ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 21 Сеп 2017, 00:45 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Демонично обсебване

[ Facebook коментара]

Лъжеучения, лъжепророци, окултизъм, измамите на сатана в последните времена и всичко останало от което трябва да се пазим!
Правила на форума
ВНИМАНИЕ!!! Тук се преместват ереси, попадащи във форума и поучения как да се пазим от тях!

Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 13 Окт 2011, 22:19

“Все повече и повече демони бродят сред нас”
Ктолическата църква има специално заделени кадри, екзорсисти които за година извършват редица очиствания. Екзорсистите към Католическата църква проповядват, че демоните нападат хора за продължителен период от време, но страдалците могат да бъдат излекувани и защитени..

Симптоми на Демонично обсебване

Изображение
Демоничното обсебване трае различен период от време при различните индивиди. През повечето време жертвата може да изглежда и да се държи като съвсем нормален човек. Само когато демонът завземе контрол, присъствието му може да бъде усетено по поведението на жертвата. Поведението на тези кратки прояви се характеризира с четири основни симптома. Те се проявяват по отделно или заедно, за няколко секунди и в много силна форма. Макар, че демонът (или демоните) може така и да не покаже присъствието си като кара жертвата да говори грубо или с гърлен глас и да се държи антисоциално, поглед в миналото на жертвата би разкрил присъствието на желание за насилие, похот, алчност и/или необикновена дарба за убеждаване.

Насилие

Насилието в този си смисъл е най-често свързвано с: серийни убийци, серийни подпалвачи, и т.н. Масовите убийци са очевидно обсебени от демони, независимо дали
Изображение
избиването се е състояло в училищен двор, ресторант или градският транспорт. След като влиянието на демонът затихне, обладаният може да изглежда спокоен, в пълен контрол над себе си и дори разйакващ се. Това е главно заради непостоянната природа на съвременните облдавания от демони. Насилието може да бъде проявено и към член от семейството, като например убийствата на Роналд Даефо (случаят в Амтивил). Самоубийството често се свързва с демонично обладаване, най-вече при тийнейджъри и възрастни без видими причини довели до деянието. Ако демон успее да накара жертвата си да се самоубие, преди тя да е приела Исус Христос за свой спасител, то Сатаната печели битката за тази душа завинаги.

Похот

Изображение
Похотна е сексуална дейност извън ограниченията на законния брак. Това включва разврат (полов акт между двама души, не сключили брак), прелюбодеяние (полов акт с друг човек, когато единият или и двамата партньори са женени за други хора), хомосексуалност, кръвосмешение, скотщина (секс между хора и животни) и сексуално малтретиране на деца.
Демоните са привлечени към човешкият интерес към забранения секс. Поради тази причина използването на порнография и сексуални фантазии е опасна комбинация. Що се отнася до порнографията, Тед Бънди казва „Като пристрастяване, желаеш все по-силно нещо по-здраво, нещо което да те възбуди повече и в един момент осъзнаваш, че порнографията стига само до определен момент. Стигаш до момент в който се питаш, дали ако наистина го направиш ще постигнеш по-голямо удовлетворние отколкото само да гледаш и да четеш за него.”
Когато двама души са обладани и двамата може да имат нечести помисли спрямо един друг, което е напълно оправдано. Като минимум последици, такава страст довежда бракове и кариери до техния край. Често страста води до убийство, което допълва профила.

Алчност

Чувството тук си е обикновенната алчност, но на много по-високо ниво. Желанието за
Изображение
власт и пари. Проблемите при това обладаване се свързват както с безцелни кражби така и с измами с продажбите.
Необикновенна дарба за убеждаване
Съвременните сектантски водачи са перфектен пример за човек обладан от демон и надарен с дарбата за убеждаване. Това е съблазнителна сила която минава границите на харизматичната личност обединена с ефективни комуникативни способности. Това е този вид убеждаване което моде да накара голяма група хора да се обединят без видима логична причина. По-задълбоченото разглеждане на водачите на култове, показва наличието на необикновенната дарба на убеждаване комбинирана с насилие, похот или алчност и то в огромни количества и при чести случаи.

Недъзи причинени от демони

Изображение
Обикновения читател на Библията може и да не забележи, но там има поне два документирани (от доктор Лука) случая на недъзи причинени от демон. В Лука 11:14, човек който не е могъл да говори, изумява тълпата с ораторските си умения след като Христос го освобождава от демонът му.
Вторият случай е за жена която има тежка физическа слабост и не е могла да се изправи цели осемнадесет години заради демон. В Лука 13:10-13 тя се изправя когато Исус поставя ръката си върху нея и я изцерява.
Би било неразумно да мисли, че всички недъгави хора са обсебени. Ни все пак, не знае колко от тях наистина са.

Демоните са навсякъде
Изображение
Поколения експерти вярват, че живите хората в днешно време превишават бройката на всички мъртъвци още от зората на сътворението. Това означава, че демоните трябва да покриват много по-голяма територия – относно хората – отколкото през който и да е период в човешката история. Един начин демоните да постигат целите си е да направят както се изразяват компютърните специалисти – изпозлването/споделянето на компютър от няколко души едновременно. Макар да не са вездесъщи в същия смисъл както Господ е навсякъде по всяко време, очевидно могат да се движат от дадена точка до друга изключително бързо.
Идеята на „споделянето на времето” обяснява как човек може да бъде убиец или малтретиращ дете в един момент, а в следващия напълно спокоен, рационален и дори брилянтен. Демоните огат да напускат жертвата си със скороста на светлината, понякога остават само за секунди.
Неестествената дарба за убеждаване заедно с неравномерната природа на обсебванията докарват жертвата до състояние в което тя лъже със съвсем чисто съзнание. Това прави изключително трудно за който и да е да повярва, че някой който изглжда обикновен гражданин, като учител, министър, доктор, адвокат, бой-скаут водач, телеевангелист или известен политик може да бъде виновен по предявените му обвинения
Концепцията на „споделянето на времето” е обяснена в мини сериалът по Стивън Кинг на АВС "The Stand" излъчен през май 1994година. В интервю за TV Guide същата седмица, Кинг казва „Флам Кореш, Джим Джоунс, Хитлер – в общи линии всички са един и същи човек”.

Сключване на сделка със Сатаната

Всички хора стигнали до момент на преклонение пред Сатаната в крайна сметка се оказват обладани. И тези които се кланят на Христос и тези които на Сатаната започват своите молитви със обръщение. Окултното призоваване изисква изричането на името на Сатаната и призоваването му, също както християните се обръщат към Светия Дух когато се молят. Демоните чуват молитвите към Сатаната и идват за да обладаят кланящите се.
Хора обладани от демон по време на такъв ритуал са с еднакви шансове за изцеление както и останалите обсебени от демони.

Причини и Последици

Наличието на „спиритичен вакум” в душата е често срещано състояние което винаги поставя човека на риск от демонично обсебване. Когато Светия Дух не е в душата, за демоните става изключително лесно да вземат надмощие. Понякога е трудно да се разграничат причините от последици при обсебването. Нашето светско общество се опитва да се отърве от религията, все повече хора се оказват в „спиритичен вакум” в личния и в публичният си живот. Наличието на този вакум заедно с каката и да е дейност, биха могли да привлекат интереса на демоните.

Причини
Има много причини които могат да доведът до обсебване:
1. Интерес към Окултното
2.Хипноза
3. Свръх възприятия: контрол над умът, медитация, „касети за релаксация”
4. Гадаене, гледане на ръка, карти таро
5. Спиритически сеанси
6. Призраци и обитавани от духове къщи
7. Демонични игри
8. Порнографски и нецензурни материали
9. Лекарства влияещи на съзнанието
10. Раздвоение на личността (Забележка: не при всички случаи)
11. Хомосексуално поведение


Прераждане или Демонично обсебване?

Демоните съществуват още от великата война в Рая, още от тогава, падналите ангели, превърнали се в демони обладават несметен брой хора поколение след поколение. За това човек започва да говори на древни езици. Душата не е била преродена. Била е обсебена от демон или множество демони обсебвали я и в предишни животи в продължение на векове. Ако жив днес човек има свръхестествено знание за миналото, то това не е нищо друго освен своенравните дейности на демоните.

Претендиране за цялата Слава

Ако демон се държи приятелски или върши добри дела, то истинскита му цел е да донесе слава на Сатаната, да въвлече хора в светът на окутизма или да привлече вниманието на друг демон към дейноста си.
Нека кажен, че самообявил се медиум отиде в полицията и предложи услугите си за намирането на дете изчезнало няколко дена по-рано. Медиумът започваа да визуализира с плашещи подробности обстоятелствата около случая: отвличане, сексуално насилие, убийство и набързо заравяне, както и точното местонахождение на гробът. Полицейското разследване за жалост потвърждава всичко казано от медиумът. Медиумът може да е с най-добри намерения и при нормално обстоятелства не би бил сметнат за обсебен от демон. Но след като този човек съзнателно или не е провокирал свръхестественото, за да разгадае мистерията, то демон се е отзовал на повика и е помогнал с визуализацията. Демонът дори може да е същият обладал по рано човека извършил престъплението. Демоните въвлечени в този хипотетичен случай нямат алтруистични мотиви. Успокоение за родителите не влиза в сделката. Демонът иска всички да разберат какво е сило извършено под неговото въздействие така, че Сатаната и другите демони да се радват на славата. Понякога признат медиум не получава никакви картини които могат да бъдат от полза на разследването. При това положение се смята, че празнотата се дължи на факта, че в престъплението не е бил замесен демон.

“Гласовете ми казаха да го направя”

Тед Бънди беше включен през 1996 във февруарското издание на A & E „Биографии” под ръководството на Джак Пъркинс. Предаването каза следното нещо относно външното влияние довело до престъпленията му:
"Той чувстваше, че чува гласове. Сега никога не би признал, че е „чувал гласове”, защото е наясно, че е било лудост. Той описва някой като „другия Тед”. Този друг Тед му е говорил с гърлен глас и е посочвал жена която е казвал, че си мисли, че той никога не би могъл да я притежава. „Виж как минава окрай теб. Какво ли си мисли за теб...” И го е докарвал до момента в който Тед е започвал да следи жертвите си..."

Силата на убеждаването

Джефри Дамър е още един класически пример на престъпник обладан от демони. Той показва класическите симптоми на похот и насилие. Неестествената му дарба на убеждаване може да не е много известна, но е съвсем ясна.
В ноща на първите му убийства, когато кара разчленените си мъжки жертви в торби за боклук, той е спрян от пътен полицай за дето криволичи по шосето. Той е толкова добър в приказките, че полицаят го пуска само с фиш.
Към края на гуляя с убийствата една от жертвите на Дамър се свестява, докато той е до магазина за бира, и изтичва гол на улицата търсейки помощ. Минувач се обажда на полицията, но Дамър успява да ги убеди, че е просто любовна свада. По-късно същата нощ, той убива момчето.
Според биографията му от 1998 „...Джефри винаги с удоволствие е обвинявал Дяволът, че е превзел душата му...”.

Нарастването на самоубийствата сред младежите

Изображение
Социалните работници из цяла Америка са обезпокоени от постоянно нарастващия брой на самоубийства сред младежите. Демоните са привлечени от хора замесени с насилие, безразборен секс и наркотици. Броят на младежите експериментиращи с наркотици и безбрачен секс е огромен. Това означава, че демонътима поле за изява и може по цял ден да прескача от тийн на тийн и да го води към саморазрушително поведение.
Забележка: В Християнството самоубийството е считано за един от най-големите грехове, който се наказва с вечно изгнание.

Избягване на Демонично обсебване

01.Оповавай се на силата на Светия Дух да надвие силата на греха
02.Потърсете помощник и съветник
03.Вярвай в Исус Христос „нашия Бог и Спасител”
04.Моли се, чети Библията и редовно ходи на църква


Ключът на Соломон

“Ключът на Соломон?”Това е истината, ясно.”
„Ключът на Соломон” е книга с магии притежание на цар Соломон. Копията за които има данни датират от Средновековието, те са от изключителен интерес за всички занимаващи е с демонология.
„Ключът на Соломон”, е разделена на две книги, състава на заклинанията с имената с които се призовават духове на умрели хора(за предпочитане загинали в битка) и духове от Ада (не конкретно демони или наказани души, какви са се определя от текста на заклинанието с което биват призовани ) , и заклинания за предпазване на заклинателя (наричан в книгата екзорсист) от обсебване на демони. Има проклятия които могат да накарат дух да се подчинява.
Според „Ключът на Соломон” животно трябва да бъде принесено в жертва с цел да се призове есенцията на духът, това е условие присъстващо в почти всички магии част от чрната магия.
Книгата съдържа инструкции за практикуване на некромантия, експериментиране с невидимост, за нараняване на други хора и т.н. както и зодиакалните дати подходящи за извършването на тези ритуали. Всички инструменти нужни за извършването на ритуалите са описани в детайли също както и всичко необходимо за направата им.

