ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 21 Сеп 2017, 13:19 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Грозно, безвкусно и святка? Не скулптура на Хайтов, а робот "свещеник"

[ Facebook коментара]

Лъжеучения, лъжепророци, окултизъм, измамите на сатана в последните времена и всичко останало от което трябва да се пазим!
Правила на форума
ВНИМАНИЕ!!! Тук се преместват ереси, попадащи във форума и поучения как да се пазим от тях!

Грозно, безвкусно и святка? Не скулптура на Хайтов, а робот "свещеник"

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 15 Юли 2017, 18:17

За разлика от "аналоговите" духовници, BlessU-2 принтира цитати от Библията

Изображение
BlessU-2 може да мърда вежди и очи, което му придава леко учуден вид, докато го попипвате.... Стопкадър от YouTube

Това нещо святка страховито, успява да е хем грозно, хем дисфункционално и е престъпление както срещу духовността, така и срещу най-обикновения добър вкус... Що е то? На бързайте да отговаряте, че Николай Хайтов пак е създал скулптура(вероятно имат предвид Александър Хайтов, сина на Николай Хайтов)...

Евангелската църква в немския град Витенберг е разработила робот BlessU-2, който „изпълнява функции на свещеник“, като „благославя“ влизащите в църквата, пише православният сайт "Добротолюбие", цитирайки Mirror.

Витенберг е известен с факта, че преди точно 500 години на вратата на местната катедрала Мартин Лутер приковава своите „95 тезиса“. Това именно събитие се смята и за отправна точка за Реформацията.

"Това е един експеримент, който трябва да доведе до дискусия в църквата", казва говорителят на Евангелската църква в Хесен Себастиан фон Герен.

По думите му роботът е поставен във връзка и по време на честванията от годишнината на Реформацията.

BlessU-2 (в свободен превод: "И вие да сте благословени...", б.р.) е в метална кутия със сензорен екран, има две ръце, както и очи и уста. На влизащите в храма роботът пожелава „приятно посрещане“ и пита дали посетителите искат благословия. Ако отговорът е положителен, тогава роботът пита каква благословия ще поискат, а след това вдига ръцете си и прочита определен цитат от Библията.

Всичко това завършва с: „Бог да ви благослови и да ви пази“. Цитатът пък, който е прочел роботът, може да бъде изпринтиран на хартия.

От Евангелската църква утоняват, че роботът не замества свещеника и подобни роботи „свещеници“ няма да бъдат разпространявани по протестантските църкви.https://clubz.bg/54560-grozno_bezvkusno ... sveshtenik
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3263
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1883 times
Been thanked: 1446 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Назад към Ереси

cron