Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Чудотворни икони пристигали във Варна

Чудотворни икони пристигали във ВарнаВарна, България

Чудотворна икона пази и лекува от различни видове болести и дори рак!

Морската столица Варна се подготвя да посрещне копията на чудотворни икони. Те ще пристигнат от манастира в Света гора в Атон. Едната е чудотворната икона на Богородица и се нарича „Всецарица”. Според светите хора тя помага за лечение на редица болести.

Пред нея ще се молят за опрощение на греховете и изцеление от изключително тежката болест рак. Освен това пред нея ще молят майки на деца, които са зависими от страшните пороци като алкохолизъм и употреба на упойващи и вредни медицински вещества. Пред образа на „Всецарица” ще застанат и тези, които искат да бъдат избавени от вредното влияние на магиите и посегателството им над личното пространство.

Във Варна известното копие ще пристигне точно на 21 ноември. Тогава християнската църква отбелязва деня на християнското семейство. Празникът е известен и като Въведение Богородично. Според преданието Божията майка била обречена на Бог още преди раждането си. След като малката Мария навършила три години, нейните родители я завели в храма в Йерусалим, за да се подготви за великата си съдба и да роди Божия син.

Празникът съвпада и с настоящите коледни пости. На този ден, 21 ноември вярващите приемат светото причастие, което им дава духовни сили за борба срещу злото в света и в самите нас. В миналото се е празнувало в тесен кръг, с родителите и неомъжените деца. после се е ходело на църква, за да измолят здраве и благоволение за фамилията. Около масата се е пиело чаша червено вино и хапвало постна гозба. Масата се е оставяла неразтребна, за да дойде през нощта Богородица и да благослови семейството.

Втората икона, която ще пристигне в морската столица е копие на чудотворната икона на Св. Георги. Тя е подарък от братята в манастира от Атон на църквата „Св. Атанасий” във Варна. За нея е изработен дървен обков от дърворезба. Иконите ще бъдат изложени за поклонение на миряните, като преди това ще бъдат извършени литургии от Варненския митрополит.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови