Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

Джихадисти от ИД превръщат църкви в затвори

Джихадистите от Ислямска държава са превърнали някои църкви в иракския град Мосул в затвор. По информация на местни източници, цитирани от информационния сайт www.ankawa.com, през последните дни задържани хора с превързани очи и с белезници, са били откарани в древната халдейска църква „Непорочно зачатие на Дева Мария“, в западната част на града, след взривяването на затвора в Бадуш.


Агенция Фидес съобщава, че и манастирът „Свети Георги“, който принадлежи на халдейския орден „Света Ормисида“, е превърнат в женски затвор.

В Мосул, през месец ноември, джихадистките милиции нанесоха непоправими щети на окупирания от тях и използван като убежище и логистична база манастир на халдейските сестри на „Пресветото Сърце“. Пълномощникът на халдейския орден „Света Ормисида“, Ребвар Аудиш База съобщава, че „джихадистите от Халифата са окупирали църквите, включително и най-древните“. Затова към всички тревоги се прибавя и новото безпокойство, че евентуална военна офанзива за освобождаването на Мосул би могла да превърне църквите в цели за нападение, като се има предвид, че те са превърнати в логистични бази на джихадистите.

Източник: man.rv

Превод: Евангелски ВестникСПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови