Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Путин забрани рекламата на сексуслуги

Путин забрани рекламата на сексуслуги

До 2500 евро глоба за нарушителитеПутин забрани рекламата на сексуслуги
”

В Русия под ветото попадат и завоалираните обяви за масаж

Руските законодатели са решени да наложат вето върху пряката и скритата реклама на сексуални услуги, съобщи вчера Газета.ру. Инициативата е на депутатите от управляващата партия „Единна Русия”, които предлагат да бъдат въведени глоби за средствата за масова информация, нарушаващи забраната.

Съответният законопроект вече е внесен за обсъждане в Държавната дума, като той ще удари и обявите от

„В момента много печатни медии допускат публикуването на реклама от юридически и физически лица за предоставяне на апартаменти, стаи, сауни, за масаж, стриптийз и ескорт”, се казва в мотивите на депутатите. Според тях това е завоалирана реклама на сексуални услуги от лица и организации, занимаващи се с проституция. Народните представители от „Единна Русия” предлагат забраната да се внесе като допълнение към Закона за средствата за масова информация и в новите текстове да бъдат заложени глоби за нарушителите. На гражданите, престъпили буквата на закона, ще бъдат налагани глоби от 60 до 125 евро, на длъжностните лица – от 125 до 250 евро, а на юридическите лица – от 250 до 2500. От Думския комитет по информационна политика твърдят, че рекламата на проституция вече е забранена със Закона за рекламата. Един от авторите на новите поправки - зам.-председателят на долната камара на парламента Сергей Железняков, обаче уточни, че споменатият нормативен документ не засяга завоалираните обяви.

Председателят на президентския съвет по правата на човека Михаил Федотов смята, че готвените промени в законодателството няма да решат проблема с проституцията в страната. Вместо това той предлага Думата да се върне към обсъждането на законопроекта за регулиране на пазара на сексуслуги. Най-известният опит да се въведат правила в тази сфера принадлежи на бившия депутат от Съюза на десните сили Андрей Вулф. През 2004 г. той искаше да се разреши на всички руски граждани над 18 години да се разпореждат с тялото си както намерят за добре. Вулф настояваше в страната да се създаде легален пазар за проституция.


СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови