ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 16:38 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Как се унищожава проклятие?

[ Facebook коментара]

Лъжеучения, лъжепророци, окултизъм, измамите на сатана в последните времена и всичко останало от което трябва да се пазим!
Правила на форума
ВНИМАНИЕ!!! Тук се преместват ереси, попадащи във форума и поучения как да се пазим от тях!

Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 24 Яну 2013, 21:25

Изображение
Въпрос: Здравейте, как може да се унищожи проклятие, ако човек няма финансовата възможност да пътува дотам, където е извършено?

Отговор: Въпросът с "проклятията" не е прост. Със сигурност решаването му не зависи от финансови възможности, нито от географски ширини. Това най-вероятно е съвет, даден ви от окултисти, врачки или други подобни. Не си хабете времето и парите да пътувате където и да било.

По принцип, такова нещо като "проклятие" е възможно да се случи в духовния живот. Но за да разберете, как да се освободим от него, трябва да знаем защо Бог го е допуснал. Защото като вярващи за нас не бива да има никакво съмнение, че нищо на тази земя не става без Божието знание и допускане. "Проклятието", "клетвата", извършването на магии може да оприличим на физическото убийство. Както в света съществува физическото отнемане на човешкия живот - което в очите на Бога и хората е най-непростим грях, така и в духовния свят е възможно да се случи такова "духовно убийство" срещу някой човек. Естествено, Бог не желае това и вършещият го (кълнящият, вършещият магии и т.н.) в Неговите очи е по-голям грешник дори от физическия убиец, защото посяга на безценната човешка душа. Светът, обаче, в който живеем е паднал, отдавна не живее по Божиите закони, а се движи по свои собствени - в които има и насилие, и лъжа, и неправда. И Бог, който уважава безкрайно човешката свобода, не може да се намеси насила и да ни направи "по-добри". Законите - и природните, и духовните, са вече обективни за нас - и според тях е възможно и физическото убийство, и духовното нараняване на човека чрез такива неща като "проклятието".

Вярващият човек обаче има едно голямо преимущество пред останалите - може да призове Бога за свой помощник и винаги да разчита на Неговата намеса. А където се намеси Той, всичко се възстановява - включително и повреденото от падналите закони на нашият свят. Църквата учи, че човек може да претърпи някаква духовна вреда от "клетва" или друго подобно, само ако е "духовно уязвим", ако няма за своя защита Христос, ако не е облечен в Него. Тогава, който и да иска, каквото и да прави, нищо не може да ни повреди. Такава духовна защита, която действа безотказно е: вярата в Христос като Самодържец на всичко видимо и невидимо, съзнателното покаяние за извършени грехове, редовна изповед и приемане на Св. Тайни в тайнството на Причастието след необходимата подготовка. Нашите грехове и особено по-тежките такива, за които не се каем, ни правят уязвими за действията на тъмните сили, които само чакат повод, за да се намесят и ни навредят. Затова най-голямото противодействие на тяхното дело е искреният духовен живот в Църквата. "Всички, които в Христа се кръстихте, в Христа се облякохте", пее Църквата в началото на св. Литургия.

Така че ако по някакви причини наистина сме станали жертва на нечия клетва, злоба или завист, то това може да промени само Бог, а не някакви действия, практики, механизми. Църквата не познава "механизъм" за такива неща - хората предполагат, че има нещо такова по аналогия с магиите, но техните практики са абосолютно чужди на Христовата Църква.

Св. отци казват, че хората стават жертва на такива действия, особено ако са дали справедлив повод на проклинащия - не че това го оправдава. Напротив, грехът му е двоен и тежък, но грехът срещу него ни е направил уязвими. Лечението е пак покаянието за извършеното в тайнството на изповедта.

И нещо, с което трябва да завършим обезателно. Днес е много модерно да се развалят "клетви" и "магии" - това се превърна в цяла индустрия за врачки, медиуми и други окултисти. За Христос всички - и предлагащите такива "услуги", и ползващите ги - прегрешават тежко срещу Неговата истина и дават права на дявола в живота си. Често пъти, много хора се подлъгват, че им е "направена магия" и това узнават от съответния "специалист", чиято цел често пъти е да им вземе парите. В духовен план той хвърля душата им в смут, уплаха и т.н., което Бог никога не желае. Това, че "не ни върви" или че в живота ни се случват беди и изкушения е по-вероятно да не се дължи на "проклятие" (което все пак не е толкова лесно да се случи и изпълни). По-добре би било да приемем тези неща като допуснати от Бога (макар и не причинени от Него), който иска да ни напомни за Себе Си, да ни накара да Го потърсим и тогава ще видим какво богатство е приготвил Той за нас, каква свобода и какво благо, което дори не сме си представяли, нито сме мечтали за него.


Автор Златина Иванова

Изображение
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6542
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 322 times
Been thanked: 510 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот Стоян2 » 24 Яну 2013, 21:36

Да поздрав и то особенно за тази тема ,но хайде преди да разберем "как се унищожава проклятие"да се постараем да разберем КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ПРОКЛЯТИЕТО за да можем да разберем дали е възможно да се унищожи.

И като начало ще загатна с пример :

Числената стойност на монетата не са ли съвкупност от езито и турата,тоест ако монетата има само тура или пък само ези то би ли имала покупателна способност.


Мир на всички в Христа.
Аватар
Стоян2
Нов Потребител
Нов Потребител
 

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот sandi » 30 Яну 2013, 00:14

Църквата учи, че човек може да претърпи някаква духовна вреда от "клетва" или друго подобно, само ако е "духовно уязвим", ако няма за своя защита Христос, ако не е облечен в Него. Тогава, който и да иска, каквото и да прави, нищо не може да ни повреди.


Това е абсолютно вярно. Затова вярващия християнин, който е предал живота си на Бога не би трябвало да се страхува ни от магии, ни от клетви, ни от каквото и да било. Бог изгражда защита около вярващите. :yes1:
Аватар
sandi
Inactive for 8 months
 
Мнения: 277
Регистриран на: 22 Яну 2013, 06:50
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Пол: Жена

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот Стоян2 » 30 Яну 2013, 00:23

Санди може би тук се ма в предвид под проклятие не тези които ти изброи,а може би се има впредвид втор28/15 и надоло
Аватар
Стоян2
Нов Потребител
Нов Потребител
 

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот kosta » 30 Яну 2013, 21:44

Моето мнение е че проклятието няма никаква сила,особено към днешна дата.Това е просто дума която няма как да има сила,да приемем че думата има сила да промени съдба,означава да приемем множество окултни и спиритически теории,също и закона за привличането(основно окултно учение)."Бъди проклет" е празна дума изговорена като всяка друга под въздействие на раздразнимост и ако някой се страхува от това че друг го кълне,то той е суеверен.А когато си суеверен могат да ти се случат много по лоши неща отколкото когато някой те прокълне,и именно когато се случат суеверието заговаря казвайки:ето,той ме прокле затова стана така.Не случайно където има суеверие там обитава голямо невежество,те винаги са вървяли ръка за ръка.
Аватар
kosta
Нов Потребител
Нов Потребител
 

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот kosta » 27 Сеп 2013, 06:15

Ето например магиите,кой стои зад тях?разбира се дявола и неговите духове.Ние хората понеже мислим логически,считаме че например ако вещерите,врачовете гадателите и предсказателите не знаят бъдещи събития или например не знаят кога ще умреш или пък че духовете не могат да четат мислите ни,защото това може например само Бог.Аз пък ще ви кажа че това са постулати в религията,които за съжаление се оказват много често неверни.
Ето как стоят нещата.Често пъти се случва така,че като му направят на някой магия за смърт например и той умира.Как така?какво се случва? замислете се,ако магията идва от духовете на злото и те могат да ни убият,ще чакат ли те някой да ни направи магия и тогава да ни причинят смърт?не,те постоянно искат да го направят,как тогава става това?
Ето някой примери,които обясняват всичко.Давам за пример Ванга,тя казва,цитирам:/когато при мен дойде човек на който дните му са преброени и не му остава време аз веднага разбирам това,защото до всеки който ще умре виждам придружаващ го специален дух,който е по различен от другите защото от устата му излиза лек лъч като човешки дъх в студено време,такъв дух придружава всеки който със сигурност има броени дни и духът не се отлепва от него/.Ванга казва:на мен ми става много тъжно и не искам нищо да му казвам на такъв човек,но понякога другите духове които са в стаята наредени около мен скачат и започват да крещят много силно казвайки:кажи му ма,кажи му ма(представяте ли си тя казва че и говорят на "ма"),кажи му че в четвъртък ще умре,аз не искам,казва Ванга но те започват да крещят толкова силно че аз не мога да издържа и ако продължавам да мълча започват още по силно да вика и да ме блъскат докато не му кажа.
Понякога тези духовете мълчат казва тя,а понякога още като влезе скачат и казват:кажи му на тоя че има магия за смърт и утре у два часа е у гробищата,кажи му ма,кажи му ма...
Просто нещата преди да се случат тук се случват в невидимият свят,духовете знаят последните часове на някой човек например и когато той дойде при те и казват да каже че има магия,а той изобщо няма такава например,просто му е дошъл часа,и когато мълвата се разнесе че тоя умрял според както Ванга му казала от магия,тогава тръгва и страха от нея.
На този принцип под различни форми се случват нещата с магии,заклинания и клетви.
Духовете например много добре разбират кога някой човек е изоставен напълно от Бога,явно това е ясно разбираемо в невидимият свят,тогава те чрез някой гадател казват:утре тоя ще го блъсне кола и тогава създават обстоятелства това да стане,а то става лесно когато човек е изоставен от Бога и силите на светлината...и хоп,сбъдна сее...
Но хората не познавайки невидимият свят,и не виждайки причините а само следствието и заключавайки логически си казват:леле как е възможно това.
Аватар
kosta
Нов Потребител
Нов Потребител
 

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот Teodor1989 » 12 Фев 2014, 01:35

Здравейте,аз искам да попитам как може човек да се освободи от клетва която е казал?
Аватар
Teodor1989
Inactive for 43 months
 
Мнения: 9
Регистриран на: 12 Фев 2014, 01:12
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Пол: Мъж
църква: Православна църква

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот Teodor1989 » 12 Фев 2014, 13:22

Не,клетва в смисъл обет.
Аватар
Teodor1989
Inactive for 43 months
 
Мнения: 9
Регистриран на: 12 Фев 2014, 01:12
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Пол: Мъж
църква: Православна църква

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 12 Фев 2014, 15:28

Теодоре, първо добре дошъл във форума! Моля конкретизирай въпроса си? Обрекът/ако правилно съм разбрал/ пред Бога ли е, пред човеци ли е, в общи линии за какво се отнася/поне като общ феномен/ и т.н. В противен случай трудно ще ти се даде някакъв адекватен отговор... :D
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Как се унищожава проклятие?

Мнение Номер:#  Мнениеот Teodor1989 » 12 Фев 2014, 16:46

Да речем,че в желанието си да не върша нещо съм се заклел да ми се счита за голям грях ако го върша-тъпа и безсмислена клетва,която сама по себе си е грешна...та ако се помоля на Бога ще бъде ли премахната?
Аватар
Teodor1989
Inactive for 43 months
 
Мнения: 9
Регистриран на: 12 Фев 2014, 01:12
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Пол: Мъж
църква: Православна църква

Следваща

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

50 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (2), Гост (13), Гост (1), Гост (1), Гост (4), Гост (3), Гост (1), Гост (1), Arrow (1), Barbed_Rose (1), Bismuth (1), Cyril (2), Deina (1), Hatshepsut (4), Nikolayski (1), Teodor1989 (28), Todor Andonov (1), Zorko (1), aliange (1), baiivan79 (1), baptist ot burgas (5), bolgaroliub (1), cherryblossomangel (3), cool (2), deko (1), delislava (3), deni03 (1), istina (1), ivankara (4), konstanca (22), lazarin1 (1), maikyl (1), marinmarinov (1), mihaela (4), nedkodinev (1), perfect_love (1), sandi (3), sashodmsasho (1), silvia2 (4), spravedliv (8), stucyte (27), yotovi (1), Александър (1), Венци Тоневски (18), Георги Георгиев (1), Ленито (2), Пламен79 (1), Теодор77 (1), мари (2), ... [view more]


Назад към Ереси