ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 22 Окт 2017, 16:31 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

[ Facebook коментара]

Светски новини

Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 12 Мар 2017, 02:16

Изображение

Президентът Радев да излезе с обръщение към нацията и да осъди случващото се в Белене

Движение обществен натиск призовава от Фейсбук гражданите да излезнат в подкрепа на католическия свещеник Паоло Кортези, който бе принуден да напусне Белене, защото е приютил в църквата законно пребиваващо у нас сирийско семейство.

Протестът ще се състои в неделя, 12 март от 12 часа на площада пред президентството в София.

Нарочно сме избрали точно това време, защото вече е настъпил съдбовният 12-и час за България. Случаят с отец Кортези и натискът срещу бежанците от измислени патриоти и националисти е изключително опасен за демокрацията. Това заяви Димитрин Вичев, който организира проявата.
От Движението призовават президентът Радев да излезе с обръщение към нацията и да осъди случващото се в Белене както и поведението на кмета на града и общинските съветници, които издигат стени на омраза и петнят образа на България като гостоприемна и толерантна страна.
От България си тръгна един достоен духовник. Това е лош знак, тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“, казват от Движението и призовават всеки, който се чувства европеец да заяви утре гражданската си позиция.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini ... dentstvoto
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: Организират акция в подкрепа на Паоло Кортези – неделя, 12 ч пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот bolgaroliub » 12 Мар 2017, 02:39

Всеки който се чуства европеец....ами аз се чувствам преди всичко българин и то Православен българин.....ами ще изляза на протест когато е за пенсиите на нашите майки и бащи които умират с 200лв пенсии....за тях движение обществен натиск няма ли да се сети както за тия двама души ...а нашите майки и бащи са над два милиона ...за тях що никой не се сеща ...тия собсидирани хрантутници на Америка за България що не проронват и дума....айде не ни баламосвайте с сълзливи и измислени истории...кой му пука за изтляващия български народ и за нашите родители.....стига сте се опитвали да ни правите на маймуни с тия измислени сълзливи истории.....какво направихте вие за нашите пенсионери дето умират от глад...или това ви е тактитаката да ни омайвате със сантименти по несъществуващи проблеми...СКправедлив ти какво направи за българсите пенсионери и бездомници дето бродятг по контейнерите та ни навираш тия измислени проблеми...ами тия да си вървят в арабския свят в Саудитска Арабия дето е супер богата и имат един език и една вяра ....за какво ни натякваш че трябва да ги приемаме....не искам да ги приемаме ....имама толкова българи зад граница които да приемем....защо тия да приемам ...чужди са ни..те си имат родина да си ходят там и да си я оправят както правят Православните християни от Сирия ...воюват и трепят ислямската зган от ИД и не са тръгнали да живеят на чежд гръб....не ни внушавайте чувство за вина ...нямя да стане.....не искаме ислямисти в родината си....не ми пука за тоя пастор ли какъв е там в католическата ерархия...католицизма е станал да сущ като безродните протестанти....не ни ги давайте за пример....ние за разлика от католици и протестанти знаем добре коварството на мюсюлманите
Аватар
bolgaroliub
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 10 Мар 2014, 15:02
Has thanked: 659 times
Been thanked: 427 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: твърд

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот AwarriorofChrist » 12 Мар 2017, 09:51

Католическата църква е спряла помощите на хората в Белене, само да припомня, че голяма част от жителите на Белене са католици българи, които също не са съгласни с идеята на Кортези да засели с ислямска гмеж прекрасният български град. Самото кюре е изгонено от своите си единоверци, а в знак на отмъщение Ватикана е спряла достъпа до хранителни и лекарствени помощи за бедните си единоверци. Всяка държава която е имала вземане - даване с католиката знае, че папистите са страшно отмъстителни и злопаметни люде извършвали не една или две подмолни операции срещу държави които упорито отказват да приемат католическата пропаганда за достоверна.
„И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен Вашият Отец Небесен.“
Аватар
AwarriorofChrist
Редовен
Редовен
 
Мнения: 144
Регистриран на: 04 Мар 2017, 12:36
Местоположение: Пловдив, България
Has thanked: 10 times
Been thanked: 87 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Баптистка църква
Характер: Спокоен

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 12 Мар 2017, 13:22

AwarriorofChrist » Днес, , 09:51 написа:Католическата църква е спряла помощите на хората в Белене, само да припомня, че голяма част от жителите на Белене са католици българи, които също не са съгласни с идеята на Кортези да засели с ислямска гмеж прекрасният български град. Самото кюре е изгонено от своите си единоверци, а в знак на отмъщение Ватикана е спряла достъпа до хранителни и лекарствени помощи за бедните си единоверци. Всяка държава която е имала вземане - даване с католиката знае, че папистите са страшно отмъстителни и злопаметни люде извършвали не една или две подмолни операции срещу държави които упорито отказват да приемат католическата пропаганда за достоверна.


Тя целта на пропагандата е една и съща, както византийската(скрита зад Христовото Име), така и онази отвъд континента ни, скрита под същото Име...
Проблема е, че всеки си мисли, че е най-правия.


Петиция в подкрепа на Паоло Кортези, свещеник в гр. Белене


https://www.peticiq.com/paolo_kortesi

1 Христо Христов [България] София Журналист, основател на сайта desebg.com Подкрепям отец Паоло Кортези, защото съм добре запознат с неговата обществено полезна дейност, ценя и го уважавам за всичко, което направи досега за България.

34 Даниела Иванова [България] София финанист Познавам отец Кортези и ценя високо преносът му за възраждане духовността в България.

43 Margarita Vasileva [България] София графичен дизайнер Оценявам високо дейността на отец Кортези за осветяване и съхранения на паметта на жертвите в комунистическите лагери. Срамувам се от начина по който хуманната му дейност беше отразена в медиите и от липсата на подкрепа от страна на държавните институции.

58 Десислава Валериева [България] София Преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" Присъединявам се, защото отец Кортези е пример за гражданска доблест и подражание.

69 Светла Енчева [България] София журналист Законите са за всички, а не само за „нашите хора“. Законите са гаранция, че ще се спазват основните права на всички и че никой няма да бъде несправедливо гонен и заплашван.

63 Веселин Байчев [България] София диригент Трябва да превъзмогнем пълзящата реставрация на комунизма в България. Е защото отдавна търсят начин да изгонят Падре Кортези от България, заради пробългарската му и антикомунистическа дейност. Е, намериха се няколко души - като Красимир Тодоров... Стига вече!

71 Поля Вазова [България] Пловдив Магистър-фармацевт Подкрепям отец Паоло в усилията му да се съхрани паметта за жертвите на комунизма,подкрепата на бежанците от войната в Сирия и духовните му послания към вярващите.

92 Калинка Петкова [България] Белене служител Отец Паоло, нашият енорийски свещеник е най-добрият духовен водач! Винаги ни е учил да вървим по пътя на вярата! Да следваме съвестта си, евангелието и да съблюдаваме законите на Р България, без да се страхуваме! Той ми показа и ме научи как да приемам различните. Показа ми какво означава да си милосърден не на думи, а с дела.

101 Десислава Алексова [България] София Преподавател Отец Паоло Кортези е един истински божи служител, един чист човек, отдаден истински на вярата и любовта към хората. Подкрепям човечността, държавността, активната духовна, социална, културна и просветителска дейност, която извършва. Отвратена съм от случилото се и не мога да възприема свестните да бъдат прогонени, а да тържествува утайката на обществото, да се потъпкват основни ценности, заложени в конституцията. Това не е моята България.

...
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот Theodora V » 12 Мар 2017, 16:15

Някой ходи ли?
Аватар
Theodora V
Deactivated
 
Мнения: 2450
Регистриран на: 24 Авг 2015, 11:37
Местоположение: София, България
Has thanked: 550 times
Been thanked: 639 times
Пол: Жена
църква: Православна църква

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 12 Мар 2017, 16:47

Митинг подкрепи отец Кортези и поиска от президента да защити конституцията

Изображение

http://www.mediapool.bg/miting-podkrepi ... 61208.html

МИСИОНЕРИТЕ-ПАСИОНИСТИ В БЪЛГАРИЯ, СЪТРУДНИЦИ НА МОНСИНЬОР ДУВАНЛИЯ В НИКОПОЛСКАТА ЕПАРХИЯ (1782-1804)

https://draganbachev.wordpress.com/2013 ... %81%d1%8a/
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот AwarriorofChrist » 12 Мар 2017, 16:54

Ако някой правеше митинги и в подкрепа на изстрадалият от демократичния преход български народ щяхме поне да сме сигурни, че имаме гражданско общество. Мощната католическа пропаганда на Ватикана се е задействала със всички сили и средства за да опозори България. Преди дни четох в един от католическите сайтове на Рим статия свързана с отец Кортезе и там някакъв италиански богослов обясняваше в подробности колко нехуманни били българите, колко нетолерантни и прочее глупости. Редно е да попитаме добрата стара католическа "църква", защо аджеба спря помощите за своите си братя по вяра които също като православните не искаха пасиониста да им заповядва какво да правят?
„И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен Вашият Отец Небесен.“
Аватар
AwarriorofChrist
Редовен
Редовен
 
Мнения: 144
Регистриран на: 04 Мар 2017, 12:36
Местоположение: Пловдив, България
Has thanked: 10 times
Been thanked: 87 times
Пол: Мъж
църква: Евангелска Баптистка църква
Характер: Спокоен

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 12 Мар 2017, 16:59

AwarriorofChrist » преди 2 минути написа:Ако някой правеше митинги и в подкрепа на изстрадалият от демократичния преход български народ щяхме поне да сме сигурни, че имаме гражданско общество. Мощната католическа пропаганда на Ватикана се е задействала със всички сили и средства за да опозори България. Преди дни четох в един от католическите сайтове на Рим статия свързана с отец Кортезе и там някакъв италиански богослов обясняваше в подробности колко нехуманни били българите, колко нетолерантни и прочее глупости. Редно е да попитаме добрата стара католическа "църква", защо аджеба спря помощите за своите си братя по вяра които също като православните не искаха пасиониста да им заповядва какво да правят?А НИМА НЯКОИ БЪЛГАРИ СА ХУМАННИ?

НАПРИМЕР ХЪРСЕВ, А СЕДНАЛ БЪЛГАРОЛЮБ ДА МЕ ПИТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ, А НИЕ ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДО ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ, КОЯТО ТОЯ ХЪРСЕВ ИСКА ДА СТАНЕ 70 Г., КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ ЗАЩО ВСИЧКИ СЕДИМ И СИ ТРАЕМ, КОЙ ЩЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТОЯ ГЕНОЦИД ?
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот stucyte » 12 Мар 2017, 18:14

AwarriorofChrist » Днес, , 16:54 написа:Ако някой правеше митинги и в подкрепа на изстрадалият от демократичния преход български народ щяхме поне да сме сигурни, че имаме гражданско общество. Мощната католическа пропаганда на Ватикана се е задействала със всички сили и средства за да опозори България. Преди дни четох в един от католическите сайтове на Рим статия свързана с отец Кортезе и там някакъв италиански богослов обясняваше в подробности колко нехуманни били българите, колко нетолерантни и прочее глупости. Редно е да попитаме добрата стара католическа "църква", защо аджеба спря помощите за своите си братя по вяра които също като православните не искаха пасиониста да им заповядва какво да правят?


Брате, аз съм специализирал в католически университет в Германия. Нямаш си дори на идея колко двуличност има в католическия свят.... Но заедно с това не мога да отмина факта, че има и много истински Христови последователи, войни Христови. Такъв изглежда е отец Кортезе. Проблем е обаче, че всички католически свещеници служат предимно на католическата църква, предани на ордена, от който произлизат. Църквата, която според католическата догматика е собственичка на свръхдлъжностните заслуги на светиите, има всички права над католиците/още повече за свещениците/, включително и на високоморалните им заслуги като християни, а при необходимост може да ги тиражира пред света така, както тя счете за добре. :friends:
" И ние познахме любовта, която Бог има към нас, и повярвахме в това. Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог - в него." /1Иоан 4:16/
Аватар
stucyte
Служител
Служител
 
Мнения: 7773
Регистриран на: 11 Окт 2012, 17:48
Has thanked: 1266 times
Been thanked: 1108 times
Пол: Мъж
църква: Православна църква
Характер: любопитен

Re: Организират акция в подкрепа на отец Паоло Кортези – неделя, 12 ч. пред президентството

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 12 Мар 2017, 18:41

stucyte » преди 23 минути написа:
Брате, аз съм специализирал в католически университет в Германия. Нямаш си дори на идея колко двуличност има в католическия свят.... Но заедно с това не мога да отмина факта, че има и много истински Христови последователи, войни Христови. Такъв изглежда е отец Кортезе. Проблем е обаче, че всички католически свещеници служат предимно на католическата църква, предани на ордена, от който произлизат. Църквата, която според католическата догматика е собственичка на свръхдлъжностните заслуги на светиите, има всички права над католиците/още повече за свещениците/, включително и на високоморалните им заслуги като християни, а при необходимост може да ги тиражира пред света така, както тя счете за добре. :friends:


Доверяй, но проверяй!

Този човек, ако е вършил нещо нередно досега, щеше да бъде изгонен отдавна, изглежда и той е прекалено бил доверчив, за да повярва, че едно единствено подобно семейство може да се засели и да бъде що годе добре прието, но ние българите сме мноооого предпазлив народ, след едно, може да станат хиляда и едно....
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3409
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Следваща

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

42 потребители са разглеждали темата: Гост (2), Гост (2), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (1), Гост (1), Гост (2), Гост (2), Гост (2), Гост (1), Гост (3), Гост (1), Гост (1), Гост (1), AwarriorofChrist (19), Cyril (10), Hatshepsut (4), Irina_76 (1), Theodora V (1), anah_su_namun (2), bolgaroliub (18), garich (5), lazarin1 (2), spravedliv (28), stucyte (38), yasna (8), Александър (21), Венци Тоневски (1), Галя (2), Георги Георгиев (1), Милко (13), Стефан Чаков (3)


Назад към Новини от България и света