Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

СНИМКАТА, КОЯТО СЪБРА 1 МИЛИОН ДОЛАРА

Само за няколко дни една снимка на едно момче от един световен мегаполис събра един милион долара от дарения! Как? Сега ще ви разкажа...

Първо малко предистория:
Брандън Стантън е американски фотограф, който стои зад популярния проект "Humans of New York". Той снима хората по улиците на града и им задава въпроси. Портретите и отговорите публикува в своя сайт www.humansofnewyork.com и в своята FB страница. Започнал почти на шега през лятото на 2010 г., днес проектът "Humans of New York" се е превърнал в запазена марка с повече от 11 млн. фена във FB! Стантън е и автор наедноименна книга, която 28 седмици е в класацията за бестселъри на New York Times.

Снимка за 1 милион долара:
На 20.01.2015 г., по време на една от своите разходки из улиците на Ню Йорк, Стантън се натъква на 13-годишния Видал Частанет, шестокласник от Браунсвил, Бруклин – районът с най-висока престъпност в целия град. Ето как протича разговорът между фотографа и момчето:

001

"Кой е оказал най-голямо влияние в живота ти?"
"Моята директорка, г-жа Лопес."
"Как ти повлия тя?"
"Когато загазим, тя не ни отстранява от училище. Вика ни в своя кабинет и ни обяснява как е устроено обществото около нас. Казва ни, че всеки път, когато някой напусне училище, се подготвя нова затворническа килия. Веднъж ни накара да станем всички, един по един, и каза на всеки от нас колко е ценен като личност."

Според собствените си думи, Стантън рядко се намесва в живота на хората, които снима. Този път обаче случаят не е такъв. Фотографът решава да се срещне с директорката на Mott Hall Bridges Academy, Надя Лопес. По това време тя събира пари, за да изпрати децата на посещение в Харвард. Лопес искрено вярва, че ако образът на университета и животът там се запечата в съзнанието на децата, те ще бъдат по-мотивирани да устоят на престъпната среда, в която са принудени да растат.

002

"Обществото не очаква кой знае колко от нашите деца. Ние обаче ги насърчаваме да вярват в себе си. Цветът на Mott Hall Bridges Academy е лилавото. Това е цветът на облеклото на нашите ученици и на нашия персонал. Лилавото е кралският цвят. Искам децата да знаят, че, макар да живеят в общежития в Бруклин, техните корени ги отвеждат дълбоко назад, към кралете и кралиците на Африка. Искам да знаят, че техните предци за устояли на много изпитания и те също ще го направят. Когато кажеш на някого от кой квартал са тези деца, лицето на човека отсреща веднага се променя. Но моите ученици знаят какво е нужно да направят, за да успеят! Искам децата ни да знаят, че няма нито едно място, в което да не могат да се впишат!"

След тяхната среща Стантън решава да се включи в каузата й. Снимката на Видал събира над 1 млн. харесвания и се превръща в истински "вирус". На 22.01.2015 г. Стантън стартира кампания за набиране на 100 000 долара в сайта Indiegogo.com, която ще изтече на 05.02.2015. Сумата, дарена първите четири дни, възлиза на повече от 700 000 долара. Днес (30.01) тя се доближава до 1 100 000 долара!

Г-жа Лопес определено може да е доволна – следващите 10 години шестокласниците от нейното училище ще могат спокойно да посещават Харварт. Пожелаваме ви успех, деца! И светло бъдеще!

003

снимки: Brandon Stanton

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови