ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 25 Сеп 2017, 11:06 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Дания ще криминализира действията на проповедници на насилие

[ Facebook коментара]

Светски новини

Дания ще криминализира действията на проповедници на насилие

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 31 Май 2016, 23:18

Изображение

Дания ще въведе наказания за проповедници, които насърчават извършването на криминални деяния и ще състави "черен списък" на такива "проповедници на омраза" в страната, съобщи днес правителството в Копенхаген, цитирано от Ройтерс. Решението е провокирано от излъчен неотдавна по датската телевизия документален филм за имами, които призовават към незаконни действия, съпроводени с насилие.

Филмът, заснет със скрита камера в датски джамии, показва ходжи, които настояват за телесни наказания на деца, за пребиване с камъни или налагане с камшик на неверни съпруги, и изискват жените да се подчиняват на желанията за секс на съпрузи насилници.

"Ще криминализираме подобни наказуеми деяния в религиозното образование", каза министърът на вероизповеданията и културата Бертел Хордер. Това няма да противоречи на датската конституция и на международните конвенции, добави той.

"В Дания съществуват паралелни общества, които за съжаление нанасят голяма вреда, особено на младите хора", каза министърът, като отбеляза, че "Ислямска държава" набира в Дания повече бойци джихадисти от всяка друга страна от ЕС, освен Белгия.

Ще бъде съставен и публично оповестен списък на лицата, за които се знае, че проповядват на "езика на омразата", и ще им бъде забранено да влизат в Дания. Ще има отделен списък на подобни лица - граждани на ЕС, които ще бъдат поставени под наблюдение.

https://dariknews.bg/view_article.php?a ... id=1579780
И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми. Йоан 10:28
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3301
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1908 times
Been thanked: 1465 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Назад към Новини от България и света

cron