ХРИСТИЯНСКИ ФОРУМИ - ОЛЕКОТЕНА ВЕРСИЯ

Дата и час: 21 Сеп 2017, 02:36 Разширено търсене

Български християнски форуми е място за християнски дискусии, споделяне на видео или писмени свидетелства, насърчения и общение между вярващи в Бога.

Как да ни помогнете в развитието: КЛИК

П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

[ Facebook коментара]

Какво се случва в християнския свят.

П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 03 Юни 2017, 15:13

Автор:
Влади Райчинов

На 27 май 2017 г. Обединени евангелски църкви (ОЕЦ) в България проведоха годишното си Общо събрание. Дневният ред включваше отчет за последната година, избор на нов управителен съвет, гласуване на бюджет за настоящата година и приемане на промени в устава на сдружението.

Изображение

ОЕЦ съществува от 1909 г. като доброволно сдружение на основните евангелски деноминации в България. В него членуват 12 деноминации и 10 асоциирани организации. Целите на ОЕЦ са да работи за единството и сътрудничеството между своите членове, без да се намесва в духовния им живот и без да ги обезличава. Освен това сдружението има представителни функции пред държавата и обществото.

В ОЕЦ членуват Евангелската методистка епископална църква, Съюзът на евангелските съборни църкви, Съюзът на евангелските баптистки църкви, Съюзът на евангелските петдесятни църкви, Българска Божия църква, Божия църква в България, Българска евангелска църква „Блага вест“, Христова евангелска църква „Шалом“, Християнска църква „Сион“, Християнска църква „Месия“, Българска свободна църква и Християнска църква на Назарянина.

Изображение


В отчета си досегашният председател п-р Николай Неделчев припомни, че ОЕЦ съдейства за единството на евангелско-протестантските деноминации, представлява и защитава съществуването им пред институциите в България. Той очерта проведените през годината инициативи, насърчаващи сътрудничеството и общата идентичност като Молитвената седмица на ОЕЦ през 9-15 януари. Освен това ОЕЦ активно участва в живота на Европейския евангелски алианс, а наш представител в Изпълнителния комитет на ЕЕА е Стойко Петков.

Особена важност за ролята на евангелизма в България е участието на ОЕЦ в Националния съвет на религиозните общности. По тази линия председателят на ОЕЦ е представлявал евангелския свят при Празника на религиите (септември 2016 г.), в конференции и срещи съвместно с НСРОБ, Фондация „Аденауер“, БАН, Столична община, Парламентарната комисия по вероизповеданията, Експертния съвет към МОН и Комисията за защита от дискриминация.

Изображение


Общото събрание на ОЕЦ тази година е значим момент в живота на българските евангелисти. П-р Неделчев отстъпи от длъжността председател на Обединени евангелски църкви. На негово място Общото събрание избра п-р Румен Борджиев, а зам. председател ще бъде п-р Влади Райчинов.

Общото събрание също така прие промени в Устава на ОЕЦ.

През 2017 г. голяма част от дейността на евангелските църкви е с акцент върху различни инициативи за отбелязване на 500 години от началото на Реформацията. По този повод в края на октомври ОЕЦ планират общо евангелско събрание в НДК. Подготвя се и издаване на книга за същността и наследството на Реформацията.

-----------------

Изображение

Акценти от програмната визия на п-р Румен Борджиев като нов председател на ОЕЦ:

сближаване и сплотяване на евангелските деноминации;

единодействие и целеустременост в членовете на ОЕЦ за изграждане на Божието царство;

координация на деноминационни и парацърковни инициативи за прослава на Божието име и за насърчаване на Христовата църква във вярата;

сближаване и братско общение между духовни служители във всички градове;

преодоляване на възникващи различия между отделни членове;

защита на членовете на ОЕЦ от външни атаки и нападки;

контакти със средствата за масова информация за популяризиране на вярата в Бога и за промяна образа на евангелската църква;

пастирска загриженост и взаимопомощ към български вярващи и църкви извън страната;

близки отношения с голямото европейско и световно евангелско семейство;

представителство пред другите вероизповедания, пред невярващите, пред държавата;

отбелязване на 500 години от началото на Реформацията.

http://zornitsa.bg/bea-rumen-bordjiev
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3263
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1883 times
Been thanked: 1441 times
Автор на темата
Пол: Мъж

бyтoн зa coциaлни мpeжи

loading...

Re: П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

Мнение Номер:#  Мнениеот Александър » 03 Юни 2017, 17:34

Борджиев, дето си беше напривл селфи пред червеното знаме с петолъчката, сърпа и чука... 8-)
А тази мадама, да не е някоя "пасторка" ? :D
Аватар
Александър
Активен Потребител
Активен Потребител
 
Мнения: 3352
Регистриран на: 13 Юли 2013, 19:24
Местоположение: София
Has thanked: 556 times
Been thanked: 419 times
Пол: Мъж

Re: П-р Румен Борджиев е новият председател на ОЕЦ

Мнение Номер:#  Мнениеот spravedliv » 03 Юни 2017, 19:54

Александър » Днес, , 17:34 написа:Борджиев, дето си беше направил селфи пред червеното знаме с петолъчката, сърпа и чука... 8-)Няколко коментара от "голямата новина" за "селфито" тук, от преди близо две години:

защо?(15.09.2015 18:27)

Хубаво щеше да е авторът да се разрови и да му извади всички снимки със знамена от профила. От там можеше да разберете, че пасторът просто снима всяко знаме от всичките му екскурзии. Има знамена на Англия, ЮАР, САЩ, Япония, Кореа и предполагам доста други. Това означава ли че е едновременно комунист и капиталист? Моля ви, страната ни има много по-сериозни проблеми, а не кой с какви музейни експонати се снима...

George BG(14.09.2015 21:08)

НЕ БЪРЗАЙТЕ !!!
ТОВА Е ПОРЕДНАТА ПРОВОКАЦИЯ !
ГОВОРИХ С ХОРА ОТ ЦЪРКВАТА МУ . КАЗАХА МИ ЧЕ ТОВА Е БИЛО ШЕГА , СНИМКАТА Е НАПРАВЕНА МНОГО ОТДАВНА В ЕДИН МУЗЕЙ В САНДАНСКИ , А ПАСТОРА ОБИЧА ДА СЕ СНИМА С КАКВО ЛИ НЕ :) :) :) :)
НО САТАНА ВИНАГИ КАКВОТО ГО ПРАВИ , ПРАВИ ГО ПРОТИВ НЕГО СИ :) :) :)
ТОКУ ВИЖТЕ ,ЧЕ СА ХУКНАЛИ КОМУНЯГИТЕ ДА ЧУЯТ НЕЩО ОТ БОЖИЕТО СЛОВО . ТОКУ ВИЖ СА СЕ И ПОКАЯЛИ !!!
....
НЕКА МЕДИЯТА ДА ГО НАМЕРИ И РАЗГОВАРЯ С НЕГО И ДА НАПРАВИ СЕРИОЗНО ИНТЕРВЮ , ЧЕ ТОГАВА ДА КОМЕНТИРАМЕ .

помислете и проучете(15.09.2015 17:44)

Много интересно как всички клавиатурни патриоти могат винаги да анализират и преценят живота и ценностите на един човек само от една снимка. Може би ще е хубаво първо да му проверите биографията, най-малко в какво семейство е отраснал преди да биете печати комунист и агент на дадена личност. Много хора са се снимали с восъчни фигури на Хитлер примерно, но не значи,че са нацисти. Това е човек, който се интересува от история и ви уверявам, че не вярва в ценностите на това знаме. Не бъдете толкова злобливи, само заради една снимка, първо проверете какво този човек е направил за всички бездомници, сираци, вдовици и затворници в София. Нека бъдем по-информирани.

Иванова(16.08.2015 16:33)

Един бегъл поглед на умен човек тук

https://www.facebook.com/rumen.bordjiev/photos_all

ще проговори на същия, че човекът обича да се снима със знамена.

Чудно как никой не го обвини във вярност към Кралицата, евреите, италианската мафия или Папата, исляма и т.н. (погледнете и ще видим дали знаете кое знаме чие е :) ).

Но... и авторът на "чудото", наречено "статия", е известен. Както и поставените цели. Така че няма нужда изобщо да се коментира.
Аватар
spravedliv
Модератор
Модератор
 
Мнения: 3263
Регистриран на: 14 Окт 2012, 19:13
Has thanked: 1883 times
Been thanked: 1441 times
Автор на темата
Пол: Мъж

Коментирайте

Потребители разглеждали темата?

11 потребители са разглеждали темата: Гост (2), AwarriorofChrist (1), Watch (1), anah_su_namun (1), bolgaroliub (2), spravedliv (3), stucyte (1), Александър (4), Милко (2), Стефан Чаков (1), Теодор77 (4)


Назад към Християнски Новини

cron