ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 26 Юли 2017, 09:37 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК
ЗА РЕКЛАМА КЛИК
2017 ГОДИНА НА МОЛИТВА! ДЕНОНОЩНА ХРИСТИЯНСКА ТЕЛЕВИЗИЯ: КЛИК
Кампания: Дари Библия: КЛИК

АКЦЕНТИ

Демонично обсебване

ДА ОЧАКВАМЕ ГРАБВАНЕТО ИЛИ ПОЯВАТА НА АНТИХРИСТА?

Господ не ни забравя, а щедро ни благославя

Християни, спрете да се чувствате виновни

ЗЛАТНАТА РЕКА ОТ ПРЕСТОЛА НА НЕБЕСНИЯ ОТЕЦ

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЛУГУВА НА ДВАМА ГОСПОДАРИ


ВОДЕЩИ НОВИНИ

Откъде да научат българите истински важните неща?

100 хубави думи за България

П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

[ Facebook коментара]

Какво се случва в християнския свят.

П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 03 Юни 2017, 15:13

Автор:
Влади Райчинов

На 27 май 2017 г. Обединени евангелски църкви (ОЕЦ) в България проведоха годишното си Общо събрание. Дневният ред включваше отчет за последната година, избор на нов управителен съвет, гласуване на бюджет за настоящата година и приемане на промени в устава на сдружението.

Изображение

ОЕЦ съществува от 1909 г. като доброволно сдружение на основните евангелски деноминации в България. В него членуват 12 деноминации и 10 асоциирани организации. Целите на ОЕЦ са да работи за единството и сътрудничеството между своите членове, без да се намесва в духовния им живот и без да ги обезличава. Освен това сдружението има представителни функции пред държавата и обществото.

В ОЕЦ членуват Евангелската методистка епископална църква, Съюзът на евангелските съборни църкви, Съюзът на евангелските баптистки църкви, Съюзът на евангелските петдесятни църкви, Българска Божия църква, Божия църква в България, Българска евангелска църква „Блага вест“, Христова евангелска църква „Шалом“, Християнска църква „Сион“, Християнска църква „Месия“, Българска свободна църква и Християнска църква на Назарянина.

Изображение


В отчета си досегашният председател п-р Николай Неделчев припомни, че ОЕЦ съдейства за единството на евангелско-протестантските деноминации, представлява и защитава съществуването им пред институциите в България. Той очерта проведените през годината инициативи, насърчаващи сътрудничеството и общата идентичност като Молитвената седмица на ОЕЦ през 9-15 януари. Освен това ОЕЦ активно участва в живота на Европейския евангелски алианс, а наш представител в Изпълнителния комитет на ЕЕА е Стойко Петков.

Особена важност за ролята на евангелизма в България е участието на ОЕЦ в Националния съвет на религиозните общности. По тази линия председателят на ОЕЦ е представлявал евангелския свят при Празника на религиите (септември 2016 г.), в конференции и срещи съвместно с НСРОБ, Фондация „Аденауер“, БАН, Столична община, Парламентарната комисия по вероизповеданията, Експертния съвет към МОН и Комисията за защита от дискриминация.

Изображение


Общото събрание на ОЕЦ тази година е значим момент в живота на българските евангелисти. П-р Неделчев отстъпи от длъжността председател на Обединени евангелски църкви. На негово място Общото събрание избра п-р Румен Борджиев, а зам. председател ще бъде п-р Влади Райчинов.

Общото събрание също така прие промени в Устава на ОЕЦ.

През 2017 г. голяма част от дейността на евангелските църкви е с акцент върху различни инициативи за отбелязване на 500 години от началото на Реформацията. По този повод в края на октомври ОЕЦ планират общо евангелско събрание в НДК. Подготвя се и издаване на книга за същността и наследството на Реформацията.

-----------------

Изображение

Акценти от програмната визия на п-р Румен Борджиев като нов председател на ОЕЦ:

сближаване и сплотяване на евангелските деноминации;

единодействие и целеустременост в членовете на ОЕЦ за изграждане на Божието царство;

координация на деноминационни и парацърковни инициативи за прослава на Божието име и за насърчаване на Христовата църква във вярата;

сближаване и братско общение между духовни служители във всички градове;

преодоляване на възникващи различия между отделни членове;

защита на членовете на ОЕЦ от външни атаки и нападки;

контакти със средствата за масова информация за популяризиране на вярата в Бога и за промяна образа на евангелската църква;

пастирска загриженост и взаимопомощ към български вярващи и църкви извън страната;

близки отношения с голямото европейско и световно евангелско семейство;

представителство пред другите вероизповедания, пред невярващите, пред държавата;

отбелязване на 500 години от началото на Реформацията.

http://zornitsa.bg/bea-rumen-bordjiev
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2938
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1665 times
Been thanked: 1275 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

Re: П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

Мнение Номер:#  Мнениеот Александър » 03 Юни 2017, 17:34

Борджиев, дето си беше напривл селфи пред червеното знаме с петолъчката, сърпа и чука... 8-)
А тази мадама, да не е някоя "пасторка" ? :D
Аватар
Александър
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3253
Регистриран на: 13 Юли 2013, 19:24
Местоположение: София
Has thanked: 505 times
Been thanked: 362 times
Пол: Мъж

Re: П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 03 Юни 2017, 19:54

Александър » Днес, , 17:34 написа:Борджиев, дето си беше направил селфи пред червеното знаме с петолъчката, сърпа и чука... 8-)Няколко коментара от "голямата новина" за "селфито" тук, от преди близо две години:

защо?(15.09.2015 18:27)

Хубаво щеше да е авторът да се разрови и да му извади всички снимки със знамена от профила. От там можеше да разберете, че пасторът просто снима всяко знаме от всичките му екскурзии. Има знамена на Англия, ЮАР, САЩ, Япония, Кореа и предполагам доста други. Това означава ли че е едновременно комунист и капиталист? Моля ви, страната ни има много по-сериозни проблеми, а не кой с какви музейни експонати се снима...

George BG(14.09.2015 21:08)

НЕ БЪРЗАЙТЕ !!!
ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ !
ГОВОРИХ С ХОРА ОТ ЦЪРКВАТА МУ . КАЗАХА МИ ЧЕ ТОВА Е БИЛО ШЕГА , СНИМКАТА Е НАПРАВЕНА МНОГО ОТДАВНА В ЕДИН МУЗЕЙ В САНДАНСКИ , А ПАСТОРА ОБИЧА ДА СЕ СНИМА С КАКВО ЛИ НЕ :) :) :) :)
НО САТАНА ВИНАГИ КАКВОТО ГО ПРАВИ , ПРАВИ ГО ПРОТИВ НЕГО СИ :) :) :)
ТОКУ ВИЖТЕ ,ЧЕ СА ХУКНАЛИ КОМУНЯГИТЕ ДА ЧУЯТ НЕЩО ОТ БОЖИЕТО СЛОВО . ТОКУ ВИЖ СА СЕ И ПОКАЯЛИ !!!
....
НЕКА МЕДИЯТА ДА ГО НАМЕРИ И РАЗГОВАРЯ С НЕГО И ДА НАПРАВИ СЕРИОЗНО ИНТЕРВЮ , ЧЕ ТОГАВА ДА КОМЕНТИРАМЕ .

помислете и проучете(15.09.2015 17:44)

Много интересно как всички клавиатурни патриоти могат винаги да анализират и преценят живота и ценностите на един човек само от една снимка. Може би ще е хубаво първо да му проверите биографията, най-малко в какво семейство е отраснал преди да биете печати комунист и агент на дадена личност. Много хора са се снимали с восъчни фигури на Хитлер примерно, но не значи,че са нацисти. Това е човек, който се интересува от история и ви уверявам, че не вярва в ценностите на това знаме. Не бъдете толкова злобливи, само заради една снимка, първо проверете какво този човек е направил за всички бездомници, сираци, вдовици и затворници в София. Нека бъдем по-информирани.

Иванова(16.08.2015 16:33)

Един бегъл поглед на умен човек тук

https://www.facebook.com/rumen.bordjiev/photos_all

ще проговори на същия, че човекът обича да се снима със знамена.

Чудно как никой не го обвини във вярност към Кралицата, евреите, италианската мафия или Папата, исляма и т.н. (погледнете и ще видим дали знаете кое знаме чие е :) ).

Но... и авторът на "чудото", наречено "статия", е известен. Както и поставените цели. Така че няма нужда изобщо да се коментира.
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 2938
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1665 times
Been thanked: 1275 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

11 потребители са разглеждали темата: Гост (2), AwarriorofChrist (1), Natanel (4), Watch (1), anah_su_namun (1), bolgaroliub (2), spravedliv (3), stucyte (1), Александър (4), Милко (2), Стефан Чаков (1)


Назад към Християнски Новини