ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 26 Апр 2017, 13:09 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

Молитвата на добродетелната жена

[ Facebook коментара]

Видео, аудио и текст.

Молитвата на добродетелната жена

Мнение Номер:#  Мнениеот elisaveta » 04 Ное 2015, 21:38

Известно е, че псалмите са възхвала на Всевишния, а много от тях всъщност са молитва. Аз често ги използвам като такава.

Един пример, че и притчите могат да се използват като молитва.

Молитвата на добродетелната женаИзображение
Често не знаем как да се молим. Усещаме, че имаме нужди, които искаме да изкажем пред Бога, но не знаем с какви думи. Затова имаме Библията си. Апостол Павел казва, че „всичкото Писание е боговдъхновено и полезно за... поправление, за наставление в правдата.“(2 Тим. 3:16,17). И ако искаме, а и не знаем как да се молим, добре е да се обърнем към Словото за помощ.

Тази молитва е написана върху стихове 10- 31 от Притча 31. Тя се оказа много полезна за мен и за жените, на които я препоръчах. Надявам се да послужи и на вас, които четете тези редове. Ето и молитвата във варианта, в който аз я практикувам.

Господи, Боже мой на силите, само ти знаеш кое е добро и кое не е. Доверявам се на Теб и на Твоето слово. Утвърди ме като добродетелна жена, за да бъда по-ценна и от скъпоценен камък.

Нека сърцето на моя съпруг се уповава на мене и да не му липсва печалба. Помогни ми, Боже, да му донасям добро, а не зло, през всичките дни на живота си. Нека зная кое е добро и угодно на Теб и него да върша.

Помогни ми, Господи Исусе, да разгърна своите таланти и да работя това, което умея по най-добрия начин. Да бъда като търговските кораби и да доставям отбрана храна на семейството си, качествена и здравословна. Да премислям добре делата си и да разпределям работата в дома си според уменията на всички. Да постъпвам мъдро, като добре правя плановете си и добре организирам домакинската работа.

Дай ми, Господи, способност да пазарувам на полза. Не позволявай да разпилявам придобитото благосъстояние, а нека това, което закупя, да носи печалба на дома ми. Опаши ме със сила и нека заяквам и се усъвършенствам в добро настойничество.

Боже, помогни на семейството ни да има достатъчно от всичко, което е потребно за живот в изобилие и нека аз да съдействам за това, за да мога да помагам на немотни и сиромаси, да отварям ръката си за сирачето и вдовицата. Нека снегът и студът не ни плашат. Нека домът ни бъде добро място за живеене и отмора. Да отварям устата си с мъдрост и хляб на леност да не ям. Да говоря благо и кротко и да внимавам добре на управлението на дома си.

Издигни съпругът ми, Господи, и му дай подобаваща позиция в обществото. Да го търсят за съвети и мъдрост, да бъде уважаван от градските управници. Да познава Твоето слово и мъдро да поучава върху Него. Печалба да не му липсва никога и да бъде почитан и уважаван на работата си и в града.

В името на Господ Исус Христос те моля, Боже, опази децата ми и всички нас от зло. Помогни ми да възпитавам децата си в Твоя закон и в Твоите пътища. Да имат страх от Тебе и нека бъдат за прослава на Името Ти тук на земята.

Надявам се, Господи, делата ми да ме хвалят и плодът на моя труд да е изобилен. Съпругът ми и децата ми да ме почитат и уважават и нека наградата ми е от Теб. Амин.Автор: Татяна Славова

източник: http://uverenostsboga.free.bg/V2/MOLITVI/MOLITVI/dobrodetelnata_jena.html
Аватар
elisaveta
Inactive for 9 months
 
Мнения: 81
Регистриран на: 06 Юни 2012, 21:22
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time
Автор на темата
Пол: Жена

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: Молитвата на добродетелната жена

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 03 Апр 2017, 05:51

Амин!
Библията не е произволна съвкупност от истини, които да приемаме въз основа на авторитета на Църквата или на външни чудеса. Тя се доказва пред хората чрез чистата си осветеност, чрез отклика на осветената от Божия Дух душа на гласа на същия Дух, Който говори от страниците й.
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2707
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1457 times
Been thanked: 1133 times
Пол: Мъж

Re: Молитвата на добродетелната жена

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 03 Апр 2017, 19:29

Молитвата е добра и правилна но тя не бива да се превръща в шаблон.

И най смирения баща ще се отегчи от децата си ако всички, всеки ден, му говорят едно и също.

Пък и всеки човек си е уникален със своите нужди, желания, мечти, планове. Всеки човек има различен темперамент, начин на говорене и писмено изразяване.

Дори и авторите на евангелията се различават в стилът си на писане.

Приветствам автора на горната молитва но тя си е нейна. Едва ли бих я повторил дори и да бях „благодетелна жена“. :heart:
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 530
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 504 times
Been thanked: 321 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

24 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (5), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Hatshepsut (3), NikolaV (1), anah_su_namun (3), chefo75 (1), elisaveta (1), kolio1730 (1), lazarin1 (1), messianic (3), milkinid_2001 (1), spravedliv (1), stucyte (1), Александър (3), Венци Тоневски (1), Милко (3), Пламен79 (1)


Назад към Притчи и Псалми

  • ВИЖТЕ ОЩЕ
    Отг.
    Прегледи
     Последно мнение