ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Сеп 2017, 17:09 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

„Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се миг

[ Facebook коментара]

Разговори, новини, дискусии.

„Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се миг

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 16 Мар 2017, 22:13


В интернет набира популярност видео, заснето по време на един от полицейските рейдове по залавяне на нелегални мигранти на един московски пазар. Видеото вече е насъбрало почти милион гледания и предизвиква небивал възторг у англоезичните ползватели на интернет. Най-популярният коментар с почти 500 „лайка” гласи: „Моля, господин Путин, изпратете вашата полиция в Европа!” Но и останалите коментари са впечатляващи: „Русия ще спаси Европа втори път.” „Никога не съм мислил, че ще се възхищавам на руската полиция. Ето така – аз се ВЪЗХИЩАВАМ. „Моля, изпратете руската полиция в Париж. Той се превърна в гето и е пълен с мигранти, мюсюлмани и негри.” „Ето защо обичаме Русия” (Гърция) „Русия, моля, влез в Канада. Трюдо загуби контрол над себе си. Кой със здрав разум ще позволи да унищожат страната му, кой иска безредици в своята държава? Ако на нашите политици толкова им харесват мюсюлманите, нека заминат за мюсюлманска страна...” „Аз живея в САЩ и ако такова станеше тук, всички медии и либерали, които сега са 55%, биха крещели: „О, господи, само погледайте какво тези бели фашисти направиха с нещастните бежанци!” „Тук в Германия левите медии и политици дотолкова са ни промили мозъците, че ние се радваме да ненавиждаме себе си и да чувстваме вина пред мюсюлманите, които насилват нашите жени и ни пребиват.” Нас не ни питаха, когато Меркел извика в Германия всички тези мигранти. Нас не ни питаха дали искаме да се присъединим към федеративната европейска държава. Тези милион и половина души ни ненавиждат, а в същото време Германия се променя пред погледа ни.” Превод и редакция: БЛИЦ

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/svyat/putin-dokaray ... 96342.html
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3332
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 759 times
Been thanked: 512 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 16 Мар 2017, 23:27

Не Путин, а един нов Тервел трябва и много, много мисионери, благовестители...

Как българският хан Тервел спаси Европа от исляма
https://slivensega.wordpress.com/2015/0 ... %80%D0%BE/

Хан Тервел – ханът, за когото не знаем истината
https://littlebg.com/han-tervel-hanut-z ... istinata/#

Защо френските крале падали на колене пред българско евангелие?
http://pintev.blog.bg/novini/2014/09/18 ... ng.1298067
И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми. Йоан 10:28
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3293
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1894 times
Been thanked: 1465 times
Пол: Мъж

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 17 Мар 2017, 00:01

Много интересни статии...в първата дори си е писано че както Тервел така и Аспарух и Кубрат са били православни християни...то всъщност други не е имало по него време и римският патриарх-папа още е бил само един от петимата православни патриарси и папската църква не е съществувала още.има и доста икони на Тервел както съвременни така и доста стари където е писан като свети крал Травелий.....
а ето и още един доста интересен факт за който знаех и мислех да го потърся и кача но в третата статия за Реймското–българско Евмангелие е писано много подробно:
Загадката разрешава руският император Петър Велики

Колкото и невероятно да звучи, именно Петър I разкрива тайната, без никакво усилие. През 1717 г., когато всъщност е още само московски цар, той гостува във Франция, а на 27 юни посещава Реймс. В катедралата му показват безценната книга, за да се похвалят с нея, да смаят царя, защото тя е наистина забележителна с изкусната си изработка. Подвързана е със скъпа червена кожа, инкрустирана със злато и седеф, в ъглите върху най-фин емайл изящно са изобразени четиримата евангелисти. Рисунките в нея също са изумителни. Поставяли евангелието на трона в църквата, както е в православието, защото се смятало, че така в храма присъства сам Христос. Цар Петър поема книгата с благоговение, разтваря я, усмихва се, след което започва да чете на глас един текст от първата част на ръкописа - тази на кирилица. Не ще да му е било трудно, защото в руските църкви, както по негово време, така и днес, се служи именно на старобългарски език, който е формирал и огромната част от речниковия фонд на руския. След години - на 18 юни 1726 г. - и неговият вицеканцлер посещава Реймската катедрала, за да докосне евангелието. Той дори превежда няколко страници на френски по молба на домакините. С втората част видял зор. Признал, че книгата съдържа църковни текстове, писани на славянско древно писмо, което не разбира добре. През Френската революция ценният обков е отмъкнат, но евангелието е запазено. Император Наполеон Бонапарт заповядва да го приберат в трезора на градската библиотека, в раздела за стари ръкописи, където се пази и днес под номер 255. Твърди се, че евангелието е изнесено през 1469 г. от вече падналия под турска власт Константинопол от византийския книжовник Михаил Палеокапа. Според Архиепископията на Реймс, то е дарено на катедралата от архиепископ Шарл де Лорен на Великден 1574 г., който го купил по време на участието си в Църковния събор в Тренто, Италия, заседавал между 1545 и 1563 г. Една от версиите е, че Реймското евангелие пристига във Франция още през 1051 г. заедно с принцеса Анна, дъщерята на великия княз на Киевска Рус Ярослав Мъдри, която минава под венчилото с френския крал Анри I. Тази теория обаче се позовава на редица неверни факти.
Светослав Пинтев
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3332
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 759 times
Been thanked: 512 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот AwarriorofChrist » 17 Мар 2017, 08:08

Не виждам Путин с какво ще помогне на европейците? Той е същият диктатор от рода на Сталин и Хитлер и мечтае да превземе Европа. Русия винаги се е стремяла към експанзионистична политика, от времената на СССР насам Кремъл винаги се е опитвал да наложи влиянието си на Запад, за съжаление при нас успяха. Царство България бе една просперираща монархия с благоденстващ народ преди руските пияни орди от бандити и разбойници да ни превземат и да ни осакатят морално, културно и духовно. Не се заблуждавайте - от изтока никога не е дошло нищо хубаво и няма и да дойде за нашата мила татковина.
„И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен Вашият Отец Небесен.“
Аватар
AwarriorofChrist
Редовен
Редовен
 
Мнения: 144
Регистриран на: 04 Мар 2017, 12:36
Местоположение: Пловдив, България
Has thanked: 13 times
Been thanked: 105 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Баптистка църква
Характер: Спокоен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 17 Мар 2017, 11:17

AwarriorofChrist » Днес, , 08:08 написа:Не виждам Путин с какво ще помогне на европейците? Той е същият диктатор от рода на Сталин и Хитлер и мечтае да превземе Европа. Русия винаги се е стремяла към експанзионистична политика, от времената на СССР насам Кремъл винаги се е опитвал да наложи влиянието си на Запад, за съжаление при нас успяха. Царство България бе една просперираща монархия с благоденстващ народ преди руските пияни орди от бандити и разбойници да ни превземат и да ни осакатят морално, културно и духовно. Не се заблуждавайте - от изтока никога не е дошло нищо хубаво и няма и да дойде за нашата мила татковина.


Аз съм християнин и интересите ми са в областта на християнското богословие, а не в политиката. Там си има други хора, пък и други форуми. Ако тази тема не беше поместена в специалния раздел "Форумна политика" веднага щях да я изтрия като спам за един християнски форум! Земната политиката за мен е най-периферното понятие, което може да ме занимава. Преходен свят с преходна политика... Забелязвате, че аз във форумните политически дискусии почти не вземам отношение/не ги и чета/. В Библията е казано, че обновените в Светия Дух християни са като "чужденци за света"/1Пет. 2:11/, което автоматично ги прави аполитични за този свят. Добре съзнавам какво може да си помислят някои за мен, но... съжалявам - така е написано в Библията, иначе други ще ме нарекат "държавно регулиран християнин". Дори от новините по телевизията гледам предимно спортната и синоптичната части, защото съм убеден, че аксиологията на християнина не е преходното, земното, но вечния живот в небесното Царство. "Аз тичам към върха, при свойте и Христа, там в чудния блажен Сион, пред Бащина ми трон"/християнски химн/. Тук все някак с Божията воля ще прекараме съществуванието си... Коя човешка власт била просперираща, коя не...! Коментарът на Библията е пределно ясен и не виждам какво може повече да се допълни към казаното там: Римляни 13:1 "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога." Римляни 13:2 "Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си." "Кесаревото на Кесаря, а Божието на Бога"/Лук. 20:25/- е препоръчано от Спасителя в Библията.
И ако вземам отношение тук, да ме извини брата, но това не е поради политически пристрастия/каквито нямам/, но защото според мен някои неща от казаните по-горе могат да подведат по-слаби във вярата, тъй като не са според Библията. Вярно е, че Божието Царство ще бъде населено с хора от цялата земя - Изток и Запад/Мат. 8:11; Лука 13:29 /. Извадено обаче, от контекста на човешките политически пристрастия, но единствено в ракурса на Библията, точно от Изток изгря звездата на Спасителя/Мат. 2:2/. От Изток, през Гърция се пренесе вярата на апостолите в България. Точно от Изток - се посочваше някога в учебниците по история като факт, че е дошло спасението на православния ни народ от ислямизиране, асимилиране или дори геноцид. Естествено без да политиканстваме ние християните вярваме, че всичко това се е случило по Божие допущение. Според Библията, а не според човешки предпочитания, Изтокът от където е изгрева на земното слънце, е обвързан с Рая/Бит. 2:8/, а дясното и овцете символизират Божието/Мат. 25:33/ . Западът/свързан със залеза на слънцето, края на светлото/, лявото и козите не са от "Неговата кошара". А щом нещо не е от "Божията кошара" едва ли може да се разчита на него, защото то стои по-малко или по-далече от Истината...
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7748
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1492 times
Been thanked: 1318 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 17 Мар 2017, 14:49

