ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 27 Сеп 2017, 00:43 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Дъщерята на Били Греъм споделя

[ Facebook коментара]

Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 06 Сеп 2016, 23:28

Дъщерята на Били Греъм споделяПо повод терористичната атака на 11 спетември

Гледахте ли в Ърли Шоу преди няколко дни интервюто на дъщерята на Били Греъм за терористичната атака на 11 спетември, когато Джейн Клейсън я попита: "Как можа Бог да допусне да се случи такова нещо?". Ана Греъм даде изключително дълбок и проницателен отговор.

Тя каза: "Вярвам, че Бог е дълбоко наскърбен от това, което стана, както и самите ние сме, но дълги години ние казвахме на Бог да се махне от училищата ни, да се махне от правителството ни, да се махне от живота ни. И като Джентълмен, какъвто е, мисля, че Той тихо си отиде. Как можем да очакваме Бог да ни даде благословението Си и защитата Си, ако искаме от Него да ни остави намира?"

Нека помислим! Мисля, че се започна, когато Маделин Мърей О''Хеър (тя загина - тялото й беше намерено наскоро) протестираше, че не иска никой да се моли из нашите училища. И ние казахме: "Добре".

След това, някой каза, че не е нужно да четем Библията в училищата - Библията, която казва: "Не убивай! Не кради! Обичай ближния си както себе си!". И ние казахме: "Добре."

След това д-р Бенджамин Спок каза, че не бива да наказваме децата си, когато грешат, защото чувството им за човешко достойнство ще се накърни и можем да им създадем комплекс за малоценност. (Синът на д-р Спок се самоуби.) И ние си казахме: "Един специалист знае какво говори." И казахме: "Добре!"

След това някой умен член да директорски борд на някакво училище каза: "Понеже момчетата са си момчета, дайте да им дадем достатъчно презервативи, че да могат да си правят кефа, както им се иска, но да не умират от СПИН. И няма да сме длъжни да казваме за това на родителите." И ние казахме: "Добре."

След това някой каза: "Нека дъщерите ни ако искат, да си махат бебетата, като забременеят, и нека са свободни да не казват за това на родителите си." И ние казахме: "Добре."

След това някой каза, че е по-добре учителите и възпитателите да не наказват учениците в училищата и колежите, и директорите на учебни заведения им забраниха да докосват който и да е ученик, независимо от поведението му, защото "не искаме да си създаваме лошо име и да ни дават под съд". И ние казахме: "Добре!" (Има голяма разлика между възпитание и побой!)

След това някой от управляващите по върховете каза, че няма значение какво правиш насаме, стига на работа да правиш това, за което ти плащат. И съгласявайки се с него, ние казахме, че няма значение за никого (вкл. за президента) какво върши скришно, стига иначе да си върши работата, и икономиката да е добре.

След това някой каза: "Хайде да печатаме списания със снимки на голи жени и да ги наречем благотворно и разумно оценяване на красотата на женското тяло. И ние казахме: "Добре!"

След това някой друг взе това "благотворно" начинание и направи още една крачка, като започна да публикува снимки на голи деца, и още една – като ги пусна в Интернет. И ние казахме: "Добре, човекът си има право на свобода на словото."

След това развлекателната индустрия каза: "Нека правим телевизионни шоута и филми, пълни с простащина, насилие и извратен секс. И хайде да записваме песни и да пишем текстове, които говорят за изнасилвания, наркотици, убийства, самоубийства и сатанизъм." И ние казахме: "Ами, това си е само развлекателен бизнес, шоу, нищо повече. Със сигурност няма странични ефекти и никой не го взима насериозно, така че – карайте нататък!"

Днес се питаме защо децата ни нямат съвест, защо не различават добро от зло, защо не им "пука", като убиват случайни хора, собствените си съученици, самите себе си. Може би, ако помислим достатъчно дълго и достатъчно дълбоко, ще се досетим защо. Мисля, че това има нещо общо с: "ЖЪНЕМ ТОВА, КОЕТО СМЕ ПОСЕЛИ".

След това се появи ученикът, който написа: "Мили Боже, защо не запази малкото момиче, което се самоуби в класната стая? Искрено твой – загрижен съученик". И отговорът: "Скъпи ученико, Мен не ме пускат в училище. Искрено твой – Бог."

Интересно е как лесно хората изхвърлят Бог в боклука и после се чудят защо светът отива към пъкъла. Интересно е как вярваме на всяка дума във вестниците, но не вярваме на това, което пише в Библията.

Интересно е как всеки иска да отиде в рая, стига само да няма нужда да вярва, мисли, говори и върши каквото и да е, което Библията казва.

Интересно е как казваме: "Аз вярвам в Бог", но правим това, което прави сатана, който между другото, също "вярва" в Бога!

Интересно е колко лесно съдим, но никога не се оставяме ние да бъдем съдени.

Интересно е как пускаме мръсни картинки по електронната поща и те се разпространяват за секунди като огън сред сухи тръни, но ако вземеш да изпратиш нещо, което говори за Бог, хората не се и замислят да го разпространят.

Интересно е как похотливото, просташкото, вулгарното и неприличното минават свободно през киберпространството, а обществени дискусии на тема Бог всячески се подтискат и в училище, и на работното място.

Интересно как някой е така "изпълнен с Христос" в неделя, но е абсолютно "невидим християнин" през цялото останало време.

Още ли ви е смешно?!

Интересно как като се замислите да препратите това съобщение, няма да го изпратите на много хора, защото не знаете в какво вярват, а особено – какво ще си помислят за вас. И как може много повече да съм загрижен за това какво мислят другите за мен, отколкото какво мисли Бог за мен?

Размишлявате ли все още?


Дано Бог опази България от тези и други подобни грешки! Господи, издигай вярващи на ръководни постове и давай покаяние и мъдрост на управляващите!

препубликация от: http://pavelcho.narod.ru/11sept.html
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7745
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1498 times
Been thanked: 1318 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 06 Сеп 2016, 23:49

Чудесно казано.....а кой всъщност е тоя Били Греам
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3345
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 766 times
Been thanked: 515 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 07 Сеп 2016, 17:18

В личностен план това е един относително уважаван и в православните среди американски проповедник харизматик, нашумял още преди "Демокрацията/Клептокрацията" с активна мисионерска дейност из почти целия свят/проповядвал пред 215 милиона души в 185 страни/. Написал е много книги с благовестителско и християнско-етическо съдържание. Силата обаче, му е повече в проповедта, от колкото в "писменото" богословие. Не е бил така алчен за пари както са повечето американски мисионери. Спечелените пари е влагал в нови и нови мисии. Погребан е със средства на сина си... И двете му деца: Франклин и Ана Греъм са последвали мисионерския пример на баща си. Били Греъм е канен за личен духовен съветник от 9 американски президенти. Той много умело е разделял политическите съвети от духовните, като за политика е избягвал да дава съвети с аргумент, че разбира от християнско богословие, а не от политика. Президентът баптист Буш се е отказал от "духовните му съвети" след публичното изказано от п-р Греъм морално несъгласие с атаката на ген. Уесли Кларк под нареждането на Хавиер Солана, 1999 година над Югославия. Виж тук: https://dveri.bg/3ah8x
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7745
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1498 times
Been thanked: 1318 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 07 Сеп 2016, 17:44

stucyte » преди 25 минути написа:В личностен план това е един относително уважаван и в православните среди американски проповедник харизматик...Погребан е със средства на сина си...


Той е християнин, южен баптист и е на 97 години, освен ако не става дума за друг.
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3314
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1912 times
Been thanked: 1468 times
Пол: Мъж

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот стоян2 » 07 Сеп 2016, 20:33

stucyte написа:Тя каза: "Вярвам, че Бог е дълбоко наскърбен от това, което стана, както и самите ние сме, но дълги години ние казвахме на Бог да се махне от училищата ни, да се махне от правителството ни, да се махне от живота ни. И като Джентълмен, какъвто е, мисля, че Той тихо си отиде. Как можем да очакваме Бог да ни даде благословението Си и защитата Си, ако искаме от Него да ни остави намира?"


