ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 16:36 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

„Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се миг

[ Facebook коментара]

Разговори, новини, дискусии.

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот garich » 18 Мар 2017, 11:46

Човек, без значение християнин или не, трябва да има повече гражданско, отколкото политическо съзнание. Под гражданско имам предвид да се интересува от заобикалящата го среда, да се опитва да поправя несправедливостите според възможностите си. Политическо наричам онова съзнание според което само дадена политическа партия може да ни оправи, само участие в политическия живот може да промени нещата. А истината е че българинът трябва да промени манталитета си, което ще ктане трудно.
"И преди всичко, обичайте се истински един друг, защото любовта покрива много грехове" (1 Петр. 4:8)
Личният ми блог: http://www.garobg.wordpress.com
Аватар
garich
Редовен
Редовен
 
Мнения: 454
Регистриран на: 21 Авг 2015, 19:21
Has thanked: 15 times
Been thanked: 142 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Методистка църква

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 18 Мар 2017, 14:30

За гражданско съзнание - да. Съгласявам се.
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот Theodora V » 18 Мар 2017, 14:38

Апелът "Путин, докарай войската" много напомня на едно друго, а именно "Докарайте танковете" или "Да дойдат танковете", нещо такова беше, от близкото ни минало.
Изводите - всеки за себе си.
Аватар
Theodora V
Deactivated
 
Мнения: 2450
Регистриран на: 24 Авг 2015, 11:37
Местоположение: София, България
Has thanked: 550 times
Been thanked: 639 times
Пол: Жена
църква: Православна църква

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 18 Мар 2017, 15:12

Гарич написа:
Политическо наричам онова съзнание според което само дадена политическа партия може да ни оправи, само участие в политическия живот може да промени нещата. А истината е че българинът трябва да промени манталитета си, което ще стане трудно.

Причината, човек да не може да промени манталитета си е заложена в самия човек поради първородния грях.

Той се ражда с грешно естество и това е невъзможно да се промени чрез самоусъвършенстване, както се опитват да постигнат източните религии.

Един червен химикал не може от самосебе си да започне да пише в синьо. Нужен му е някой който да му смени пълнителя. За човека това е Бог, който единствен е способен да промени човека от вътре, ако човека осъзнае грешното си естество обречено на грях и смърт, и се съгласи (разбира се) да бъде променен (новороден) чрез покаяние и вяра в Христос.

14 Защото знаем, че законът е духовен; а пък аз съм от плът, продаден под греха.
15 Защото не зная какво правя: понеже не върша това, което искам; но онова което мразя, него върша.
16 Обаче, ако върша, това, което не искам, съгласен съм със закона, че е добър.

Римляни 7

17 Затова не аз сега върша това, но грехът, който живее в мене.
18 Защото зная, че в мене, сиреч, в плътта ми, не живее доброто; понеже желание за доброто имам, но не и сила да го върша.
19 Защото не върша доброто, което желая; но злото, което не желая, него върша.
20 Но ако върша това, което не желая, то вече не го върша аз, а грехът, който живее в мене.
21 И тъй, намирам тоя закон, че при мене, който желая да върша доброто, злото е близо.
22 Защото, колкото за вътрешното ми естество, аз се наслаждавам в Божия закон;
23 но в телесните си части виждам различен закон, който воюва против закона на ума ми, и ме заробва под греховния закон, който е в частите ми.
24 Окаян аз човек! кой ще ме избави от тялото на тая смърт?
25 Благодарение Богу! има избавление чрез Исуса Христа, нашия Господ. И тъй, сам аз с ума слугувам на Божия закон, а с плътта - на греховния закон.


Йоан 3:3
Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отгоре, не може да види Божието царство. :heart:
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 911
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 694 times
Been thanked: 324 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 18 Мар 2017, 17:34

Истина, истина ти казвам брат Милко. Верно е горното, което си написал. Според Библията е. :D :friends:
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 18 Мар 2017, 22:42

AwarriorofChrist » Вчера, , 08:08 написа:Не виждам Путин с какво ще помогне на европейците? Той е същият диктатор от рода на Сталин и Хитлер и мечтае да превземе Европа. Русия винаги се е стремяла към експанзионистична политика, от времената на СССР насам Кремъл винаги се е опитвал да наложи влиянието си на Запад, за съжаление при нас успяха. Царство България бе една просперираща монархия с благоденстващ народ преди руските пияни орди от бандити и разбойници да ни превземат и да ни осакатят морално, културно и духовно. Не се заблуждавайте - от изтока никога не е дошло нищо хубаво и няма и да дойде за нашата мила татковина.

Русия ли обкражава Америка с бази и войска или запада.....кой разпали десетки войни и изби милиони...Русия ли и Путин...във Виатнам Путин и Русия ли изсипаха милиони тонове бомби и отровни вещества ....Русия ли хвърли атомни бомби в Хирошима и Нагазаки във вече капитолирал и победена Япония в Манджурия от съветските войски...Русия ли ограбва златото ни и ни дерат кожите с Тец мариците с петократно по скъп ток който сме длъжни да копуваме независимо че централите на работят...руски ли войски издържаме и хрантутим в четери български бази ....не не са руснаците и путин а точно сектантска америка и нека видим малко факти от ВСВ и високо хуманните бомбардировки на нашите сегашни "приятели" от НАТО...дали руснаците са били варвари или други дето са избивали невинни български деца с бомби играчки със закъснител....
Англо-американските бомбардировки над София от есента на 1943 г. до лятото на 1944 г. разстройват трайно живота в столицата. При най-зловещата от тях, на 10 януари 1944 г., са пуснати общо 1784 бомби. В резултат на 15-часовата бомбардировка градът е обезлюден - напуснат е от почти 300 хиляди негови граждани. Централната градска част е в развалини, убити са 947 души, а са ранени 710, разрушени са общо 3731 сгради. Унищожена е част от паметта на нацията ни - в пожарищата загиват няколко хиляди тома стара литература в сградата на Народната библиотека на ул. "Раковски", невъзвратима е загубата и на част от музейната документация и библиотеката на Археологическия музей. Отляво надясно: Разрушен в югозападния ъгъл на сградата на Народното събрание; На снимка, направена от американски самолет, ясно личат кварталите, които са атакувани най-яростно (храм-паметникът "Св. Александър Невски" е ограден за яснота); Сградите около площада пред Археологическия музей са изцяло разрушени, което е и една от причините точно тук през 1949-1953 г. да се изгради новият център на столицата.
Дори в недостойното ни днешно битие трудно ще се намери по-подходящ пример за разпада на държавността ни от откриването на паметника на американските летци, бомбардирали българските градове през 1941-1944 г. Понеже събитието е скорошно, откриването бе на 4 октомври 2010 г., то едва ли се нуждае от кой знае какво припомняне.

Паметникът си е паметник, но надписът върху това съоръжение е сред най-забележителните върхове на мисловния разврат в цялата човешка история. От краткия възпоменателен текст става ясно, че американските пилоти "служиха в България през Втората световна война". Така е, това си е паметник на едни служители с дълги черни ръкавели, оцапани с черно мастило пръсти и черни марокенени папки под мишниците, не знам защо е цялата тая олелия покрай това възвисочко парче черен гранит - служители като служители. И срещу втората част от надписа нищо не може да се възрази, казано е: "Те дадоха тяхното днес за нашето утре". Кой може да има нещо против - тяхното днес за тяхното си задокеанско утре. Просто и ясно. Потискащото е само, че тая срамна сценка се разиграва на българска земя. Въпрос на чистоплътност е винаги да се сещаме за тия наши съплеменници, условно казано, разбира се, които направиха възможен тоя кощунствен антибългарски акт, за да носят те позора си като в антична трагедия.

Понякога, докато се ровите разсеяно из мрежата, може да срещнете поставянето на знак за равенство между Паметника на Съветската армия и тоя на "американците, които служиха в България" пред американското посолство. Едва ли може човек да се сети за по-безсрамно сравнение - почитането на братска войска, помогнала за слагането на края на един фашизоиден монархически режим и посрещана навсякъде като освободителка, чийто паметници из Европа са безчет, сравнени с тия, които избиваха и осакатяваха мирни български граждани. На туй му се вика цинизъм в най-чист вид.* * *

Случва се понякога в човешката история държавите да воюват. През Втората световна война воюващите имат обичая да се бомбардират. Нека в едно изречение да припомним, че на 1 март 1941 г. министър-председателят Богдан Филов подписва във Виена нужните документи и България става официално част от Тристранния пакт. В резултат на тоя подпис германската войска навлиза още същия ден в България. Това присъединяване се обсъжда усилено, но ние ще оставим подробностите за друг път*. На 13 декември събитията имат продължение - България обявява война на САЩ и Великобритания.

Това събитие в страната се коментира усърдно, разбира се, като преобладава насмешката, съчетана с приглушен страх от неизвестното. И днес ще прочетете често, че тая война била "символична". Вероятно обаче това за "символичната война" не е било обяснено добре на правителствата на САЩ и Великобритания, защото в противен случай нямаше да се стигне до бомбардировките от пролетта на 1941 г. до лятото на 1944 г., "символичните войни" не включват бомби и разрушения.

Тук секва иронията ни, породена в случая от пропагандните излияния на председателя на ХХV Народно събрание Никола Логофетов и на министър-председателя Богдан Филов. Войната не може да е символична никога, но дори във военните действия е нужен някакъв морал. Когато казваме справедливо, че англо-американските бомбардировки над България са варварски в пълния смисъл на тая дума, имаме предвид, че в огромната си част засегнатите от бомбардировките обекти са граждански, в България на практика липсват значими военни и промишлени предприятия, които да трябва да бъдат разрушени. Бомбардирани са пристанищата и летищата, разбира се, извършвани са голям брой полети за да се минира р. Дунав, преследвани са транспортните средства, но главна, да не кажа единствена цел на англо-американските атаки по въздуха е изглежда унищожаването на граждански обекти, на градската инфраструктура и на мирното население. "Вредите и загубите [след бомбардировката над София на 10 януари 1944 г.] са [изключително] в жилищните квартали, включително болници, църкви, културни институти и легации", според изявление на Щаба на българската войска (в. "Мир", 24 януари 1944 г.).

Точно убийството и осакатяването на колкото е възможно повече български граждани е цел на това варварство. След голямата бомбардировка на София на 10 януари 1944 г. градът се обезлюдява, от малко над 400-хилядното му население остават под 50 хиляди. За да бъдат опазени гражданите, всички служители в държавните, общинските и автономните учреждения до началник служба получават едноседмичен отпуск, за да се погрижат за семействата си, на 17 януари този отпуск изтича и учрежденията възстановяват работата си. В същото време отпускът на служителките е 30-дневен, както съобщават софийските всекидневници, и те се връщат на работа на 11 февруари. Вестниците не излизат до 24 януари, а театрите, кината и повечето заведения са затворени.

В същото време, англо-американските самолети, без да престават да разрушават големите български градове, организират десетки бомбардировки над малките населени места и над селата, където жителите на големите градове са се укрили. Понеже се съмнявам в голямото военно-стратегическо значение на добричките села Видно, Ириджа, Твърдица и Горичане, на селата Реброво, Царевец, Соколаре, Поляни, Чомаковци, Сирищник, Лиляново, Осиково, Студена, Широки дол, Пишурка, Садово, Ягодово и още десетки други, остава единствено те да представляват интерес за бомбардиране заради намерилите в тях убежище жени, деца и възрастни от големите градове.

Никой не очаква войната да е милостива, напротив обичайно е победата да се преследва с всички възможни средства. Въпреки това някакви морални норми все пак се спазват най-често, не и от англо-американските варвари обаче. От април 1943 г. започват да постъпват сведения, че над германските позиции се разпръскват от въздуха малки предмети за всекидневна употреба - кибритени кутийки, например, които след като се отворят, избухват в ръцете на войниците. Много скоро асортиментът е разширен, а англо-американските самолети започват да пускат навсякъде из България избухващи детски играчки или съблазнителни предмети като часовници, елегантни писалки, кутии с шоколадови бонбони. Изборът на предмети, които да бъдат превърнати в малки мини, е показателен, децата и младежите са цел на тая унижощителна акция. Впрочем целта винаги е да бъде осакатен "получателят" на взривната играчка, не да бъде умъртвен. Страданието в чист вид е главна цел на тая идея.

Въпреки предупрежденията, на 16 юни 1943 г. 17-годишният Кирил Стаменов намира в землището на с. Киселица, Кюстендилско луксозна кутия с шоколадови бонбони, която избухва в ръцете му и откъсва пръстите на двете му ръце. След точно десет дни при с. Новоселци, Видинско 14-годишният Геро Вутов съзрял красива писалка, която, при отвинтването на капачката, също избухва, като го лишава изцяло от пръстите на двете ръце и обезобразява лицето му. Същият е и случаят със Зарко Белев, героя от романа "Воля" (1956) на Митко Горчивкин, написан по истинска история. Психозата от избухливите играчки държи нащрек българските деца още десетилетие-две след края на Втората световна война.
http://www.segabg.com/article.php?id=680905
С този пост мисля давам отговор и на Милко относно мнението му за почитането и поклонението на паметници без да се споменава името на Бога наша го....случая е точно такъв
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 659 times
Been thanked: 427 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

Предишна

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

24 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), AwarriorofChrist (8), Cyril (3), Hatshepsut (4), Theodora V (5), Todor Andonov (4), anah_su_namun (1), bolgaroliub (8), for_the_truth (1), garich (3), lazarin1 (1), messianic (1), rex1978 (1), spravedliv (4), stucyte (20), yasna (1), Александър (5), Венци Тоневски (1), Милко (14), Теодор77 (1)


Назад към Политика