ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Апр 2017, 22:16 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

Спасителят

[ Facebook коментара]

Christian art

Спасителят

Мнение Номер:#  Мнениеот anah_su_namun » 04 Юни 2015, 04:20

„като знаете, че не с преходни неща - сребро или злато - сте изкупени от суетния живот, ... а със скъпоценната кръв на Христос.“ (1 Петър 1:18-19)

Веднъж един африкански вожд искал да убие роб поради някакво дребно провинение. Един бял вярващ мъж обаче чул за това и се опитал да откупи живота му с всякакви скъпоценни неща. Но напразно, вождът бил неумолим. „Не ми трябва нито слонова кост, нито злато. Искам кръв!“ Той заmовядал на един от войните си да простреля осъдения в сърцето. Белият мигновено поставил ръката си пред гърдите на роба и стрелата я пробола. Той я извадил и казал на вожда: „Ето ти кръв; давам я за роба и сега искам живота му.“ Поразен от човеколюбието на белия, вождът казал: „Добре, ти го откупи с кръвта си; твой да е!“ Плачейки от радост робът се хвърлил в нозете на своя спасител и извикал: „Ти ме изкупи с кръвта си; твой съм завинаги.“

Поради тази постъпка на роба, ние можем да използваме случая му като пример за спасението, което е в Христос. Чрез проливането на святата Си кръв, Господ Исус Христос изкупи целият свят за Себе Си. Това не означава обаче, че всички хора са спасени. Спасени са само онези, които, подобно на този роб, са приели лично Господ Исус Христос за свой Спасител и са Му предали себе си. За всички тях кръвта на Исус Христос става причина за вечно спасение и им подарява прощение за греховете, мир с Бога и дял в небесната слава.

Източник: http://rozasaronova888.blog.bg/
Аватар
anah_su_namun
Преводач
Преводач
 
Мнения: 1030
Регистриран на: 22 Сеп 2011, 23:33
Has thanked: 160 times
Been thanked: 352 times
Автор на темата

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Назад към Християнско творчество