Християнски Портал

*СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН*

Абонирайте се за седмичния ни бюлетин, за да получавате 5-те най-посещавани страници в български християнски портал (християни.ком) през изминалата седмица.
Подкрепете служението ни от тук: КЛИК
За информация, фактури или въпроси, моля, пишете ни на еmail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 

ОСВОБОДЕНА ОТ СТРАХА ... НА МИГА!

ОСВОБОДЕНА ОТ СТРАХА ... НА МИГА!

(Историята на Пола Колинс)
превод: Роза Саронова
Източник: Precious Testimonies (Безценни Свидетелства)


ОСВОБОДЕНА ОТ СТРАХА ... НА МИГА!

ОСВОБОДЕНА ОТ СТРАХА ... НА МИГА!

Знаете ли какво е голяма част от живота ви да бъде контролирана и доминирана от страха? Ако е така, знаете ли, че Бог иска да ви освободи от това контролиращо влияние? Позволете ми да споделя с вас свидетелството си за това как Бог ме освободи от страха.

Проблемите в живота на един възрастен човек много често имат своите корени още в детството на тази личност, което беше и моя случай. Аз бях едно нормално, щастливо дете, но и много чувствително и несигурно. Както много други малки деца и аз сънувах кошмари и ме беше страх да спя на тъмно сама. През ученическите ми години, страха ме връхлиташе и сграбчваше в лапите си когато ме изпитваха, когато трябваше да напиша нещо на черната дъска или да прочета домашното си пред целия клас. И за да добавя към страха си, аз постоянно гледах филми на ужасите.

На всичкото отгоре аз имах и близки приятели, които участваха в спиритически сеанси. Техните призрачни разкази за това как си говорили с "мъртвите" и как "умрелите" им отговаряли на всички въпроси; как виждали "духовете на покойниците"; как можели да вдигнат масата във въздуха, подклаждаха в мен още по-голям страх.

На 21 годишна възраст аз се омъжих. Изпитах такова облекчение, че съпругът ми ще спи до мен всяка вечер. Най-сетне щях да спя спокойно без да ме връхлитат тези натрапчиви страхове. Но се оказа, че съпругът ми започна да работи и нощна смяна. Понякога работеше на 3 места като не се прибираше с дни, оставяйки ме сама. През първата година от брака ни страха и несигурността започнаха отново да растат в мен.

Живеехме в каравана. В къмпинг за каравани. Бях заобиколена от много хора, но когато нощта паднеше страха отново ме връхлиташе и аз не можех да спя. Две-три нощи подред взех приспивателни, но се страхувах толкова много, че нещо може да ми се случи докато заспя, така че после ги отказах. А и те не ми действаха.

Скоро след това се роди първото ни дете и ние се преместихме да живеем в една къща, в дълбоката провинция. Дома ни се намираше далеч от главния път и нямахме съседи на близо. Разбира се, бидейки така изолирана това подхрани още повече страховете ми. Щом започнеше да се смрачава аз започвах да нервнича и се чувствах като уловена в капан. Нощи наред аз седях тихо, без да посмея да мръдна, стискайки пистолет в ръка. Понякога се чувствах в безопасност когато всички лампи в къщата светеха, а друг път ми се струваше по-разумно да ги загася, за да мога да виждам по-добре какво става навън. Много пъти напусках къщата. Вземах детето и се мятах на колата, карайки до края на пътя, който водеше към къщата ни, спирах и прекарвах цялата нощ там чак до зазоряване. С първите лъчи на слънцето аз започвах отново да се чувствам в безопасност и се прибирах у дома.

Вече бях омъжена от година и половина когато един ден на вратата почука непознат мъж. Поради изолацията и самотата, в която живеех аз бях много уязвима. Той обръщаше внимание на мен и бебето и беше приятелски настроен всеки път когато се отбиваше у дома. Ако бях някоя вряла и кипяла, препатила и с опит, аз веднага щях да усетя какво се заформяше, но нямах никакъв житейски опит. Беше ми приятно в компанията на този мъж и изобщо не осъзнавах колко низки и непочтени бяха намеренията му. Край на неговите посещения сложи секса, който правихме само веднъж.

На мига моята съвест ме изобличи и аз се почувствах омърсена. За първи път в живота си изпитах страх от Бога и ада. Помислих си: "Ако Бог наистина съществува тогава ще си имам неприятности. Защото ако Бог е реален, то и ада е реален и 10те заповеди в Библията и те са реални и аз ще ида право в ада." Тогава видях два пътя пред себе си. Единият от тях ми даваше право да избера да повярвам в Бога, да Му предам живота си и да живея така както Той иска, а другият просто да си замълча, да не споменавам за случилото се и да продължа да живея по най-добрия начин, на който съм способна.

Не ми харесваше, че се чувствах омърсена, а и не исках да лъжа съпруга си. За това казах: "Господи, ако Си реален, от сега нататък ще живея за Теб." Обадих се на работното място на съпруга ми и той си дойде. Разказах му всичко. Той прибра багажа си и си замина.

През следващите 3 месеца аз правех всичко, което мислех, че Бог иска от мен. Съпругът се връщаше за малко у дома и после пак заминаваше. Бях много нещастна. Тогава, вечерта на 4 Октомври 1969, аз отново бях сама у дома, а бебето спеше, когато един мъж по телевизията на име Били Греъм, когото не бях чувала, нито виждала до този момент, започна да разказва историята на Исус Христос, Който слязъл от Небето. Били Греъм обясни, че Той се родил от девица, живял безгрешен живот, умрял прикован на кръст, бил мъртъв в продължение на 3 дни, после възкръснал от мъртвите и накрая се възнесъл отново на Небето.

Той каза, че ако повярваме, че Исус Христос умря за нашите грехове и че изповядаме пред Бога, че сме грешници, тогава можем да помолим Исус да дойде в сърцата и живота ни. Проповедника още добави, че когато Исус дойде в живота ни, Той ни очиства от греховете, умива ни и ни прощава; дарява ни мира Си, радост и вечен живот. Аз исках този Исус и това, което Той можеше да ми даде повече от всичко, за това след като предаването свърши, аз говорих на Исус така както едно дете би Му говорило - високо и на глас. Признах Му, че съм грешница, че съжалявам за всички грехове, които съм сторила и Го помолих да дойде в сърцето ми и да поеме контрола над живота ми както Той реши.

На мига товара и угнетеността от греха и скръбта, който носех в продължение на 3 месеца, беше вдигнат от мен. И още нещо - страха изведнъж ме напусна през същата тази вечер! Дори и не се бях молила на Исус да го отнеме, но Той просто го премахна от мен и ме освободи! Вече не изпитвах нужда да държа пистолет до възглавницата си или лампите из къщата да бъдат запалени цяла нощ. Имах мир в ума си и сърцето си, точно както Исус обеща!

Вече повече от 22 години Исус Христос е мой Господ. Небесният ми Отец наистина стана мой Баща. Той, Исус и Святият Дух са мои постоянни спътници. Аз съм толкова благословена с постоянното Им присъствие.

Откакто предадох живота си на Исуса, демонични духове се опитаха отново да посеят страх в мен, но Святият Дух ме научи да изпозлвам властта и силата в името на Исуса Христа, и така да отблъсквам безпокоящите ме духове.

Ако страха ви държи здраво в схвата си, аз ви насърчавам да предадете живота си на Исуса Христа. (Дори и да не изпитвате страх както мен, аз пак ви окуражавам да Му дадете живота си.)

Търсете водителството на Святият Дух всекидневно и хранете ума си редовно с Божието Слово - Свещеното Писание. Търсете обещанията, които Бог е дал в Библията и ги направете жива част от вас. Вашата вяра и твърдото ви стоене върху тях имат силата да разчупят всяка крепост, което дявола е изградил в живота ви. Когато търсите Бога запомнете, че вие трябва да направите първата стъпка. Исус не се натрапва на никого. "Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене." (Откр. 3:20)

Когато говорим за страха запомнете, че здравословният, святият страх е от Бога. А нездравия, опасен страх е оръжието на дявола, с което той иска да насочи погледа ви към страха от обстоятелствата. Той не иска да гледате към Бога. Възможно е до такава степен да сте погълнати от страха, безпокойството и грижите, че дори да не осъзнавате, че Сатана краде от вас най-голямата радост, която можете да изпитате тук на земята - съвършеният мир със Създателят на Вселената.

Отново повтарям, ако страха, безпокойството, пристрастявания от всякакъв вид, грехове, които не можете да контролирате ... ако едно от тези неща доминира и контролира живота ви, идете при източника, който има и знае всички отговори. Исус каза: "Елате при Мене всички, които сте отрудени и обременени и Аз ще ви успокоя." (Матей 11:28).

Позволете на следните думи на Христос да проникнат във вас: "Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои." (Йоан 4:27)Ако това свидетелство ви е благословило по някакъв начин, моля ви, отделете няколко минути, за да го споделите. Вашият фийдбек е много важен за нас и може да бъде насърчение за стотици други! Коментирайте тук, или ни изпращайте коментарите и свидетелствата си на посоченият email-адрес! Бог да ви благослови! Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Бъдете част от развитието на християнски портал - hristiqni.com. За повече информация - КЛИК

Скъпи читателю – ти в мир с Бога ли си? Ако не, можеш да поправиш случилото се. Знаеш ли какво те очаква след смъртта? Ти можеш да получиш уверението на Бог, че Раят ще бъде твоят дом през вечността, само ако пожелаеш. Исус умря за ТВОИТЕ грехове, ДА, ТОЙ ГО НАПРАВИ!!! Готов ли си да застанеш пред Бога в Деня на Съда и да Му заявиш, че не си се нуждаел от пролятата кръв на Исус Христос на Голгота, за да бъдат простени греховете ти и за да бъдат отношенията ти с Бога в изправност? Умоляваме те ... не прави тази фатална грешка!За да познаеш Бога; за да бъдеш в мир с него; за да бъдат простени греховете ти; за да бъдеш сигурен, че Небето ще е твоят вечен дом; за да си уверен, че си в изправност с Него точно в този момент ... моля, кликни тук ( кликни тук ), за да осъзнаеш колко е важно, че трябва да се помириш с Бога. Безценний, помирението с Бога ще опредили къде ще прекараш вечността. Твоето решение да сключиш мир с Бога е най-важното решение, което трябва да вземеш в този живот!

СПОДЕЛИ СВОЕ ПРЕЖИВЯВАНЕ ОТ ТУК

Дарение за развитие и популяризиране на евангелието в интернет: КЛИК
loading...

Добавете коментар

Защитен код
Обнови