ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 24 Окт 2017, 06:52 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Бог на първо място

[ Facebook коментара]

Теми, за които няма отделен форум.

Бог на първо място

Мнение Номер:#  Мнениеот kalataable » 30 Дек 2011, 18:16

„А мъжът и Йосиф, понеже беше праведен“ (Матей 1:19)

Йосиф често остава в сянката на рождествената история. Светлините на прожекторите са насочени към Мария, а поддържащите роли са на ангелите, овчарите и мъдреците.
Изображение
Но Йосиф не е второстепенен герой. Той има главна роля. Смятам, че Йосиф беше внимателно избран от Бога, както и самата Мария. Посоченият стих ни казва защо – Йосиф беше праведен човек.

Той можеше или да опази името си, или да даде дом на Мария и нейното Дете –чудо. Не можеше да запази и двете. Мария се нуждаеше от праведен мъж, който да я приеме и защити. Някой, който да я защити от недоверието на роднините и приятелите. Исус като подрастващо момче трябваше да има земен баща, чийто живот е пример за любовта и грижата на Небесния Баща. Затова Бог избра един праведен човек.

Не е ли интересно качеството, което Бог цени на първо място? Има много неща, които могат да попаднат в Божия списък от желани качества – добро семейство, успешен човек, с власт. Бог знае какво да търси, когато трябва да се свърши нещо наистина важно. Той търси мъже и жени, които постоянно поставят Бог на първо място. Характерът и отношението са от първостепенна важност за Бога.

Баща ми често ми „проповядваше“ това просто правило: „Първите неща на първо място“. Когато бях ученик се случваше той да ме помоли да направя нещо, а аз вече имах нещо друго наум – тогава молбата на баща ми оставаше за по-късно. Дали нещата се получаваха така, както исках? Не. Така и не успях да убедя баща ми, че моя начин е по-добър. Но като възрастен разбрах защо. Онова, което избереш да поставиш на първо място, всъщност е най-важно за теб. Приоритетът определя важността.

Исус разбираше и живееше тази простичка истина – Той ни даде пример. „Аз винаги върша онова, което на Него Му е угодно“ (Йоан 8:29). За Исус волята на Неговия Небесен Баща беше от първостепенна важност и Той винаги я поставяше на първо място. Библията ясно ни казва къде намираме смисъл и удовлетворение: „Но първо търсете Божието царство и Неговата правда и всичко това ще ви се прибави“ (Матей 6:33). Коя е твоята основна грижа в ежедневието ти?

Светът се нуждае от повече мъже като Йосиф и жени като Мария, които избират Божията воля да бъде изпълнена в живота им. Не се заблуждавай. Изпълняването на Божията воля не винаги е лесно. Йосиф и Мария приеха Божия план за живота си, но цената, която платиха бяха техните собствени планове.

Запомни това – най-светлото ти бъдеще не се крие в успеха на всичките ти планове и начинания. Твоето истинско бъдеще е в живота, който е изцяло подчинен на Божията воля за теб. Рождество Христово – раждането на Спасителят е отличен сезон за една честна преценка. Отговаря ли животът ти на този толкова основен принцип – първите неща на първо място?


Молитвата ми за теб днес е: на първо място върши Божията воля, а всичко останало ще си дойде на мястото.

Източник: http://jivot.org
С Исус ти си в добри ръце!
Изображение
Аватар
kalataable
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1592
Регистриран на: 26 Авг 2011, 16:46
Has thanked: 33 times
Been thanked: 26 times
Автор на темата
Пол: Жена

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Бог на първо място

Мнение Номер:#  Мнениеот raina georgieva » 30 Дек 2011, 19:50

blagodarq,kala bog da te blagoslovi
Аватар
raina georgieva
Inactive for 34 months
 
Мнения: 232
Регистриран на: 24 Ное 2011, 14:35
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Бог на първо място

Мнение Номер:#  Мнениеот raina georgieva » 30 Дек 2011, 19:52

[translit];( :bravo:[/translit]blagodarq,kala bog da te blagoslovi
Аватар
raina georgieva
Inactive for 34 months
 
Мнения: 232
Регистриран на: 24 Ное 2011, 14:35
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Бог на първо място

Мнение Номер:#  Мнениеот kalataable » 30 Дек 2011, 22:12

Амин, благодаря ти сестричке Райна, нека Бог благослови и теб (hug) :smileheart:
С Исус ти си в добри ръце!
Изображение
Аватар
kalataable
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 1592
Регистриран на: 26 Авг 2011, 16:46
Has thanked: 33 times
Been thanked: 26 times
Автор на темата
Пол: Жена

Re: Бог на първо място

Мнение Номер:#  Мнениеот Милко » 07 Яну 2017, 21:26

Много добро поучение. Наистина иска голяма вяра да приемеш вече бременно момиче за своя съпруга с твърдата увереност че заченатото в нея е от Бога. Заслугата му за идването на Исус Христо в човешка плът за да стане изкупителна жертва за нас не е по–малка от тази на Мария. :heart:
Аватар
Милко
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 912
Регистриран на: 19 Яну 2016, 15:17
Has thanked: 698 times
Been thanked: 324 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Петдесятна църква
Характер: смирен

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

14 потребители са разглеждали темата: Гост (7), Гост (3), Detelina (1), Flora_Vasileva (1), djindjer81 (1), for_the_truth (2), kalataable (6), lazarin1 (8), messianic (1), mirelkaaaaa (3), raina georgieva (2), stucyte (1), Милко (5), Теодор77 (2)


Назад към Общи християнски теми

cron