ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 07:41 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

[ Facebook коментара]

Свидетелства за Божията Слава!

Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 01 Фев 2016, 16:55

Тя е дъщеря на ислямски учен и имам. Исус опазил живота й въпреки сигурната смърт, която й приготвило собственото й семейство. Близките й я поставили на саморъчно изработен електрически стол, за да я убият, но Исус се намесил.

Изображение

Зубадайт била добра студентка и считала себе си за убедена мюсюлманка. Въпреки религиозното възпитание и обучение, на нея й липсвало едно важно нещо - тя нямала мир в сърцето. Колкото по-сложна ставала програмата в колежа, толкова повече нараствало вътрешното й безпокойство.
Веднъж тя намерила в общежитието си християнска брошура, която някой оставил там. Когато за първи път прочела за Благата вест, това засегнало струна в душата й, но сърцето й било ожесточено поради възпитанието, което получила в семейството си, за това тя не приела Божието слово.
Но няколко дни след като прочела брошурата, в живота на Зубадайт се случило нещо необикновено. В много ярък и приличащ на реалност сън й се явил Исус, докоснал я с пронизаната Си ръка и й казал: "Не се безпокой и не тъгувай. Вярвай в Бог-Отец и в Мене, защото Аз съм князът на Мира. Аз бях разпнат, умрях и възкръснах, за да ти дам мир и вечен живот".
Когато на следващата сутрин се събудила, не й давал покой въпросът: дали това е бил просто сън, или е нещо по-голямо? Момичето се измъчвало от съмнения.
Никак не можела да повярва в Исус. В края на краищата, тя била убедена мюсюлманка, а баща й заемал важна длъжност в местната джамия.
Веднъж отишла на кладенеца да изтегли вода. Почти се било стъмнило, а земята до него била много хлъзгава. Зубадайт се подхлъзнала и ... паднала в кладенеца. Там загубила съзнание. В това състояние тя просто видяла как Исус я извлякъл от кладенеца и нежно я положил на земята. В Неговите ръце тя се чувствала в абсолютна безопасност - просто като дете в ръцете на любящия си баща или майка.
Полагайки я внимателно в безсъзнание на земята, Исус й казал: "Аз Съм възкресението и животът. Вярващите в Мен ще живеят, даже и да умрат. Който вярва в Мен, ще живее вечно". В този момент в сърцето й се родила вяра. "Аз вярвам в Теб като Господ и мой Спасител!" - възкликнала Зубадайт и предала живота си на Исус.
Тази прекрасна среща с Исус се случила, когато тя практически била в безсъзнание. Когато се събудила, около нея вече се били събрали няколко човека. Те учудено я гледали. Учудващо било, че на нея нищо й нямало. Можела да стане и да си отиде у дома.
Когато Зубадайт разказала на семейството си за срещата си с Христос и за вярата си в Него, всички ужасно се разстроили и се опитали да отклонят решението й да следва Исус. Въпреки това момичето останало вярно на Господа. Всичките им аргументи не разколебали решителността й и тя започнала да израства във вярата. Когато семейството й разбрало, че Зубадайт няма да промени решението си, баща й и братята й решили, че тя трябва да заплати най-високата цена за това, че опозорила семейството си. Те сглобили някакво подобие на железен стол и го свързали с електрическата мрежа. Смъкнали от бедното момиче голяма част от дрехите й и насила я завързали за този стол. Тя крещяла, молела за милост, но палачите й били непреклонни.
Когато Зубадайт разбрала какво я очаква, тя започнала да моли да изпълнят последната й молба - да й дадат нейната Библия. Един от братята й донесъл от нейната стая Библията й и я хвърлил на коленете й. Когато усетила тежестта на Библията върху коленете си, това й дало малко мир в сърцето.
"Ако искаш да умреш заедно с тази лъжлива книга, нека така да бъде!", - заявил баща й. "Това само ще покаже цялото безсилие на лъжливата ти религия!", - добавил брат й.
Когато баща й щракнал включвателя, за да пусне високо напрежение на стола, нищо не се случило. Той и синовете му два пъти тествали съединения, променяли разклонители, контакти, но електричеството просто отказвало да "премине".
Накрая бащата изпаднал в такава ярост, че я ударил и след като я развързал я изгонил полугола от къщи с викове: "Ти вече не си моя дъщеря!" Проливайки сълзи от унижение и болка, Зубадайт побягнала през целия град към вярващите си приятели.
Да се окаже полуголо на улицата, е голям срам за мюсюлманското момиче. Приятелите на Зубадайт, притеснявайки се за нейната (а и за своята) репутация, искали да обяснят на съседите си какво се е случило. Но в тази нощ случайно я видял само един съсед и той твърдял, че тя е била... в прекрасна бяла одежда.
Зубадайт е уверена, че сам Бог е скрил голотата й, като я облякъл в бяла дреха точно както Той е взел срама й (поради греха) и я е покрил с праведността на Христос.
Досега Зубадайт остава вярна последователка на Исус Христос и активно участва в живота на нелегалната църква.
Преведе от руски: К. Желязкова


Източник: http://www.hristiqni.com/svidetelstva-z ... a-zubadait
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6542
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 322 times
Been thanked: 510 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот for_the_truth » 28 Дек 2016, 10:05

Има една книжка за донякъде подобна история за Гюлшан Естир - "Зад завесата". Слава на нашия Господ Иисус Христос :heart:
Аватар
for_the_truth
Inactive for 7 months
 
Мнения: 125
Регистриран на: 11 Ное 2016, 09:35
Has thanked: 72 times
Been thanked: 154 times
Пол: Мъж
Характер: Християнин

Re: Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 28 Дек 2016, 11:21

Слава на Бога!
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Невероятната история на мюсюлманката Зубадайт

Мнение Номер:#  Мнениеот Пламен79 » 28 Дек 2016, 13:32

Слава на Бога!
"Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: "Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?" Тогава чух глас, който ми рече: "Смирението." "
Св. Антоний Велики
Аватар
Пламен79
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 2181
Регистриран на: 11 Дек 2014, 21:37
Has thanked: 861 times
Been thanked: 415 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: странен :)

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

22 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (2), Гост (6), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Edi (1), bolgaroliub (3), for_the_truth (15), garich (1), lazarin1 (1), messianic (1), stucyte (4), Венци Тоневски (3), Милко (3), Пламен79 (3), Теодор77 (1), Теодора (1)


Назад към Свидетелства

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение