Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Желаещите да помогнат нека последват тази връзка: КЛИК
За информация по фактурирането или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Баба Добринка от Горно Хърсово се топли на свещ

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

70-годишната Добринка Стоилкова от благоевградското село Горно Хърсово проплака, че животът й с всеки изминал ден става все по-труден, а пенсията от 160 лв. не стига за нищо. Премръзнала от студ, с плетени ръкавички на ръцете, възрастната жена се опитва да продаде продукцията си на благоевградския пазар.

Хората нямат пари и не купуват нищо. Произвела съм продукцията си сама в село Горно Хърсово – картофи, чесън, тикви, семки, орехи, и излизам всяка сряда и събота да продавам, но хората поглеждат и отминават, обяснява жената. През останалите дни пък излага продукцията си близо до едно мостче до градската градина в Благоевград.

Нямат пари хората, жал ми е за младите, нямат пари, а пък и няма никаква работа за тях. И аз едвам събирам стотинки, за да си купя хляба. Олио си купувам от големите магазини само когато е на промоция. Имам деца, но как да търся помощ от тях, те едвам покриват техните си разходи, жалва се още баба Добринка.

През зимата остава да живее при децата си в Благоевград, а през лятото отглежда продукцията си в Горно Хърсово. Селото е популярно с това, че стотината жители там живеят без електричество. В 21-ви век баба Добринка живее на свещи, без транзистор и телевизия, топли я единствено малката радост да произведе повече картофи и тикви, за да има какво да продава.

„Докато е светло, седим навън, стъмни ли се, на леглото – лягаш и това е”, обяснява тя.

Лошото е, че вече не съм здравословно добре, следващата година няма да мога да произведа и продам нищо. Получавам пенсия 160 лв. и се чудя за кое по-напред да отидат парите, добавя още 70-годишната жена.

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК

Добавете коментар

Защитен код
Обнови