ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 27 Юли 2017, 17:44 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

КОЙ Е ВИНОВЕН

[ Facebook коментара]

КОЙ Е ВИНОВЕН

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 14 Мар 2017, 06:53

"Блажен онзи, чието престъпление е простено, чиито грях е покрит."

Изображение

Соченето с пръст е най-грозният човешки жест, който съм виждал през живота си. Той нагнетява обвинение, вина. Не че не заслужаваме да бъдем посочени с пръст и заклеймени. Но кой има правото да го стори? Обикновено най-виновните най-силно обвиняват. Какъв парадокс! Неслучайно народът е казал: "Крадецът вика: „Дръжте крадеца!". А за да бъдем още по-точни, далеч преди народът да каже тази проста истина, Христос рисува гениалната картина на обвинението и ни разкрива нейната грозота: "И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? Или как ще речеш на брата си: Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око? Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно, за да извадиш съчицата от братовото си око."
В повечето случаи причината да сочим другия с пръст е стремежът да оправдаем собствената си вина и да се избавим от убийственото чувство, което тя нагнетява. Но колкото повече сочим другия и го обвиняваме за собствената си мизерия, толкова по-зле се чувстваме. Давид, човекът по Божието сърце, е научил простата тайна. Не е блажен този, който сочи с пръст другите и ги обвинява. Блажен е този, който е получил прошка за своето зло. Блажен е онзи, който е освободен от чувството за вина, защото му е простено! И е много прав. Не съм изпитвал по-голяма радост от тази грехът ми да бъде простен. Да бъда помилван.

"Когато мълчах, овехтяха костите ми....Признах греха си пред Теб и беззаконието си не скрих... и Ти прости вината на греха ми."

Колко сме смели и как добре ни се удава да говорим за греховете на другите! Колко лесно ги съзираме и как сладко ги преобръщаме в устата си и устните ни ги изговарят с вещина. Но Бог никога не е поискал от нас да пълним устата си с чуждите грехове. Той просто ни е поканил да споделим с Него нашите собствени. Когато мълчим, те изгарят костите ни. Когато се опитаме да ги оправдаем с беззаконието на другите, още повече се запалват вътрешностите ни. Но когато ги признаем пред Бога и ги изповядаме пред Него, идва прошка. Идва освобождение. Идва радост!
Простото заключение на пророка е: "Много ще бъдат скърбите на нечестивия, но онзи, който уповава на Господа, милост ще го окръжи. Веселете се в Господа, праведници, и викайте с радост всички, които сте с право сърце."
Горко на онзи, който отказва да остави товара на греха, но го мъкне на гърба си. Горко му.
Блазе на този, който отваря сърцето си пред Бога и го излива. Блазе му.
Но блажен е и онзи, който може да прощава. Да прощава така, както и на него му е било простено. Блазе му. Защото ще пази сърцето си чисто, а от него са изворите на живота, на радостта....
Блазе му, защото пуска угнетените на свобода и развързва връзките на вързаните. Той е човек, около когото да стоиш е удоволствие. Носи аромата на големия Простител, защото се е научил от Него да прощава. Той носи мир, мира от Княза на Мира. Той носи свобода, а където е Духът на Бога, там е свобода.

"Блажен онзи човек, на когото Господ не вменява беззаконие и в чиито дух няма измама."

https://yatanski.blogspot.bg/2011/01/blog-post_14.html
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2943
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1670 times
Been thanked: 1276 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: КОЙ Е ВИНОВЕН

Мнение Номер:#  Мнениеот Todor Andonov » 14 Мар 2017, 11:50

Кой е виновен? е въпросът които си задаваме за много неща, за които са станали или стават в животът ни.Много е лесно да обвиняваме или да сочим с прьст другите за неща които стават около нас,а колко е трудно да наведе човек глава пред хората,а дори и пред Бога за неща които наистина сме виновни и причината е САМО в нас,а не в другите!
"Ето, идвам скоро; и у Мене е наградата, която ще дам и ще отплатя на всекиго, според каквито са делата му.
Аз съм Алфа и Омега." (откр.22:12,13)
Аватар
Todor Andonov
Любител
Любител
 
Мнения: 73
Регистриран на: 02 Фев 2017, 12:03
Has thanked: 70 times
Been thanked: 64 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Ск

Re: КОЙ Е ВИНОВЕН

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 14 Мар 2017, 18:59

Todor Andonov » Днес, , 11:50 написа:...а колко е трудно да наведе човек глава пред хората,а дори и пред Бога за неща които наистина сме виновни и причината е САМО в нас,а не в другите!


Много е трудно наистина, но Бог да ни напомня как да се държим когато сме виновни и причината е в нас.Да ни осветли в истината, защото може така да сме заслепени, че да твърдим, даже подкрепено с библейски цитати, че сме абсолютно прави в това, което сме направили и да продължаваме въпреки грешката да "наливаме масло в огъня"...
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2943
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1670 times
Been thanked: 1276 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

16 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Cyril (1), Hatshepsut (1), Todor Andonov (5), anah_su_namun (1), garich (2), lazarin1 (4), spravedliv (6), stucyte (5), Милко (7)


Назад към Взаимоотношения

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение