ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 23 Юли 2017, 13:46 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

Нова Android уязвимост може да позволи на хакери да крадат информация от екрана

[ Facebook коментара]

Програми, операционни системи и програмиране. Уроци и взаимопомощ.

Нова Android уязвимост може да позволи на хакери да крадат информация от екрана

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 29 Май 2017, 19:10

Специалисти от Технологичния институт в Джорджия докладват за нова Android уязвимост, която са открили и кръстили Cloak & Dagger. Чрез нея хакери биха могли да се възползват от възможностите на операционната система и да инсталират мрежа от невидим пласт над екрана. По този начин те лесно биха могли да крадат информация като събират данни за конкретни натиснати клавиши от софтуерната клавиатура например.

Опасно в случая става, не само защото по този начин хакери биха могли да извлекат лични данни на потребителя, ами и защото зловредният софтуер може да бъде замаскиран като легитимен такъв. Докладът посочва, че проблемът засяга всички Android версии, включително и 7.1.2 Nougat.

По-долу можете да гледате видео от инженерите, открили уязвимостта, за да разберете по-подробно как работи тя.Както се вижда, уязвимостта се възползва от SYSTEM_ALERT_WINDOW, за да „нарисува“ т.нар. мрежа от улавящи натискането на дисплея кутиики. Те от своя страна събират информация за това какво е натиснато. Специалистите са се обърнали към Google, които споделиха официално съобщение по въпроса:

Сътрудничим си тясно с изследователите и, както винаги, оценяваме усилията им да помагат на потребителите ни да бъдат в безопасност. Актуализирахме Google Play Protect — нашите услуги за сигурност на всички Android устройства с Google Play — за да можем да откриваме и предотвратяваме инсталирането на тези [зловредни] приложения. Преди този доклад вече бяхме изградили нови защитни механизми в Android O, които допълнително ще засилят защитата ни от тези проблеми за в бъдеще.“
— Google


Разбира се, от страна на потребителите най-добрият начин да се предпазят е първо да се включат всички налични security ъпдейти на Android (ако има такива) и, разбира се, да се избягва инсталирането на съмнителни и непроверени приложения. Тук говорим не само за такива от Google Play, ами дори и APK файлове с неизяснен произход. За по-голяма сигурност може да бъде изключена и функцията „draw on top“ от Settings > Apps > Settings > Special access > Draw over other apps (или Settings > Apps > Configure apps > Draw over other apps в зависимост от версията на Android).

http://smartnews.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2% ... %b0%d0%bd/
Изображение
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2923
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1641 times
Been thanked: 1271 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Назад към Софтуер