.“, казва в заключение Мохамед. „Той е моят мир, моето изцеление, моето служение и моят Спасител!“Превод: Роза Саронова
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1158
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 139 times
Been thanked: 390 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Назад към Свидетелства

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение
cron