ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 21 Авг 2017, 03:46 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

[ Facebook коментара]

Свидетелства за Божията Слава!

Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 01 Фев 2016, 16:55

Тя е дъщеря на ислямски учен и имам. Исус опазил живота й въпреки сигурната смърт, която й приготвило собственото й семейство. Близките й я поставили на саморъчно изработен електрически стол, за да я убият, но Исус се намесил.

Изображение

Зубадайт била добра студентка и считала себе си за убедена мюсюлманка. Въпреки религиозното възпитание и обучение, на нея й липсвало едно важно нещо - тя нямала мир в сърцето. Колкото по-сложна ставала програмата в колежа, толкова повече нараствало вътрешното й безпокойство.
Веднъж тя намерила в общежитието си християнска брошура, която някой оставил там. Когато за първи път прочела за Благата вест, това засегнало струна в душата й, но сърцето й било ожесточено поради възпитанието, което получила в семейството си, за това тя не приела Божието слово.
Но няколко дни след като прочела брошурата, в живота на Зубадайт се случило нещо необикновено. В много ярък и приличащ на реалност сън й се явил Исус, докоснал я с пронизаната Си ръка и й казал: "Не се безпокой и не тъгувай. Вярвай в Бог-Отец и в Мене, защото Аз съм князът на Мира. Аз бях разпнат, умрях и възкръснах, за да ти дам мир и вечен живот".
Когато на следващата сутрин се събудила, не й давал покой въпросът: дали това е бил просто сън, или е нещо по-голямо? Момичето се измъчвало от съмнения.
Никак не можела да повярва в Исус. В края на краищата, тя била убедена мюсюлманка, а баща й заемал важна длъжност в местната джамия.
Веднъж отишла на кладенеца да изтегли вода. Почти се било стъмнило, а земята до него била много хлъзгава. Зубадайт се подхлъзнала и ... паднала в кладенеца. Там загубила съзнание. В това състояние тя просто видяла как Исус я извлякъл от кладенеца и нежно я положил на земята. В Неговите ръце тя се чувствала в абсолютна безопасност - просто като дете в ръцете на любящия си баща или майка.
Полагайки я внимателно в безсъзнание на земята, Исус й казал: "Аз Съм възкресението и животът. Вярващите в Мен ще живеят, даже и да умрат. Който вярва в Мен, ще живее вечно". В този момент в сърцето й се родила вяра. "Аз вярвам в Теб като Господ и мой Спасител!" - възкликнала Зубадайт и предала живота си на Исус.
Тази прекрасна среща с Исус се случила, когато тя практически била в безсъзнание. Когато се събудила, около нея вече се били събрали няколко човека. Те учудено я гледали. Учудващо било, че на нея нищо й нямало. Можела да стане и да си отиде у дома.
Когато Зубадайт разказала на семейството си за срещата си с Христос и за вярата си в Него, всички ужасно се разстроили и се опитали да отклонят решението й да следва Исус. Въпреки това момичето останало вярно на Господа. Всичките им аргументи не разколебали решителността й и тя започнала да израства във вярата. Когато семейството й разбрало, че Зубадайт няма да промени решението си, баща й и братята й решили, че тя трябва да заплати най-високата цена за това, че опозорила семейството си. Те сглобили някакво подобие на железен стол и го свързали с електрическата мрежа. Смъкнали от бедното момиче голяма част от дрехите й и насила я завързали за този стол. Тя крещяла, молела за милост, но палачите й били непреклонни.
Когато Зубадайт разбрала какво я очаква, тя започнала да моли да изпълнят последната й молба - да й дадат нейната Библия. Един от братята й донесъл от нейната стая Библията й и я хвърлил на коленете й. Когато усетила тежестта на Библията върху коленете си, това й дало малко мир в сърцето.
"Ако искаш да умреш заедно с тази лъжлива книга, нека така да бъде!", - заявил баща й. "Това само ще покаже цялото безсилие на лъжливата ти религия!", - добавил брат й.
Когато баща й щракнал включвателя, за да пусне високо напрежение на стола, нищо не се случило. Той и синовете му два пъти тествали съединения, променяли разклонители, контакти, но електричеството просто отказвало да "премине".
Накрая бащата изпаднал в такава ярост, че я ударил и след като я развързал я изгонил полугола от къщи с викове: "Ти вече не си моя дъщеря!" Проливайки сълзи от унижение и болка, Зубадайт побягнала през целия град към вярващите си приятели.
Да се окаже полуголо на улицата, е голям срам за мюсюлманското момиче. Приятелите на Зубадайт, притеснявайки се за нейната (а и за своята) репутация, искали да обяснят на съседите си какво се е случило. Но в тази нощ случайно я видял само един съсед и той твърдял, че тя е била... в прекрасна бяла одежда.
Зубадайт е уверена, че сам Бог е скрил голотата й, като я облякъл в бяла дреха точно както Той е взел срама й (поради греха) и я е покрил с праведността на Христос.
Досега Зубадайт остава вярна последователка на Исус Христос и активно участва в живота на нелегалната църква.
Преведе от руски: К. Желязкова


Източник: http://www.hristiqni.com/svidetelstva-z ... a-zubadait
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6533
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 430 times
Been thanked: 635 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот for_the_truth » 28 Дек 2016, 10:05

Има една книжка за донякъде подобна история за Гюлшан Естир - "Зад завесата". Слава на нашия Господ Иисус Христос :heart:
Аватар
for_the_truth
Inactive for 5 months
 
Мнения: 125
Регистриран на: 11 Ное 2016, 09:35
Has thanked: 89 times
Been thanked: 187 times
Пол: Мъж
Характер: Християнин

Re: Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 28 Дек 2016, 11:21

Слава на Бога!
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7578
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1418 times
Been thanked: 1250 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот Пламен79 » 28 Дек 2016, 13:32

Слава на Бога!
"Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: "Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?" Тогава чух глас, който ми рече: "Смирението." "
Св. Антоний Велики
Аватар
Пламен79
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 2181
Регистриран на: 11 Дек 2014, 21:37
Has thanked: 953 times
Been thanked: 514 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: странен :)

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

22 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (2), Гост (6), Edi (1), bolgaroliub (3), for_the_truth (15), garich (1), lazarin1 (1), messianic (1), stucyte (4), Венци Тоневски (3), Милко (3), Пламен79 (3), Теодор77 (1), Теодора (1)


Назад към Свидетелства

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение