ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Окт 2017, 01:30 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Проблеми с флашка-модем

[ Facebook коментара]

Мрежова администрация и мобилни у-ва.

Re: Проблеми с флашка-модем

Мнение Номер:#  Мнениеот Пламен79 » 01 Яну 2017, 20:59

Извинявай, не бях прочел по-рано за проблема ти. Сега като го прочетох се сещам за два съвета, които ще са ти от полза.

1. Можеш много лесно да провериш дали USB-тата работят, като включиш някоя флашка, телефона си към тях или каквото и да е, например USB мишка. Пробвай всички USB-та, защото може да е изгоряло само онова, в което се е намирал модема ти. Щом е нотбук сигурно са най-много 2 на брой. В този случай, ако USB-тата са ти важни, смени си лаптопа. Не че е невъзможно да се поправи, но ремонта ще е по-скъп от стойността на лаптопа ти.

2. Ако проблема не е в нотбука значи е в модема :D Възможно е докато си го блъскала в яда си, да си го скършила. Аз съм ползвал такъв модем. Слабото им място е в USB връзката към платката, точно там където са запоени. Това не може да се установи на пръв поглед с просто око. Понякога спойката се напуква с времето и връзката частично се нарушава. Затова свидетелстват всички признаци, които си описала, така че проблема ти почти на 100% е в модема и е физически, а не софтуерен. Особено както казваш, че ползваш модема от 5 години и че си блъскала лаптопа, докато той е в USB-то. Признаците за проблеми при електрическите връзки не са сходни с тези при физическите връзки, за да съдиш за натоварването на модема по предаването/приемането на големи или малки файлове. В електрониката законите не са същите, както в механиката. Електрониката в някои случаи може да сработи дори при нарушена връзка, както и да не сработи (не поради софтуер) въпреки здрава връзка. Та ако модема ти не работи опитай да го замениш при оператора, който ти го е дал.

ПП: Почти е сигурно, че става въпрос за физическа повреда, а не за софтуерен проблем.
"Видях мрежите, които врагът разстилаше над света, и рекох с въздишка: "Какво може да премине неуловимо през тези мрежи?" Тогава чух глас, който ми рече: "Смирението." "
Св. Антоний Велики
Аватар
Пламен79
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 2181
Регистриран на: 11 Дек 2014, 21:37
Has thanked: 861 times
Been thanked: 415 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: странен :)

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Проблеми с флашка-модем

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 02 Яну 2017, 03:14

Тръгнах да пиша ама видях, че Пламен е написал точно какъв ти е проблемът - хардуерен. Или е спойчица или пистичка по платката на флашката ти модем. Юсб на лаптоп не може да се прецака толкова лесно, само от блъскане.
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6542
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 322 times
Been thanked: 511 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

37 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (3), Гост (9), Гост (1), Cyril (2), Edi (1), bolgaroliub (1), for_the_truth (5), garich (1), messianic (1), rex1978 (1), stucyte (1), Александър (1), Венци Тоневски (2), Галя (1), Петьо (1), Пламен79 (9), Теодор77 (5)


Назад към Мрежи и мобилни устройства

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение