ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 07:43 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Когато ние станем бежанци

[ Facebook коментара]

Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 09 Мар 2017, 19:37

Андрей Романов
09/03/2017

Изображение

Поразително! Колко омраза и страх предизвикват в тази страна бежанците, сякаш става дума не за клетници, които бягат от война и опустошение, а за легиони въоръжени до зъби завоеватели, готови да схрускат малка България за закуска.

Невероятна истерия в медиите, невероятно озлобление в душите. Дива омраза към другия е обхванала нашия някога добродушен и човечен народ. Но последната история в Белене със семейството на бежанци надмина всичко. Клетниците, които не са загинали сред кланета и терор, ще загинат може би – да пази Господ – в мирна България, от ръката на хора, които се наричат европейци и християни! Какъв срам, какъв позор! Това ли е народът, който спаси някога евреите и приюти арменците? Колко сме деградирали оттогава, колко сме се изродили, колко ниско сме паднали! Добротата на нашите предци заменихме с диващина, християнския им дух – с езическа вулгарност и простотия, човечността им – със злоба и жестокост. Затова е толкова трудно да се живее в тази страна: не заради разрухата – не заради мизерията – не заради корупцията – а заради безчовечието, което владее между нас.

Защо в цяла православна България се намери само един италианец, един католически свещеник, който да приюти и защити нещастните хора? А къде са нашите български, православни свещеници? Хей, отци, къде сте??? Защо мълчите, църковни институции? Забравихте ли заповедите на Христос? А ние, братя православни християни – какво? Загърбихме ли окончателно Евангелието? Зарязахме ли християнската любов? Или мислим, че тя се отнася само за своите? Но ако обичаме само онези, които нас ни обичат, ако правим добрини само на хора от нашата вяра, нашата кръв, нашия език – то с какво тогава сме по-добри от езичниците? Това и езичниците го правят (Мат. 5:46-47).

Какво казва за емигрантите и чужденците Словото Божие?

Кога пришълец се засели в земята ви, не го притеснявайте (Лев. 19:33).

Пришълецът, заселен между вас, да ви бъде също като ваш сънародник; обичайте го като себе си (Лев. 19:34).

Защото Господ, Бог ваш, е Бог на боговете и Господар на господарите, Бог велик, силен и страшен, Който не гледа на лице и не взема дарове, Който право отсъжда на сираче и на вдовица, обича пришълеца и му дава хляб и облекло (Втор. 10:18).

Обичайте и вие пришълеца (Втор. 10:19).

Чуй, Господи, молитвата ми и дай ухо на моите вопли, не бъди безмълвен към моите сълзи, защото съм странник и пришълец (Пс. 38:13).

Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците? (Мат. 5:46-47).

Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти иска назаем (Мат. 5:42).

Тогава ще каже и на ония, които са от лява страна: идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели; защото гладен бях, и не Ми дадохте да ям; жаден бях, и не Ме напоихте; странник бях, и не Ме прибрахте; гол бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница, и не Ме споходихте (Мат. 25:41-43).

И тъй, Писанието е категорично. Сълзите на онези, които ние днес мразим и преследваме, ще стигнат бързо до Бога и Неговата десница ще падне върху главите ни!

И ще бъде Господ убежище за угнетения, убежище в усилни времена (Пс. 9:10).

Защото Той дири сметка за кръв; помни загиналите, не забравя писъка на потиснатите (Пс. 9:13).

Вдовица и пришълец убиват и сираци погубват; и казват: Господ няма да види и Бог няма да узнае (Пс. 93:6-7).

Българи! Християни! Да се опомним, докато е време!

Никой не може да е напълно сигурен в съдбата си, в утрешния си ден. Някога може би и ние ще станем бежанци – кой знае? Сега се радваме на относително спокойствие – ала вечно ли ще е то? Утре може би и върху тази мирна земя ще се изсипе огън, меч, глад, мор. Кой от нас е защитен срещу силите на ада и кой би могъл да каже: ”…сключили сме съюз със смъртта и с преизподнята сме направили договор” (Ис. 28:15)? И тогава и ние ще се пръснем по земното лице, ще скитаме из далечни земи като странници и бежанци, ще тропаме на чужди врати, ще протягаме умолително ръце и ще разчитаме само на човещина и милост, на нищо друго. Впрочем, какво говоря? Нима и днес милиони българи не са далеч от дом и родина, нима не живеят в чужди страни и сред чужди народи, нима не се ползват всеки ден и всеки час от добрината им? Какво ще стане, ако стопаните започнат да се отнасят към тях така, както ние се отнасяме към емигрантите? Прочее, всичко, което искате да правят вам човеците, същото правете и вие тям; защото това е законът и пророците (Мат. 7:12).

Мъдрост, драги ми господа! Мъдрост и страх Божи. Нищо добро не чака народите, които се държат грозно и безчовечно, които нехаят за Божията воля и пренебрегват съветите на Създателя. Дано не бъдем такива – и Бог да ни е на помощ.

https://www.pravoslavie.bg/%d0%ba%d0%be ... %86%d0%b8/
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот Александър » 09 Мар 2017, 20:20

Извинявам, се но този КЕЛЕШ наистина ли ни мисли за такива абдали, които вярват на приказките за горките "бежанци" ?
Да си ги носи на рамо в Италия !
Спирам до тук, защото езикът ми започва да става недопустим за един подобен форум...
Аватар
Александър
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3359
Регистриран на: 13 Юли 2013, 19:24
Местоположение: София
Has thanked: 477 times
Been thanked: 328 times
Пол: Мъж

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 09 Мар 2017, 20:35

Александър » преди 13 минути написа:Извинявам, се но този ..... наистина ли ни мисли за такива абдали, които вярват на приказките за горките "бежанци" ?
Да си ги носи на рамо в Италия !
Спирам до тук, защото езикът ми започва да става недопустим за един подобен форум...


Може лично да питаш автора:
https://www.pravoslavie.bg/%D0%98%D0%BD ... %B2%D0%B0/


и отец Паоло Кортези


Католическа Енория "Рождение на Блажена Д.М."
ул. "Страцин"№2
област Плевен
5930 гр. Белене
тел., факс: 0658 / 35255;
О.Паоло Кортези: GSM: 0895 / 822955
skype: paolocortesicp
E-mail: otezpaolo@gmail.com

Само че вероятно няма да можеш да се свържеш с него:
"От снощи(7 март) отец Паоло не отговаря на телефонни обаждания. Няма го и в поверената му енория.
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... achka.html
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 10 Мар 2017, 01:37

Не може да бъдем всичките безчувствени тарикати. Намират се тук там (слава Богу) и състрадателни КЕЛЕШИ." Свят като цвят" Красотата е в разнообразието. :heart:
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 911
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 694 times
Been thanked: 324 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот AwarriorofChrist » 10 Мар 2017, 07:37

Сякаш си нямаме наши проблеми, та трябва да ни вменяват и фалшиво чувство за вина заради това, че не искаме да допускаме ислямски паразити и терористи на наша територия. Тази либерално - политическа коректност да се неглижират нещата в изкривени окраски взе да става банална. Винаги българите сме "виновните", а онези които искат само да се възползват от нашите блага са "онеправданите". Само, че на българина му писна от либерализма, мултикултурализма и политическата коректност. Дори Западна Европа осъзна опасността от исляма, само една групичка левичарски общественици, грантове и платени слуги на Сорос се опитва да внушава пропагандата за "мирното съжителство" между исляма и християнството. Щеше да бъде интересно да разберем дали ако бежанците бяха християни бягащи от войната в някоя мюсюлманска държава щяха да ги посрещат като клетници и дали в мюсюлманската държава щяха да имат право да изповядват вярата си и да се радват на социалните блага на които се радват ислямистите?
„И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен Вашият Отец Небесен.“
Аватар
AwarriorofChrist
Редовен
Редовен
 
Мнения: 144
Регистриран на: 04 Мар 2017, 12:36
Местоположение: Пловдив, България
Has thanked: 10 times
Been thanked: 87 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Баптистка църква
Характер: Спокоен

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 10 Мар 2017, 12:05

Ако нашата пропагандна машина работеше за Христос, поне половината свят щеше да християнски. :heart:
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 911
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 694 times
Been thanked: 324 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 10 Мар 2017, 13:14

Милко » Днес, , 12:05 написа:Ако нашата пропагандна машина работеше за Христос, поне половината свят щеше да християнски. :heart:


Ако, ако... Има една такава песен! :D Брат Милко, изпълнява се Божията воля за приближаващ съд над този свят. Това е пророкувано и ще се случи неизбежно, независимо от човешката пропаганда! А ние с теб сме християни и трябва безусловно да вярваме на Божите думи... Всичко това естествено не ни освобождава от благовестническото задължение. :friends:
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 10 Мар 2017, 13:52

Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 10 Мар 2017, 14:00

Намирисва ми, че напуска България един християнин... Бог знае!
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Когато ние станем бежанци

Мнение Номер:#  Мнениеот Стефан Чаков » 10 Мар 2017, 19:17

Никой няма правото да обвинява народа че е запазил и проявява инстинкта си за самосъхранение и че поради тоя инстинкт е готов дори да се опълчи на църквата в лицето на свещеника .Не познавам автора на статията ,но в мен остава съмнението че или тоя човек пише под чужда диктовка или не вижда какво става в държавите дето "поканиха" "бежанците" и си позволява наглостта да дава акъл сякаш хората са някакви дебили и не разбират какво става.
Аватар
Стефан Чаков
Редовен
Редовен
 
Мнения: 185
Регистриран на: 24 Май 2015, 02:08
Has thanked: 0 time
Been thanked: 75 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: ковач

Следваща

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

19 потребители са разглеждали темата: Гост (3), Гост (1), Гост (3), Гост (2), Гост (1), AwarriorofChrist (14), Cyril (13), Hatshepsut (6), Theodora V (2), Todor Andonov (2), anah_su_namun (2), bolgaroliub (7), garich (4), spravedliv (29), stucyte (18), Александър (16), Милко (26), Пламен79 (1), Стефан Чаков (2)


Назад към Взаимоотношения