Прав си stucyte, светския човек светски размишлява и светски говори и пише. Ние не бива да се подвеждаме от света макар че живеем в него.

Всяка власт наистина е от Бога.

Всеки народ който живее в грях, има и нечестиво управление,затъва икономически, децата му бягат в чужбина или попада в робство от чужди или свои.

Светското решение е да сменим властниците, от което няма никаква полза, защото нечестив народ е осъден на обир колкото и да си сменя обирджиите, осъден на изгнание, колкото и да обича родината си, осъден на робство, колкото и да мрази и се бунтува срещу поробителите си.

Когато един народ потърси Бога и извика с вяра към Него, тогава наистина Бог ще прости греховете му и ще изпрати избавител и ще има мир и просперитет.

Лошото е че противника на душите ни е заслепил очите на хората от света за да не познаят истината.

Когато попаднат в робство не виждат вината в себе си. Вместо да се покаят и молят за прошка Бога от когото зависят, те мразят и се бунтуват срещу тези, чрез които се изпълнява присъдата им, макар че те самите не са по-праведни от тях .

Това може да се обясни по просто с мъдър баща който не жали пръчката за превъзпитанието на лошия и непокорен син. Синът вместо да се поправи и помоли за прошка за да одтърве боя за винаги, чупи унищожава пръчката с която го бият, без да се замисля че следващата пръчка може да е по голяма и недоокастрена.

Още по лошо става положението когато Бог изпрати избавител и избавените вместо да благодарят на Бога започват да хвалят и величаят тези чрез които Той ги избавя, макар че те може да са по-нечестиви и от самите тях.

Можем да си представим как се чувства небесният ни Баща когато вижда паметници където хората отиват да се поклонят на тези които са се бунтували срещу Неговото наказание и на тези чрез които ги Е избавил а Неговото име остава на заден план или въобще не се споменава.

Откровение 3
19 Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам; затова бъди ревностен да се покаеш.

Исая 50:2
Защо, когато дойдох, нямаше никой, - Когато повиках, нямаше кой да отговори? Скъсила ли се е някак ръката Ми та да не може да изкупва? Или нямам ли сила да избавям? Ето, Аз със смъмрянето Си изсушавам морето, Обръщам реките в пустиня; Рибите им се вмирисват, Умирайки от жажда от нямане вода.
Еремия 1:19
Те ще воюват против тебе, Но няма да ти надвият; Защото Аз съм с тебе, за да те избавям, казва Господ.

Бог Е Този Който наказва или избавя.

– На Него да отдадем: благодарност, поклон, величие и слава!

– Амин! :heart:
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 845
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 783 times
Been thanked: 468 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот Theodora V » 17 Мар 2017, 15:20

AwarriorofChrist » Днес, , 08:08 написа:Не виждам Путин с какво ще помогне на европейците? Той е същият диктатор от рода на Сталин и Хитлер и мечтае да превземе Европа. Русия винаги се е стремяла към експанзионистична политика, от времената на СССР насам Кремъл винаги се е опитвал да наложи влиянието си на Запад, за съжаление при нас успяха. Царство България бе една просперираща монархия с благоденстващ народ преди руските пияни орди от бандити и разбойници да ни превземат и да ни осакатят морално, културно и духовно. Не се заблуждавайте - от изтока никога не е дошло нищо хубаво и няма и да дойде за нашата мила татковина.


