Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

КОЙ Е ТОЗИ ИСУС

precious testimoniesСвидетелството достига до вас с любезното съдействие на Precious Testimonies

Превод и редакция: Роза Саронова


КОЙ Е ТОЗИ ИСУС

От: Гулам Масих Нааман

Исус спасява войници


Думите записани по-долу принадлежат на бивш мюсюлманин, чието им е Гулам Масих Нааман. По време на война, в която живота на всички бил застрашен, този мъж споделя УДИВИТЕЛНОТО си свидетелство за своя командващ офицер – Бакстър. Той се молел на този „Исус” ... По онова време Исус бил един далечен и непознат Бог за Гулам.


 

Това, което най-много ме впечатляваше в Бакстър беше поведението му по време на бомбандировките и въздушните атаки.

Ако Японците ни бомбандираха и се случеше той да е дежурен, вместо да отиде да се крие в окопите, той извикваше към всички мъже: „Хайде, момчета. Нека идем в параклиса.” „Параклиса” всъщност представляваше една палатка, използвана за място на молитва и хваление.

Обикновено ние му се подчинявахме. Докато бяхме в „параклиса” само той се молеше. От нас се искаше да казваме само „амин” когато той приключеше молитвата си. Това се случи два-три пъти.

Веднъж имаше ожесточена атака от страна на Японците. Небето беше покрито със самолети и всички ние се втурнахме към укрепленията и окопите. Смъртта изглеждаше неизбежна. Бакстър обаче извика: „Момчета, няма смисъл да тичате към окопите; там няма да сте в безопасност. Нека да идем в параклиса.” Ние се изсмяхме на тази очевидно глупава заповед. Беше ОК да идем в палатката когато бомбандировката не беше толкова унищожителна, но този път заповедта му изглеждаше направо абсурдна. Но пък Бакстър беше офицер, а и в гласа му звучеше увереност.

Той каза: „Аз ще се моля на Господ Исус. Не се налага да вярвате в Него или да правите каквото и да е било; само кажете „амин” когато аз свърша.”

Въпреки, че бяхме скептично настроени, ние му се подчинихме и влязохме в палатката с него. Седнахме удивени от неговото поведение по време на такава опасност. Докато Бакстър се молеше той заплака. Думите му все още звучат в ушите ми:

{xtypo_quote}Господи Исусе, открий Своята мощ и сила днес. Докажи на тези войници, че Ти си реален. Заради тези, които те обичат и заради техните родители, опази ги в тази атака. Нека тези мъже да озсъзнаят, че Ти си жив и че Ти спасяваш не само тялото на човека, но и неговата душа от унищожение. Амин.{/xtypo_quote}

Докато Бакстър се молеше настъпи една необикновена ... една особена промяна в палатката. Всеки от нас застина в абсолютно мълчание. Една странна тишина ... не чувахме нищо от това, което ставаше навън. Ние бяхме в една палатка ... една обикновена палатка, но сякаш тя беше покрита с едно одеяло от тишина.

Когато най-сетне излязохме от нея гледката беше просто ужасяваща. Парчета разкъсана човешка плът бяха разпръснати по цялата земя. Частта, която беше разположена от другата страна на канала беше ударена от няколко бомби. Сърцераздирателни стонове долитаха до нас. Бомби бяха попаднали и в канала зад стола, в който се хранехме, и водата в него направо вреше. Кал преливаше от бреговете му, мъгла и смърт се стелеше наоколо.

след битка

И в центъра на това унищожение ние бяхме в безопасност. Шокирани и смаяни нямаше как да не заключим, че Бога на Бакстър Исус чуваше молитвите и спасяваше людете Си. Кой пък е този Господ Исус Христос, се чудех аз? Доколкото знаех от Корана, Той беше просто един пророк както другите пророци. Нали хората не се молят на умрели пророци за освобождение? Никога преди това не бях чувал някой да се моли като Бакстър. Беше такава простичка молитва, но в същото време и толкова пряма...

Като момче аз израснах в родния си град и с приятелите си ходех в Американската мисия. Това, което ни доставяше най-голямо удоволствие беше след службата да идем в къщата на мисионера да пеем химни със съпругата му и да играем с другите момчета там. Но по време на службите, аз така и не разбрах какво точно казваше мисионера и за какво се молеше. Той доста викаше ... Бакстър обаче, сякаш разговаряше с Приятел, Който седеше до него. Изглеждаше толкова лесно. Наистина ли беше възможно?


{xtypo_sticky}Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови!Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. {/xtypo_sticky}
hristiqni.com се издържа единствено от дарения и всяко едно помага за съществуването на сайта. Всеки желаещ може да направи дарение от ->ТуК<-
{xtypo_info}Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!{/xtypo_info}

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови