ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 21 Авг 2017, 03:45 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

Защо трябва да четем Библията / да изучаваме Библията?

[ Facebook коментара]

Статии и дискусии на библейска тематика.

Re: Защо трябва да четем Библията / да изучаваме Библията?

Мнение Номер:#  Мнениеот zdravko1633 » 02 Юли 2015, 21:25

Днес Библията е презирана повече от всякога, особено в Западния свят, в който попаднахме по някакви причини. Тя не само е подлагана на ежедневна критика и злословене от атеистите, но и практически целия научен свят счита за особено прогресивно да отрича Библията като форма на участие в научната секта. Практически научните елити на западните държави са противници на благовестието, с редки изключения. Дори родните православно-славянски държави са с елити както научни, така и политически, които най-малкото се разграничават от религията. Училищата изучават теорията на атеистите, като да е доказана наука, а останалите им ръкопляакат, може би защото се радват на някаква мнима свобода. Дълго време комунистическите режими предпочитаха да крещят ''Слава на БКП'', отколкото да се опитат да разберат има ли Бог или не. Все още хората от онова време са тези, които диктуват накъде върви държавата. Сега това се смеси с евроатлантическите либерални ценности, които са далеч от Библията.


Въпреки това днес има повече информация за Библията, отколкото през всички поколения досега. Навсякъде може да се купи Библия, да се намерят коментари, да се четат форуми, блогове, сайтове с тази цел.

От друга страна лъжеученията са се разпространили сред нас християните толкова много, че са се появили хиляди и хиляди различни църкви. Всяка от тях претендира да познава Библията и да има правилното учение.

Но как да разпознаем истинското учение на Библията и как да различим заблудите? Абсолютно невъзможно е без Святия Дух на Бога. Затова е наложително след като повярваме да приемем Святия Дух. За това ще срещнете не малко пречки, защото много от деноминациите имат объркващи учения относно какво е кръщение в Светия Дух, но ако внимателно прочетете края на всяко едно от четирите евангелия и след това Деяния на апостолите и след това 1 Коринтяни 12-14 глава, сами ще можете да си направите изводи. Да не забравя, евангелието от Йоан още от 13 глава.
Аватар
zdravko1633
Inactive for 20 months
 
Мнения: 333
Регистриран на: 02 Мар 2015, 21:48
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times
Пол: Мъж
църква: не посещавам

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: Защо трябва да четем Библията / да изучаваме Библията?

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 02 Юли 2015, 21:32

zdravko1633 написа:За това ще срещнете не малко пречки, защото много от деноминациите имат объркващи учения относно какво е кръщение в Светия Дух, но ако внимателно прочетете края на всяко едно от четирите евангелия и след това Деяния на апостолите и след това 1 Коринтяни 12-14 глава, сами ще можете да си направите изводи. Да не забравя, евангелието от Йоан още от 13 глава.


Сами?
Сами може да си правим всякакви изводи особено такива каквито ни харесват и ни карат да сме уверени, че сме прави в абсолютно всичко което кажем или напишем...


30 И Филип се завтече та го чу като прочиташе пророка Исаия, и каза: Ами разбираш ли каквото четеш?
31 А той рече: Как да разбера, ако ме не упъти някой? И помоли Филипа да се качи и да седне с него.
Но Исус ги повика и им каза: Вие знаете, че ония, които се считат за управители на народите, господаруват над тях, и големците им властвуват над тях. Но между вас не е така; а който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще бъде слуга на всичките.
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3106
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1780 times
Been thanked: 1355 times
Пол: Мъж

Re: Защо трябва да четем Библията / да изучаваме Библията?

Мнение Номер:#  Мнениеот Jelezni_krile » 29 Авг 2015, 17:30

Така е, и при мен приятеля ми е вярващ, но само опровергава библията и казва че е изислена от мноо хора, тоест е неточна и невярна. веднъж като му прочетох дин силен стих, а той беше се оказалв точната ситуация повярва че е така, че Библията е права и няма лъжа от до кора.
Благодаря на Йоланта за споделеното.
Аватар
Jelezni_krile
Inactive for 24 months
 
Мнения: 61
Регистриран на: 10 Юни 2014, 15:12
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Пол: Жена
църква: Православна църква
Характер: добра

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

21 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (1), Гост (7), Jelezni_krile (1), Luiz (2), berbatovisthebest (1), bolgaroliub (2), elisaveta (1), garich (1), konstanca (3), lazarin1 (1), marnest (1), messianic (3), spravedliv (5), stucyte (2), verdad (2), zdravko1633 (1), Георги Георгиев (1), Елисавета (1), Пламен79 (5), Теодора (1)


Назад към Библия