:claps:
Аватар
Theodora V
Deactivated
 
Мнения: 2450
Регистриран на: 24 Авг 2015, 11:37
Местоположение: София, България
Has thanked: 832 times
Been thanked: 958 times
Пол: Жена
църква: Православна църква

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 17 Мар 2017, 16:32

Едни гледат на изток, други на запад да им дойде избавлението, а ние би трябвало да гледаме нагоре. Нали сме християнски форум. Нека да не даваме акъл на Бога а да се молим за избавление. Нека Той да реши кога , как и чрез кого.
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 845
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 783 times
Been thanked: 468 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот AwarriorofChrist » 17 Мар 2017, 18:23

Милко » Днес, , 16:32 написа:Едни гледат на изток, други на запад да им дойде избавлението, а ние би трябвало да гледаме нагоре. Нали сме християнски форум. Нека да не даваме акъл на Бога а да се молим за избавление. Нека Той да реши кога , как и чрез кого.Реално погледнато е така, но все пак да не забравяме, че мисленето на българина е манипулирано и целенасочено промивано в продължение на години и е много трудно да убедиш човек, че трябва да разчита само на Бога, а не този или онзи да го оправи. Ще минат десетилетия докато българите се научат, че трябва първо да се обърнат към Господ Бог ако искат да просперират и да имат добър и хубав живот.
„И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен Вашият Отец Небесен.“
Аватар
AwarriorofChrist
Редовен
Редовен
 
Мнения: 144
Регистриран на: 04 Мар 2017, 12:36
Местоположение: Пловдив, България
Has thanked: 13 times
Been thanked: 105 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Баптистка църква
Характер: Спокоен

Re: „Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да изпрати ОМОН да разгони самозабравилите се

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 17 Мар 2017, 21:01

AwarriorofChrist » Днес, , 18:23 написа:

Реално погледнато е така, но все пак да не забравяме, че мисленето на българина е манипулирано и целенасочено промивано в продължение на години и е много трудно да убедиш човек, че трябва да разчита само на Бога, а не този или онзи да го оправи. Ще минат десетилетия докато българите се научат, че трябва първо да се обърнат към Господ Бог ако искат да просперират и да имат добър и хубав живот.


Брат AwarriorofChrist, верно е това, но е за съжаление химерно. Ако хората въобще, а не само българите, са се научили да търсят преди всичко Божията воля след толкова изминали хилядолетия светът щеше да бъде вече земен рай. Напротив! Повсеместно народът се е обезверил и отвърнал от Бога. Смятат, че без Негово съдействие, с човешка политика ще направят земния рай, възхвалявайки човека и човешкото вместо да отдадат слава на Твореца си. Истинските християни, солта на земята, така не бива да мислят, защото това не е истина. Човешка заблуда, разпространявана повсеместно е, че с човешки усилия, с човешка политика, изключвайки Бога, може да се направи земен рай. Друга химера е, че бленуваният рай ще бъде сътворен от човек. Освен химера, това е и най-широко тиражираната между хората заблуда. Раят е "новия Йерусалим" - Божието Царство, което ще последва след физическата ликвидация с огън на този подгреховен и непокорен на Божията воля свят/Евр. 6:8, както и в творенията на много от светите отци/. И тези, които желаят да бъдат съграждани на светиите, следва да гледат само напред, без да се обръщат назад като Лотовата жена, политиканствайки и следвайки горделивите дела на земните човеци - съвременните кулостроители. Божието Слово е категорично: "Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство;" /Ефесяни 2:19/. Това е Христовата политика: вечен живот в Царството Христово. Това трябва да бъде основният смисъл на църковното благовестие: света или кръста. :friends:
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7748
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1492 times
Been thanked: 1318 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Следваща

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

24 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), AwarriorofChrist (8), Cyril (3), Hatshepsut (4), Theodora V (5), Todor Andonov (4), anah_su_namun (1), bolgaroliub (8), for_the_truth (1), garich (3), lazarin1 (1), messianic (1), rex1978 (1), spravedliv (4), stucyte (20), yasna (1), Александър (5), Венци Тоневски (1), Милко (14), Теодор77 (1)


Назад към Политика