Източник: supernatural-bg
Превод: ThePinkDuck
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот bogdan » 18 Май 2012, 13:21

Когато ходим в Светлината,тъмнината сама ще бяга от нас.
Аватар
bogdan
Inactive for 23 months
 
Мнения: 104
Регистриран на: 15 Май 2012, 17:59
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time
Пол: Мъж
църква: Неденоминационна църква

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот raina georgieva » 20 Май 2012, 15:32

amin bogdan
Аватар
raina georgieva
Inactive for 33 months
 
Мнения: 232
Регистриран на: 24 Ное 2011, 14:35
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Стоян2 » 20 Май 2012, 18:39

Здравейте приятели.Бих допълнил към мнението на "любов" че освен всички изброени категоризации на демоничното обсебване, към всичко това се причеслява и съзнателното и несъзнателното непокорство на Словото Христос понеже непокорството го имаше още дори когато конфликта не беше претесен на земята и от тук виждаме че непокорството пред трона на Славата е Сатанизъм ,И-н 15:22 "Ако не бях дошъл и не бях им говорил, грях не биха имали; сега, обаче, нямат извинение за греха си",(визирам, спасване тоест приемане и живеене на вярвания ,които са в пълен разрез или нямат подкрепата на Божието Слово,а това си чиста религия ,а религията убива ,а демоните .... не дават животГал.1:13 Защото сте чули за някогашната моя обхода в юдейската религия, как чрезмерно гонех Божията църква и я разорявах.
Гал.1:14 И напредвах в юдейската религия повече от мнозина мои връстници между съотечествениците ми, като бях по-голям ревнител за преданията от бащите ми.)много добре знаем че всяко своеволие е непокорство а непокорството се наказва с отсъствие на благодатта и присъствие на проклятиеЕвр.10:38 "А праведният от верата ще живее;" и "ако се дръпне некой назад, не ще да благоволи в него душата ми".Мир вам.
Аватар
Стоян2
Нов Потребител
Нов Потребител
 

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 13 Сеп 2012, 00:58

Здравей, в Библията ясно се говори за хомосексуализмът като грях (Левит 19:1-13; Левит 18:22; Римляни 1:26-27; I Коринтяни 6:9) Римляни 1:26-27 ... и че този грях е в резултат от неподчинението на човека към Бог. В Яков стихове 13-14 и 15 се казват интересни неща:
13 Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава.
14 А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;
15 и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт.


Тоест грехът е порта към демоничния свят, не е задължително демоните да са за точно определен грях. Изкушението идва до човека, той го приема и съгрешава, като така отваря врата за други грехове и демони.
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 02 Фев 2014, 13:05

iolanta написа:Благодаря ти Love,много си ми полезен.Бог да те благослови!


Пак заповядай :)
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Венци Тоневски » 11 Мар 2014, 15:31

:bosachi:
Християнски видео портал: www.curkva.com
ПРОРОЧЕСТВАТА ИЗПЪЛНЕНИ!!: (ТРЕЙЛЪР)
ВАШИТЕ НОВИНИ: Български Репортер
Аватар
Венци Тоневски
Служител
Служител
 
Мнения: 6537
Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55
Местоположение: Пловдив
Has thanked: 431 times
Been thanked: 638 times
Автор на темата
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: Служещ

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Theodora V » 30 Мар 2017, 05:08

:=|
Аватар
Theodora V
Deactivated
 
Мнения: 2450
Регистриран на: 24 Авг 2015, 11:37
Местоположение: София, България
Has thanked: 832 times
Been thanked: 958 times
Пол: Жена
църква: Православна църква

Re: Демонично обсебване

Мнение Номер:#  Мнениеот Cyril » 30 Мар 2017, 10:38

Доста страшничък текст.. Бог да ни пази. Амин.
„Не е велико дело да твориш чудеса, не е велико дело да виждаш ангели; велико дело е да виждаш собствените си грехове.” Св. Антоний Велики
Аватар
Cyril
Редовен
Редовен
 
Мнения: 346
Регистриран на: 01 Яну 2017, 13:40
Has thanked: 134 times
Been thanked: 315 times
Пол: Мъж
Характер: Християнин

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

50 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (16), Гост (1), Гост (1), Гост (3), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Barbed_Rose (2), Bismuth (1), Cyril (2), EliMuti123 (1), FaithLoveHope (1), Flora_Vasileva (1), Hatshepsut (6), MISHOK (1), MariSt (1), Ochakvane (1), PepaPetrova (1), Sammael (1), Teodor1989 (1), Theodora V (2), Todor Andonov (4), WanTeD (1), Watch (2), anah_su_namun (2), blagovest89 (1), bogdan (6), bolgaroliub (3), cool (6), crosswalk (1), deko (1), denitsa (1), devlesko-85 (1), dimi1 (1), galya georgieva (1), iliana.manoilova (1), ivankara (3), kalataable (8), khorin68 (1), koblinka (1), konstanca (4), labulgara (1), lavandula (1), lazarin1 (1), mariana-h (1), messianic (1), mirelkaaaaa (5), nasi_75 (1), ... [view more]


Назад към Ереси