Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация по фактурирането или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Един спомен, който ме накара отново да го споделя с вас.

15747633 1407606385950982 5706942606503860658 n

Вместо "слово за деня":
Един спомен, който ме накара отново да го споделя с вас. Колко грешим, когато гледаме с очите, а не със сърцето си и...отсъждаме кое е "правилно" и кое не...Това е случка от преди повече две години, когато си бях в София:

НАПРЕД...

Въведение в богословието

    Въведение в богословието (студентски записки по време на лекции)

ВЪВЕДЕНИЕ В БОГОСЛОВИЕТО

 

Цел на въведение в богословието- да запознае студентите с основните теми на православната вяра.

В практиката на църквата, първите 4-5 века е имало много добра подготовка, за преди кръщението, което е вход в църквата. Тази подготовка е била с продължителност до 2-3 години, запознаване с основите на вярата, катехизис.

НАПРЕД...

Така нареченият Ден на Рождество.. От Катя Николова

152807.p

Вместо "слово за деня" или...изразени в няколко думи моите (НЕ) предпразнични мисли:
Едно закономерно вече явление наблюдавам през последните дни (а то се появява преди всеки празник) в пространството на ФБ. А и имам подозрението, че ескалацията му ще нараства до така нареченият Ден на Рождество или както в България е прието да се нарича Коледа.

НАПРЕД...

Давам едно свидетелство, с което отдавам цялата слава на Бога!

womanpry

Преди известно време, една колежка, която е била сестра в Господа Исуса Христа, ние често си говорихме и си споделяхме нещата, които Бог е вършил в животите ни. Когато тя започна да ми разказва, че в домът и не са се разбирали с мъжа си, постоянно имало разпри и кавги, аз и предложих да се моля за нея, и тя се съгласи. Минаха се няколко дена, когато тя ми сподели това:

НАПРЕД...

Много яко ви бият комплексите.. Къде остана молитвената стая?- Жулиян Томов

Много яко ви бият комплексите....., да се заснемем с новата вратовръзка, да съберем повечко лайкове като си направим селфи, да се заснема гол до кръста да ме видят колко съм корав, да ми видят новата кола.....и какво от това? ..... Ставаш сутрин и сърцето ти отново празно, чудиш се с каква простотия да го напълниш отново, и каквото и да направиш то отново си остава празно, и защо?!
Въпрос:

НАПРЕД...

Защото сърцето ни боли да гледаме, че някой е изпаднал в беда и нужда!

14519874 10211265087971797 2219204406062630554 n

Държавата дава по 300 лева на пострадалите, а разкрива сметка, в която народа да дарява...

НАПРЕД...

Аз намерих време да го напиша..., така че моля ви намерете време да го прочетете...!!!

1236589

ВНИМАНИЕ... !!! В този момент стоя на Турско- Българската граница... Докато чакам на опашката за тирове, да вляза в България, реших да ви напиша това важно послание...!!!

НАПРЕД...

Християните и етикетите..

Western Christianity Problem

Поразгледах списъка си с приятели и останах озадачена, колко много от тях, при това определящи се като християни,са си лепнали етикет,вместо да се представят с името си.

НАПРЕД...

Ха честито, скъпи вярващи, за всичките ви изпълнени желания на кръстовден!

0000315463 article2

Ха честито,скъпи вярващи ,за всичките ви изпълнени желания!
Пропуснали сте да отбележите,по колко желания днес изпълнява Господ,но пък и аз и други,дето само Библията четем,понаучихме нещичко от поздравите ви!

НАПРЕД...

Да чуеш Господ да ти каже ... Ето Ме ! ... работата става сериозна...

manpraying

Да чуеш Господ да ти каже ... Ето Ме ! ... работата става сериозна и отговорна ... за теб! Исая 58: 9 " ...Ще извикаш към Господа и Той ще каже: Ето Ме! ..." стихове 11-12 " ГОСПОД ще те води постоянно, ще насища душата ти в суша и ще дава сила на костите ти, и ти ще бъдеш като напоявана градина и като воден извор, чиито води не пресъхват. И идващите от теб ще съградят отдавна запустелите места, ще изправиш основите на много поколения; и ще се наречеш възстановител на развалините, възобновител на пътища за живеене." ... стих 14 ... "устата на ГОСПОДА изговори това."

НАПРЕД...