Дата и час: 27 Ное 2015, 09:19 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.
Християни.ком не се финансира с публични средства, нито от фондации. Можете да помогнете по няколко начина: - КЛИК
ДОБАВИ НОВА ТЕМА!Уморените очи

[ Facebook коментара]

Здравен форум. Съвети и обмяна на опит за здравословен начин на живот.

Уморените очи

Мнение Номер:#1  Мнениеот kalataable » 10 Фев 2012, 17:33

Изображение
Има ли нещо, което загрозява красивите ни очи? Безкрайните часове пред компютъра, замърсената околна среда, продължителното четене... Всичко това довежда до тъмни кръгове, торбички, потъмняла ретина, или възпалени кръвоносни съдове. Как да се погрижим за тях?

Кожата около очите е нежна, чувствителна и се нуждае от специални грижи. Средствата, които съвременната козметика предлага са неизброими – кремове, гелове, маски, серуми. Всички те задължително съдържат овланяващи микрочастици, биологични възстановяващи екстракти, растителни извлеци.

Основните врагове на красивите очи са отоците и сенките под очите. Всяка втора жена се оплаква от отоци и торбички под очите. Причините могат да бъдат много, но основната е задържане на течност в подкожната тъкан. Умората, стресът, късното хранене вечер и дори неправилната поза по време на сън са фактори за наличието на торбичките. Ефикасното домашно средство е да си направите студен копрес от лайка, мента и минерална вода.

Сенките под очите са гаранция, че не само очите ви, но и вие самите се нуждаете от незабавна почивка. Козметичните продукти не са много ефикасни, особено, когато причините са вътрешни. Можете да прибегнете до услугите на коректор и молив, но това не е дълготрайно решение на проблема.

Изображение

Доброто общо здраве е предпоставка за здрави очи. Хранете се правилно, като дневното ви меню задължително трябва да е разнообразно и богато на витамини А, С, В2 и Д. Пийте поне по 2 литра вода на ден. Това спомага за отстраняването на токсините в организма.

С помощта на лесна и ефикасна гимнастика на очите може да укрепите мускулите около очите и да стегнете кожата. Правете упражненията няколко пъти на ден:

1. Погледнете нагоре, надолу, наляво, надясно.

2. Опишете голям кръг с очите си.

3. Затворете очи и ги вдигнете максимално нагоре. Задръжте няколко секунди и после отпуснете.

4. Рязко сменяйте фокуса на погледа си. Съсредоточете се върху някой близък обект, после към по-далечен, след това отново към по-близкия.

Упражненията не са сложни и можете да ги правите дори на работното си място. Почивайте си, когато имате възможност, осигурявайте свеж въздух за затворените пространства и се разхождайте в парка. Грижете се за очите си, за да сте винаги неотразими.
Източник: http://www.estir.net

За това мнение kalataable е получил благодаря от: 4 потребителя:
Barbed_Rose (10 Фев 2012, 19:56) • love (10 Фев 2012, 17:49) • mirelkaaaaa (11 Фев 2012, 02:17) • one_girl (02 Апр 2012, 14:26)
Рейтинг: 30.77%
 
Аватар
kalataable
Неактивен от 4 месеца
 
Мнения: 1582
Images: 27
Регистриран на: 26 Авг 2011, 16:46
Е Благодарил: 3062 пъти
Получил благодаря: 2043 пъти
Blog: View Blog (0)


Назад към Здраве

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

15 потребители са разглеждали темата: Гост (1), Barbed_Rose (2), HeLovesMe (1), Hristiqnin (1), Lindsey (1), baiivan79 (1), dchaws (1), goshoradostluba123 (1), iolanta (1), irena.kanazireva (1), kalataable (3), love (4), mirelkaaaaa (2), one_girl (2), Георги Георгиев (1)