Бих искал само да разсъждаваме за великите и чудни дела Господни.Може ли някой с Слово Божие да ми помогне да прочета как се случва на практика следното.

Бог да покаже към теб милост,да започне да работи /Той да работи ,не ти защото ти си все още мъртъв поради Адам/,да ти разкрива неща за които и не си сънувал,да те направи съучастник,на Себе Си и най-на конец ти вече осъзнал "Що е Господи ,слугата ти слуша",да кажеш не те пускам с мен на училище,не те искам с мен на работа,не те желая да ми помагаш в взаимоотношенията с хората около мен .След като си стъпнал на това ,което ти се е случило до този момент с помощта на Бога да го имаш за база за сравнение и после да кажеш ---ааа ,не ,иди си от мене Господи ,аз не искам да съм твой син.Та като брат брата питам има ли такъв момент в Словото :friends: .
Аватар
стоян2
Inactive for 5 months
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Май 2014, 12:46
Has thanked: 6 times
Been thanked: 114 times
Пол: Мъж
църква: Неденоминационна църква
Характер: стоящ

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот lazarin1 » 07 Сеп 2016, 20:55

Предполагам че е притчата за блудния син, той напуска баща си и знаем неговият край-при свинете ,според закона те са нечисти животни
Аватар
lazarin1
Модератор
Модератор
 
Мнения: 103
Регистриран на: 03 Юли 2013, 12:10
Has thanked: 329 times
Been thanked: 31 times
Пол: Мъж

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 07 Сеп 2016, 21:16

spravedliv » Днес, , 17:44 написа:
Той е християнин, южен баптист и е на 97 години, освен ако не става дума за друг.


Да, за същият става дума. Тя жена му била починала/ http://old.evangelskivestnik.net/statia.php?mysid=484 /. Не той... Аз съм бил в грешка. Извинявайте!
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7745
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1498 times
Been thanked: 1318 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 07 Сеп 2016, 22:18

Утре - 8 септември, 2016 година известният Клаус Кенет ще представи книгата си „Богове, идоли, гурута“ в книжарница ателие "Къща за птици" в София, ул. проф. Асен Златаров 22 от 18 часа. Първото му представяне пред българска публика/предимно неформални православни християни/ пак там премина с голям успех. http://www.pravoslavie.bg/България/клаус-кенет-ще-представи-книгата-си/
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7745
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1498 times
Been thanked: 1318 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Дъщерята на Били Греъм споделя

Мнение Номер:#  Мнениеот Edi » 03 Яну 2017, 19:59

Образованието е една много особена тема. То е подчинено на света и като такова освен явните ползи, носи и непоправими вреди на духовния живот на човека. Причината не е самата математика например, а обвързването ѝ със еволюция, материализъм и пълната необразованост относно духовния живот такъв , какъвто го описва Библията. Всъщност 99% от родителите християни бутат децата си в още и още в кариерата в света, което ги прави още и още по-слаби духовно. "Голата" истина. Така че не можем да прехвърлим вината върху министерството на образованието на Щатите, а по-скоро на отговорността на родителите и тяхната готовност да страдат за благовестието. Защото би било много погрешно да се счита, че имаме право да променяме света без да го водим в покаяние и новорождение. Да има удобно за християните общество е много удобно, за да си седят "християните" в техните църкви и да се забавляват, вместо да служат на Бога в спасението на света. Затова не е въпросът дали има молитва в американските училища, защото в нашите е премахната още по-отдавна, ако изобщо е имало, а въпросът е как благовестието да стигне до всеки в силата на Святия Дух!
Аватар
Edi
Banned
 
Мнения: 148
Регистриран на: 20 Дек 2016, 19:48
Has thanked: 20 times
Been thanked: 96 times
Пол: Мъж
църква: Неденоминационна църква
Характер: ученик

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

18 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (2), Гост (3), Edi (1), Ochakvane (1), Watch (1), anah_su_namun (2), bolgaroliub (4), cool (1), lazarin1 (13), rex1978 (1), spravedliv (3), stucyte (12), Георги Георгиев (1), Милко (8), Пламен79 (6), Теодор77 (1), стоян2 (1)


Назад към Други