Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Слово за деня: За някои "застрашителни" изказвания по повод загубването на спасението

Катя Николова

Помолих Бог да ми даде разяснение по въпроса. Защото много братя и сестри, които са сгрешили в нещо, четейки тези толкова самоуверени "наставници", губят благодатта, отчайват се, срамуват се и се крият поради грешките си и по този начин се отдалечават от Бог и от това, което Той има за живота им. Често се спекулира и с думите "който устои до край..." или "който е роден от Бога, не греши...".

И започнах да разсъждавам върху тези думи - роден от Бога. Когато ние се родим физически, автоматично приемаме фамилията на родителя си. И това е за цял живот, дори след физическата ни смърт е изписана. НЕ се променя! Каквото и да вършим през живота си, колкото и грешки да направим - името остава същото, например Иванов/а. Е, нека разсъждаваме тогава върху словото. Когато един човек Е роден от Бога, той Е Негово дете и...това Е завинаги. Никъде в Библията НЕ открих да се отнема спасението (фамилията) на един човек, който Е роден от Бога. Наградата - да, но спасението НЕ. 1Коринтяни 3:15 казва недвусмислено това. И притчата за блудният син също - дори и да изгуби всичко, той НЕ престана да бъде син на Баща си. И да се върнем на 1Йоан 5:18, в който стих много, които съгрешават падат, защото им се насажда вина. НЕ съгрешава НЕ означава, че няма да сгреши, а когато сгреши неговата съвест веднага го изобличава и по този начин той пази себе си, като се покайва веднага. По този начин лукавият НЕ може да се докосне до него. Исус Христос прости ВСИЧКИТЕ ни грехове още преди да сме заченати. Ако ти си роден от Бога, ако си Негово дете, нима Той ще се откаже от теб, когато сгрешиш?! Твоят физически баща направил ли го е, когато си грешил?! Ще те наказва, ще те поправя, но...НИКОГА няма да бъдеш нечие друго дете.
Днес искам да насърча тези Божии деца, които са сгрешили и поради тази грешка НЕ отиват при своя Баща, а се поддават на внушенията и лъжите на противника ни. Той, лукавия знае, че твоят Баща те чака и НИКОГА няма да се откаже от теб, но те заблуждава, за да НЕ извършиш Божията воля, да НЕ употребиш талантите, които ти е дал и...да загубиш наградата си. НЕ се поддавайте на тези провокации - Бог, твоят Баща те Е родил и ти Му се довери и иди при Него, когато сгрешиш! ЗАЩОТО това, което Той Е започнал в теб, Той ще го довърши и ще те чака, докато се завърнеш - както блудния син. Дерзай! Ти си РОДЕН от Бога и си РОДЕН да побеждаваш, защото детето, когато порасне става копие на своя Баща! А...нашият Баща Е ПОБЕДИТЕЛ, защото Е Цар на Царете и на цялата Вселена!
Катя Николова

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...