Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Баба Добринка от Горно Хърсово се топли на свещ

70-годишната Добринка Стоилкова от благоевградското село Горно Хърсово проплака, че животът й с всеки изминал ден става все по-труден, а пенсията от 160 лв. не стига за нищо. Премръзнала от студ, с плетени ръкавички на ръцете, възрастната жена се опитва да продаде продукцията си на благоевградския пазар.

Хората нямат пари и не купуват нищо. Произвела съм продукцията си сама в село Горно Хърсово – картофи, чесън, тикви, семки, орехи, и излизам всяка сряда и събота да продавам, но хората поглеждат и отминават, обяснява жената. През останалите дни пък излага продукцията си близо до едно мостче до градската градина в Благоевград.

Нямат пари хората, жал ми е за младите, нямат пари, а пък и няма никаква работа за тях. И аз едвам събирам стотинки, за да си купя хляба. Олио си купувам от големите магазини само когато е на промоция. Имам деца, но как да търся помощ от тях, те едвам покриват техните си разходи, жалва се още баба Добринка.

През зимата остава да живее при децата си в Благоевград, а през лятото отглежда продукцията си в Горно Хърсово. Селото е популярно с това, че стотината жители там живеят без електричество. В 21-ви век баба Добринка живее на свещи, без транзистор и телевизия, топли я единствено малката радост да произведе повече картофи и тикви, за да има какво да продава.

„Докато е светло, седим навън, стъмни ли се, на леглото – лягаш и това е”, обяснява тя.

Лошото е, че вече не съм здравословно добре, следващата година няма да мога да произведа и продам нищо. Получавам пенсия 160 лв. и се чудя за кое по-напред да отидат парите, добавя още 70-годишната жена.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови