Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Любопитни статии на библейска тематика.

Отговор на коментарите относно статията 'Докога езически поклон пред мартеницата?'

Добави в Svejo

Отговор на коментарите относно статията 'Докога езически поклон пред мартеницата?'

От Ан. Василева

ОТГОВОР НА КОМЕНТАРИТE  ОТНОСНО СТАТИЯТА 'ДОКОГА ЕЗИЧЕСКИ ПОКЛОН ПРЕД МАРТЕНИЦАТА?'

Езическите окултни традиции - Баба Марта

Благодаря на всички, които откликнаха с мнения по въпроса. На тези, които харесаха статията и я подкрепиха, пожелавам устояване и все така остър усет към проблемите. На онези, които не са съгласни и се дразнят, препоръчвам да прочетат книгата Деяния на апостолите където се казва:

„А като ги чакаше Павел в Атина, духът му се възмущаваше дълбоко, като гледаше града пълен с идоли ; „… Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни; „Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, … на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам” (17:16, 22,23).

Апостол Павел, както виждаме, не съветва гърците да си запазят езическите „богове” за да не изгубят своята идентичност, а им проповядва непознатия Бог.

Нямам нищо против всеки да желае здраве и радост на другия, но защо не му го пожелае чрез Господа? А от кои сили да ги пази? Не е ли Господ този, който може да опази?

Нима смятате, че когато отидем на небето Бог, ще ни разпредели по народности – тук българи, там французи и т.н. А къде ще сложи тези от смесените бракове? И защо? Не е ли казал : ”Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден” (Марк 16:16 ) и „каквито са мислите в душата му - такъв е и той (човекът). (Притчи 23:7).

Какво казва Бог за мартениците

Ако мислите ви са против Божието Слово, ако за някого това са простотии, то какво да очаква Бог от противници? Да, Бог е Любов, но НЕ само! В характера си Бог има още много качества. Не казва ли Самият Той: „Аз създавам светлината и творя тъмнината; Правя мир, творя и зло! Аз Господ съм, Който правя всичко това.” (Исая 45:7). „Внимавайте на себе си да не забравяте завета, който Господ вашият Бог направи с вас, да не би да си правите идол, подобие на нещо, което Господ твоят Бог ти е запретил; защото Господ твоят Бог е огън пояждащ, Бог ревнив.” (Второзаконие 4:23-24); „На Мене принадлежи възмездието и въздаянието” (Второзаконие 32:35 ) - казва Бог. И „Страшно е да падне човек в ръцете на живия Бог” ( Евреи 10:31). Не заплашвам никого, не говоря от мое име, само посочвам това, което Самият Бог казва за Себе си. Вярвам, че не чувате тези думи за първи път. Ако на някого те не са изгодни, това си е негов проблем, не е нито на Бога, нито мой.

На тези, които все още търсят истината, пожелавам да я намерят. Тя не е скрита, изявена е и в природата и в Словото, стига само да искат да я видят.

Някои хора повярват изведнъж, други с години проучват и се съмняват. Но за всички има надежда, защото Той е „Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината” ( 1 Тимотей 2:4) за да открият истинския източник на щастие и свобода.

Бог да благослови всички ни.

От автора.

Докога езически поклон пред мартеницата?

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Коментари   

 
0 #1 3 29-06-2017 12:38
Много добре им го казахте.
А на този отгоре само едно ще му кажа, над което да помисли - а кой е съществувал преди българите и ги е създал - тях, а и всички и всичко??
За правописа на Василев - ограмоти се малко, вместо да критикуваш друг! Ако не си виждаш грешкитеее... Как си завършил училище?!
Цитиране
 

Добавете коментар

Защитен код
Обнови